Support for Model 3

Softwareopdateringer

Over-the-air softwareopdateringer introducerer nye funktioner og forbedrer eksisterende funktionalitet for at gøre din Model 3 mere sikker og funktionel med tiden.

Så snart en softwareopdatering er tilgængelig, modtager du en notifikation på din touchskærm og via din Tesla-app med angivelse af forventet varighed. Du kan vælge at installere opdateringen med det samme eller planlægge den til et senere tidspunkt. Din Model 3 kan ikke anvendes under opdateringen, så vi anbefaler, at du vælger et tidspunkt, hvor du ikke skal køre.

Bemærk: Du kan også trykke på alarmikonet øverst på din touchskærm for at vende tilbage til dine opdateringsdetaljer når som helst.

Udforsk dit interiør

Kørsel

Din Model 3 er altid klar. Med din telefonadgang eller dit nøglekort skal du blot træde på bremsepedalen og bruge gearvælgeren til højre for rattet til at vælge gear og derefter begynde at køre. For at parkere skal du trykke på den sølvfarvede knap for enden af gearvælgeren. Når du har parkeret, skal du blot tage din telefon eller dit nøglekort med dig og forlade bilen – den slukker automatisk.

Sådan åbnes dørene

Tryk på knappen, der er placeret øverst på det indvendige dørhåndtag, for at åbne dørene, mens du sidder inde i bilen.

Fordørene er også udstyret med et manuelt dørhåndtag, som kan bruges i det usandsynlige tilfælde, at Model 3 ikke har nogen strøm. Det manuelle dørhåndtag bør ikke bruges rutinemæssigt, da det kan beskadige rudelisten.

Instruktionsmanual

Få adgang til instruktionsbogen til Model 3 på din touchskærm. Gå til "Indstillinger", og tryk på "Service" for at få den vist. Du kan også få vist brugervejledningen til ladekablet for at få yderligere oplysninger om bilen og opladning.

Klimaanlæg

Tryk på ventilatorikonet for at justere indstillingerne for klimaanlægget. Justér ventilationsniveauet, blæserhastigheden, temperaturen og mere fra den centrale menu. Når de ansigtsvendte ventilationsåbninger vælges, vises der indstillinger, der gør det muligt at tilpasse luftretningen. Tryk på luftretning-ikonerne for at skifte mellem samlet eller splittet spredning af luft. Træk ikonerne for at indstille luftretningen.

Bemærk: De bageste luftdyser styres manuelt.

Åbning af konsollen og opladning af mobiltelefon

Der er to opbevaringsrum og to ladestik i midterkonsollen på Model 3. Hvis premiumkonsollen er monteret, indeholder den yderligere to USB-porte bagest.

Opbevaringsrum i armlæn: Løft armlænet, og få adgang til et rummeligt opbevaringsrum og et 12 V stikudtag. Tryk ned for at lukke.

Forreste opbevaringsrum: To paneler dækker det forreste opbevaringsrum. Hvis du vil åbne, skal du trykke let ned på en af siderne af samlingen mellem panelerne. Panelet under touchskærmen fungerer som telefon-dock, som du også kan løfte for at få adgang til dine forreste USB-porte. Skub panelet forsigtigt ned for at lukke.

Telefonnøgle og nøglekort

Telefonnøgle

Tilslut en telefon for at låse din Model 3 op uden nogensinde at skulle tage telefonen op af lommen. Vi anbefaler, at du bruger en telefon som den primære metode til at få adgang til og starte din bil.

Sådan tilslutter du din telefon som nøgle:

• Hav dit nøglekort på dig, og sørg for, at din telefon og Bluetooth er tændte og synlige.
  • Åbn Tesla-appen, og tryk på "Phone Key".
  • Følg den trinvise vejledning

Når parringen er fuldført, og din telefon er inden for Model 3's rækkevidde, ændres status for telefonnøglen til "Connected".

Bemærk: En parret telefon bruger Bluetooth-frekvenser i stedet for en netværksforbindelse til at kommunikere med din Model 3. Det betyder, at du stadig kan låse, oplåse og starte din bil uden problemer, hvis du holder parkeret i en parkeringskælder uden mobilsignal på telefonen eller din bil.

Walk Away Lock

Du kan låse din Model 3 uden at tage din telefon op af lommen ved at aktivere funktionen "Walk Away Lock". Du skal bare vælge "Settings" på touchskærmen og derefter gå til "Locks" for at aktivere den.

Adgang med nøglekort

Din Model 3 leveres som standard med to nøglekort for nem adgang og betjening. Et nøglekort er praktisk, når din telefon ikke er tilgængelig eller er løbet tør for batteri, eller hvis en anden har brug for midlertidig adgang til din Model 3 (f.eks. en valet).

Hold dit nøglekort midt på stolpen til højre for ruden i førersiden på din Model 3 for at låse eller oplåse bilen. Hold dit nøglekort bag kopholderne, og anbring din fod på bremsepedalen for at starte din Model 3.

Bemærk: Der kan ikke oplåses fra bilens passagerside.

Mobil-app

Din Model 3 kan også kommunikere med Tesla-appen via mobilnetværksforbindelsen.

Hvis du har brug for en ekstra chaufføradgang eller mere information, kan du besøge supportsiden for vores Tesla-app her

Autopilot

Aktivering

Hvis din bil er konfigureret med Autopilot, vil Model 3 indikere, at Traffic-Aware Cruise Control (adaptiv fartpilot) og Autosteer er tilgængelig ved at vise et gråt rat og et hurtigopkaldsikon under dit speedometer. Når bilen er klar, skal du trykke ned på gearvælgeren én gang for at aktivere Traffic-Aware Cruise Control og to gange for at aktivere Autosteer. Ikonerne for Traffic-Aware Cruise Control og Autosteer vil derefter lyse blåt for at indikere, at de er aktiveret.

Hvis du vil deaktivere Autopilot, skal du flytte gearvælgeren op og slippe den eller træde på bremsepedalen. Ikonerne bliver grå igen, eller forsvinder, for at indikere, at funktionerne i Autopilot ikke længere er aktive. Andre fører- eller køretøjsinput kan også annullere en af eller begge funktionerne i Autopilot. Hvis for eksempel både Traffic-Aware Cruise Control og Autosteer er aktiveret, kan du manuelt betjene rattet for at annullere Autosteer, mens Traffic-Aware Cruise Control forbliver aktiveret. Du finder flere oplysninger om Autopilot og dens funktioner i instruktionsbogen.

Når du bruger funktionerne i Opgraderet Autopilot, er det dit ansvar at være opmærksom, køre sikkert og have kontrol over din bil. Sørg for altid at have dine hænder på rattet og at være opmærksom på eventuelle meddelelser i form af notifikationer, advarsler og statusændringer.

Opladning

Oplad alle steder

Du kan oplade din Tesla hvor som helst – ved parkering, undervejs og ved ankomst til din destination. Læs mere om opladningsmuligheder og planlæg en tur i din Model 3 her

Tilslutning

Åbn ladeporten som følger:

• Når du befinder dig uden for din bil: Tryk på det nederste højre hjørne af ladeporten, når din bil er låst op, eller en godkendt telefon er i nærheden.
  • Med en hvilken som helst Tesla-oplader: Tryk på knappen på ladekablets håndtag, mens kablet er tilsluttet til en strømkilde, og i nærheden af ladeporten.
  • På din touchskærm: Tryk på ladeikonet i biloversigten på touchskærmen. Vælg det blå lyn-ikon, og vælg "Open Charge Port" Vælg det blå lyn-ikon, og vælg "Open Charge Port"

Du kan overvåge din opladningstilstand hvor som helst ved hjælp af Tesla-appen eller ved at kigge på Tesla "T"-LED-lampen ved siden af ladeporten eller ladeoversigten på touchskærmen.

Ladeportens lys

Tesla "T"-LED-lampen vil lyse i forskellige farver for at angive din bils ladestatus.

• Blinker grønt: Tesla "T"-LED-lampen blinker grønt for at angive, at din bil er i gang med at oplade. LED-lampen blinker hurtigere, når din ladestatus er lav, og begynder gradvist at blinke langsommere, i takt med at opladningen gennemføres
  • Lyser grønt: Opladningen er gennemført
  • Lyser gult: Ladekablet er ikke tilsluttet korrekt. Tryk på knappen på ladekablets håndtag, hold den inde, og vent, indtil LED-lampen lyser hvidt. Frakobl derefter ladekablet fra ladeporten, slip knappen, og tilslut kablet igen.
    • Sørg for ikke at holde knappen på ladekablets håndtag inde, mens du tilslutter kablet, da det i så fald ikke bliver tilsluttet korrekt.
  • Blinker gult: Din bil oplades ved reduceret strømstyrke
  • Lyser hvidt: Ladeindgangen er låst op, og kablet er klar til at blive tilsluttet eller frakoblet
  • Lyser rødt: Din bil har registreret et opladningsproblem

Kontakt Teslas kundeservice for yderligere hjælp til opladning på ChargingInstallation-EUR@tesla.com.

Anbefalet opladning

Din Model 3 oplader automatisk til den valgte opladningsbegrænsning, når du tilslutter den. Vi anbefaler, at du fastsætter din opladningsbegrænsning, så den passer til dit daglige behov, og at du kun oplader ud over dit daglige behov, når du skal ud på en længere tur.

Hvis du bor i et område, hvor du kan drage fordel af lavere strømpriser afhængigt af tidspunktet, eller hvis du gerne vil have, at opladningen startes på et fastsat tidspunkt, anbefaler vi, at du aktiverer Scheduled Charging. Du skal bare trykke på lynikonet på din touchskærm og aktivere "Scheduled Charging" for at fastsætte det starttidspunkt, du ønsker.

Bemærk: Model 3 kan også få adgang til hurtigopladning med CCS (Combined Charging System 2) fra tredjeparter. Dette kan opnås uden ekstraudstyr.

Ejersupport

Kundesupport og vejhjælp

Tryk på Tesla "T"-ikonet på din touchskærm for at kontakte Teslas kundesupport og vejhjælp direkte fra din bil. Hvis du vil vide mere om vores tjenester, skal du læse vores side "Kundesupport og vejhjælp" .

Bjærgning

Hvis du har brug for vejhjælp, er vores vejhjælp-team klar døgnet rundt.

Hvis din Model 3 skal transporteres på en ladvogn eller en anhænger, er den udstyret med Transport Mode, der gør, at bilen kan køre på frihjul. Vi anbefaler, at du aldrig bugserer din Model 3 med hjulene på jorden, da det kan forårsage permanent skade.

Havariblink

For at tænde havariblinket skal du trykke på knappen med den røde advarselslampe lige over dit bakspejl.