Usein kysyttyä (uudet omistajat)

Teslan vastaanottaminen

Missä on allekirjoitettu moottoriajoneuvon ostosopimukseni (MVPA)?

Voit tarkastella lopullisia asiakirjoja Tesla-tililläsi. Kirjaudu sisään Tesla-tilillesi ja valitse Manage (Hallinnoi). Sivun oikeassa reunassa on Documents (Asiakirjat)-osio, jossa voit tarkastella moottoriajoneuvosi ostosopimusta. Kaikki lopulliset sopimukset, kuten allekirjoitettu sopimuksesi, ovat saatavilla Tesla-tililläsi heti auton toimituksen jälkeen.

Takaisin alkuun

Missä Teslani VIN-numero on?

Saat autosi VIN-numeron näkyviin kirjautumalla Tesla-tilillesi tai Tesla-sovellukseen ja valitsemalla autosi tai koskettamalla Teslan T-kirjainta autosi kosketusnäytössä.

Takaisin alkuun

Miten lisään toiset yhteystiedot tiliini?

Voit lisätä toissijaiset yhteystiedot autosi tiliin kirjautumalla Tesla-tilillesi ja valitsemalla oikeassa yläkulmassa kohdan Account (Tili). Valitse sitten Personal Information (Henkilötiedot) ja (Contact) Yhteystiedot. Täällä voit lisätä tilillesi toiset yhteystiedot.

Takaisin alkuun

Tesla-sovellus

Milloin saan sovelluksen käyttöoikeuden?

Omistajat saavat pääsyn Tesla-sovellukseen 48 tunnin kuluessa toimituksesta. Kun käyttöoikeus on myönnetty, saat tiedon sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Takaisin alkuun

Kuinka annan perheelleni pääsyn Tesla-sovellukseen?

Jotta voit antaa jollekin perheenjäsenellesi Tesla-autosi käyttöoikeuden Tesla-sovelluksessa, sinun on lähetettävä meille kirjallinen hyväksyntä. Katso ohjeet Tesla-sovellustuen verkkosivulla.

Takaisin alkuun

Miten Tesla-sovellusta käytetään?

iPhonelle tai Androidille ladattavan Tesla-sovelluksen avulla voit valvoa ja hallita Tesla-autoasi tai Powerwall-järjestelmääsi puhelimella. Kun olet ladannut ja asentanut sovelluksen, voit muodostaa yhteyden autoosi tai Powerwall-järjestelmääsi antamalla Tesla-tilisi sähköpostiosoitteen ja salasanan.

Saat lisätietoja sovelluksesta katsomalla seuraavan ohjevideon Tesla-mobiilisovelluksen esittely. Lisätietoja saat lukemalla mobiilisovellusosion omistajan käsikirjasta.

Takaisin alkuun

Miksi en voi käyttää Tesla-sovellusta toimituksen jälkeen?

Toimituksen jälkeen saattaa kestää enintään 48 tuntia, ennen kuin käyttöoikeus myönnetään. Jos haluat lisätietoja sovelluksen toiminnasta, käy Tesla-sovellustuen verkkosivulla. Odottaessasi Tesla-sovelluksen käyttöoikeutta, voit käyttää Teslaasi avaimella (Model S ja Model X) tai avainkortilla (Model 3).

Takaisin alkuun

Tutustu Teslaasi

Mistä saan lisätietoja Model 3 -autosta?

Lisätietoja Model 3 -autosta saat Model 3 -tuen verkkosivulla.

Takaisin alkuun

Miten määritän kuljettajaprofiilini?

Autosi kehottaa luomaan ja tallentamaan kuljettajaprofiilin, kun ensimmäistä kertaa säädät kuljettajan istuinta, ohjauspyörää tai sivupeiliä. Pääset myöhemmin käsiksi kuljettajaprofiiliin tai luomaan uuden profiilin seuraavasti:

1. Napauta kosketusnäytön yläosassa olevaa Driver Profile (Kuljettajaprofiili-kuvaketta).
  2. Valitse Add New Driver (Lisää uusi kuljettaja), anna haluttu nimi ja valitse Create Profile (Luo profiili).
  3. Säädä istuin, peilit, ohjaus ja muut toiminnot mieleisiksesi ja valitse Save (Tallenna).

Voit tallentaa autoon enintään 10 erilaista kuljettajaprofiilia.

Takaisin alkuun

Miten HomeLink ohjelmoidaan?

Voit ohjelmoida HomeLinkin Model S- ja Model X -autoissa napauttamalla HomeLink-kuvaketta kosketusnäytön yläosassa ja seuraamalla avautuvia vaiheittaisia ohjeita. Tarvitset kauko-ohjaimen, minkä lisäksi auton on oltava pysäköitynä ohjelmoitavan autotallin tai portin eteen.

Takaisin alkuun

Miten puhelin liitetään laitepariksi Bluetooth-yhteydellä?

Liitä puhelin Teslan laitepariksi noudattamalla näitä vaiheita:

1. Varmista, että kosketusnäyttö ja puhelin ovat käynnissä.
  2. Napauta kosketusnäytön tilapalkin Bluetooth-kuvaketta.
  3. Ota puhelimessasi Bluetooh käyttöön ja aseta se löydettävään tilaan.
  4. Valitse auton kosketusnäytössä Start Search (Aloita haku). Kosketusnäyttö suorittaa hakutoiminnon ja näyttää luettelon kaikista käytettävissä olevista Bluetooth-laitteista, jotka ovat käyttöetäisyydellä.
  5. Valitse auton kosketusnäytössä puhelin, jonka haluat liittää laitepariksi. Muutaman sekunnin kuluttua kosketusnäyttö näyttää satunnaisesti luodun numeron, jonka pitäisi näkyä myös puhelimessasi.
  6. Tarkista, että puhelimessasi näkyvä numero vastaa kosketusnäytössä näkyvää numeroa. Vahvista pariliitos puhelimessasi.

Autosi muodostaa automaattisesti yhteyden puhelimeen, ja kosketusnäytössä näkyy Bluetooth-symboli puhelimen nimen vieressä sen merkiksi, että yhteys on aktiivinen pariliitoksen muodostuksen jälkeen.

Takaisin alkuun

Miten Model S- tai Model X -auton mittariston näyttöjä voi vaihtaa?

Pidä vierintärullaa painettuna, kunnes vaihtoehdot näkyvät mittaristossa samalla puolella kuin vierintärulla. Vieritä vierintärullaa haluamasi vaihtoehdon valitsemiseksi. Vahvista valinta painamalla vierintärullaa.

Takaisin alkuun

Mistä saan lisätietoja Teslani ominaisuuksista?

Saat lisätietoja uuden Tesla-autosi ominaisuuksista Teslan omistajan käsikirjasta kirjautumalla Tesla-tilillesi. Pääset lukemaan omistajan käsikirjaa myös napauttamalla Teslan T-kirjainta auton kosketusnäytössä.

Takaisin alkuun

Miten äänikomennot toimivat?

Äänikomennoilla voit soittaa puheluja yhteystiedoissasi oleviin numeroihin , navigoida sijaintiin tai kuunnella musiikkia. Auton on oltava yhdistettynä internetiin, jotta äänikomennot toimivat.

• Model S- ja Model X -auton omistajat voivat ottaa toiminnon käyttöön napauttamalla ohjauspyörän oikean yläreunan äänipainiketta. Anna komento, kun kuulet äänimerkin.
  • Model 3 -auton omistajat voivat antaa äänikomennon napauttamalla kosketusnäytön mikrofonipainiketta tai painamalla oikeanpuoleista vierintäpainiketta.
Takaisin alkuun

Mitä ohjauspyörän vierintärullat tekevät?

Auton vierintärullilla voit muun muassa säätää äänenvoimakkuutta, ilmastointia, kattoikkunaa, mittariston kirkkautta (Model S ja Model X) ja sivupeilejä (Model 3) ja tarkastella viimeaikaisia yhteystietoja. Katso tarkat tiedot omistajan käsikirjasta.

Takaisin alkuun

Mikä Range-tila on?

Model S- ja Model X -autoissa Range Mode säästää energiaa rajoittamalla ilmastointijärjestelmän tehoa. Kun tila on käytössä, matkustamon lämmittämiseen tai viilentämiseen käytetään tavallista vähemmän energiaa. Kun tila otetaan käyttöön autossa, jossa on Dual Motor -neliveto, moottoreiden vääntömomenttien suhde säädetään siten, että toimintasäde on mahdollisimman pitkä. Voit ottaa asetuksen käyttöön kohdasta Controls (Säätimet) > Driving (Ajaminen) > Range Mode (Range-tila).

Takaisin alkuun

Miten voin valvoa energiankäyttöäni?

Energy-sovelluksessa voit tarkkailla autosi energiankulutusta reaaliaikaisesti. Kun navigointi on käytössä ja reitti on valittuna, näet matkan arvioidun energiankulutuksen napauttamalla auton kosketusnäytön Controls (Säätimet) -näytön Trips (Matkat) -välilehteä.

Takaisin alkuun

Mitä energiansäästöasetus tekee?

Tiettyjen Model S- ja Model X -autojen energiansäästöominaisuus vähentää energiankulutusta, kun auto ei ole käytössä. Tästä on hyötyä, kun poistut autosta pitkäksi ajaksi. Uusissa Model S-, Model X- ja Model 3 -autoissa ei ole tätä asetusta, koska autojen tietokoneet on suunniteltu säästämään mahdollisimman paljon energiaa.

Takaisin alkuun

Mikä Valet-tila on?

Valet-tila on hyödyllinen, kun käytät pysäköintipalveluja tai kun haluat rajoittaa autosi tai sen ominaisuuksien käyttöä. Ota Valet-tila käyttöön kosketusnäytön kuljettajaprofiilin kuvakkeesta tai Tesla-sovelluksesta.

Takaisin alkuun

Voiko kosketusnäytön sammuttaa?

Kosketusnäyttöä ei voi sammuttaa kokonaan, mutta voit säätää sen kirkkautta ja yö-/päivä-asetusta ja pimentää näytön väliaikaisesti puhdistamista varten kohdassa Controls (Säätimet) > Display (Näyttö).

Takaisin alkuun

Miten liikun kosketusnäytössä?

Tesla-autosi kosketusnäytössä näkyvät kaikki ajamiseen tarvittavat ominaisuudet ja tiedot. Kosketusnäytössä voit käyttää monia ominaisuuksia, joita perinteisissä autoissa käytetään fyysisillä painikkeilla. Tällaisia ovat esimerkiksi lämmityksen, ilmastoinnin ja ajovalojen säätäminen. Kosketusnäytössä voit myös mukauttaa auton mieltymyksiesi mukaiseksi. Model 3 -auton kosketusnäytössä näkyy ajamiseen liittyviä tietoja, kuten ajonopeus, auton toimintasäde ja varoitukset.

Katso lisätietoja omistajan käsikirjasta.

Takaisin alkuun

Ajaminen Teslalla

Miten käynnistän ja sammutan autoni?

Voit käynnistää Tesla-autosi painamalla jarrupoljinta ja kytkemällä vaihteen. Model 3 -autossa voit asettaa avainkorttisi konsolin päälle ja kytkeä vaihteen, jos et käytä puhelinavainta.

Voit sammuttaa Tesla-auton asettamalla auton pysäköintiasentoon, poistumalla autosta ja sulkemalla oven jälkeesi tai valitsemalla kosketusnäytöstä Controls (Säätimet) > Safety & Security (Turvallisuus) > Power Off (Katkaise virta).

Takaisin alkuun

Miten käytän latausliitäntää?

Avaa Tesla-auton latausliitäntä painamalla latausliittimen painiketta. Voit myös avata latausliitännän auton kosketusnäytöstä tai painamalla latausliitännän kantta, kun autosi on lukitsematon. Valkoinen merkkivalo merkitsee, että autosi on valmis ladattavaksi. Kun latausliitin on liitetty, sininen merkkivalo merkitsee, että autosi valmistelee latausta. Kun merkkivalo muuttuu vihreäksi, lataus on käynnissä.

Takaisin alkuun

Miten Summon-toiminto aktivoidaan?

Summon-toiminto on autopilottitoiminto, joka avaa autotallin oven sisään- ja ulosajoa, pysäköimistä ja sammuttamista varten. Toiminnon ansiosta kuljettajan ei tarvitse sompailla autoaan ahtaisiin pysäköintiruutuihin. Ota Summon-toiminto kosketusnäytössä valitsemalla Controls (Säätimet) > Settings (Asetukset) > Driver Assistance > Summon > ON. Kannustamme kaikkia uusia omistajia lukemaan kattavat ohjeet omistajan käsikirjan Driver Assistance -osiosta. Lue lisää Summon-toiminnon käyttämisestä Tesla-autossa.

Takaisin alkuun

Mikä Autopilot-järjestelmä on ja miten käytän sitä?

Kaikissa uusissa Tesla-autoissa on vakiona edistyksellisimmät ajoavustinominaisuudet, jotka parantavat turvallisuutta ja takaavat huolettoman ajokokemuksen. Näitä ovat hätäjarrutus, nokkakolarivaroitin ja kylkikolarivaroitin. Lisätietoja Teslan Autopilot-järjestelmästä.

Jos Teslassasi on parannettu Autopilot-järjestelmä, se sovittaa auton nopeuden liikenteen mukaan, pysyy kaistalla ja vaihtaa automaattisesti kaistaa ilman että kuljettajan tarvitsee tehdä mitään. Ajoneuvosi siirtyy myös moottoritieltä toiselle, poistuu moottoritieltä määränpään lähestyessä ja pysäköi itse itsensä kun ollaan pysäköintipaikan läheisyydessä, sekä ajaa itse itsensä autotalliin ja tulee sieltä kutsusta.

Jos haluat ottaa liikennettä havainnoivan vakionopeudensäätimen käyttöön Model S- tai Model X -autossa, aja haluttua nopeutta ja aseta nopeus käyttöön siirtämällä vakionopeudensäätimen vipua ylös- tai alaspäin. Ota automaattiohjaus käyttöön vetämällä vakionopeuden säädintä nopeasti itseäsi kohti kaksi kertaa. Jos haluat ottaa liikennettä havainnoivan vakionopeudensäätimen käyttöön Model 3 -autossa, aja haluttua nopeutta ja aseta nopeus käyttöön vetämällä vaihteenvalitsin täysin alas ja vapauttamalla se. Ota automaattiohjaus käyttöön vetämällä vaihteenvalitsinta nopeasti alaspäin kaksi kertaa.

Takaisin alkuun

Miten automaattinen hätäjarrutus toimii?

Jos autossa on varusteena Autopilot-järjestelmä, automaattinen hätäjarrutus tekee täyden jarrutuksen tilanteissa, joissa eteenpäin suunnattu kamera ja tutka-anturi havaitsevat välittömän törmäysvaaran.

Voit peruuttaa käynnissä olevan automaattisen hätäjarrutuksen painamalla joko kaasupoljinta tai jarrupoljinta. Kuljettajan vastuulla on ajaa turvallisesti ja pitää Tesla-auton hallinta kaikkina aikoina.

Takaisin alkuun

Mitä minun pitäisi tietää ajamisesta kylmällä säällä?

Kylmä ilma ja täysin ladattu akku rajoittavat energiaa talteen ottavan jarrutuksen tehoa. Voit valmistella Tesla-autosi kylmiä lämpötiloja varten mobiilisovelluksesta tai auton kosketusnäytöstä käsin. Voit parantaa autosi suorituskykyä kylmällä säällä noudattamalla näitä parhaita käytäntöjä:

• Valmistele auto lämmittämällä akkua ennen ajamista noin tunnin ajan Tesla-sovelluksen kautta. Toimi näin erityisesti, kun lämpötila on lähellä pakkaslukemia.
  • Lataa autoasi lämmityksen aikana, jotta akun energiahäviö olisi mahdollisimman pieni.
  • Poista Range Mode (Toimintasäde-tila) käytöstä valmistelun ajaksi käytettävissä olevan energian rajoittamisen ehkäisemiseksi myös silloin, kun lataat autoa.
  • Jos lämpötila on alle 40 °F (4 °C), käytä pakkasnestettä sisältävää pesunestettä. Jos pakkasnestettä ei käytetä, näkyvyys tuulilasin läpi voi heikentyä.

Lue lisää Tesla-auton esilämmittämisestä.

Takaisin alkuun

Mihin tunnistin/tietullipassi kannattaa sijoittaa?

Tesla suosittelee tunnistinten ja tietullipassien sijoittamista seuraaviin sijainteihin, jotta voidaan varmistaa parhaat tulokset ja välttää mahdolliset näköesteet:

• Model S: tuulilasia vasten aivan peruutuspeilin yllä olevan anturikotelon oikealle puolelle.
  • Model X: minne tahansa tuulilasin yläosan varjostetulle alueelle.
  • Model 3: peruutuspeilin oikeassa reunassa.

Huomautus: säänkestävän tunnistimen voi kiinnittää myös eturekisterikilpeen.

Takaisin alkuun

Mitä, jos avaimeni katoavat?

Voit käynnistää autosi Tesla-sovelluksessa, jos kaikki avaimesi tai avainkorttisi ovat hukassa. Korvaavat avaimet ja avainkortit voidaan yhdistää autoosi myös ensisijaisessa Service Centerissäsi.

Takaisin alkuun

Mitä, jos olen auton ulkopuolella ovien lukittuessa?

Voit avata autosi lukituksen Tesla-sovelluksessa, jos olet alueella, jossa on toimiva matkapuhelinyhteys.

Jos tätä vaihtoehtoa ei ole käytettävissä, Tesla-tietuki voi avata autosi ovet.

Takaisin alkuun

Teslan kunnossapito

Mistä saan ohjelmistopäivitykset, ja kuinka kauan niiden lataaminen kestää?

Sinun ei tarvitse huolehtia Tesla-ohjelmistopäivitysten hankkimisesta. Tesla-autot vastaanottavat automaattisesti ohjelmistopäivityksiä, jotka lisäävät järjestelmään uusia toimintoja. Voit asentaa päivitykset heti tai myöhemmin kosketusnäytöstäsi. Päivityksen asentaminen voi kestää jopa kaksi tuntia internetyhteyden laadun ja asennuspaketin koon mukaan. Yhdistämällä auton vahvaan Wi-Fi-verkkoon voit varmistaa nopeimman mahdollisen latausajan.

Takaisin alkuun

Voinko ajaa autoa ohjelmistopäivityksen ollessa käynnissä?

Kun autosi ohjelmisto päivittyy, ajaminen on estetty turvallisuussyistä. Suosittelemme ajoittamaan päivityksen asentamisen ajankohtaan, jolloin et tarvitse autoasi.

Takaisin alkuun

Mitä säännöllistä huoltoa uusi Teslani vaatii?

Autosi on suunniteltu valvomaan kulutusta ja huollettavien osien kulumista. Näin voidaan vähentää säännöllisesti huoltoa tai tarkastusta edellyttävien osien määrää. Tällä hetkellä vain kolmelle kohteelle on määritetty huoltovälit: renkaiden vaihto akselilta akselille, jarrunesteen vaihto ja akun jäähdytysnesteen vaihto. Autosi ilmoittaa sinulle kaikkien muiden kohteiden osalta, kun huolto on tehtävä. Huollon voi varata Tesla-sovelluksessa. Katso omistajan käsikirjasta suositukset päivittäisille ja kuukausittaisille tarkastuksille, jotka ovat kuljettajan tehtävissä.

Takaisin alkuun

Missä voin korjauttaa autoni?

Saat lisätietoja langattomista päivityksistä ja etädiagnostiikasta Teslan huoltosivustosta. Jos sinun on sovittava käynnistä paikalliseen Tesla huoltokeskukseen huoltoa varten tai pientä korjausta vaativien lommojen tai naarmujen vuoksi, voit varata ajan Tesla-sovelluksessa. Teslan huollossa voit myös ostaa ja asennuttaa talvirenkaat. Lue lisää huoltokäynneistä.

Joissain Euroopan maissa Tesla tekee yhteistyötä ulkopuolisen rengaspalvelun kanssa, joka hoitaa kuluneiden renkaiden vaihdon uusiin ja kesä- ja talvirenkaiden vaihdon ja tarjoaa rengashotellipalveluita. Tällaisia rengashotellipalveluita ovat Euromaster (Itävalta, Sveitsi, Saksa, Tanska, Alankomaat, Ruotsi, Ranska, Italia, Espanja) ja Vianor (Norja).

Teslan omistajia neuvotaan ottamaan yhteyden suoraan lähimpään Euromasteriin/Vianoriin ja sopimaan ajan.

Laajemmat korikorjaukset tai rakenteelliset korjaukset on paras antaa Teslan täyden palvelun korikorjaamon tai Teslan hyväksymän korikorjaamon tehtäväksi. Voit hakea lähistölläsi olevia Teslan hyväksymiä korikorjaamoja Teslan korikorjaamotukisivulla, josta saat myös korikorjaamon asiakasneuvojatiimin jäsenten yhteystiedot.

Takaisin alkuun

Miten autoa voi hinata?

Anna hinauksen suorittavalle kuljettajalle hinausopas hansikaslokerosta. Voit myös tarvittaessa soittaa tiepalveluun ja kysyä oikeaa, tilanteeseesi sopivaa hinaustapaa. Lue lisää Teslan tiepalvelusta.

Takaisin alkuun

Mitä tiepalvelu kattaa?

Tiepalvelu on saatavilla ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä ensimmäisen neljän vuoden tai 80 000 kilometrin aikana autoille, joita koskee uuden ajoneuvon rajoitettu takuu. Lue lisää siitä, mitä Teslan tiepalvelu kattaa.

Takaisin alkuun

Mistä voin ostaa lisävarusteita Tesla-autooni?

Voit ostaa ajoneuvojen lisävarusteita verkossa Tesla Shopista tai mistä tahansa Teslan Service Centeristä. Tuomme uusia ajoneuvojen lisävarusteita säännöllisesti saataville Tesla Shopissa. Lisätietoja saat Tesla Shopin ohjeesta.

Takaisin alkuun