Vinkkejä talviajoon

Winter Model 3

Tesla-autossasi on toimintoja, jotka on suunniteltu erityisesti kylmiin olosuhteisiin. Voit parantaa ajokokemustasi kylmällä säällä noudattamalla vinkkejä esimerkiksi auton pitämisestä latauksessa ja akun lämmittämisestä ennen ajomatkaa.

Vinkit autoiluun kylmällä säällä

On normaalia, että energiankulutus lisääntyy kylminä kuukausina. Jotta auton toimintasäde ja taloudellisuus pysyvät mahdollisimman hyvinä kylmällä säällä, autossa on monia sisäänrakennettuja toimintoja, jotka pitävät matalissa lämpötiloissa akun lämpimänä ja hyvässä toimintakunnossa.

Pidä auto latauksessa
Suosittelemme, että jätät Teslasi lataukseen mahdollisimman usein, kun sitä ei käytetä. Näin akku käyttää hieman verkkovirtaa lämpimänä pysymistä varten.

Esilämmitys ja aikataulutettu lähtö
Ajaminen on aina taloudellisempaa silloin, kun akku on lämmin. Voit varmistaa akun optimaalisen toiminnan käyttämällä esilämmitystä ja ajastettua lähtöä ennen ajomatkaa.

Tarkkaile lumihiutalekuvaketta
Kosketusnäyttöön ilmestyy sininen lumihiutaleen kuvake, mikäli auton akku on liian kylmä kaiken varastoidun energian käyttöä varten. Tämän kuvakkeen näkyessä saatat myös huomata, että akun teho ja energiaa talteen ottavan jarrutuksen toiminta ovat rajoitettuja.

Kun akku on lämmennyt, lumihiutale katoaa. Niin lataaminen, esilämmitys kuin ajaminenkin tuottavat lämpöä, joka lämmittää akun optimilämpötilaansa.

Säästä energiaa tien päällä
Säästä talvella energiaa noudattamalla taloudellista ajotapaa ja välttämällä energian käyttöä matkustamossa. Ohjaamon lämmittäminen vie huomattavan määrän energiaa, joka on pois toimintasäteestä.

Latausvinkit

Pikalataus akun ollessa lämmin
Kaikki Teslan akut latautuvat nopeammin, kun ne ovat lämpimiä. Ajon aikana voimalinjassa syntyy lämpöä, joka lämmittää auton akkua. Latausnopeus on parhaimmillaan, kun annat akun lämmetä ajon aikana ja valitset lähtösijaintisi lähellä olevan Supercharger-latausaseman sijaan lähempänä määränpäätäsi olevan latausaseman. Jos se kuitenkin on hankalaa, esilämmitä autosi ennen lähtöäsi, jotta sen akku on lämmin.

Käytä autosi navigointijärjestelmää
Valmistele auto Supercharger-latausta varten navigoimalla määränpäähäsi, vaikka tuntisitkin reitin. Kun sää on kylmä ja auto on ladattava Supercharger-latausasemalla, aseta määränpääsi navigointijärjestelmään. Silloin autosi alkaa automaattisesti esilämmittää akkua ennen Supercharger-latausasemalle saapumista, jotta lataus sujuisi mahdollisimman nopeasti. Akun esilämmitys voi kestää 45 minuuttia tai kauemminkin riippuen siitä, mikä on ulkolämpötila ja onko auto esilämmitetty ennen lähtöä.

Jos olet lähdössä pitkälle ajomatkalle, suosittelemme aloittamaan pikalatauksen latausprosentin ollessa alhaisempi, kun akku on lämmin ja sen vastus on alhaisempi.

Pidä auto latauksessa
Kun auto on jätetty lataukseen, akku käyttää hieman verkkovirtaa lämpimänä pysymistä varten. Se puolestaan nopeuttaa auton pikalatausta Supercharger-latausasemalla.

Vinkit autoiluun lumisissa ja jäisissä olosuhteissa

Seuraavat neuvot auttavat Tesla-autosi turvallisessa säilytyksessä ja ajamisessa pakkassäällä.

Siirrä pyyhkimiä ja sivupeilejä
Jos odotettavissa on lumen tai jään kertymistä, aseta pyyhkijät huoltotilaan ja poista peilien automaattinen taitto käytöstä jäätymisen estämiseksi.

Sulata lumi ja jää
Käytä pakkasella Tesla-sovelluksen sulatustoimintoa, joka sulattaa jään ja lumen tärkeiltä pinnoilta. Tämä on erityisen hyödyllistä silloin, kun auto on ollut pysäköitynä ja haluat poistaa siitä lumen ja jään ennen seuraavaa matkaa.

Puhdista tärkeät pinnat
Tarkista ennen ajamista, että tärkeät pinnat eivät ole jäätyneet tai peittyneet.

Talvirenkaat ja lisävarusteet

Talvirenkaat
Jos ajat säännöllisesti lumisilla teillä, paranna autosi suorituskykyä, turvallisuutta ja hallintaa asentamalla talvirenkaat. Voit ostaa talvirenkaat Teslan huoltokeskuksesta. Katso lisätietoja asennuksesta omistajan käsikirjan kohdasta Talvirenkaat.

Tuulilasinpesuneste
Lisää säiliöön uutta pesunestettä, joka on suunniteltu kylmille lämpötiloille. Jäänpoistoaineet voivat haihtua ajan myötä, joten uuden nesteen lisääminen säännöllisesti voi auttaa pitämään pyyhkimet valmiina lumisiin ja jäisiin olosuhteisiin.

Rengasketjut
Rengasketjut parantavat pitoa lumessa tai jäällä ajettaessa. Katso paikallisista säädöksistä, onko rengasketjujen käyttö suositeltavaa tai pakollista talvikuukausien aikana. Jos ne ovat alueellasi sallittuja, voit ostaa rengasketjuja Teslan huoltokeskuksesta. Katso lisätietoja omistajan käsikirjan kohdasta Rengasketjujen käyttö.