Israel Privacy Disclosure

Tämän ilmoituksen tarkoituksena on antaa Israelin kansalaisille tietoa ja ilmoitus Tesla-ajoneuvon tallentamien kameratallenteiden keräämisestä. Teslan valmistamissa ajoneuvoissa, joita myydään kuluttajille Israelissa, on kamerajärjestelmä, jonka avulla edistyneet ominaisuudet, kuten Autopilot, toimivat. Kaistamerkintöjen, liikennemerkkien ja liikennevalojen värien tunnistamiseen tarkoitetut kamerajärjestelmän tiedot käsitellään oletusarvoisesti suoraan ilman, että niitä siirretään ajoneuvosi ulkopuolelle. Kuitenkin rajoitetuissa olosuhteissa (esimerkiksi onnettomuuden sattuessa tai turvatyynyn auetessa tai koeajojen aikana) Teslalle saatetaan jakaa lyhyitä (enintään 30 sekunnin pituisia) kameratallenteita auton ympäristöstä ajon aikana ja joissain tilanteissa sen ollessa pysäköitynä.

Tällaisten kameratallenteiden keräämisen tarkoituksena on autoihin soveltuvien ja Teslan omistajille tarjottujen suoja-, turva- ja huoltotoimien käyttö sekä uusien ja nykyisten tekniikoiden, tuotteiden ja palvelujen jatkokehittäminen ja parantaminen. Vaikka kameratallenteiden tarkoituksena ei ole kerätä henkilöiden kuvia tai henkilötietoja, tietoja saatetaan kerätä tahattomasti henkilöistä tai rekisterikilvistä tallentavan auton ympäristössä. Jotta Tesla voi suojata henkilöiden yksityisyyttä, se ei käytä tekniikoita, joiden avulla kuvissa esiintyvien henkilöiden henkilöllisyys voidaan tunnistaa kuvista tai selvittää rekisterikilven perusteella, ja Tesla toteuttaa kohtuulliset toimet varmistaakseen, ettei tällaisiin videoihin sisälly tunnistetietoja. Haluamme korostaa erityisesti, että kameratallenteisiin tahattomasti sisältyviä henkilöiden kuvia ja henkilötietoja käsittelee ainoastaan Tesla, eikä niitä julkisteta. Kuvia jaetaan ainoastaan julkishallinnon viranomaisille lainsäädännön vaatimusten mukaisesti tai kolmansille osapuolille, jotta ne voivat tarjota Teslalle edellä kuvattuihin tarkoituksiin liittyviä palveluja.

Asiakkaan Tietosuojailmoitus

Yksityisyytesi on meille erittäin tärkeää nyt ja jatkossa. Tietosuojailmoituksemme tarkoituksena on lisätä tietojenkäsittelyprosessiemme läpinäkyvyyttä helposti luettavassa ja selattavassa muodossa. Lue jokainen alla oleva osio, jotta ymmärrät, kuinka keräämme, käytämme, jaamme ja suojaamme tietojasi, jotta voimme tarjota sinulle mahdollisimman saumattoman ajoneuvon ja latausjärjestelmän käyttökokemuksen.

Yksityisyyden suojaa alusta alkaen

Oma Teslasi luo ajoneuvo- ja diagnostiikkatietoja ja infotainment-järjestelmän ja Autopilot-järjestelmän tietoja. Tesla suojaa yksityisyyttäsi toimitushetkestä lähtien, joten se ei oletusarvoisesti yhdistä ajon aikana luotuja ajoneuvotietoja henkilöllisyyteesi tai tiliisi. Siksi kukaan muu kuin sinä ei saa tietää aktiviteettejasi, sijaintiasi tai historiatietoja vierailemistasi paikoista. Myös toimintasi ajoneuvossa ollessasi suojataan. Toiminnot, kuten äänikomennot ja verkossa surffaaminen kosketusnäytön kautta, pysyvät yksityisinä ja suojassa, jotta kerättyjä infotainment-tietoja ei varmasti yhdistetä henkilöllisyyteesi tai tiliisi.

Tesla-ajoneuvoissa on kamerajärjestelmä, joka on alusta asti suunniteltu suojaamaan yksityisyyttäsi ja samalla tarjoamaan edistyneitä ominaisuuksia, kuten Autopilot ja Smart Summon ja Autopark -toiminnot. Kaistamerkintöjen, liikennemerkkien ja liikennevalojen värien tunnistamiseen tarkoitetut kamerajärjestelmän Autopilot-tiedot käsitellään oletusarvoisesti suoraan ilman, että niitä siirretään ajoneuvosi ulkopuolelle. Jotta kaluston opettamiseen tarvittavia kameratallenteita voidaan jakaa Teslalle, Tietojen jakamiselle vaaditaan sinun suostumuksesi, jota voit muuttaa ajoneuvosi kosketusnäytöstä milloin tahansa. Vaikka antaisit suostumuksesi, — kameratallenteet ovat anonyymeja eikä niitä yhdistetä ajoneuvoosi, ellemme saa tietoja turvatapahtuman (ajoneuvon törmäys tai turvatyynyn avautuminen) seurauksena.

Myös energiatuotteet Powerwallista Solar Roof -kattoon on suunniteltu suojaamaan yksityisyyttäsi. Tesla ei halua kerätä henkilötietoja yhtään sen enempää, kuin on tarpeen energiatietojen näyttämiseen sovelluksessa, palveluiden tarjoamiseen ja käyttämiesi energiatuotteiden parantamiseen. Olemme myös sitoutuneet siihen, että luovutamme henkilötietojasi eteenpäin vain silloin, kun on tarpeen tuotteen hallintaa tai huoltamista varten. Muussa tapauksessa pyydämme suostumustasi.

Tiedot, joita saatamme kerätä

Saatamme kerätä kolmeen pääryhmään jakautuvia tietoja tavastasi käyttää tuotteitamme ja palvelujamme:

  • Sinulta kerätyt tai sinua koskevat tiedot
  • Tesla-ajoneuvostasi kerätyt tai sitä koskevat tiedot
  • Käyttämistäsi Teslan energiatuotteista kerätyt tai niitä koskevat tiedot


Pyytämistäsi, omistamistasi tai käyttämistäsi Tesla-tuotteista ja -palveluista riippuen kaikki nämä tietotyypit eivät välttämättä sovellu sinuun.

 Näytä lisääNäytä vähemmän

Kun otat meihin yhteyttä ennen ostoa

Kun vierailet verkkosivustossamme, myymälöissämme ja gallerioissamme tai osallistut Teslan tapahtumaan, käyt koeajolla tai otat meihin yhteyttä ja esität kysymyksiä tai pyydät tuotetietoja (henkilökohtaisesti, verkossa, puhelimitse ja sähköpostitse), voimme kerätä sinua, ajoneuvoasi tai laitteitasi koskevia tietoja sinulta, ajoneuvostasi, laitteistasi tai kolmansilta osapuolilta. Keräämiimme tietoihin voivat sisältyä esimerkiksi seuraavat:

Sinulta kerätyt tai sinua koskevat tiedot
Tietoluokat Kuvaus Käyttötarkoitus ja oikeudelliset perusteet
Yhteystiedot Nimesi, osoitteesi, alueesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja yhteydenpitoasetuksesi Yhteydenpito kanssasi, pyyntöjesi käsittely ja tuotteiden tai palvelujen tarjoaminen suostumuksesi tai yhteisen sopimuksemme perusteella
Yhteydenpito tai vuorovaikutus Tietopyyntösi, puhelusi, sähköpostisi tai henkilökohtainen yhteydenpitosi, esittelykierrokset, tiedotteet, Teslan tapahtumat ja koeajot Yhteydenpito kanssasi, kelpoisuuden vahvistaminen ja tuotteiden tai palvelujen tarjoaminen suostumuksesi tai yhteisen sopimuksemme perusteella
Tietoliikenneverkon aktiivisuutta koskevat tiedot Laitteesi malli, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, alue, IP-osoite, jäljitteet, evästeet Verkkosivuston ja sovelluksen suorituskyvyn optimointi joko suostumuksesi, yhteisen sopimuksemme ja/tai oikeutettujen etujemme perusteella käyttökokemuksen ja turvallisuuden parantamiseksi
Sivuston analytiikka ja personointi Jos olet antanut suostumuksesi, käyttäjä- ja profiilitietosi, sivuston käyttöä koskeva tiedot, mukaan lukien napsautetut linkit ja painikkeet, selailut ja konversiot, käsitellään JavaScriptin, pikselien, verkkojäljitteiden, evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Sivuston ja sovellusten suorituskyvyn parantaminen, mainosten sisällön räätälöinti sekä personointi. Näistä ovat esimerkkejä käyttäjäprofiilien luominen, tavoiteyleisön ja kampanjoiden tunnistaminen, konversioseuranta sekä tietojen jakaminen markkinointi- ja muille kumppaneille. Toiminta perustuu joko suostumukseesi, sopimukseesi kanssamme ja/tai oikeutettuun etuumme suorittaa markkinointitoimia.

 

Voimme saada tietoja sinusta myös eri lähteistä, kuten julkisista tietokannoista, yhteismarkkinointikumppaneilta, sertifioiduilta asentajilta, tytäryhtiöiltä ja liikekumppaneilta ja sosiaalisen median alustoilta.

Evästeet: Evästeet ovat suoraan käyttämääsi tietokoneeseen tai laitteeseen tallennettavia tietoja. Kun käyt verkkosivustollamme, käytämme välttämättömiä evästeitä tarjotaksemme sinulle pyytämäsi palvelun tai silloin, kun se on tarpeen verkkosivustomme toiminnan kannalta. Jos annat suostumuksesi, käytämme myös valinnaisia analytiikka- ja markkinointievästeitä paikallisten lakien mukaisesti. Ennen kuin teemme niin, pyydämme suostumustasi ja näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka tallentaa päätöksesi laitteeseesi. Näin voimme kerätä ja tallentaa tiettyjä sivustokäyntejä koskevia tietoja, jotta saamme tietoomme, kuinka monta kertaa sivustollamme käydään, mitkä sivut ovat suosituimpia, kuinka moni asiakas saa virheilmoituksen jne.

Kun annat meille suostumuksesi, me voimme oppia vierailustasi ja kehittää sivustoa ja siten parantaa sinun ja muiden asiakkaidemme käyttökokemusta. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa alla. Näytä valinnaiset evästeet ja käytetyt kumppanit.

Kun olet Teslan asiakas

Jos olet Tesla-tuotteen tai palvelun omistaja, voimme kerätä myös muita sinua, Tesla-ajoneuvoasi tai energiatuotteita koskevia tietoja sinulta, Tesla-ajoneuvostasi, energiatuotteestasi tai kolmansilta osapuolilta. Voimme kerätä tällaisia tietoja etäyhteydellä tai henkilökohtaisesti (esimerkiksi huollon aikana). Pyytämistäsi, omistamistasi tai käyttämistäsi tuotteistamme ja palveluistamme riippuen kaikki nämä tietotyypit eivät välttämättä sovellu sinuun.

Tesla-tili: Asiakkaat, jotka ostavat tiettyjä Tesla-tuotteita, voivat lisäksi luoda Tesla-tilin, jota ylläpidetään verkkosivustossamme. Pääset Tesla-tilillesi milloin tahansa päivittämään sinulta saadut tai sinua koskevat tietosi. Tilisi sisältää seuraavia tietoja:

  • Tilauksesi edistyminen
  • Asiakasrekisteröintitietosi
  • Tesla-tuotteidesi takuu- ja muut asiakirjat
  • Supercharger-historiasi
  • Maksutavan tiedot
  • Muita yleisiä tietoja Tesla-tuotteistasi (esimerkiksi ajoneuvon tunnistenumero tai muiden tuotteiden sarjanumerot, huoltopaketin tiedot tai Connectivity-paketti), vakuutuslomakkeista, ajokorteista, rahoitussopimuksista ja vastaavista asioista.
Sinulta kerätyt tai sinua koskevat tiedot
Tietoluokat Kuvaus Käyttötarkoitus ja oikeudelliset perusteet
Tilauksen tiedot Ostotietosi, tilaussopimuksesi, vaihtoauton tiedot ja muut toimitusta edeltävät asiakirjat, kuten ajokortti tai virallinen henkilöllisyystodistus Tuotteita ja palveluja koskevien pyyntöjesi toteuttaminen yhteisen sopimuksemme perusteella
Taloustiedot Käyttämäsi maksutapa, pankkikortin numero, luottokortin tiedot ja rahoituksen, leasing-sopimuksen tai luottohakemuksen tiedot Ostamiesi tuotteiden tai palvelujen maksujen käsitteleminen yhteisen sopimuksemme perusteella
Asiakaspalvelutapahtumat Asiakkaan yhteydenotot, päivämäärä, ratkaisut, hinauspalvelut, tiepalvelu Asiakaspalvelun ja teknisen tuen tarjoaminen yhteisen sopimuksemme ja asiakastyytyväisyyttä koskevien oikeutettujen etujemme perusteella

 

Tesla-ajoneuvostasi kerätyt tai sitä koskevat tiedot
Tietoluokat Kuvaus Käyttötarkoitus ja oikeudelliset perusteet
Ajoneuvon tyyppi Ajoneuvon valmistusvuosi, merkki, malli, valmistenumero, kokoonpano Tuotteita ja palveluja koskevien pyyntöjesi toteuttaminen yhteisen sopimuksemme perusteella
Ajoneuvotiedot Ajoneuvosi suorituskykyä, käyttöä, toimintaa ja kuntoa koskevat telemetriatiedot Palvelujen ja huollon (mukaan lukien etädiagnostiikka ja tuki) tarjoaminen ja ajoneuvon kehittäminen ajan kuluessa joko suostumuksesi, yhteisen sopimuksemme tai oikeutettujen etujemme perusteella tuotteiden turvallisuuden ja parantamisen varmistamiseksi
Lataustiedot Käytetty latausasema, käyttöaste, latausnopeus, akun analyysitiedot ja suorituskyky Palveluja koskevien pyyntöjesi toteuttaminen yhteisen sopimuksemme perusteella ja latausverkoston kehittäminen oikeutettujen etujemme perusteella
Diagnostiikkatiedot Lokitiedot odottamattomien ohjelmisto- ja yhteysvirheiden tunnistamista ja vianmäärittämistä varten Ohjelmiston ja tuotteiden ongelmien ennakoiva arvioiminen ja korjaaminen (mukaan lukien etädiagnostiikka ja tuki) joko yhteisen sopimuksemme tai oikeutettujen etujemme perusteella tuotteiden turvallisuuden ja parantamisen varmistamiseksi
Infotainment-järjestelmän tiedot Infotainment-järjestelmän käyttöä koskevat analytiikkatiedot esimerkiksi toimintojen latauksen onnistumisesta tai epäonnistumisesta Palvelujen ja huollon (mukaan lukien etädiagnostiikka ja tuki) tarjoaminen ja ajoneuvon kehittäminen ajan kuluessa joko suostumuksesi, yhteisen sopimuksemme tai oikeutettujen etujemme perusteella tuotteiden turvallisuuden ja parantamisen varmistamiseksi
Tesla-mobiilisovelluksen tiedot Mobiilisovelluksen käyttöä koskevat tiedot esimerkiksi toimintojen latauksen onnistumisesta tai epäonnistumisesta

Sovelluksen luotettavuuden varmistaminen ja huollon suorittaminen oikeutettujen etujemme perusteella käyttökokemuksen sekä palveluidemme turvallisuuden ja vakauden parantamiseksi

Autopilot-järjestelmän tiedot Ajoneuvon kamerajärjestelmä, joka tarjoaa edistyneitä ominaisuuksia, kuten Autopilot ja Smart Summon sekä Autopark -toiminnot. Palvelujen toimittaminen yhteisen sopimuksemme perusteella, huollon (mukaan lukien etädiagnostiikka ja tuki) tarjoaminen sekä Autopilot-järjestelmän kehittäminen ajan kuluessa oikeutettujen etujemme perusteella tuotteiden parantamisen ja palvelujen turvallisuuden ja toimivuuden varmistamiseksi
Teslan huolto- ja korjaushistoria Huoltokeskus, päivämäärä, kilometrimittarin lukema, toteutetut korjaukset, kustannusarvio ja kustannukset, osien tiedot ja muut vastaavat tiedot Huollon ja korjausten tarjoaminen yhteisen sopimuksemme perusteella, raportointi ja laadun ja kustannusten parantaminen oikeutettujen etujemme perusteella sisäisten liiketoimintaprosessien parantamiseksi

 

Käyttämistäsi Teslan energiatuotteista kerätyt tai niitä koskevat tiedot
Tietoluokat Kuvaus Käyttötarkoitus ja oikeudelliset perusteet
Energiatuotteen asennustiedot Kotitalon tiedot, kuten katon mitat, sähköjärjestelmän kokoonpano, aurinkoenergian nykyinen kapasiteetti, asennuspäivä ja energiatuotteen sarjanumero Tuotteita ja palveluja koskevien pyyntöjesi toteuttaminen yhteisen sopimuksemme perusteella
Energiatuotteen tiedot Energiatuotteesi suorituskykyä, käyttöä, toimintaa, akkutehoa ja kuntoa koskevat tiedot Palvelujen tarjoaminen, toimintojen turvaaminen ja tuotteiden kehittäminen ajan kuluessa oikeutettujen etujemme perusteella
Energiatuotteen diagnostiikkalokit Lokitiedot odottamattomien ohjelmisto- ja yhteysvirheiden tunnistamista ja vianmäärittämistä varten Ohjelmiston ja tuotteiden ongelmien ennakoiva arvioiminen ja korjaaminen (mukaan lukien etädiagnostiikka ja tuki) oikeutettujen etujemme perusteella tuotteiden turvallisuuden ja toimivuuden varmistamiseksi


    Tesla luo seuraavaan neljään ryhmään kuuluvia tietoja: ajoneuvotiedot, diagnostiikkatiedot, infotainment-järjestelmän tiedot ja Autopilot-tiedot.

    1. Ajoneuvotiedot

      Jotta voimme tukea ajoneuvosi jatkuvaa suorituskykyä, ennakoivaa huoltoa ja toimintojen ja käyttökokemuksen kehittämistä, Tesla kerää ja käsittelee ajoneuvosi käyttöä, toimintaa ja kuntoa koskevia ajoneuvotietoja. Käytämme näitä tietoja mahdollisten ongelmien arvioimiseen ja korjaamiseen sekä ajoneuvosi ja sinulle tarjottujen palvelujen jatkuvaan parantamiseen. Yksityisyytesi suojaamiseksi ajoneuvotiedot joko säilytetään oletusarvoisesti muodossa, jota ei yhdistetä tiliisi tai ajoneuvosi VIN-numeroon, säilytetään salatussa muodossa, jota Tesla ei voi avata, tai säilytetään käyttämättömänä, kunnes jokin tietty avaintapahtuma toteutuu:

      • Jos ajoneuvosi tarvitsee huoltoa tai korjaustöitä tai pyydät niitä muuten
      • Jos jokin turvatapahtuma toteutuu (esimerkiksi ajoneuvo joutuu törmäykseen, ilmatyyny avautuu tai hätäjarrutus aktivoituu)
      • Jos ajoneuvo tarvitsee turvapalveluja, kuten hätäpalveluja tai tiepalvelua
      • Jos ajoneuvossa ilmenee laitteisto- tai ohjelmistovika, jota tutkitaan tai joka korjataan kehitettävällä ohjelmistopäivityksellä tai muulla ratkaisulla
      • Jos annat suostumuksesi tai jos jokin toinen oikeudellinen peruste soveltuu


      Merkitsemme selvästi tiedot, joita keräämme ja joita emme kerää. Tesla ei yhdistä sijaintiasi tiliisi tai henkilöllisyyteesi eikä säilytä historiatietoja sijaintipaikoistasi. Kerättyjä ajoneuvotietoja ovat esimerkiksi: nopeustiedot, matkamittarin lukemat, ajoneuvon komponenttien signaalit, Internet-yhteyden tila, akkujen käytönhallinnan tiedot, akun lataushistoria, sähköjärjestelmän toiminnot, ohjelmiston versiotiedot, infotainment-järjestelmän tiedot, turvallisuustiedot ja kameroiden kuvat (mukaan lukien tiedot ajoneuvon SRS-järjestelmistä, jarruista ja kiihtyvyydestä, turvallisuudesta ja sähköjarruista); lyhyet videotallenteet onnettomuuksista; tiedot Autopilot-toiminnon aktivoinneista, Summon-toiminnosta, Sentry-toiminnosta ja muista ominaisuuksista sekä muut tiedot, jotka auttavat tunnistamaan ongelmia ja analysoimaan ajoneuvon suorituskykyä.

      Sijaintipalvelut: Tesla käyttää sijaintia eri ominaisuuksien, kuten ajoneuvon sisäisten karttojen, navigoinnin tai mobiilisovelluksen sijaintipalvelujen, toteuttamiseen. Sijaintipalvelut voivat selvittää sijaintisi käyttämällä GPS-tietojen, Bluetooth-tekniikan, IP-osoitteen ja Wi-Fi-verkkojen ja matkapuhelinmastojen yhdistelmää. Yksityisyytesi suojaamiseksi sijaintitietoja käsitellään joko välittömästi siirtämättä niitä pois ajoneuvostasi, käsitellään muodossa, josta sinua ei voida tunnistaa, tai säilytetään siten, ettei Tesla voi käyttää niitä. Turvallisuussyistä ajoneuvosi sijaintitietoa voidaan käyttää hätäpelastustoimien tukena, jos joudut johonkin turvatapahtumaan (esimerkiksi kolari, turvatyynyn avautuminen tai automaattisen hätäjarrutuksen aktivoituminen). Tämä tarkoittaa sitä, että ellei tietoa saada turvatapahtuman seurauksena, Tesla ei yhdistä sijaintiasi henkilöllisyyteesi eikä saa tietää, missä olet ollut. Voit myös valintasi mukaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tieosuustietojen analytiikan ajoneuvosi kosketusnäytöstä siirtymällä kohtaan Software (Ohjelmisto) > Data Sharing (Tietojen jakaminen). Huomaa, että jotkin edistyneet ominaisuudet, kuten reaaliaikaiset liikennetiedot ja älykäs reittisuunnittelu, edellyttävät näitä tietoja. 

      Turvallisuusanalyysin tiedot: Jotta voimme parantaa tuotteitamme ja palvelujamme helpommin, saatamme kerätä ja säilyttää muita ajoneuvotietoja, joihin voi sisältyä sinut tai ajoneuvosi VIN-numeron yksilöiviä tietoja, esimerkiksi tietoja onnettomuuksista tai läheltä piti -tilanteista, joissa Tesla-ajoneuvosi on ollut (esimerkiksi turvatyynyn avautuminen tai automaattisen hätäjarrutuksen aktivoituminen); etäpalvelujen tiedot (esimerkiksi etälukitus/etäavaus, latauksen käynnistys/pysäytys ja äänimerkki); tietoraportti, joka vahvistaa, että ajoneuvollasi on verkkoyhteys ja joka sisältää tiedot ajoneuvosi nykyisestä ohjelmistoversiosta ja tietyistä telematiikkatiedoista; tiedot mahdollisista ongelmista, jotka voivat haitata ajoneuvosi toimintaa merkittävästi; tiedot mahdollisista turvallisuuden kannalta kriittisistä ongelmista sekä tiedot kaikista ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivityksistä.

      Lisäominaisuudet: Jotkin ominaisuudet, kuten reaaliaikaiset liikennetiedot, navigointi, älykäs reittisuunnittelu, Autopilot-toiminto ja Summon-toiminto, saattavat edellyttää tieosuustietoja toimiakseen tarkoitetulla tavalla. Voit yksityisyyttäsi suojataksesi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä näiden tietojen keräämisen milloin tahansa kohdasta Software (Ohjelmisto) > Data Sharing (Tietojen jakaminen). Jos asetus käytössä, voimme jakaa näitä tietoja kumppaneillemme muodossa, josta tiliäsi tai VIN-numeroasi ei tunnisteta, jotta kumppanimme voivat auttaa meitä palvelun parantamisessa ja toimittamisessa sinulle. Jakaminen on mahdollista myös, vaikka et aktiivisesti käyttäisi ominaisuuksia, joita varten näitä tietoja tarvitaan.

      Lataustiedot: Saatamme kerätä tietoja latausnopeudesta ja käyttämistäsi latausasemista (mukaan lukien Supercharger-asemat ja koti- sekä kaupalliset pistokkeet) analysoidaksemme esimerkiksi, mitä latausasemia käytetään, kuinka pitkiä ja tehokkaita akun lataukset ovat ja missä tarvitaan lisää latausasemia. Joillakin alueilla voidaan lisäksi osallistua valtion tuki- ja kannustinohjelmiin tai luotto-ohjelmiin.

      Huoltohistoria: Ajoneuvosi huoltamisen helpottamiseksi voimme kerätä ja käsitellä huoltohistoriatietoja Tesla-huoltokeskuksista tai kumppaneinamme toimivista hyväksytyistä kolmansien osapuolten korikorjaamoista. Näitä tietoja ovat esimerkiksi nimesi, VIN-numerosi, korjaushistoria, osien tiedot, kustannusarviot ja kustannukset, käynnistetyt takaisinkutsut, erääntyvät laskut, asiakasvalitukset ja mahdolliset muut ajoneuvon huoltohistoriaan liittyvät tiedot.

      Ajoneuvotietojen estäminen: Tietoverkkoyhteydet ja suorituskyky ovat kaikkien Tesla-ajoneuvojen keskeisiä ominaisuuksia ja joillekin kuluttajille ratkaiseva syy valita Tesla, koska ne mahdollistavat edistyneet ominaisuudet ja paremman ajokokemuksen. Tesla-ajoneuvo tarjoaa oletusarvoisesti tämän saumattoman käyttökokemuksen ja suojaa samalla yksityisyyttäsi. Jos et kuitenkaan enää halua, että keräämme ajoneuvotietoja ja muita tietoja Tesla-ajoneuvostasi, ota meihin yhteyttä, jotta yhteysominaisuus voidaan poistaa käytöstä. Huomaa, että jotkin edistyneet ominaisuudet, kuten langattomat päivitykset, etäpalvelut ja vuorovaikutus mobiilisovellusten sekä sijaintien haun, Internet-radion, äänikomentojen ja verkkoselaimen kaltaisten ajoneuvon sisäisten ominaisuuksien kanssa, edellyttävät tämän yhteyden olemassaoloa. Jos päätät estää ajoneuvotietojen keräämisen (lukuun ottamatta ajoneuvon sisäisen tiedonjaon asetuksia), emme saa tietää emmekä voi ilmoittaa sinulle ajoneuvoasi koskevista ongelmista reaaliaikaisesti. Tämän seurauksena ajoneuvosi toimintoja voidaan rajoittaa, sille voi aiheutua vakavaa vahinkoa tai se voi lakata toimimasta. 

    2. Diagnostiikkatiedot

      Tesla käyttää diagnostiikkalokeja pitääkseen tuotteensa ja palvelunsa ajan tasalla, määrittääkseen ja korjatakseen ongelmia ja tehdäkseen jatkuvia parannuksia. Tavoitteenamme on kerätä vain välttämättömät diagnostiikkatiedot, joita tarvitaan ajoneuvosi tai energiatuotteesi luotettavan, turvallisen ja normaalin toiminnan varmistamiseen. Diagnostiikkatiedot voivat sisältää tietoja ajoneuvon kokoonpanosta, laiteohjelmistosta, energiankulutuksesta ja sähköjärjestelmien tilasta sekä muita järjestelmien välisiä tietoja, joita käytetään vikojen tunnistamiseen ja teknisten arvioiden toteuttamiseen. Tiettyjen tapahtumien toteutuessa käytämme diagnostiikkalokia virheen perustietoina, jotta voimme määrittää, voidaanko havaitut ongelmat korjata välittömästi tai myöhemmin kehitettävällä ohjelmistoversiolla.

    3. Infotainment-järjestelmän tiedot

      Kun käytät ajoneuvosi kosketusnäyttöä, Tesla voi kerätä tiettyjä tietoja, jotka joko tallennetaan ajoneuvoon tai joita ei oletusarvoisesti yhdistetä tiliisi tai VIN-tunnukseesi, jos ne jaetaan meidän kanssa. Yksityisyytesi suojaamiseksi ajoneuvosi selainhistoriaa ja kirjautumistietoja ei jaeta Teslalle. Kerättyihin Infotainment-järjestelmän tietoihin voi sisältyä esimerkiksi koostettuja tietoja käytetyistä ominaisuuksista tai sovelluksista, toistettujen tiedostojen ja selaushistorian metatiedoista (esimerkiksi radion kuunteluun käytetty aika ja kuunneltu kanava) ja yleisistä sijaintitiedoista. Jos haluat käyttää tiettyjä infotainment-sovelluksia, jotka edellyttävät kirjautumista, mutta sinulla ei ole omaa tiliä, Tesla tarjoaa vaihtoehdon käyttää sovellusta Teslan tarjoamalla tilillä. Jos päätät käyttää Teslan tarjoamaa tiliä, kyseisen sovelluksen infotainment-järjestelmän tiedot saatetaan yhdistää tiliisi tai VIN-numeroosi. Lisäksi jos infotainment-järjestelmässäsi ilmenee suorituskykyongelmia ja tarvitset tukea, Tesla voi hakea tiettyjä infotainment-järjestelmän tietoja, jotta se voi täyttää pyyntösi, tehdä ongelmalle vianmäärityksen ja ratkaista sen tehokkaasti ja kehittää tuotteitamme ja palvelujamme.

      Äänikomennot: Jokaisessa Tesla-ajoneuvossa on valmius ohjata ajoneuvoa puhutuilla äänikomennoilla. Jotta Tesla voi tukea jatkuvia parannuksia, se kerää ja käsittelee kunkin komennon (esimerkiksi lämpötilan säätökomennon) tekstiksi muutetun version. Yksityisyytesi suojaamiseksi äänitallenteita ei kerätä eikä komennon tekstiversiota yhdistetä tiliisi tai ajoneuvon VIN-numeroon. Tesla ei myöskään kerää mitään tietoja puheesta tekstiin muuntavia ominaisuuksia käytettäessä, joten esimerkiksi tekstiviestejäsi ei milloinkaan lähetetä Teslalle.

      Tesla-mobiilisovellus: Tesla-sovelluksella omistajat voivat olla yhteydessä ajoneuvoonsa. Sovelluksella voit esimerkiksi seurata ajoneuvosi lataamista reaaliajassa ja käynnistää tai pysäyttää lataamisen, lämmittää tai jäähdyttää matkustamon ennen ajoa, avata tai lukita lukituksen etäisyyden päästä tai paikantaa ajoneuvon nykyisen sijainnin. Jotta voimme korjata Tesla-sovelluksen toimintojen ongelmia ennaltaehkäisevästi, reagoida asiakasvalituksiin ja estää luvattoman käytön tai väärinkäytön, joitakin tiliisi tai VIN-numeroosi yhdistettyjä käyttötietoja voidaan jakaa meille. Jos esimerkiksi käytät Tesla-sovellusta ajoneuvon matkustamon lämpötilan säätämiseen, voimme kerätä tiedon siitä, onnistuiko tai epäonnistuiko komento, liittämättä tietoon muita tietoja, kuten lämpötilan muutoksen asteina.Tesla-sovelluksessa voit myös ladata kuvia esimerkiksi huolto-, korjaus- tai asiakastukipyyntöjen lähettämisen yhteydessä, tuotteiden asentamisen yhteydessä tai Tesla-profiilikuvasi päivittämistä varten.

    4. Autopilot-järjestelmän tiedot

      Tesla-ajoneuvoissa on kamerajärjestelmä, joka mahdollistaa edistyneet ominaisuudet, kuten Autopilot-järjestelmän, Smart Summon -järjestelmän ja Autopark-toiminnon. Kameratoiminto on suunniteltu alusta asti suojaamaan yksityisyyttäsi. Tesla ei kerää jatkuvia tallenteita eikä siinä ole reaaliaikaista kameranäkymää. Oletusarvona on, että ulkoisia kameroita hyödyntävien edistyneiden itsenäisten toimintojen tiedot käsitellään ilman, että niitä siirretään ajoneuvosi ulkopuolelle. Käytössä on kahdentyyppisiä kameratallenteita, joita voidaan laillisesti siirtää ajoneuvostasi Teslalle: turvatapahtumien kameratallenteet ja kaluston opettamiseen tarkoitetut kameratallenteet.

      1. Turvatapahtumien kameratallenteet säilytetään automaattisesti vain vakavan turvatilanteen, kuten törmäyksen tai turvatyynyn avautumisen, tapahtuessa. Nämä lyhyet videot ovat enintään 30 sekuntia pitkiä, ja ne yhdistetään VIN-numeroosi vain ensiavun tarjoamisen helpottamista, ajoneuvon arviointia ja tiepalvelua varten (ja näihin tallenteisiin voi sisältyä aikaleima ja sijainnin metatiedot).
      2. Kaluston opettamiseen tarkoitetut kameratallenteet perustuvat ajoneuvon ulkoisiin kameroihin ja niiden tarkoituksena on opettaa ajoneuvo tunnistamaan esimerkiksi kaistamerkintöjä, liikennemerkkejä ja liikennevalojen merkityksiä. Mitä enemmän voimme hyödyntää kaluston opettamista tieolosuhteiden tunnistamisessa, sitä paremmiksi Teslan itsestään ajava -ominaisuudet kehittyvät. Haluamme korostaa, että jotta kaluston opettamiseen tarkoitettuja kameratallenteita voidaan jakaa Teslalle, tarvitsemme tietojen jakamista koskevan suostumuksesi, jota voit hallita ajoneuvosi kosketusnäytöstä milloin tahansa siirtymällä kohtaan Software (Ohjelmisto) > Data Sharing (Tietojen jakaminen). Vaikka olisit antanut suostumuksesi, kameratallenteet ovat enintään 30 sekuntia pitkiä ja anonyymeja, jotta niitä ei varmasti voida yhdistää sinuun tai ajoneuvoosi.

      Kojelautakamera: Kojelautakamera on saatavilla oleva ominaisuus, joka edellyttää asianmukaisesti määritetyn USB-aseman käyttöä. Kaikki tallennetut videot säilytetään paikallisesti USB-asemalla eikä niitä välitetä Teslalle. Ennen kuin otat tämän ominaisuuden käyttöön, muista perehtyä maasi paikalliseen, kojelautakameran käyttöä koskevaan lainsäädäntöön, jotta varmasti noudatat kaikkia määräyksiä ja käyttörajoituksia.

      Sentry Mode: Tämä ominaisuus hyödyntää ajoneuvon antureita ja ulkoisia kameroita ja havainnoi ja ilmoittaa sinulle, jos pysäköidyn ajoneuvosi ympäristössä on epäilyttävää toimintaa tai ajoneuvoosi kohdistuu merkittävä uhka. Jos uhka havaitaan, kuten autoon nojaava henkilö, Sentry Mode väläyttää ajovaloja; näyttää kosketusnäytössä viestin, joka kertoo, että kamerat ovat tallentamassa, ja tallentaa videon tapahtumasta USB-muistitikulle (jos liitetty). Sentry Moden kuvaamia tallenteita ei lähetetä Teslalle. Jos uhka on merkittävä, eli siihen liittyy esimerkiksi ikkunoiden rikkominen, ajoneuvo myös lähettää hälytyksen auton pariksi liitettyyn mobiilisovellukseen, aktivoi turvahälytyksen ja antaa äänentoistojärjestelmästä voimakkaan, odottamattoman äänen. Sentry Moden kuvaamat tallenteet tallennetaan liitettyyn muistiin, ja niitä voi tarkastella suoraan auton kosketusnäytössä. Sentry Modea voidaan käyttää vastaavaan tapaan myös USB-asemaa asentamatta, jolloin se voi uhan havaitessaan lähettää sinulle hälytyksiä puhelimeesi. Tällöin tilanteesta ei kuitenkaan ole saatavilla tallennetta.

      Jos olet ottanut Sentry Mode Live Camera Access -toiminnon käyttöön, voit tarkastella autosi ympäristöä etäältä, kun auto on pysäköitynä. Voit myös soittaa äänitorvea, vilkuttaa ajovaloja ja puhua auton kaiuttimen kautta. Ääntä auton ympäristöstä ei tallenneta. Ota käyttöön tai pois käytöstä valitsemalla Controls (Hallintalaitteet) > Safety & Security (Turvallisuus). Kun ominaisuus on toiminnassa, ajoneuvon ajovalot välkkyvät ja kosketusnäyttö kertoo, että Sentry Mode on toiminnassa. Live-kamera on salattu päästä päähän, eikä Tesla voi käyttää sitä.

      Huomaa, että kameroiden käyttöä koskevien paikallisten säädösten ja omaisuusrajoitusten selvittäminen ja noudattaminen on omalla vastuullasi.

      Ohjaamokamera: Model 3- ja Model Y -autoissa, joissa on täysin itsestään ajava tietokone, sekä vuoden 2021 ja uudemmissa Model S- ja Model X -autoissa, on ohjaamokamera, joka sijaitsee peruutuspeilin yläpuolella ja on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Jos otat matkustamokameran käyttöön antamalla suostumuksesi tietojen jakamiselle kohdassa Cabin Camera Analytics (Matkustamokameran analytiikka), Teslalle lähetetään turvatapahtumien (kolari tai hätäjarrutuksen aktivoituminen) seurauksena lyhyt videotallenne. Tämän lyhyen videotallenteen tarkoituksena on kuvata muutaman sekunnin jakso ennen tapahtumaa, eikä se sisällä videokuvaa varsinaisesta turvatapahtumasta. Jos turvatapahtumia ei ole, videoita ei välitetä lainkaan. Näiden videotallenteiden avulla kehitetään ja parannetaan turvaominaisuuksia ja kehitetään ohjelmistoa esimerkiksi tekemällä päivityksiä, jotka auttavat välttämään kolareita. Yksityisyytesi suojaamiseksi matkustamokameran tallenteet ovat anonyymeja eikä niitä yhdistetä tiliisi tai VIN-numeroosi. Lisäksi voit valintasi mukaan milloin tahansa ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tietojen keräyksen kohdasta Software (Ohjelmisto) > Data Sharing (Tietojen jakaminen). 

    Miten saatamme käyttää tietojasi

    Keräämiemme tietojen mahdolliset käyttötavat:

    1. Yhteydenpito kanssasi
    2. Tuotteidemme ja palvelujemme toimittaminen
    3. Tuotteidemme ja palvelujemme kehitystyön parantaminen


    Tämä sisältää yhteydenotot sinuun, jotta voimme antaa sinulle tärkeitä turvallisuuteen liittyviä tietoja, ilmoittaa hätäpalvelulle, jos ajoneuvosi on ollut onnettomuudessa, esitellä sinulle räätälöityjä tuotteita ja tarjouksia ja vastata tiedusteluihisi sekä toteuttaa tuotetietoja, Teslan päivityksiä ja muita tapahtumia koskevia pyyntöjäsi.

     Näytä lisääNäytä vähemmän

    Kun otat meihin yhteyttä tarkoituksenasi saada tietoja tai tehdä osto, voimme käyttää kerättyjä tietoja useilla eri tavoilla. Seuraavassa luettelossa on esimerkkejä tavoista, joilla voimme käyttää henkilötietojasi, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen saumattoman ajoneuvon ja energiatuotteiden käyttökokemuksen.

    Käsittelyn perusteet

    Yhteydenpito kanssasi
    • Tiedusteluihisi vastaaminen ja pyyntöjesi toteuttaminen
    • Kilpailuista, tapahtumista ja kampanjoista kertominen sinulle ja näiden aktiviteettien hallinnoiminen
    • Hallinnollisten tietojen, kuten ehtojemme ja käytäntöjemme muutosten, jakaminen sinulle
    • Koulutusten ja ajankohtaisten tietojen tarjoaminen sinua kiinnostavista aiheista
    • Jotta voimme kertoa sinulle tärkeistä turvallisuuteen liittyvistä ajoneuvoasi tai energiatuotettasi koskevista tiedoista tai tehdä ilmoituksen pelastustyöntekijöille siinä tapauksessa, että ajoneuvosi on osallisena onnettomuudessa
    • Tutkimusten ja kyselyjen toteuttaminen ja palautteen saaminen sinulta
    Tuotteidemme ja palvelujemme toimittaminen
    • Ostosi toteuttaminen, leasing-sopimuksen tai rahoituksen hakeminen ja tilauksesi asentaminen ja toimittaminen
    • Ostamasi tuotteen tai palvelun maksun käsitteleminen
    • Asiakaspalvelupyyntöjen käsitteleminen ja asiakaspalvelun tukeminen ja tarjoaminen
    • Tesla-tuotteesi suorituskyvyn seuraaminen ja oheispalvelujen, kuten langattomien päivitysten, tarjoaminen
    • Tuotteiden ja palvelujen ongelmien ja huolenaiheiden arvioiminen ja korjaaminen
    Tuotteidemme ja palvelujemme kehitystyön parantaminen
    • Tutkimusten toteuttaminen, uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen ja markkinointi ja nykyisten palvelujemme parantaminen tai muuttaminen
    • Tuotteidemme ja palvelujemme turvallisuuden ja suojauksen analysoiminen ja parantaminen
    • Liiketoimintatarkoituksia, kuten data-analyyseja, tarkastuksia, petosten tarkkailua ja torjuntaa, liiketoiminnan suunnittelua, kampanjoiden tehokkuuden selvittämistä, raportointia ja ennusteiden tekemistä, varten
    Muissa tilanteissa
    • Kolmansille osapuolille, edustajille ja kumppaneille tehtyjen sopimusvelvoitteiden täyttäminen
    • Ajoneuvoon liittyvien tapahtumien tai onnettomuuksien analysoiminen, rekonstruoiminen tai tutkiminen tai niiden syyn selvittäminen muulla tavalla
    • Oikeudellisten velvoitteiden, lainvalvonnan ja muiden viranomaisvaatimusten noudattaminen
    • Oikeudellisten vaatimusten määrittäminen, käyttäminen tai puolustaminen
    • Muut sallimasi tai ohjeidesi mukaiset tarkoitukset

     

    Tesla säilyttää henkilötietoja vain niin kauan kuin se on tarpeen niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin, mukaan lukien siten kuin tässä tietosuojakäytännössämme tai palvelukohtaisissa ilmoituksissamme on kuvattu tai siten kuin laissa edellytetään. Tietojen säilyttämisen edellytyksiä voivat olla niiden käyttötarkoitus, suhteemme sinuun, mahdollinen solmittu palveluja koskeva sopimus, mahdollinen suostumuksesi ja mahdollinen lakisääteinen vaatimus säilyttää tiettyjä tietoja. Selvitämme huolellisesti sen, onko kerättyjä henkilötietoja tarpeen säilyttää, ja pyrimme varmistamaan, että tietoja säilytetään vain niin pitkään, kuin on tarpeen.

    Kun käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja, teemme niin suostumuksesi perusteella ja/tai jos se on tarpeen käyttämiesi tuotteiden tai palvelujen tarjoamista, liiketoimintamme harjoittamista, sopimusperusteisten ja lakisääteisten velvoitteiden täyttämistä tai järjestelmiemme, tuotteidemme ja asiakkaidemme turvallisuuden suojaamista varten tai Teslan oikeutettujen etujen toteuttamista varten. Emme jaa tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa henkilökohtaisesti, kolmansille osapuolille niiden markkinointitarkoituksiin, paitsi jos annat suostumuksesi tällaiseen jakamiseen. Katso yllä olevasta Tiedot, joita saatamme kerätä -osiosta tarkemmat tiedot siitä, minkä oikeudellisten perusteiden mukaan Tesla kunkin tietojenkäsittelytoiminnan osalta toimii.

    Voimme myös käyttää ja jakaa sinua koskevia tietoja, jos uskomme vilpittömässä mielessä, että luovuttamista edellytetään laissa tai se on tarpeellista tai asianmukaista turvallisuussyistä, oikeudellisten velvoitteidemme (kuten haasteiden tai oikeuden määräysten) noudattamista varten, lainvalvontatarkoituksia varten tai muita tärkeitä yleisiä tarkoituksia varten. Lisäksi voimme jakaa sinua koskevia tietoja, jos sille on oikeudellinen peruste ja arvioimme, että luovuttaminen on kohtuudella tarpeen käyttöehtojemme voimaansaattamiseksi tai toimintamme tai asiakkaidemme suojaamiseksi. Tähän voi sisältyä tietojen toimittaminen viranomaisille tai valtion viranomaisille. Lisäksi uudelleenjärjestelyn, sulautumisen, hallinnan muutoksen tai myynnin toteutuessa voimme siirtää keräämiämme henkilötietoja asianmukaiselle kolmannelle osapuolelle.

    Muiden tietojen kuin henkilötietojen kerääminen ja käyttäminen

    Tässä kuvatut poikkeukset huomioon ottaen Tesla voi myös kerätä, käyttää ja jakaa tietoja, joista sinua ei sellaisenaan ole mahdollista tunnistaa. Näitä tietoja voidaan käyttää mihin tahansa tarkoituksiin, esimerkiksi operatiivisiin tarkoituksiin tai tutkimustarkoituksiin, toimialan analysointiin, tuotteidemme ja palvelujemme parantamiseen tai muuttamiseen ja räätälöimiseen sinun tarpeidesi mukaan sekä lain niin edellyttäessä.

    Tietojesi jakaminen

    Tahot, joille voimme jakaa tietoja:

    • Palveluntarjoajamme, liikekumppanimme ja osakkuusyhtiömme
    • Hyväksymäsi kolmannet osapuolet
    • Muut kolmannet osapuolet lain niin edellyttäessä


    Rajoitamme sitä, kuinka voimme jakaa henkilötietojasi ja kenelle voimme jakaa niitä. Voimme jakaa tietojasi esimerkiksi, kun käsittelemme maksuja, toteutamme tilauksen, asennamme tuotteen tai tarjoamme asiakaspalvelua, asennuspalveluja, markkinointi- tai rahoituspalveluja, huolto- tai korjauspalveluja ja muita vastaavia palveluja.

     Näytä lisääNäytä vähemmän

    Emme myy henkilötietojasi kenellekään mitään tarkoitusta varten. Seuraava taulukko havainnollistaa, kenelle Tesla voi jakaa henkilötietojasi sinun ja meidän välisen vuorovaikutuksen tai tekemiesi ostojen mukaan.

    Palveluntarjoajamme, liikekumppanimme ja osakkuusyhtiömme
    Vastaanottajaryhmä
    Kuvaus
    Jakamisen peruste
    Tytäryhtiöt ja osakkuusyhtiöt Yhtiöt, jotka ovat Teslan omistuksessa tai määräysvallassa tai joissa meillä on huomattava omistusosuus Palvelujen tarjoaminen, toteuttaminen ja parantaminen ja niissä avustaminen meidän puolestamme tiettyjen toimintojen ulkoistamiseksi oikeutettujen etujemme perusteella
    Palveluntarjoajat ja liikekumppanit Yhtiöt, joiden kanssa olemme tehneet sopimuksen palvelujen, kuten asiakaspalvelun, tuotteiden rahoituksen, korjausarvioiden ja infrastruktuuripalvelujen, tarjoamisesta, ja muut asiantuntijapalvelujen tarjoajat Palvelujen tarjoaminen ja toteuttaminen ja niissä avustaminen meidän puolestamme tiettyjen toimintojen ulkoistamiseksi oikeutettujen etujemme perusteella
    Maksukäsittelijät Yhtiöt, joiden kanssa olemme tehneet sopimuksen maksutietojen turvallisesta käsittelemisestä Sopimukseen perustuvan maksujen käsittelyn mahdollistaminen ja petosten torjunta oikeutettujen etujemme perusteella

     

    Hyväksymäsi kolmannet osapuolet
    Vastaanottajaryhmä
    Kuvaus
    Jakamisen peruste
    Rahoituslaitokset Yhtiöt, jotka käsittelevät luottohakemuksia leasing- ja rahoitusjärjestelyjä varten Kelpoisuutesi varmistaminen ja palvelua koskevan pyyntösi käsitteleminen suostumuksesi tai yhteisen sopimuksemme perusteella
    Sähkönjakeluyhtiöt ja sähköyhtiöt Yhtiöt, jotka tuottavat sähköä ja jakelevat sitä sähköverkossa Energiatuotteita koskevien pyyntöjesi toteuttaminen suostumuksesi tai yhteisen sopimuksemme perusteella tai pyytämiesi sopimusta edeltävien järjestelyjen perusteella
    Sertifioidut energiatuotteiden asentajat Rahoitus-, lupa-, tarkastus- ja asennuspalveluja tarjoavat kumppanit Palvelujen tarjoaminen ja toteuttaminen ja niissä avustaminen meidän puolestamme tai sinun puolestasi suostumuksesi tai yhteisen sopimuksemme perusteella
    Kolmansien osapuolten huolto- ja korjauskeskukset Kolmansien osapuolten huoltopaikat, joiden kanssa teemme yhteistyötä voidaksemme tarjota sinulle laadukkaita korjauspalveluja Huollon ja korjausten järjestäminen sekä kustannusten ja palvelujen kehittäminen yhteisen sopimuksemme ja oikeutettujen etujemme perusteella

     

    Muut kolmannet osapuolet lain tai olosuhteiden edellyttämällä tavalla
    Vastaanottajaryhmä
    Kuvaus
    Jakamisen peruste
    Lainvalvonta- ja hallintoviranomaiset Tietojen luovuttaminen lain edellyttämällä tai muuten asianmukaisella tavalla Sovellettavien lakien noudattaminen oikeudellisten velvoitteidemme tai oikeutettujen etujemme perusteella
    Valtion tuki- ja insentiiviohjelmat tai luotto-ohjelmat Tietojen, kuten VIN-numeron, luovuttaminen ohjelman edellyttämällä tavalla Tarjotun ohjelman osallistumisehtojen noudattaminen oikeutettujen etujemme perusteella

     

    Keräämämme henkilötiedot voidaan jakaa Teslan sekä tytäryhtiöidemme ja osakkuusyhtiöidemme (yhtiöt, jotka ovat Teslan omistuksessa tai määräysvallassa tai joissa meillä on huomattava omistusosuus), kolmannen osapuolen palveluntarjoajien, kanavakumppanien, toimittajien ja muiden kanssa, kun se on tarpeen palveluiden suorittamiseksi omasta puolestamme tai sinun puolestasi. Esimerkiksi yhtiöt, joiden kanssa olemme tehneet sopimuksen asiakaspalvelutuen tarjoamisesta tai avustamisesta järjestelmiemme ja palvelujemme suojaamisessa ja varmentamisessa, voivat edellyttää pääsyä henkilötietoihin kyseisten toimintojen toteuttamista varten. Tällaisissa tapauksissa näiden yhtiöiden on noudatettava yksityisyydensuojaa ja tietosuojaa koskevia vaatimuksiamme, eivätkä ne saa käyttää meiltä saamiaan henkilötietoja muuhun tarkoitukseen.

    Voimme lisäksi jakaa tietoja seuraaville toimijoille:

    Kolmannen osapuolen palveluntarjoajamme ja jälleenmyyjämme esimerkiksi seuraavien palvelujen tarjoamista varten: verkkosivujen ylläpito, data-analyysi ja datan säilytys, maksujen käsittely, tilausten toimittaminen ja tuotteiden asennus, Tesla-tuotteiden langaton yhteys, tietotekniikka ja siihen liittyvä infrastruktuuri, asiakaspalvelu, tuotesuunnittelu, tuotteiden vianmääritys, huolto tai vastaavat palvelut, sähköpostin toimittaminen, luottokorttien käsittely, tarkastukset, markkinointi, äänikomentojen käsittely ja muut vastaavat palvelut.

    Tytäryhtiöt ja osakkuusyhtiöt (esimerkiksi Tesla Insurance Services, Inc.) uusien ja nykyisten tuotteiden ja palvelujen kehittämistä, data-analysointia ja raportointia varten Jos esimerkiksi pyydät ajoneuvollesi huoltoa/korjaustoimia huoltokeskuksesta tai korikorjaamosta, joka on joko Teslan tai kolmannen osapuolen ylläpitämä, voimme jakaa ajoneuvosi tietoja, korjausta koskevia tietoja ja niihin liittyviä henkilötietoja voidaksemme optimoida käyttökokemuksesi, hinnoitella korjaustyöt oikein ja kehittää liiketoimintakäytäntöjämme.

    Korjausarvioiden tekijät ja vakuutusyhtiöt, jotta Tesla tai kolmannen osapuolen huoltokeskus voi esimerkiksi korjata tai huoltaa ajoneuvoasi. Kun pyydät Teslalta tiettyjä palveluja, jaamme rajoitetusti tietoa sinusta ja ajoneuvosta näille osapuolille, jotta saat tarkan korjausarvion ja maksaminen helpottuu. Korjausarvioiden tekijät voivat käyttää yleistason tietoja alan analytiikan kokoamista ja julkaisua varten.

    Muut kolmannen osapuolen liiketoimintakumppanit, kun ne osallistuvat Tesla-tuotteidesi ostoon, leasingiin tai huoltoon. Jaamme rajoitetusti sinulta tai Tesla-tuotteistasi saatuja tai sinua tai Tesla-tuotteitasi koskevia tietoja kumppaneillemme, kuten rahoituslaitoksille, leasing-, rekisteröinti-, omistus-, sähkö- ja vakuutusyhtiöille sekä lupaviranomaisille, jotta voit halutessasi käyttää kyseisiä palveluja, jos päätät käyttää niitä.

    Hyväksymäsi kolmannet osapuolet, kuten seuraavat:

    • Sertifioidut asentajamme, jos myymme pyytämiäsi energiatuotteita sinulle suoraan tai välillisesti tai jos sertifioitu asentaja omistaa energiatuotteitasi tai rahoittaa niitä.
    • Kolmansien osapuolten yhdyskuntatekniikka- tai sähköyhtiöt, jos tariffit tai sääntely edellyttävät sitä tai kun olet antanut niille luvan tarkkailla tai kontrolloida energiatuotettasi.
    • Ulkopuolisille palvelukeskuksille tai palveluntarjoajille, jos päätät käyttää niitä. Huomaa, että joitakin tietoja sinusta on tallennettu tiettyihin Tesla-tuotteisiin, ja ne voivat olla suoraan kolmansien palvelukeskusten tai palveluntarjoajien, joita päätät käyttää, käytettävissä Tesla-tuotteesi tunnistamiseksi tai huoltamiseksi.
    • Kilpailujen ja vastaavien kampanjoiden kolmannen osapuolen sponsorit, jos päätät osallistua; sosiaalisen median palveluntarjoajat, jos yhdistät Tesla-tilisi ja sosiaalisen median tilisi. Jos teet niin, valtuutat meidät jakamaan tietoja sosiaalisen median tilin tarjoajallesi ja ymmärrät, että jaettujen tietojen käyttöä ohjaa sosiaalisen median tilin tarjoajan tietosuojakäytäntö.

     

    Kolmannet osapuolet lain tai olosuhteiden edellyttäessä, esimerkiksi seuraavat:

    • Oikeudellisten velvoitteiden (kuten haasteiden tai muiden tuomioistuinmääräysten) noudattaminen; tutkintaa suorittavan valtion viranomaisen lailliseen pyyntöön vastaaminen, mukaan lukien lainvalvontaviranomaisten ja valvontaviranomaisten tiedusteluihin vastaaminen; käytäntöjemme ja toimintatapojemme vahvistaminen tai käyttöönotto; hätätilanteeseen reagoiminen; arviomme mukaan todistetusti tai mahdollisesti laittoman tai epäeettisen tai oikeustoimiin johtavan toiminnan estäminen tai lopettaminen tai Teslan, kolmansien osapuolten, vierailijoiden tai yleisön oikeuksien, omaisuuden ja turvallisuuden suojaaminen yksinomaisen harkintamme mukaan.
    • Työnantajasi tai muu kaluston ylläpitäjä tai Tesla-tuotteen omistaja, ellet ole sen omistaja, paikallisen lain sallimalla tavalla.
    • Joillain alueilla Tesla osallistuu vapaaehtoisesti tai lain edellyttämänä valtion ohjelmiin, kuten tuki- ja insentiiviohjelmiin tai luotto-ohjelmiin, joiden teemoina ovat ympäristötavoitteet, energiansäästö tai uusien tekniikoiden käyttöönotto. Teslan osallistuminen auttaa meitä ja valtioita skaalaamaan investointeja ja tukee kehittämiemme tekniikoiden, kuten sähköautojen, sähkövarastointiratkaisujen ja lataustekniikoiden käyttöönottoa. Joihinkin ohjelmiin osallistuminen edellyttää, että Tesla jakaa joitain rajoitettuja ajoneuvotietoja ja sähköntuotantoa, lataamista ja varastointia koskevia tietoja, kuten ajoneuvon tunnistenumeron tai kotiosoitteen valtion viranomaisille tai valvontaviranomaisille siten kuin kyseisten ohjelmien ehdoissa on määritetty.
    • Kun hyväksyt valtion hankintatuen tai osallistut muuten valtion tuki- ja insentiiviohjelmiin, Teslan on ehkä toimitettava valtion viranomaisille tai tehtävään nimitetyille virkamiehille joitain tietoja ostostasi, osallistumisesta ja osallistumiskelpoisuudestasi, jotta ostotuki voidaan käsitellä.
    • Kolmas osapuoli koko liiketoimintamme, omaisuutemme tai varastomme tai jonkin näiden osan uudelleenjärjestelyn, fuusion, myynnin, luovutuksen, liiketoimintasiirron tai muun järjestelyn yhteydessä tai osallistuessamme yhteisyritykseen (mukaan lukien maksukyvyttömyysmenettelyn tai vastaavan menettelyn yhteydessä).

     

    Valinnanvapaus ja avoimuus

    Tarjoamme sinulle mahdollisuuden saada pääsyn tietoihin ja hallita tietoja, joita keräämme, käytämme ja jaamme. Laitteiden käyttöoikeuksien, sovellusasetusten, tietoliikennevalintojesi, oman Tesla-tilisi ja ajoneuvon sisäisten tiedonjakovalintojen ansiosta päätät itse aina myös omista tiedostasi.

     Näytä lisääNäytä vähemmän

    Oikeudet ja vaihtoehdot

    Teslan uutiset: Kun pyydät meiltä tietoja, ostat tuotteen tai ilmoittaudut markkinointiviestinnän vastaanottajaksi, Tesla voi ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse, tekstiviestitse tai Tesla-sovelluksen välityksellä kertoakseen kampanjoista, tuotteistamme ja palveluistamme ja muista asioista, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Jos et myöhemmin halua vastaanottaa markkinointiaiheisia sähköpostiviestejä tai viestejä, voit estää ne milloin tahansa noudattamalla peruutusohjeita, jotka sisältyvät meiltä saamaasi viestiin, muuttamalla asetuksia Yhteydenpito-kohdassa tai ilmoittamalla meille asiasta mitä tahansa kohdassa Kysymyksiä yksityisyyden suojasta ilmoitettua yhteydenottotapaa käyttämällä. Jos saat meiltä puhelun tai tekstiviestin, etkä halua saada vastaavia puheluja jatkossa tai et halua saada automaattipuheluja, pyydä, että sinut lisätään “älä soita” -luetteloomme. Huomaa, että meidän on lähetettävä sinulle hallinnollisia viestejä ja muita tärkeitä viestejä esimerkiksi laskutuksesta tai käytäntöjen muutoksista, vaikka päätät estää muiden viestien vastaanottamisen.

    Tietojen jakaminen: Tesla antaa sinun päättää, mitä tietoja jaat. Voit ottaa ajoneuvosi kosketusnäytössä käyttöön tai poistaa käytöstä tiettyjen ajoneuvotietojen keräämisen (Software > Data Sharing [Ohjelmisto > Tietojen jakaminen]). Näitä ovat esimerkiksi Autopilot-toiminnon analytiikkaa ja parantamista ja tieosuustietojen analytiikkaa varten kerättävät tiedot. Jos päätät ottaa tietojen jakamisen käyttöön, ajoneuvosi voi kerätä tietoja ja toimittaa ne Teslan saataville analysointia varten. Analysointi auttaa Teslaa parantamaan tuotteitaan ja niiden ominaisuuksia ja diagnosoimaan ongelmia nopeammin. Kerättyjä tietoja ei yhdistetä tiliisi tai VIN-numeroosi eikä sinua voi tunnistaa niistä. Valinnoistasi riippuen analytiikkatietoihin voi sisältyä tietoja ajoneuvostasi ja sen kokoonpanosta, suorituskyvystä ja ohjelmistoversiosta sekä lyhyitä videoita tai kuvia. Yksityisyytesi suojaamiseksi henkilötietojasi joko ei kerätä lokiin lainkaan, niitä suojataan yksityisyyttä suojaavilla tekniikoilla tai ne poistetaan mahdollisista raporteista, ennen kuin ne lähetetään Teslalle.

    Tietosuojaa koskevat pyynnöt: Haluamme, että voit päättää, kuinka me käytämme henkilötietojasi. Sinulla saattaa olla paikallisesta lainsäädännöstä riippuen oikeus saada tietoa käsittelemistämme henkilötiedoista ja oikeus pyytää pääsyä niihin; oikeus päivittää tietoja ja oikaista epätäsmällisiä tietoja; oikeus rajoittaa tietojen käyttöä tai vaatia niiden poistamista; oikeus vastustaa joitain tietojen käyttötapoja ja oikeus peruuttaa tiettyjä käyttötapoja koskeva suostumuksesi sekä oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Lisäksi sinulla saattaa olla oikeus olla joutumatta automaattisen päätöksenteon kohteeksi, mukaan lukien profiloimalla, jos sillä on oikeudellisia tai vastaavalla tavalla merkittäviä vaikutuksia sinuun; ja oikeus meille toimittamiesi tietojen siirtämiseen. Tesla tarjoaa sinulle mahdollisuuden käyttää oikeuksiasi useilla vaihtoehtoisilla tavoilla, esimerkiksi seuraavasti:

    • Tietosuojapyynnön lähettäminen verkossa
    • Sähköpostin lähettäminen meille osoitteeseen privacy@tesla.com
    • Lähetä meille postia osoitteeseen Tesla International B.V., Attn: Legal – Privacy, Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam, Netherlands.
    • Päivittämällä tietosi Tesla-tililtäsi milloin tahansa


    Kun otat Teslaan yhteyttä ja asiasi edellyttää sitä, saatamme pyytää sinulta lisätietoja esimerkiksi henkilöllisyytesi vahvistamista varten tai kertoaksemme, että vastauksen antamiseen tarvitaan lisää aikaa. Voit milloin tahansa tehdä valituksen alueesi asiaankuuluvalle valvontaviranomaiselle, jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen. Jos esität meille pyynnön, pyrimme antamaan sinulle tietoa soveltuvista valitusteistä, jotka saattavat soveltua tilanteeseesi.

    Henkilötietojen suoja

    Tesla käyttää henkilötietojesi suojaamiseen hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä suojakeinoja, joihin vaikuttaa tietojen luonne ja niihin kohdistuvat uhat. Tesla on ottanut käyttöön erilaisia suoja- ja turvakeinoja, joilla se voi suojata tietojasi keskeytyksettä. Esimerkiksi Tesla-tili sisältää omistajan resursseja, ohjeita ja tärkeitä asiakirjoja, joten käytämme tilisi suojaamiseen monivaiheista todennusta. Jokaisessa Tesla-ajoneuvossa on myös ominaisuus nimeltä Aja PIN-koodilla, jota käyttämällä voit määrittää nelinumeroisen vahvistuskoodin, joka on syötettävä ennen kuin ajoneuvolla ajetaan. Lisäksi jos myyt tai siirrät ajoneuvosi toiselle henkilölle, Tesla-ajoneuvossa on helpot vaihtoehdot tehdasasetusten palauttamiseen ja henkilötietojesi poistamiseen ennen ajoneuvon luovuttamista sen uudelle omistajalle (Controls > Service > Factory Reset [Hallintalaitteet> Huolto > Tehdasasetusten palautus]).

    Toteutamme lisäksi muut asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimet, jotka auttavat henkilötietojesi suojaamisessa ja turvaamisessa. Valitettavasti minkään tiedonsiirto- tai tallennusjärjestelmän ei voida taata olevan täysin turvallinen. Jos sinulla on perusteltu syy uskoa, että vuorovaikutuksesi kanssamme ei ole enää suojassa tai että se on vaarantunut, ilmoita asiasta meille käyttämälle jäljempänä annettuja yhteystietoja.

    Tämä tietosuojailmoitus ei koske minkään kolmansien osapuolten, mukaan lukien kolmansien osapuolten, jotka ylläpitävät jotain sivustoa tai palvelua, johon tähän ilmoitukseen sisältyvä linkki saattaa johtaa, yksityisyyttä, tietoja tai muita asioita koskevia käytäntöjä, emmekä vastaa niistä. Tällaisen linkin sisällyttäminen ei tarkoita, että me tai osakkuusyhtiömme hyväksymme linkitetyn sivuston tai palvelun tai että meillä olisi kytkös kolmanteen osapuoleen. Emme myöskään vastaa muiden organisaatioiden, kuten muiden sovelluskehittäjien tai sovellusten, sosiaalisen median alustojen, käyttöjärjestelmien tai langattomien yhteyksien tarjoajien, tietojen keräämistä, käyttämistä ja luovuttamista koskevista käytännöistä ja toimintatavoista (mukaan lukien tietoturvakäytännöistä), vaikka ne koskisivat tietoja, joita luovutat muille organisaatioille meidän ohjelmistosovellustemme tai sosiaalisen median sivustojemme välityksellä tai niihin liittyen. Tuotteitamme ja palvelujamme ei ole tarkoitettu alle kuusitoistavuotiaille henkilöille, ja pyydämme, etteivät tällaiset henkilöt anna mitään tietoja Teslalle.

    Kansainväliset siirrot

    Tesla on maailmanlaajuinen yhtiö ja toimii useissa maissa. Kun ostat tuotteen tai annat henkilötietojasi meille muuten, tietojasi voidaan siirtää Teslalle Yhdysvaltoihin ja muihin maihin kuin asuinmaahasi tai maahan, jossa tietosi kerättiin alunperin. Näitä ovat esimerkiksi maat, joissa meillä on toimipaikkoja tai joissa sijaitsevia palveluntarjoajia käytämme. Tesla noudattaa maidenvälisiä tiedonsiirtoja koskevaa lainsäädäntöä varmistaakseen, että tietojasi suojataan tämän Tietosuojailmoituksen mukaisesti niiden sijaintipaikasta riippumatta.

    Voimme turvatua useisiin eri oikeudellisiin perusteisiin kerätäksemme, käyttääksemme tai muutoin käsitelläksemme tietojasi, mukaan lukien: suostumuksesi; tiedon tarpeellisuus sopimuksemme täyttämiseksi kanssasi; lainmukaisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi; suojataksemme sinun tai jonkun muun keskeisiä intressejä; tai sinun oikeuksiisi ja etuihisi verrattavaan oikeudellista etua. Nämä oikeudelliset edut voivat sisältää Teslan intressin kehittää tuotteita ja palveluita, parantaa turvallisuutta ja varmuutta, Teslan ja sen kauppakumppanien suojaamisen väärinkäytöksiltä ja asiakkaiden tiedusteluihin ja vaatimuksiin vastaamisen. Tarvittaessa tiedotamme sinulle tarvitsemmeko ja miksi tiettyjä tietoja sinusta, kuten esimerkiksi tarvitsemmeko tietoja täyttääksemme lain- tai sopimuksenmukaisen vaatimuksen ja mitkä ovat seuraukset tiedon antamatta jättämisestä.

    Jos olet Euroopan talousalueella (ETA), Yhdistyneessä kuningaskunnassa (UK) tai Sveitsissä, varmistamme, että henkilötietosi siirretään sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä noudattaen ja että erityisesti kaikki asianmukaiset sopimusperusteiset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet ovat käytössä. Tesla ohjaa ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Sveitsissä kerättyjen henkilötietojen kansainvälisiä siirtoja vakiosopimuslausekkeilla. ETA-alueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä kerättyjen henkilötietojen rekisterinpitäjä on Tesla International B.V. in the Netherlands. Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme sähköpostitse osoitteeseen privacy@tesla.com tai kirjeitse osoitteeseen Tesla International B.V., Attn: Privacy – DPO, 122 Burgemeester Stramanweg, 1101 EN Amsterdam, Netherlands. Voit myös ottaa yhteyttä Hollannin tietosuojaviranomaiseen tai paikalliseen tietosuojaviranomaiseen, ja sinulla on myös oikeus tehdä valitus niille.

    Ilmoituksen päivitykset

    Tässä ilmoituksessa kuvataan sinun ja Teslan välillä toteutettavan henkilötietojen käsittelyn olennaiset tiedot. Saatamme toisinaan kehittää uusia teknisiä mahdollisuuksia tai ominaisuuksia tai tarjota lisäpalveluja, joiden vuoksi tähän ilmoitukseen on tehtävä olennaisia muutoksia. Kun teemme niin, ilmoitamme siitä sinulle muuttamalla tämän ilmoituksen viimeisimmän päivityksen päivämäärää verkkosivustossamme. Toisinaan voimme toimittaa sinulle (esimerkiksi sähköpostitse) myös täydentävän ilmoituksen, joka sisältää enemmän tietoa muutoksista. Ellemme ilmoita toisin julkistaessamme näitä uusia palveluja tai lisäpalveluja, niihin sovelletaan tätä ilmoitusta ja ne tulevat voimaan, kun julkaisemme ne verkkosivustossamme.

    Kysymyksiä tietosuojasta

    Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentoitavaa tietosuojasta tai haluat peruuttaa joitain palveluja koskevan suostumuksesi tai jättää tietosuojapyynnön, ota meihin yhteyttä

     ota meihin yhteyttä.ota meihin yhteyttä.

     

    Lähetä tietosuojapyyntö verkossa

    Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@tesla.com

    Lähetä meille postia osoitteeseen Tesla International B.V., Attn: Legal – Privacy, Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam, Netherlands.

     

    Päivitetty tammikuussa 2024