Veiligheids- en beveiligingsfuncties

Tesla's worden ontwikkeld met de hoogste veiligheidsnormen in alle opzichten, van het ontwerp en de opbouw tot de beveiliging.

Uw Tesla heeft verschillende verbeterde beveiligingsfuncties die gemakkelijk kunnen worden geactiveerd. Om deze functies in te schakelen, gaat u naar 'Bediening'> 'Veiligheid en beveiliging' op het touchscreen van uw auto.

Alarmsysteem

Uw alarm gaat af en de externe lampjes beginnen te knipperen als een vergrendelde kofferbak of deur wordt geopend zonder een geldige sleutel.

U kunt het alarmsysteem op uw touchscreen inschakelen via 'Bediening'> 'Veiligheid en beveiliging'> 'Alarmsysteem'. Uw auto schakelt het alarm één minuut nadat u bent uitgestapt, de portieren zijn vergrendeld en geen sleutel in of bij de auto is gedetecteerd in.

Ontgrendel de portieren met uw sleutel, Key Card of Tesla-app om het autoalarm te stoppen.

Terug naar boven

Pincode voor rijden

Met Pincode voor rijden kunt u een viercijferige pincode instellen die moet worden ingevoerd voordat u de auto kan starten.

Deze functie kan op uw touchscreen worden geactiveerd via 'Bediening'> 'Veiligheid en beveiliging'> 'Pincode voor rijden'. U wordt dan gevraagd uw viercijferige pincode aan te maken.

Als u uw pincode bent vergeten of de Pincode voor rijden wilt uitschakelen, ga dan terug naar de instelling op uw touchscreen. Tik op de link om uw Tesla-inloggegevens in te voeren en volg de aanwijzingen op het scherm.

Terug naar boven

Bewakingsmodus

Bewakingsmodus is een functie waarmee u de omgeving van uw Tesla kunt laten bewaken op verdachte activiteiten wanneer deze is geparkeerd en vergrendeld op bepaalde locaties. Wanneer een verdachte beweging wordt gedetecteerd, reageert uw auto afhankelijk van de ernst van de dreiging.

Als een ernstige dreiging wordt gedetecteerd, beginnen de camera's van uw auto opnames te maken en wordt het alarmsysteem geactiveerd. U ontvangt een waarschuwing van uw Tesla-app met de melding dat er zich een incident heeft voorgedaan.

Om de bewakingsmodus in te schakelen, gaat u naar 'Bediening'> 'Veiligheid en beveiliging'> 'Bewakingsmodus'. De bewakingsmodus kan ook worden ingeschakeld via spraakbediening of de Tesla-app. Tenzij de auto zich bij een Supercharger bevindt, blijft de bewakingsmodus actief totdat het batterijniveau is afgenomen tot minder dan 20%. Uw Tesla-app brengt u op de hoogte als de bewakingsmodus wordt uitgeschakeld als de batterij bijna leeg is.

Opmerking: u bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen en naleven van alle lokale regelgeving en eigendomsrestricties met betrekking tot het gebruik van camera's.

Met Live Camera kunt u op afstand de omgeving van uw geparkeerde auto bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld, voordat u terugkeert naar uw auto, controleren of de omgeving veilig is. U kunt ook toeteren, met de lichten knipperen en praten via de speaker van de auto (indien aanwezig). Live Camera is end-to-end versleuteld en niet toegankelijk voor medewerkers van Tesla. Deze functie is beschikbaar op iOS- en Android-apparaten met Tesla-app versie 4.2.1 of hoger. Bovendien moet u beschikken over Premium Connectivity. Live Camera is niet beschikbaar voor auto's van het type Model S en Model X die tussen 2012 en 2020 zijn geproduceerd.

Om de toegang tot Live Camera in of uit te schakelen:

• Tik bij Model S en Model X op het touchscreen van uw auto op 'Bediening' > 'Veiligheid' > 'Live camera bekijken via mobiele app'.
  • Tik bij Model 3 en Model Y op het touchscreen van uw auto op 'Bediening' > 'Veiligheid en beveiliging' > 'Live camera bekijken via mobiele app'.

Om vanuit de Tesla-app toegang te krijgen tot Live Camera tikt u op 'Beveiliging' > 'Bewakingsmodus' > 'Live camera bekijken'.

De bewakingsmodus is bedoeld als extra veiligheidsmaatregel, maar voorkomt niet alle mogelijke dreigingen.

Let op: de Dog-modus en bewakingsmodus kunnen niet tegelijkertijd actief zijn.

Opmerking: de bewakingsmodus maakt geen video-opnamen wanneer uw dashcam niet correct is geïnstalleerd en niet is voorzien van een USB-stick. Volg deze stappen om uw dashcam te installeren.

Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor meer informatie over de bewakingsmodus.

Terug naar boven

Handmatig ontgrendelen vereist

Alle Tesla's kunnen automatisch worden ontgrendeld wanneer u de auto nadert met de sleutel.

Als Passive Entry is ingeschakeld op Model S of Model X, worden de portieren automatisch ontgrendeld wanneer u de auto nadert en u de sleutel bij u draagt. Op Model 3 en Model Y gebruikt een geverifieerde telefoonsleutel zijn Bluetooth-signaal om de portieren van uw auto te ontgrendelen wanneer u de auto nadert.

Als u de auto handmatig wilt ontgrendelen, schakelt u de optie Automatisch ontgrendelen uit. De auto moet dan met een sleutel worden ontgrendeld.

Terug naar boven

Inbraaksensoren

Alle Tesla's in Europa zijn standaard uitgerust met inbraaksensoren. De sensoren bevinden zich in de auto, bij de binnenspiegel en verzenden met tussenpozen ultrasone golven door de hele cabine. Het alarm zal afgaan als het signaal wordt verstoord door een inbraak of door een aanzienlijke beweging van de auto hierdoor biedt het systeem beveiliging tegen specifieke inbraaksituaties die anders niet zouden worden gedetecteerd.

Terug naar boven

Hellingshoeksensor

Alle Tesla's in Europa zijn standaard uitgerust met een hellingshoeksensor. De sensor bevindt zich in de auto en is in de inbraaksensormodule geïntegreerd. Het alarm gaat af als de auto in een schuine stand wordt gezet en als de auto wordt opgetilt, bijvoorbeeld om deze op een trailer te plaatsen.

Terug naar boven

Veelgestelde vragen

Bewakingsmodus

Worden de opnamen van de Bewakingsmodus die door mijn voertuig zijn gemaakt, gedeeld met Tesla?
Nee. Om uw privacy te beschermen, worden de opnamen van de Bewakingsmodus niet naar Tesla verzonden. Bij voertuigen van modeljaar 2018 en nieuwer (softwareversie 2020.48.5 of hoger) worden opnames opgeslagen op een externe USB en kunnen rechtstreeks via het touchscreen van de auto worden bekeken. De Bewakingsmodus kan op dezelfde manier werken zonder dat er een USB-stick is geplaatst, met de mogelijkheid om een melding naar uw telefoon te sturen als er een bedreiging wordt gedetecteerd. Opnames van de gebeurtenis zijn dan echter niet beschikbaar.

Dashcam

Hoe installeer ik mijn dashcam op de juiste manier?
Dashcam vereist het gebruik van een correct geformatteerde USB-stick om materiaal op te slaan en op te halen. Zodra een correct geformatteerde USB-stick in een van de USB-poorten vóór in de auto is geplaatst, verschijnt een Dashcam-pictogram boven in het touchscreen.

Om een USB-stick te formatteren, plaatst u deze eenvoudig in een USB-poort vóór in de auto en selecteert u vervolgens 'Veiligheid en beveiliging'> 'USB-APP. FORMATT'. De USB-stick wordt dan geformatteerd als exFAT en er wordt een map met de naam TeslaCam gemaakt. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor instructies voor het formatteren van een USB-stick op een pc.

Let op: als u 'USB-APP. FORMATT' kiest, wordt de stick geformatteerd en wordt daarbij alle bestaande inhoud gewist. De USB-stick moet worden geformatteerd als exFAT, FAT 32 (voor Windows), MS-DOS FAT (voor Mac), ext3 of ext4. NTFS wordt niet ondersteund. De USB-stick moet ook een map met de naam TeslaCam op rootniveau bevatten.

Worden de Dashcam-opnames die door mijn voertuig zijn gemaakt, gedeeld met Tesla?
Nee. De Dashcam-functie is beschikbaar op voorwaarde dat u een correct geconfigureerde USB-stick in een van de USB-poorten voorin hebt gestoken. Alle video-opnames worden lokaal op uw USB-stick opgeslagen en niet naar Tesla verzonden.