Onze auto's ontvangen regelmatig via wifi draadloze software-updates, met nieuwe functies en verbeteringen aan bestaande functionaliteiten.

U kunt controleren of er nieuwe software-updates zijn door het tabblad 'Software' op het touchscreen te openen. Als er een nieuwe update beschikbaar is, krijgt u een melding op het middendisplay van het touchscreen en kunt u de update onmiddellijk installeren of plannen voor later. Verbind uw auto met wifi om software-updates op de snelste en meest betrouwbare manier te ontvangen.

U kunt uw voorkeuren voor software-updates wijzigen door op 'Bediening' > 'Software' > 'Voorkeuren software-updates' te tikken. U kunt kiezen tussen 'GEAVANCEERD' en 'STANDAARD'. Selecteer 'GEAVANCEERD' om software-updates te ontvangen zodra deze beschikbaar zijn voor uw autoconfiguratie en regio. Deze functie is alleen beschikbaar bij software-update 2019.16 of nieuwer.

Veelgestelde vragen

Wat zijn draadloze software-updates?
Draadloze software-updates introduceren nieuwe functies en updates voor uw auto, waardoor uw auto in de loop van de tijd veiliger en competenter wordt.

Wanneer zijn software-updates beschikbaar?
Er komen voortdurend nieuwe software-updates beschikbaar. Tesla brengt u op de hoogte via een waarschuwing op het touchscreen van uw auto en de Tesla-app. Tik op 'Bediening' > 'Software’ om te controleren of uw auto een update nodig heeft. Uw auto controleert op updates en “Controleren op updates..” wordt weergegeven.

Hoe werken software-updates?
Een software-update bestaat uit twee fasen:

Hoe start ik een software-update?
Zodra een software-update beschikbaar is, kunt u de update op een van de volgende manieren starten.

Wanneer het downloadproces begint, verschijnt er een groen downloadpictogram op het touchscreen. Als op het touchscreen een geel downloadpictogram wordt weergegeven, is er een software-update beschikbaar, maar is uw auto niet verbonden met wifi.

Kan ik met de auto rijden tijdens een software-update?
Voor de veiligheid kunt u niet met de auto rijden tijdens de installatiefase. U kunt rijden tijdens de downloadfase; het downloadproces wordt echter mogelijk onderbroken als de auto de verbinding met wifi verliest.

Hoe vind ik de release-notes voor de meest recente software-update?
Om toegang te krijgen tot de nieuwste release-notes voor uw auto tikt u op 'Software'> 'Release-notes'.

Hoe controleer ik welke softwareversie ik heb?
Om de nieuwste softwareversie van uw auto te controleren tikt u op 'Software' op het touchscreen van uw auto.

Kan ik een software-update annuleren zodra deze begint? Hoe ik deze hervatten wanneer ik klaar ben?
Zodra de installatiefase is gestart, kunt u de software-update niet meer annuleren.

Het lijkt erop dat mijn software-update niet correct wordt geïnstalleerd. Hoe kan ik dit oplossen?
Als u denkt dat de software-update is mislukt of dat uw auto of touchscreen niet meer reageert na een update, kunt u de volgende stappen nemen:

Controleer eerst de status van uw software-update. Als u de melding "Software-update is voltooid" niet ziet in uw Tesla-app en het langer dan 3 uur geleden is dat de update is gestart, zie dan onderstaande handleiding.

Hoe kan ik problemen met het afspelen van media na een software-update oplossen?
Volg deze stappen als u problemen ondervindt met de Bluetooth-connectiviteit:

Probeer bij andere problemen een reboot van het touchscreen, zoals hierboven beschreven.

Hoe kan ik problemen met Keyless Entry na een software-update oplossen?
Bij problemen met het openen van de portieren controleert u eerst of de juiste instellingen van de Keyless Entry zijn ingeschakeld. Als u de functie 'telefoon als sleutel' gebruikt, controleert u of de telefoon uw sleutel weergeeft in de instellingen van de functie 'Phone as Key' en of uw mobiele Tesla-app op de achtergrond draait.
Als het probleem blijft optreden, schakelt u de Bluetooth-verbinding van uw apparaat in en uit. Anders koppelt u uw telefoon opnieuw als sleutel.

Waarom heb ik een update ontvangen en zie ik geen wijzigingen?
Tesla's ontvangen regelmatig software-updates, zowel grote als kleine. Kleine software-updates leiden mogelijk niet tot merkbare wijzigingen in de rijervaring.

Kan ik mijn auto opladen tijdens het installeren van nieuwe software?
Uw auto wordt niet opgeladen tijdens het installeren van een draadloze update. Als u een software-update installeert terwijl de auto wordt opgeladen, wordt het opladen gestopt. Wanneer de update is voltooid, wordt het opladen van uw auto automatisch hervat.