Tesla's ontvangen regelmatig draadloze software-updates via Wifi, met nieuwe functies en verbeteringen van bestaande functionaliteit. Als er een update beschikbaar is, krijgt u een melding op het centrale touchscreen met een optie de update onmiddellijk te installeren of de installatie op een later tijdstip in te plannen. Met Premium Connectivity kunt u de updates ook downloaden via de ingebouwde mobiele verbinding van uw auto.

De huidige softwareversie is 9.0

Veel gestelde vragen

Hoe vind ik de release-opmerkingen voor de meest recente software-update?
U opent de meest recente release-opmerkingen voor uw auto door te tikken op de 'T' van Tesla op het touchscreen in uw auto. Er wordt een nieuw venster geopend en u kunt tikken op Release-opmerkingen aan de onderzijde rechts van de pagina.

Wat zijn draadloze software-updates?
Draadloze software-updates introduceren nieuwe functies in uw auto en verbeteren de functionaliteit. Ze maken uw auto steeds veiliger en competenter. Als voor uw auto een software-update beschikbaar is, laat Tesla u dit weten via een bericht op uw touchscreen en demobiele Tesla-app. Het bericht vermeldt ook de geschatte tijd die de update duurt.

Hoe ontvang ik software-updates en hoe lang duren deze?
Uw auto krijgt deze updates automatisch wanneer deze is verbonden met Wifi. Wanneer u een bericht ontvangt dat er een update beschikbaar is, kunt u deze naar keuze onmiddellijk installeren of op een later tijdstip plannen. De tijd die het duurt om het installeren van een software-update te voltooien kan variëren. Het bericht vermeldt een schatting. Bij auto's die niet zijn verbonden met Wifi duurt het langer om updates te ontvangen.

Kan ik met de auto rijden tijdens een software-update?
Tijdens een software-update kan uw auto niet rijden. Het is raadzaam dat u uw software-updates plant voor wanneer u uw auto niet nodig hebt en wanneer er verbinding is met Wifi.

Kan ik een software-update annuleren zodra deze begint? Hoe ik deze hervatten wanneer ik klaar ben?
U kunt een software-update niet annuleren zodra deze is gestart. Het is echter mogelijk de download van de update te onderbreken waarna deze niet correct opnieuw wordt gestart. Als u vermoedt dat uw software-update is mislukt voordat deze was voltooid, verzoeken wij u te bellen met de afdeling klantondersteuning van Tesla.

Vergeet niet dat u de software-update ook op een later tijdstip naar keuze kunt plannen, en wanneer uw Tesla verbinding heeft met Wifi.

Hoe start ik een software-update opnieuw als de vorige is mislukt?
Als u vermoedt dat uw software-update mislukt is, verzoeken wij u te bellen met de afdeling klantondersteuning van Tesla voor een herstart.

Mijn auto of touchscreen reageert niet na een software-update. Hoe kan ik dit oplossen?
Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar als de software-update nog niet is voltooid. Controleer eerst of u een melding 'software-update voltooid' in de mobiele app van Tesla hebt ontvangen. Als u deze niet hebt ontvangen en u de installatie minder dan 30 minuten geleden hebt gestart, is de software-update mogelijk niet voltooid.

Als de auto of het touchscreen niet reageert nadat de software-update is voltooid, probeert u het volgende:

• Reboot van het touchscreen: houd uw voet op de rem terwijl u gedurende circa 20 seconden de twee scrollwielknoppen op het stuurwiel ingedrukt houdt totdat de 'T' van Tesla op het touchscreen verschijnt.
  • Reboot van het instrumentenpaneel (alleen Model S en Model X): houd uw voet op de rem terwijl u gedurende circa 20 seconden de twee scrollwielknoppen op het stuurwiel ingedrukt houdt totdat de 'T' van Tesla op het touchscreen verschijnt.
  • U kunt uw auto ook uitschakelen om het probleem op te lossen. De Model S en Model X kunt u uitschakelen via de menuopties 'Controls' > 'E-Brake and Power Off' > 'Power off and confirm'. Druk op het rempedaal om de auto in te schakelen.

Hoe kan ik problemen met het afspelen van media na een software-update oplossen?
Als u problemen met Bluetooth-connectiviteit ondervindt, probeert u de verbinding te verbreken en voert u de koppeling met uw Bluetooth-apparaat opnieuw uit. Voor andere kwesties in verband met het afspelen van media, probeert u een reboot van het touchscreen zoals hierboven beschreven.

Hoe kan ik problemen met Keyless Entry na een software-update oplossen?
Bij problemen met het openen van de portieren controleert u eerst of de juiste instellingen van de Keyless Entry zijn ingeschakeld. Als u de functie 'telefoon als sleutel' gebruikt, controleert u of de telefoon uw sleutel weergeeft in de instellingen van de functie 'Phone as Key' en of uw mobiele Tesla-app op de achtergrond draait. Als het probleem blijft optreden, schakelt u de Bluetooth-verbinding van uw toestel in- en uit. Anders koppelt u uw telefoon opnieuw als sleutel.

Als geen van de bovenstaande opties het probleem oplost, belt u het nummer van de klantondersteuning van Tesla in uw land.