Privacybeleid voor klanten

Uw privacy is en blijft enorm belangrijk voor ons. Ons Privacybeleid is bedoeld om op transparante wijze inzicht te geven in ons gegevensbeleid, in een indeling die gemakkelijk leesbaar is en waarin eenvoudig kan worden genavigeerd. Lees onderstaande secties voor meer informatie over hoe we uw informatie verzamelen, gebruiken, delen en beschermen om u de meest vloeiende voertuig- en energiebeleving te kunnen bieden.

Privacy vanaf de allereerste dag

Uw Tesla genereert voertuig-, diagnose-, infotainment-systeem- en Autopilot-gegevens. Om uw privacy te beschermen vanaf het moment dat u uw Tesla in ontvangst neemt, zullen de voertuiggegevens die tijdens uw ritten worden gegenereerd niet standaard aan uw identiteit of account worden gekoppeld. Als gevolg hiervan zou niemand anders dan u kennis hebben van uw activiteiten, locatie of een geschiedenis van waar u bent geweest. Uw ervaringen in het voertuig worden ook beschermd. Van functies zoals spraakopdrachten tot surfen op het web op uw touchscreen, uw informatie blijft privé en wordt veilig bewaard doordat de verzamelde infotainmentgegevens niet aan uw identiteit of account zijn gekoppeld.

Tesla-voertuigen zijn uitgerust met een set camera's die helemaal opnieuw zijn ontworpen om uw privacy te beschermen en u tegelijkertijd geavanceerde functies te bieden, zoals Autopilot, Smart Summon en Automatisch inparkeren. Om zaken als rijstrooklijnen, straatnaamborden en verkeerslichten te herkennen, worden Autopilot-gegevens van de set camera's standaard direct verwerkt zonder dat de informatie het voertuig verlaat. Om cameraopnamen voor collectieve kennis te delen met Tesla, is uw toestemming voor het delen van gegevens vereist en kan dit op elk moment via het touchscreen van de auto worden bediend. Zelfs als u hiervoor kiest, blijven cameraopnamen anoniem en zijn ze niet gekoppeld aan u of uw voertuig, behalve als we de gegevens ontvangen als gevolg van een veiligheidsvoorval (een botsing met een voertuig of het activeren van een airbag).

Bovendien zijn uw Energy-producten, van Powerwall tot Solar Roof, ontworpen om uw privacy te beschermen. Tesla streeft ernaar niet meer persoonsgegevens te verzamelen dan nodig is om uw in-app energie-ervaring weer te geven, om u services te leveren en om uw Energy-producten te verbeteren. Wij doen er ook alles aan om uw persoonsgegevens alleen te delen wanneer dit nodig is om uw product te bedienen of onderhouden, of we zullen uw toestemming vragen.

Informatie die wij verzamelen

We kunnen drie belangrijke soorten informatie met betrekking tot u of uw gebruik van onze producten en diensten verzamelen:

  • Informatie van of over u
  • Informatie van of over uw Tesla-voertuig
  • Informatie van of over uw Tesla Energy producten


Afhankelijk van de Tesla-producten en -diensten die u aanvraagt, bezit of gebruikt, zijn mogelijk niet al deze soorten informatie op u van toepassing.

 Toon meerMinder weergeven

Uw interactie met ons voordat u tot aankoop overgaat

Wanneer u onze website, winkels en galerieën bezoekt, een Tesla-evenement bijwoont, een testrit maakt, contact met ons opneemt met vragen of voor productinformatie (persoonlijk, online, telefonisch en via e-mail), kunnen we mogelijk een verscheidenheid aan informatie verzamelen van of over u, uw voertuig, apparaten of van derden. Gegevens die we verzamelen, kunnen bijvoorbeeld het volgende omvatten:

Informatie van of over u
Gegevenscategorieën Beschrijving Doel en wettelijke grondslag
Contactgegevens Uw naam, adres, regio, e-mailadres, telefoonnummer, contactvoorkeur Om met u te communiceren, uw verzoek te verwerken en u producten of diensten te leveren, op basis van uw toestemming of ons contract met u
Communicatie of interacties Uw verzoeken om informatie, oproepen, e-mails of persoonlijke communicatie, rondleidingen, nieuwsbrief, Tesla-evenementen en testritten Om met u te communiceren, te bevestigen dat u in aanmerking komt en u producten of diensten te leveren, op basis van uw toestemming of ons contract met u
Informatie over netwerkactiviteit Uw apparaatmodel, browsertype, besturingssysteem, regio, IP-adres, pixeltags, cookies Optimalisatie van website- en app-prestaties, op basis van uw toestemming, ons contract met u en/of onze gerechtvaardigde belangen bij het verbeteren van de gebruikerservaring en -veiligheid

 

Mogelijk ontvangen we ook over u uit bronnen zoals openbare gegevensbestanden, gezamenlijke marketingpartners, erkende installateurs, aangesloten bedrijven en bedrijfspartners, en sociale mediaplatforms.

Cookies en andere soortgelijke technologieën: Cookies zijn stukjes informatie die rechtstreeks worden opgeslagen op de computer die u gebruikt. Wanneer u onze website bezoekt, kunnen wij essentiële cookies gebruiken om u een door u gevraagde service te bieden of wanneer dit noodzakelijk is voor het functioneren van onze website. Daarnaast kunnen we ook analyse- en marketingcookies gebruiken op locaties waar voor het plaatsen van dergelijke cookies geen toestemming van de gebruiker vereist is.

Als u een Tesla-klant bent

Als u een eigenaar bent van een Tesla-product of -dienst, verzamelen we mogelijk ook andere informatie van of over u, uw Tesla-voertuig, energieproduct of van derden. Mogelijk verzamelen we dergelijke informatie ofwel op afstand of tijdens persoonlijke ontmoetingen (bijvoorbeeld tijdens een onderhoudsafspraak). Afhankelijk van de Tesla-producten en -diensten die u aanvraagt, bezit of gebruikt, zijn mogelijk niet al deze soorten informatie op u van toepassing.

Tesla-account: Klanten die bepaalde Tesla-producten kopen, kunnen eventueel een Tesla-account aanmaken dat wordt gehost op onze website. Via uw Tesla-account kunt u de informatie van of over u in het desbetreffende account te allen tijde bijwerken. De informatie in uw account omvat het volgende:

  • De status van uw bestelling
  • Uw klantregistratiegegevens
  • Garantie en andere documentatie voor uw Tesla-producten
  • Supercharger-geschiedenis
  • Informatie over betaalmethode
  • Overige algemene informatie over uw Tesla-producten (waaronder bijvoorbeeld, voertuigidentificatienummer of andere productserienummers, onderhoudsgegevens of verbindingspakket), verzekeringsformulieren, rijbewijzen, financiële overeenkomsten en vergelijkbare informatie.
Informatie van of over u
Gegevenscategorieën Beschrijving Doel en wettelijke grondslag
Bestelinformatie Uw aankoopgegevens, bestelovereenkomst, inruilinformatie en andere documenten vóór de levering, zoals rijbewijs of identificatiegegevens van overheidswege Om te voldoen aan uw verzoek aan ons om producten en diensten aan u te leveren, op basis van ons contract met u
Financiële informatie Informatie over uw betalingsmethode, bankrekeningnummer, creditcardgegevens, financiering, lease of kredietaanvraag Om uw betaling te verwerken voor het product of de dienst die u bij ons hebt aangeschaft, op basis van ons contract met u
Klantondersteuning activiteit Klantinteracties, datum, oplossingen, sleepdiensten, pechhulp Om klantenservice en technische ondersteuning te bieden, op basis van ons contract met u en op basis van onze gerechtvaardigde belangen met betrekking tot klanttevredenheid

 

Informatie van of over uw Tesla-voertuig
Gegevenscategorieën Beschrijving Doel en wettelijke grondslag
Voertuigtype Voertuigjaar, merk, model, voertuigidentificatienummer, configuratie Om te voldoen aan uw verzoek aan ons om producten en diensten aan u te leveren, op basis van ons contract met u
Voertuiggegevens Telemetrie met betrekking tot prestaties, verbruik, bediening en status van uw voertuig Om diensten te verschaffen, onderhoud te verrichten (inclusief voertuigdiagnose en ondersteuning op afstand) en uw voertuig steeds te blijven verbeteren, op basis van uw toestemming, ons contract met u of onze gerechtvaardigde belangen bij het waarborgen van de veiligheid, de beveiliging en de verbetering van onze producten
Oplaadinformatie Gebruikt oplaadstation, verbruik, oplaadsnelheid, batterijanalyse en prestaties Om te kunnen voldoen aan uw aanvragen met betrekking tot onze diensten op basis van ons contract met u, en om het oplaadnetwerk te verbeteren op basis van onze gerechtvaardigde belangen
Diagnostische gegevens Logboeken voor het identificeren en oplossen van onverwachte software- of verbindingsproblemen, en andere logboekrapporten voor foutopsporing Om proactief software- of productproblemen te beoordelen en op te lossen (inclusief voertuigdiagnose en ondersteuning op afstand), op basis van ons contract met u of onze gerechtvaardigde belangen bij het waarborgen van de veiligheid, de beveiliging en de verbetering van onze producten
Infotainment-systeemgegevens Analysegegevens met betrekking tot het gebruik van infotainment, zoals het al dan niet succesvol laden van functies Om diensten te verschaffen, onderhoud te verrichten (inclusief voertuigdiagnose en ondersteuning op afstand) en uw voertuig steeds te blijven verbeteren, op basis van uw toestemming, ons contract met u of onze gerechtvaardigde belangen bij het waarborgen van de veiligheid, de beveiliging en de verbetering van onze producten
Informatie over de mobiele Tesla-app Analysegegevens met betrekking tot het gebruik van de mobiele app, zoals het al dan niet succesvol laden van functies

Om de betrouwbaarheid van de app te waarborgen en onderhoud uit te voeren, op basis van onze gerechtvaardigde belangen bij het verbeteren van de gebruikerservaring en de veiligheid en stabiliteit van onze services

Autopilot-gegevens In het voertuig gemonteerde set camera's die geavanceerde functies bieden, zoals Autopilot, Smart Summon en Automatisch inparkeren Om u diensten te verschaffen op basis van ons contract met u, proactief onderhoud te verrichten (inclusief voertuigdiagnose en ondersteuning op afstand) en uw Autopilot-functionaliteit steeds te blijven verbeteren in overeenstemming met onze gerechtvaardigde belangen bij het verbeteren van onze producten en het waarborgen van de veiligheid en prestaties van onze services
Onderhouds- en reparatiegeschiedenis van Tesla Onderhoudsfaciliteit, datum, kilometerstand, uitgevoerde reparaties, schatting en kosten, details van onderdelen en andere soortgelijke informatie Om onderhoud en reparaties te verlenen op basis van ons contract met u, te rapporteren, de kwaliteit te verbeteren en kosten te verlagen in overeenstemming met onze gerechtvaardigde belangen om onze interne bedrijfsprocessen te verbeteren

 

Informatie van of over uw Tesla Energy producten
Gegevenscategorieën Beschrijving Doel en wettelijke grondslag
Energie-installatiegegevens Woningdetails, zoals afmetingen van uw dak, configuratie van uw elektrische systeem, bestaande zonnecapaciteit, installatiedatum en serienummer van uw energievoorziening Om te voldoen aan uw verzoek aan ons om producten en diensten aan u te leveren, op basis van ons contract met u
Energy productdata Gegevens met betrekking tot prestaties, verbruik, batterijrendement en gezondheid van uw energieproduct Om u diensten te verschaffen, functionaliteit te beveiligen en onze producten steeds te blijven verbeteren op basis van onze gerechtvaardigde belangen
Diagnostische logboeken voor energie Logboeken voor het identificeren en oplossen van onverwachte software- of verbindingsproblemen, en andere logboekrapporten voor foutopsporing Om proactief software- of productproblemen te beoordelen en op te lossen (inclusief voertuigdiagnose en ondersteuning op afstand), op basis van onze gerechtvaardigde belangen bij het waarborgen van de veiligheid en prestaties van onze producten


    Er worden vier categorieën gegevens door uw Tesla-voertuig gegenereerd: voertuig-, diagnose-, infotainment-systeem- en Autopilot-gegevens.

    1. Voertuiggegevens

      Om continuïteit van prestaties, voorspellend onderhoud en verbeterde functionaliteit en beleving van uw voertuig te ondersteunen, verzamelt en verwerkt uw Tesla voertuiggegevens met betrekking tot het gebruik, de werking en de staat van uw voertuig. Deze informatie wordt gebruikt om mogelijke problemen te beoordelen en op te lossen, en om uw voertuig en diensten aan u te blijven verbeteren. Om uw privacy te beschermen, staan deze voertuiggegevens standaard in een indeling die niet aan uw account of VIN is gekoppeld, zijn ze opgeslagen in een versleutelde indeling die Tesla niet kan ontsleutelen of blijven ze ontoegankelijk tenzij een specifieke gebeurtenis wordt geactiveerd:

      • Als uw voertuig mogelijk onderhoud of reparatie nodig heeft of u als daar om een andere reden om vraagt
      • Als er zich een veiligheidsvoorval voordoet (zoals een botsing van het voertuig, het activeren van een airbag of een noodstop)
      • Als uw voertuig veiligheidsdiensten nodig heeft, zoals noodhulp of pechhulp
      • Als uw voertuig een hardware- of softwareprobleem ondervindt dat kan worden geïnspecteerd en verholpen door middel van een toekomstige software-update of een andere oplossing
      • Als u uw toestemming verleent of als er een andere juridische grondslag van toepassing is


      Wij definiëren heel duidelijk welke voertuiggegevens we wel en niet verzamelen. Tesla koppelt uw locatie niet aan uw account of identiteit, en houdt geen geschiedenis bij van waar u bent geweest. Voorbeelden van de verzamelde voertuiggevens zijn: snelheidsgegevens; kilometerstanden; signalen van voertuigcomponenten; status internetverbinding; beheersinformatie batterijgebruik; batterijlaadgeschiedenis; elektrische systeemfuncties; softwareversie-informatie; infotainment-systeemgegevens; veiligheidsgerelateerde gegevens en camerabeelden (waaronder informatie over de SRS-systemen van het voertuig, remmen en acceleratie, beveiliging en e-brake); korte videoclips van ongevallen; informatie over het inschakelen van Autopilot, Summon, bewakingsmodus en andere functies; en andere gegevens die helpen bij het identificeren van problemen en het analyseren van de prestaties van het voertuig.

      Locatievoorzieningen: Uw Tesla-voertuig gebruikt locatiegegevens voor het aansturen van functies zoals kaarten in de auto, navigatie of locatievoorzieningen voor mobiele apps. Locatievoorzieningen kunnen een combinatie van GPS, Bluetooth, IP-adres en Wifi en mobiele masten gebruiken om te bepalen waar u zich bevindt. Om uw privacy te beschermen, worden locatiegegevens rechtstreeks verwerkt zonder dat deze uw voertuig verlaten, in een indeling waarmee u niet persoonlijk kunt worden geïdentificeerd of die ontoegankelijk blijven voor Tesla. Om veiligheidsredenen mag de locatie van uw voertuig worden gebruikt wanneer er zich een veiligheidsincident voordoet (zoals een botsing, het activeren van een airbag of een automatische noodstop) om te helpen met het inroepen van de juiste hulpdiensten. Tesla koppelt uw locatie dus niet aan uw identiteit of weet niet waar u bent geweest, tenzij dit is vastgelegd als gevolg van een veiligheidsvoorval. U kunt er ook op elk moment voor kiezen om het verzamelen van 'Analyse Wegsegmentgegevens' in of uit te schakelen via het touchscreen van uw voertuig door te navigeren naar Software > Gegevens Delen. Houd er rekening mee dat sommige geavanceerde functies, zoals actuele verkeersinformatie en slimme routeplanning, afhankelijk zijn van dergelijke gegevens. 

      Gegevens voor veiligheidsanalyse: Om te helpen onze producten en diensten te verbeteren, kunnen wij andere voertuiggegevens verzamelen en opslaan die mogelijk informatie bevatten waarmee u of het VIN van uw voertuig kan worden geïdentificeerd. Dit kunnen gegevens zijn over ongevallen of bijna-ongevallen met uw Tesla-voertuig (bijvoorbeeld activering van een airbag of een automatische noodstop); gegevens over externe diensten (bijvoorbeeld externe vergrendeling/ontgrendeling, start-/stopschakeling en claxonneeropdrachten); een gegevensrapport om te bevestigen dat uw voertuig online is samen met de informatie over de huidige softwareversie en bepaalde telematische gegevens; gegevens over mogelijke problemen die de werking van uw voertuig wezenlijk kunnen aantasten; gegevens over veiligheidskritische kwesties; en gegevens over iedere software- en firmware-update.

      Geavanceerde functies: Voor bepaalde functies, zoals actuele verkeersinformatie, navigatie, slimme routeplanning, Autopilot en Summon, kan het noodzakelijk zijn dat wegsegmentgegevens correct functioneren. Om uw privacy te beschermen kunt u het verzamelen van deze gegevens op elk moment in- of uitschakelen (Software > Gegevens Delen). Indien ingeschakeld, kunnen we deze gegevens delen om u daarmee een betere dienst te verlenen, maar zodanig dat partners uw account of VIN niet kunnen identificeren. Dit delen kan zelfs plaatsvinden als u niet actief een functie gebruikt waarvoor deze informatie nodig is.

      Laadgegevens: Wij kunnen informatie verzamelen over het laadpercentage en laadstations die door u worden gebruikt (inclusief het gebruik van Superchargers, thuisladers of commerciële laadpunten) om bijvoorbeeld te analyseren welke laadstations worden gebruikt, hoe lang en efficiënt de batterij is opgeladen, waar aanvullende laadstations nodig zijn en nemen, in sommige rechtsgebieden, mogelijk deel aan bepaalde stimulerings- of subsidiemaatregelen van de overheid.

      Onderhoudsgeschiedenis: Om onderhoud en reparatie van uw auto te faciliteren, kunnen wij van Tesla Service Centers of aangesloten, goedgekeurde schadeherstelbedrijven van derden verkregen gegevens over de onderhoudsgeschiedenis verzamelen en verwerken. Dit omvat informatie zoals naam, VIN, reparatiegeschiedenis, details van onderdelen, offertes en kosten, uitstaande terugroepacties, verschuldigde facturen, klantklachten en enige andere informatie met betrekking tot de onderhoudsgeschiedenis van het voertuig.

      Afmelden voor voertuiggegevens: Connectiviteit en prestaties liggen aan de basis van alle Tesla-voertuigen en zijn de reden waarom sommige klanten voor Tesla kiezen, met de mogelijkheid van geavanceerde functies en een verbeterde rijervaring. Bij Tesla bent u altijd verzekerd van deze zorgeloze beleving, terwijl uw privacy wordt beschermd. Als u echter niet meer wilt dat wij voertuiggegevens of andere gegevens van uw Tesla-voertuig verzamelen, neemt dan contact met ons op om connectiviteit uit te schakelen. Bepaalde geavanceerde functies, zoals draadloze updates, externe diensten en interactiviteit met mobiele apps en functies in het voertuig, zoals zoeken naar locaties, internetradio, spraakopdrachten en webbrowserfunctionaliteit, zijn afhankelijk van dergelijke connectiviteit. Als u ervoor kiest om u af te melden voor het verzamelen van voertuiggegevens (met uitzondering van uw voorkeuren voor het delen van gegevens in de auto), zijn wij niet in staat om in realtime kennis te nemen of u in kennis te stellen van problemen met uw voertuig. Dit kan ertoe leiden dat uw voertuig een verminderde functionaliteit heeft, ernstige schade kan oplopen of zelfs onbruikbaar wordt. 

    2. Diagnostische gegevens

      Tesla gebruikt diagnostische logboeken om onze producten en diensten up-to-date te houden, problemen op te lossen of te debuggen en om doorlopend verbeteringen aan te brengen. We streven ernaar om het minimale niveau van diagnostische gegevens te verzamelen dat nodig is om uw voertuig of energieproduct betrouwbaar, veilig en normaal te laten werken. Diagnostische gegevens kunnen details bevatten over voertuigconfiguratie, firmware, energieverbruik, elektronische systeemstatus en andere gegevens die door systemen onderling wordt uitgewisseld voor het identificeren van bugs en het uitvoeren van technische evaluaties. In specifieke gevallen gebruiken we diagnostische logboeken als basisfoutinformatie om beter te kunnen bepalen of de ondervonden problemen worden verholpen door een onmiddellijke of toekomstige softwareversie.

    3. Infotainment-systeemgegevens

      Wanneer u het touchscreen van uw voertuig gebruikt, kan Tesla bepaalde informatie verzamelen die ofwel in het voertuig zelf is opgeslagen of, indien met ons gedeeld, niet standaard aan uw account of VIN is gekoppeld. Om uw privacy te beschermen, worden uw browsergeschiedenis in de auto en inloggegevens niet gedeeld met Tesla. De verzamelde infotainment-systeemgegevens kunnen bijvoorbeeld geaggregeerde tellingen zijn van de gebruikte functies of apps, metagegevens van afgespeelde of gebladerde content (zoals radiozendertijd en -kanaal) en geschatte locatie voor lokale radio-opties. Voor bepaalde infotainment-apps waarvoor u zich moet aanmelden, biedt Tesla, als u geen eigen account heeft, de mogelijkheid om de app te gebruiken met een door Tesla verschaft account. Als u ervoor kiest om een door Tesla verschaft account te gebruiken, kunnen uw infotainment-systeemgegevens voor de desbetreffende app worden gekoppeld aan uw account of VIN. Als u prestatieproblemen ervaart met uw infotainment en ondersteuning nodig hebt, mag Tesla eventueel bepaalde infotainment-systeemgegevens ophalen om uw verzoek te voltooien, het probleem effectief op te lossen of te debuggen en onze producten en diensten te verbeteren.

      Spraakopdrachten: Elke Tesla is uitgerust met de mogelijkheid om uw stem te gebruiken voor het uitspreken van opdrachten aan de auto. Om kwaliteitsverbeteringen te blijven ondersteunen, zal Tesla de transcriptie van de opdracht vastleggen en verwerken (zoals "stel de temperatuur in..."). Om uw privacy te beschermen, worden spraakopnamen niet vastgelegd en is de transcriptie van de opdracht niet gekoppeld aan uw account of VIN. Bovendien verzamelt Tesla geen informatie bij het gebruik van spraak-naar-tekst, zodat uw sms-berichten nooit naar Tesla worden gestuurd.

      Mobiele Tesla-app: Via de Tesla-app kunnen eigenaars rechtstreeks met hun voertuigen communiceren. Met de app kunt u bijvoorbeeld de voortgang van het opladen van uw voertuig in realtime controleren en het opladen starten/stoppen, het interieur voorverwarmen/-koelen voordat u gaat rijden, het voertuig van veraf vergrendelen/ontgrendelen of de huidige locatie van het voertuig bepalen. Om problemen met de functionaliteit van de Tesla-app op te sporen en proactief op te lossen, klachten van klanten te behandelen en onbevoegde toegang of misbruik te voorkomen, kunnen bepaalde algemene gebruiksgegevens die aan uw account of VIN zijn gekoppeld, met ons worden gedeeld. Als u bijvoorbeeld de Tesla-app gebruikt om de binnentemperatuur van uw Tesla te wijzigen, kunnen we bepalen of deze opdracht al dan niet is gelukt, zonder dat daarbij verdere details, zoals de verkregen temperatuur, worden vastgelegd.

    4. Autopilot-gegevens

      Tesla-voertuigen maken gebruik van een set camera's die geavanceerde functies bieden, zoals Autopilot, Smart Summon en Automatisch inparkeren. De camerafunctionaliteit is helemaal nieuw ontworpen om uw privacy te beschermen. Tesla legt geen doorlopende opnamen vast en heeft geen live weergavefunctie. Standaard worden geavanceerde autonome functies die afhankelijk zijn van de externe camera's verwerkt zonder dat deze ooit uw auto verlaten. Er zijn twee soorten cameraopnamen die in aanmerking komen voor verzending van uw voertuig naar Tesla: veiligheidsvoorvallen en cameraopnamen voor collectieve kennis.

      1. Cameraopnamen van een veiligheidsvoorval worden alleen automatisch vastgelegd als er zich een ernstig veiligheidsvoorval voordoet, zoals een botsing met het voertuig of het activeren van een airbag. Deze korte videoclips duren maximaal 30 seconden en zijn gekoppeld aan uw VIN om te helpen bij het inschakelen van hulpdiensten, voertuigevaluatie en pechhulp onderweg (dergelijke opnames kunnen metagegevens voor tijdstempel en locatie bevatten).
      2. Cameraopnamen voor collectieve kennis maken gebruik van de externe camera's van het voertuig om dingen als rijstrooklijnen, straatnaamborden en verkeerslichten te herkennen. Hoe meer we de collectieve kennis over wegomstandigheden kunnen uitbreiden, hoe beter het zelfrijdende vermogen van uw Tesla zal worden. Wij willen er heel helder over zijn dat uw toestemming is vereist voor het delen van cameraopnamen voor collectieve kennis met Tesla. Dit kan altijd via het touchscreen van het voertuig worden aangepast door te navigeren naar Software > Gegevens delen. Zelfs als u uw toestemming geeft, zijn de cameraopnamen beperkt tot 30 seconden en blijven ze anoniem, zodat ze niet aan u of uw voertuig zijn gekoppeld.

      Dashcam: Dashcam is een functie die beschikbaar is voor klanten op voorwaarde dat een correct geconfigureerde USB-stick wordt gebruikt. Alle opgenomen beelden worden lokaal op de USB-stick opgeslagen en niet naar Tesla verzonden. Voordat u deze functie inschakelt, dient u de lokale wetgeving van uw land met betrekking tot het gebruik van dashcams te raadplegen om te voldoen aan alle voorschriften en eigendomsbeperkingen.

      Sentry Mode: Deze functie gebruikt de externe camera's en sensoren van het voertuig om verdachte activiteiten of een ernstige bedreiging te detecteren wanneer uw voertuig is geparkeerd en u hiervan op de hoogte te stellen. Als een bedreiging wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld iemand die tegen de auto aanleunt, laat Sentry Mode de koplampen knipperen, wordt er een bericht op het touchscreen weergegeven dat aangeeft dat de camera's opnames maken en worden de beelden van het voorval opgeslagen op uw USB-stick (indien geplaatst). De beelden van Sentry Mode worden niet naar Tesla verzonden. Bij ernstige bedreigingen, zoals het breken van een raam, stuurt het voertuig ook een waarschuwing naar de mobiele app die aan de auto is gekoppeld, activeert het voertuig het alarm en genereert het een luid onverwacht geluid vanuit het audiosysteem. De beelden van Sentry Mode worden opgeslagen op een externe USB en kunnen direct vanaf het touchscreen van het voertuig worden bekeken. Sentry Mode kan op dezelfde manier werken zonder dat er een USB-stick is geplaatst, met de mogelijkheid om een melding naar uw telefoon te sturen wanneer een bedreiging wordt gedetecteerd — er zullen dan echter geen beelden van het voorval beschikbaar zijn.

      Als u Live cameratoegang voor Sentry Mode hebt ingeschakeld, kunt u op afstand de omgeving van uw geparkeerde auto bekijken en desgewenst de claxon bedienen, de koplampen laten knipperen en spreken via de luidspreker van de auto. Geluid uit de omgeving van de auto wordt niet opgenomen. Tik op Bediening > Veiligheid en Beveiliging om deze functie in of uit te schakelen. Tijdens gebruik gaan de koplampen van de auto pulserend branden en wordt op het touchscreen weergegeven dat Sentry Mode is geactiveerd. Live Camera is end-to-end versleuteld en niet toegankelijk voor medewerkers van Tesla.

      Opmerking: u bent zelf verantwoordelijk voor het raadplegen en naleven van alle lokale regelgeving en eigendomsrestricties met betrekking tot het gebruik van camera's.

      Interieurcamera: Model 3 en Model Y met een Full Self-Driving computer en Model S en Model X van modeljaar 2021 of nieuwer zijn uitgerust met een interieurcamera die zich boven de achteruitkijkspiegel bevindt en die standaard is uitgeschakeld. Als u de interieurcamera inschakelt door toestemming te geven voor het delen van gegevens van 'Analyse interieurcamera', wordt een korte videoclip vastgelegd en naar Tesla verzonden na een veiligheidsvoorval (een botsing met een voertuig of een noodstop). Deze korte videoclip is bedoeld om de paar seconden vóór het incident vast te leggen en bevat geen beeldmateriaal van het veiligheidsvoorval zelf. Er worden zonder meer geen video's verzonden zonder een veiligheidsvoorval. Deze clips zullen worden gebruikt om veiligheidsfuncties en software-uitbreidingen te ontwikkelen en te verbeteren, zoals updates om botsingen te voorkomen. Om uw privacy te beschermen, zijn interieuropnamen anoniem en niet gekoppeld aan uw account of VIN. U kunt het verzamelen van deze gegevens op elk moment in- of uitschakelen (Software > Gegevens delen). 

    Hoe wij uw informatie kunnen gebruiken

    We mogen de informatie die we verzamelen gebruiken om:

    1. Met u te communiceren
    2. Onze producten en diensten te leveren
    3. De ontwikkeling van onze producten en diensten te verbeteren en uit te breiden


    Dit omvat het opnemen van contact met u (of andere noodzakelijke partijen) om u belangrijke veiligheidsgerelateerde informatie mede te delen, om eerstehulpverleners op de hoogte te stellen bij een ongeval met uw voertuig, om producten en aanbiedingen op maat aan u te presenteren of om te reageren op uw vragen en te voldoen aan uw aanvragen van productinformatie, Tesla-updates en andere evenementen.

     Toon meerMinder weergeven

    Wanneer u contact met ons opneemt voor informatie of een aankoop doet, mogen we de verzamelde gegevens voor verschillende doeleinden gebruiken. Hieronder vindt u voorbeelden van gevallen waarin we mogelijk uw persoonlijke gegevens gebruiken om u de meest zorgeloze voertuig- en energiebeleving te kunnen bieden.

    Redenen voor verwerking

    Met u te communiceren
    • Om te reageren op uw vragen en te voldoen aan uw aanvragen
    • Om u informatie te verschaffen over prijsvragen, evenementen en promoties, en om deze activiteiten te beheren
    • Om administratieve gegevens met u te delen, bijvoorbeeld wijzigingen in onze bepalingen, onze voorwaarden en ons beleid
    • Voor educatieve en bewustzijnsdoeleinden over onderwerpen die u interesseren
    • Om u te adviseren over belangrijke veiligheidsgerelateerde informatie over uw voertuig of energieproduct, of om eerste hulpverleners in kennis te stellen in het geval van een ongeval met uw voertuig
    • Om onderzoek te verrichten, enquêtes uit te voeren en uw feedback te verkrijgen
    Onze producten en diensten te leveren
    • Om uw aankoop, aanvraag voor productlease of financiering af te ronden, en uw bestelling te laten installeren of af te leveren
    • Om uw betaling voor een product of dienst te verwerken
    • Om gerelateerde klantondersteuning te verwerken, bij te staan en te bieden
    • Om de prestaties van uw Tesla-product te volgen en om gerelateerde diensten te leveren, inclusief draadloze updates
    • Om problemen met of klachten over producten en diensten te begrijpen, te beoordelen en op te lossen
    De ontwikkeling van onze producten en diensten te verbeteren en uit te breiden
    • Om onderzoek te verrichten, nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te bevorderen, en om onze bestaande diensten te verbeteren of aan te passen
    • Om de veiligheid en beveiliging van onze producten en diensten te analyseren en verbeteren
    • Voor zakelijke doeleinden zoals gegevensanalyse, audits, fraudebewaking en -preventie, bedrijfsplanning, bepalen van de effectiviteit van campagnes, rapportage en prognoses
    Andere omstandigheden
    • Om contractuele verplichtingen met derden, agenten en aangesloten bedrijven na te komen
    • Om de oorzaak van een voertuiggerelateerd incident of ongeval te analyseren, te reconstrueren, te onderzoeken of anderszins vast te stellen
    • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, wetshandhaving en andere overheidsvereisten
    • Om juridische claims vast te stellen, uit te oefenen of te verdedigen
    • Zoals anderszins door u is toegestaan of aangegeven

     

    Tesla bewaart persoonsgegevens alleen zo lang als nodig is om de doelen te bereiken waarvoor ze zijn verzameld, inclusief zoals beschreven in dit Privacybeleid, in ons onderhoudspecifieke beleid of zoals wettelijk vereist. De criteria voor het vaststellen van bewaartermijnen kunnen bestaan uit het overwegen van het gebruik ervan, onze relatie met u, of er een bestaand contract voor services is, of u toestemming hebt gegeven, of dat er een wettelijke verplichting is om bepaalde gegevens te bewaren. We onderzoeken zorgvuldig of het nodig is om de verzamelde persoonsgegevens te bewaren en streven ernaar de gegevens zo kort mogelijk te bewaren.

    Wanneer wij uw persoonsgegevens verwerken, doen wij dit met uw toestemming en/of wanneer dit vereist is om de producten of diensten die u gebruikt te leveren, ons bedrijf te kunnen runnen, onze contractuele en wettelijke verplichtingen na te komen, de veiligheid van onze systemen, producten en klanten te beschermen of om andere gerechtvaardigde belangen van Tesla te behartigen. Wij delen geen informatie waarmee u persoonlijk kunt worden geïdentificeerd met derden voor hun marketingdoeleinden, tenzij u ervoor hebt gekozen om informatie op een dergelijke manier te delen. Zie "Doel en wettelijke grondslag" in het bovenstaande gedeelte "Informatie die wij verzamelen" voor meer informatie over de juridische rechtvaardiging waarop Tesla zich voor elke gegevensverwerkingsactiviteit baseert.

    We kunnen ook informatie over u gebruiken en openbaar maken als we te goeder trouw geloven dat de wet dit vereist voor veiligheidsdoeleinden, het voldoen aan onze wettelijke verplichtingen (zoals dagvaardingen of gerechtelijke bevelen), wetshandhaving of andere kwesties van openbaar belang waarbij openbaarmaking noodzakelijk of passend is. We kunnen ook informatie over u delen, als er juridische gronden zijn om dit te doen, als we vaststellen dat openbaarmaking redelijkerwijs noodzakelijk is om onze gebruiksvoorwaarden af te dwingen of om onze activiteiten of klanten te beschermen. Dit kan het verstrekken van informatie aan publieke of overheidsinstanties omvatten. Bovendien kunnen we in het geval van een reorganisatie, fusie, bestuurswijziging of verkoop alle persoonsgegevens die we verzamelen overdragen aan de relevante derde partij.

    Niet-persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken

    Behalve zoals hier is uiteengezet, kan Tesla ook informatie verzamelen, gebruiken en delen op basis waarvan u, losstaand, niet kan worden geïdentificeerd. Dergelijke informatie mag voor elk doeleinde worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld voor operationele of onderzoeksdoeleinden, voor brancheonderzoek, om onze producten en diensten te verbeteren of aan te passen, om onze producten en diensten beter af te stemmen op uw behoeften, en indien wettelijk vereist.

    Uw informatie delen

    We mogen informatie delen met:

    • Onze dienstverleners, zakenpartners en aangesloten bedrijven
    • Derden die u machtigt
    • Met andere derden, indien wettelijk toegestaan


    We beperken hoe, en met wie, wij uw persoonsgegevens delen. Enkele voorbeelden van gevallen waarbij we uw informatie mogelijk delen zijn betalingsverwerking, bestellingsverwerking, productinstallatie, klantenservice, marketing, financiering, onderhoud of reparatie en andere soortgelijke diensten.

     Toon meerMinder weergeven

    Wij verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens nooit en aan niemand, ongeacht het doel. De onderstaande tabel laat zien met wie Tesla uw persoonlijke gegevens kan delen, afhankelijk van uw interacties met ons of aankopen die u doet.

    Onze dienstverleners, zakenpartners en aangesloten bedrijven
    Categorieën van ontvangers
    Beschrijving
    Reden voor delen
    Partners en dochterondernemingen Bedrijven die eigendom zijn van of bestuurd worden door Tesla, of waarin wij een aanzienlijk eigendomsbelang hebben Om namens ons te helpen met het verrichten, verbeteren en verlenen van diensten, gebaseerd op ons gerechtvaardigde belang om bepaalde activiteiten uit te besteden
    Dienstverleners en zakenpartners Bedrijven die we hebben ingehuurd om diensten te verlenen zoals klantondersteuning, productfinanciering, schadetaxateurs, infrastructuur en andere professionele diensten Om namens ons te helpen met het verrichten en verlenen van diensten, gebaseerd op ons gerechtvaardigde belang om bepaalde activiteiten uit te besteden
    Betalingsverwerkers Bedrijven waarmee we een contract hebben gesloten om uw betalingsgegevens veilig te verwerken Om, op basis van ons contract met u en in lijn met onze gerechtvaardigde belangen, verwerking van betalingen en fraudepreventie mogelijk te maken

     

    Derden die u machtigt
    Categorieën van ontvangers
    Beschrijving
    Reden voor delen
    Financiële instellingen Bedrijven die kredietaanvragen verwerken voor lease- en financieringsaanbiedingen Om te bevestigen dat u in aanmerking komt en uw serviceverzoek te verwerken, op basis van uw toestemming of ons contract met u
    Nutsbedrijven en energiebedrijven Bedrijven die via het elektriciteitsnet energie bij u thuis leveren en distribueren Om uw aanvraag van energieproducten en -diensten in te willigen, op basis van uw toestemming, ons contract met u of precontractuele regelingen die door u zijn aangevraagd
    Erkende installateurs van energieproducten Partners die financiering en vergunningen mogen verlenen, en inspecties en installaties mogen uitvoeren Om namens ons of u diensten te verrichten, te ondersteunen en te verlenen op basis van uw toestemming of ons contract met u
    Onderhouds- en reparatiecentra van derden Onderhoudslocaties van derden waarmee we samenwerken om u kwaliteitsreparaties te bieden Om onderhoud en reparaties te verrichten en om kosten te verlagen en de service te verbeteren, op basis van ons contract met u en onze gerechtvaardigde belangen bij het verlagen van de kosten en het verbeteren van de service

     

    Andere derden, voor zover wettelijk of anderszins verplicht
    Categorieën van ontvangers
    Beschrijving
    Reden voor delen
    Wetshandhaving en overheidsinstanties Openbaarmaking van informatie, voor zover vereist door de wet of wanneer dit anderszins van toepassing is Om te voldoen aan toepasselijke wetgeving, op basis van onze wettelijke verplichting of gerechtvaardigde belangen
    Door de overheid aangeboden stimuleringsmaatregelen of subsidies Openbaarmaking van informatie voor zover vereist door het programma, zoals VIN Om te voldoen aan de deelnamevoorwaarden van het aangeboden programma, op basis van onze gerechtvaardigde belangen

     

    De persoonlijke gegevens die we verzamelen, kunnen worden gedeeld tussen Tesla en onze dochterondernemingen, aangesloten bedrijven (bedrijven die eigendom zijn van of bestuurd worden door Tesla, of waarin we een aanzienlijk eigendomsbelang hebben), externe dienstverleners, kanaalpartners, leveranciers en indien nodig anderen voor het uitvoeren van diensten namens ons of namens u. Bijvoorbeeld bedrijven die we hebben ingehuurd om klantenservice te bieden of te helpen bij het beschermen en beveiligen van onze systemen en diensten, hebben mogelijk toegang nodig tot persoonlijke gegevens om dergelijke functies te kunnen bieden. In deze gevallen moeten deze bedrijven zich houden aan onze vereisten voor privacy en gegevensbescherming en mogen ze de persoonlijke gegevens die ze van ons ontvangen niet voor andere doeleinden gebruiken.

    Daarnaast kunnen wij informatie delen met:

    Externe dienstverleners en distributiepartners om diensten te leveren, zoals websitehosting, gegevensanalyse en opslag, betalingsverwerking, orderverwerking en productinstallatie, draadloze verbinding met Tesla-producten, informatietechnologie en gerelateerde infrastructuur, klantenservice, productontwerp, productdiagnostiek, onderhoud of gerelateerde diensten, e-maillevering, creditcardverwerking, auditing, marketing, spraakopdrachtverwerking en andere gelijksoortige diensten.

    Dochterondernemingen en partners (zoals Tesla Insurance Services, Inc.) om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en te verbeteren, gegevensanalyses uit te voeren en rapportages te verrichten. Als u bijvoorbeeld onderhoud/reparatie van uw voertuig aanvraagt bij een onderhoudscentrum of carrosseriebedrijf dat wordt beheerd door Tesla of door een derde partij, kunnen we mogelijk informatie over uw voertuig, reparatie en bijbehorende persoonsgegevens delen om u een optimale ervaring te verschaffen, reparaties nauwkeurig te prijzen en onze zakelijke praktijken te verbeteren.

    Schadetaxateurs en verzekeraars om servicecentra van Tesla of van derden in staat te stellen om diensten te verlenen aan uw voertuig, zoals reparatie of onderhoud. Wanneer u Tesla verzoekt om bepaalde diensten te leveren, delen wij beperkte informatie over u en het voertuig met deze partijen om u een accurate schadetaxatie te kunnen bieden en betaling te faciliteren. Schadetaxateurs kunnen deze informatie mogelijk als geaggregeerde gegevens gebruiken om brancheanalyses te maken en te publiceren.

    Andere externe zakenpartners voor zover zij betrokken zijn bij de aankoop, de lease of het onderhoud van uw Tesla-producten. Wij delen beperkte informatie van of over u of uw Tesla producten om u te laten profiteren van die diensten als u ervoor kiest om hier gebruik van te maken, met dergelijke partners als financieringsinstellingen, leasemaatschappijen, registratie-, titel-, elektriciteitsbedrijven, vergunningverlenende autoriteiten, en verzekeringsmaatschappijen.

    Derden die u machtigt, zoals:

    • Erkende installateurs, waarbij we u direct of indirect de door u gevraagde energieproducten kunnen verkopen, of waarbij de erkende installateur uw energieproducten bezit of financiert.
    • Externe nutsbedrijven of energiedienstverleners, indien dit voor tariefbepaling of wetgeving is vereist of wanneer u toestemming hebt verleend om uw energieproduct door hen te laten controleren of beheren.
    • Met externe servicecentra of providers, indien u ervoor kiest om hiervan gebruik te maken. Let op dat sommige informatie over u wordt bewaard op bepaalde Tesla-producten en direct toegankelijk kunnen zijn voor de externe servicecentra of providers die u wenst te gebruiken om uw Tesla-product te controleren of onderhouden.
    • Externe sponsoren van prijsvragen en soortgelijke promoties, indien u ervoor kiest om hieraan mee te doen; Met uw sociale media-accountaanbieder, indien u uw Tesla-account hebt verbonden met uw sociale media-account. Als u dit doet, geeft u ons de toestemming om informatie te delen met uw sociale media-accountaanbieder en begrijpt u dat het gebruik van de informatie die wij delen, valt onder het privacybeleid van de sociale media-accountaanbieder.

     

    Derden indien vereist door de wet of andere omstandigheden, zoals:

    • Om aan een wettelijke verplichting te voldoen (bijvoorbeeld dagvaardingen of andere gerechtelijke verordeningen); in navolging van een wettig verzoek door overheidsinstanties die een onderzoek verrichten, waaronder om te voldoen aan handhavingsvereisten en vragen van toezichthouders; om ons beleid en procedures te verifiëren of af te dwingen; om te reageren op een noodgeval; om activiteiten te voorkomen of te stoppen die wij kunnen beschouwen als illegaal, onethisch of juridisch aanvechtbaar, of die dit mogelijk zijn; of om de rechten, het eigendom, de veiligheid of beveiliging van onze producten en diensten, Tesla, derden, bezoekers, of het publiek, zoals door ons bepaald naar eigen inzicht, te beschermen.
    • Met uw werkgever of andere wagenparkbeheerder, of de eigenaar van het Tesla-product, als u niet de directe eigenaar bent, zoals toegestaan door lokale wetgeving.
    • In sommige rechtsgebieden neemt Tesla vrijwillig, of waar dit wettelijk is vereist, deel aan overheidsprogramma's zoals stimuleringsmaatregelen of subsidies met betrekking tot milieudoelstellingen, energiereductie of de introductie van nieuwe technologie. Door de deelname van Tesla kunnen wij en regeringen investeringen beter opschalen en de introductie van onze technologieën, waaronder elektrische voertuigen, elektrische opslag en opladen, ondersteunen. Deelname aan sommige programma's vereist mogelijk dat Tesla bepaalde beperkte voertuiginformatie en informatie over energieopwekking, opladen of opslag, zoals het voertuigidentificatienummer of huisadres, deelt met de overheid of regelgevende instanties, zoals voorgeschreven door de bepalingen van deze programma's.
    • Wanneer u een door de overheid aangeboden aankoopstimulering accepteert of anderszins deelneemt aan stimuleringsprogramma's van de overheid, kan Tesla worden gevraagd om bepaalde informatie aan de overheid of haar aangewezen beheerders te verstrekken met betrekking tot uw aankoop, deelname en geschiktheid om de aankoopstimulering te verwerken.
    • Met een derde partij in verband met een reorganisatie, fusie, verkoop, joint venture, toewijzing, overdracht of andere beschikking van alle of een deel van onze onderneming, activa of aandelen (waaronder in verband met een faillissement of gelijksoortige procedures).

     

    Keuze en transparantie

    We stellen u in staat om toegang te krijgen tot en controle te krijgen over de gegevens die we verzamelen, gebruiken en delen. Dit doen we door middel van toestemmingen via apparaten, instellingen in app's, communicatievoorkeuren, uw Tesla-account en bedieningselementen voor het delen van gegevens in de auto: u zit aan het stuur, zelfs als het om uw gegevens gaat.

     Toon meerMinder weergeven

    Rechten en keuzes

    Tesla-updates: Wanneer u informatie aanvraagt, een product koopt of zich aanmeldt voor promotionele communicatie, mag Tesla per e-mail, telefoon, sms of via de Tesla-app contact met u opnemen over promoties, onze producten en diensten en andere informatie die mogelijk interessant is voor u. Als u niet langer promotiegerelateerde e-mails of berichten wilt ontvangen, kunt u zich op elk moment afmelden door de instructies voor uitschrijven te volgen in de communicatie die u van ons hebt ontvangen. U kunt uw communicatievoorkeuren wijzigen of het ons laten weten op een van de manieren in de sectie Privacyvragen. Indien u van ons een telefoontje of sms ontvangt en u wilt in de toekomst niet meer dergelijke oproepen of geautomatiseerde oproepen ontvangen, kunt u ons verzoeken om op onze "bel mij niet"-lijst gezet te worden. Houd er rekening mee dat we mogelijk nog steeds verplicht zijn om u administratieve of andere belangrijke berichten te sturen, zoals meldingen over facturen of beleidswijzigingen, zelfs als u zich afmeldt voor het ontvangen van overige communicatie.

    Gegevens delen: Tesla biedt u de mogelijkheid om zelf te bepalen welke gegevens u deelt. Op het touchscreen van uw voertuig kunt u het verzamelen van bepaalde voertuiggegevens in- of uitschakelen (Software > Gegevens delen), waaronder Analyse en verbeteringen Autopilot en Analyse wegsegmentgegevens. Als u ervoor kiest om het delen van gegevens in te schakelen, kan uw voertuig mogelijk gegevens verzamelen en voor analyse beschikbaar stellen aan Tesla. Deze analyse helpt Tesla met het verbeteren van producten en functies en om problemen sneller te diagnosticeren. De verzamelde informatie is niet gekoppeld aan uw account of VIN en u kunt er niet persoonlijk mee worden geïdentificeerd. Afhankelijk van uw keuzes, kunnen analyses details bevatten over uw voertuig, de configuratie, prestaties en softwareversie ervan, en korte videoclips of afbeeldingen. Om uw privacy te beschermen worden persoonsgegevens helemaal niet geregistreerd, zijn ze onderworpen aan technieken om de privacy te behouden of worden ze verwijderd uit alle rapporten voordat ze naar Tesla worden verzonden.

    Verzoeken inzake gegevensprivacy: We willen dat u zelf kunt bepalen hoe uw persoonsgegevens door ons worden gebruikt. Afhankelijk van de lokale wetgeving hebt u mogelijk het recht om geïnformeerd te worden over en toegang te vragen tot de persoonsgegevens die we over u verwerken; onnauwkeurigheden in die informatie bijwerken en corrigeren; de informatie laten indammen of verwijderen; bezwaar maken of uw toestemming voor bepaald gebruik van gegevens intrekken; en een klacht indienen bij uw lokale autoriteit voor gegevensbescherming. Mogelijk hebt u ook het recht om niet te worden onderworpen aan geautomatiseerde besluitvorming, inclusief profilering, wanneer dit juridische gevolgen of gevolgen van gelijke strekking voor u zou hebben; en het recht op overdraagbaarheid van gegevens met betrekking tot de gegevens die u ons hebt verstrekt. Tesla laat u deze rechten op verschillende manieren uitoefenen, waaronder:

    • Online indienen van een verzoek inzake gegevensprivacy
    • Het sturen van een e-mail naar privacy@tesla.com
    • Te schrijven naar Tesla International B.V., T.a.v.: Legal – Privacy, Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam, Nederland.
    • Door te allen tijde toegang te hebben tot uw Tesla-account om uw informatie bij te werken


    Wanneer u contact opneemt met Tesla en indien de aard van uw probleem dit vereist, kunnen we u om meer informatie vragen, bijvoorbeeld om uw identiteit te verifiëren of om aan te geven dat een reactie meer tijd vereist. U kunt uw klacht te allen tijde doorverwijzen naar de relevante toezichthouder in uw rechtsgebied als u niet tevreden bent met een antwoord dat u van ons hebt ontvangen. Als u ons daar om vraagt, zullen we ons best doen u informatie te verstrekken over relevante mogelijkheden om klachten in te dienen waar deze van toepassing zijn op uw omstandigheden.

    Bescherming van persoonsgegevens

    Tesla gebruikt administratieve, technische en fysieke veiligheidsmaatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen, rekening houdend met de aard van de gegevens en de bedreigingen. Tesla heeft verschillende veiligheids- en beveiligingsfuncties geïmplementeerd om uw informatie consequent te beschermen. Uw Tesla-account bevat bijvoorbeeld bronnen voor eigenaren, handleidingen en belangrijke documenten, dus bieden we meervoudige authenticatie om uw account te beschermen. Elk Tesla-voertuig beschikt tevens over een functie Pincode voor rijden, waarmee u een viercijferige pincode kunt instellen die moet worden ingevoerd voordat u de auto kunt starten. Als u uw auto aan een andere persoon verkoopt of overdraagt, maakt Tesla het bovendien gemakkelijk om de fabrieksinstellingen te herstellen en uw persoonlijke gegevens te wissen voordat uw auto naar een nieuwe eigenaar gaat (Bediening> Service> Instellingen wissen).

    Wij nemen ook andere toepasselijke organisatorische, technische en administratieve maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de gegevensoverdracht of het opslagsysteem 100% veilig is. Indien u reden hebt om aan te nemen dat uw interactie met ons niet meer veilig is of is aangetast, stel ons dan onmiddellijk in kennis van het probleem door contact met ons op te nemen via de onderstaande contactgegevens.

    Dit Beleid behandelt niet, en we zijn niet aansprakelijk voor, het privacybeleid, de informatieverwerking of andere praktijken van derden, inclusief een derde partij die actief is op een website of dienst waarnaar wij een link verschaffen in dit Beleid. De aanwezigheid van een dergelijke link omvat geen ondersteuning van de gelinkte website of dienst door ons of de bij ons aangesloten bedrijven en houdt bovendien niet in dat wij gelieerd zijn aan die derde partij. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor het beleid en de praktijken (inclusief de gegevensbeveiliging) ten aanzien van verzameling, gebruik of openbaarmaking door andere organisaties, zoals enige andere app-ontwikkelaar, app-aanbieder, sociale media-platformaanbieder, besturingssysteemaanbieder of leverancier van draadloze diensten, met inbegrip van enige informatie die u onthult aan andere organisaties via of in verband met onze softwareapplicaties of sociale mediapagina’s. Onze producten en diensten zijn bovendien niet bedoeld voor personen onder de zestien jaar en wij verzoeken deze personen om geen informatie te verstrekken aan Tesla.

    Internationale overdrachten

    Tesla is een wereldwijd opererend bedrijf en we zijn internationaal actief. Door een aankoop te verrichten of op andere wijze uw persoonsgegevens naar ons toe te sturen, kan uw informatie worden overgedragen aan Tesla in de Verenigde Staten en andere landen dan het land waarin uw woonachtig bent of waar de informatie oorspronkelijk is verzameld. Bijvoorbeeld in landen waar we vestigingen hebben of waarin we dienstverleners inschakelen. Tesla voldoet aan de wetgeving inzake de overdracht van persoonsgegevens tussen landen om ervoor te zorgen dat uw gegevens worden beschermd zoals beschreven in dit Beleid, waar dat ook mag zijn.

    We kunnen uw gegevens verzamelen, gebruiken en anderszins verwerken op basis van verscheidene rechtsgronden, waaronder: uw toestemming; dat de informatie noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst met u; om te voldoen aan een wettelijke verplichting; om de vitale belangen van u of een ander te beschermen; of voor een gerechtvaardigd belang dat is afgewogen tegen uw rechten en belangen. Deze gerechtvaardigde belangen kunnen onder andere de belangen zijn van Tesla om haar producten en diensten te verbeteren, om de veiligheid en beveiliging te verbeteren, om Tesla en haar zakenpartners te beschermen tegen onrechtmatig gedrag, en om te reageren op vragen en claims van klanten. Waar van toepassing zullen we u informeren of en waarom wij bepaalde informatie nodig hebben, bijvoorbeeld of we de informatie nodig hebben om te voldoen aan een wettelijke of contractuele verplichting, en wat de gevolgen zijn van het niet verstrekken van de informatie.

    Als u zich bevindt in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk (VK) of Zwitserland, zorgen wij ervoor dat de overdracht van uw persoonlijke gegevens verloopt in overeenstemming met toepasselijke privacywetgeving en dat met name toepasselijke contractuele, technische en organisatorische maatregelen worden getroffen. Tesla's internationale overdracht van persoonsgegevens die zijn verzameld in de EER, het VK en Zwitserland is onderhevig aan modelcontracten. De beheerder van persoonsgegevens met betrekking tot personen in de EER, het VK of Zwitserland is Tesla International B.V. in Nederland. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacy@tesla.com of door een brief te schrijven naar Tesla International B.V., t.a.v.: Privacy – DPO, Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam, Nederland. U kunt ook contact opnemen met en hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens in Nederland of uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit.

    Updates van dit Beleid

    Dit Beleid bevat de essentiële details met betrekking tot uw persoonsgegevensrelatie met Tesla. Zo nu en dan kunnen we nieuwe mogelijkheden en functies ontwikkelen of aanvullende diensten aanbieden waarvoor we mogelijk belangrijke wijzigingen moeten doorvoeren in dit Beleid. Als we dat doen, laten we u dit weten door de datum te herzien waarop dit Beleid voor het laatst is bijgewerkt op onze website. Op andere momenten kunnen we u aanvullend beleid sturen (bijvoorbeeld per e-mail) met meer informatie over de wijzigingen. Tenzij anders vermeld wanneer we deze nieuwe of aanvullende diensten introduceren, zijn ze onderworpen aan dit Beleid en worden ze van kracht wanneer ze op onze website zijn geplaatst.

    Vragen over privacy

    Als u vragen of opmerkingen over privacy hebt, u zich wilt afmelden bij bepaalde diensten of een verzoek inzake gegevensprivacy wilt indienen, kunt u contact met ons opnemen.contact met ons opnemen.

     

    Dien online een verzoek inzake gegevensprivacy in.

    Stuur een e-mail naar privacy@tesla.com

    Schrijf een brief naar Tesla International B.V., T.a.v.: Legal – Privacy, Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam, Nederland.

     

    Bijgewerkt februari 2022