Ofte stilte spørsmål – Installasjon av hjemmelading

Hjemmeladeatferd

Hvor mange prosent skal jeg lade batteriet opp til?
Juster ladeprosenten til batteriet i innstillingsmenyen på berøringsskjermen. 80 % lading er tilstrekkelig for vanlig hverdagsbruk for de fleste Tesla-eierne. Vi anbefaler å angi høyere ladegrenser kun for langdistansereiser.

Skal jeg vente til batteriet er helt utladet før lading?
Tesla bruker litiumion-batterier. Disse har ingen minneeffekt, og påfølgende trenger du ikke å lade ut batteriet helt før lading. Vi anbefaler å lade det så ofte som mulig.

Hjemmeladingsløsninger

Må jeg installere en Tesla Wall Connector?
Vi anbefaler veggkontakten som hjemmeladingsløsningen, siden den gir den beste bekvemmeligheten og de raskeste ladehastighetene. Teslaen kan også lades ved universal Type 2-ladestasjoner.

Kan jeg bruke en godkjent husholdningsstikkontakt til lading?
Ja. Alle de nye Teslaene har en husholdningsadapter inkludert i standardutstyret som kan brukes i en godkjent husholdningsuttak (forhør deg med din elektriker). Det anbefales ikke å bruke laderen i et vanlig uttak om ikke det er helt nødvendig. Dette gir omtrent 13–18 km rekkevidde per time lading, avhengig av Teslaen. Vi anbefaler å installere en Wall Connector for den beste hjemmeladingsopplevelsen.

Installasjon av hjemmelading

Hvor mye koster det å installere Tesla-hjemmeladingsutstyret? Kostnaden varierer avhengig av de lokale forholdene. Det kan være smart å innhente flere pristilbud på installasjonen. Tesla gir en liste over anbefalte elektrikere i området ditt som kan gi deg et pristilbud basert på et gratis stedsbesøk.

Supercharging og destinasjonslading

Hvorfor er Supercharging raskere enn lading hjemme?
Superchargerne omgår Teslaens innebygde lader, og gir opp til 250 kW likestrøm (DC) direkte til batteriet. Dette strømnivået krever dedikerte transformatorer og strømnettforbindelser, som ikke er tilgjengelige på bostedsområder.

Kan jeg bruke en lokal Supercharger og hoppe over ladingen hjemme?
Du får ofte den beste ladeopplevelsen hjemme og dette koster ofte mindre enn Supercharging. Sjekk Supercharging-støttesiden for mer informasjon om bruk og pris per kWt.

For mer informasjon, vennligst kontakt Kundestøtte