Støtte

Ofte stilte spørsmål for nye eiere

Levering av din Tesla

Hvor er min signerte kjøpsavtale for motorkjøretøy?

Dine endelige dokumenter kan sees i Tesla-kontoen din. Logg inn på Tesla-kontoen din og velg deretter "Manage". Til høyre på siden er det en "Dokumenter"-seksjon der du kan se din kjøpsavtale for motorkjøretøy. Alle endelige dokumenter som for eksempel din signerte kontrakt vil være tilgjengelig på Tesla-kontoen din umiddelbart etter at bilen din er levert.

Tilbake til toppen

Hvor finner jeg understellsnummeret for Teslaen min?

Du finner bilens understellsnummer ved å logge deg på Tesla-kontoen eller Tesla-appen din og velge bilen din, eller ved å berøre Tesla "T"-logoen på bilens berøringsskjerm.

Tilbake til toppen

Hvordan kan jeg legge til en kontakt til i kontoen min?

En sekundær kontakt kan legges til bilens konto ved å logge inn på Tesla-kontoen din og klikke på "Account" øverst til høyre. Velg deretter "Personal Information" og klikk på "Contact". Der kan du legge til en sekundær kontakt til kontoen din.

Tilbake til toppen

Tesla-app

Når vil tilgang til appen bli gitt?

Eiere vil få tilgang til Tesla-appen innen 48 timer etter levering. For en annen bruker enn eieren vil det ta 3-5 virkedager å behandle forespørselen etter at den er blitt sendt. Du vil bli varslet via e-post eller tekstmelding når tilgang til appen har blitt gitt.

Tilbake til toppen

Hvordan aktiverer jeg tilgang til Tesla-appen for familien min?

For å gi noen i familien din tilgang til din Tesla ved bruk av Tesla-appen, må du sende oss en skriftlig godkjennelse. Du finner instruksjoner på vår støtteside for Tesla-appen.

Tilbake til toppen

Hvordan bruker jeg Tesla-appen?

Tesla-appen for iPhone or Android lar deg overvåke og kontrollere Teslaen eller Powerwall fra telefonen din. Etter nedlasting og installering av appen, kan du bruke Tesla-kontoens e-postadresse og passord for å koble til Teslaen eller Powerwall.

Se følgende instruksjonsvideo for å lære mer om appen: Detaljert gjennomgang av Tesla-mobilappen. Gjennomgå mobilappavsnittet i eierhåndboken for ytterligere informasjon.

Tilbake til toppen

Hvorfor får jeg ikke tilgang til Tesla-appen etter levering?

Det kan ta opptil 48 timer timer etter levering før tilgang til appen er gitt. Hvis du vil vite mer om hvordan appen fungerer, gå til støttesiden for Tesla-appen. Mens du venter på tilgang til Tesla-appen, kan du bruke nøkkel-foben (Model S og Model X) eller nøkkelkortet (Model 3) til å kontrollere Teslaen din.

Tilbake til toppen

Bli kjent med Teslaen din

Hvordan kan jeg lære mer om Model 3?

Gå til Model 3-støttesiden vår for å bli kjent med Model 3.

Tilbake til toppen

Hvordan setter jeg opp førerprofilen min?

Bilen din vil be deg om å opprette og lagre en førerprofil når du først justerer førersetet, rattet eller sidespeilet. For å få tilgang til eller opprette en førerprofil på en senere dato:

1. Trykk på "Driver Profile"-ikonet øverst på berøringsskjermen.
  2. Trykk på "Add New Driver", skriv inn ønsket navn og trykk på "Create Profile".
  3. Juster sete, speil, ratt og mer til din komfort, og velg save.

Du kan lagre opptil 10 ulike førerprofiler til bilen din.

Tilbake til toppen

Hvordan programmerer jeg HomeLink?

HomeLink er en funksjon i din nye Tesla som åpner garasjeporten din automatisk når du kommer hjem eller når du bruker summon-funksjonen. For å programmere HomeLink, trykk på HomeLink-ikonet øverst på berøringsskjermen og følg trinn-for-trinn-instruksjonene. Du må ha fjernkontrollen med deg og parkere foran den garasjen eller porten du ønsker å programmere.

Tilbake til toppen

Hvordan parer jeg telefonen min ved bruk av Bluetooth?

Følg disse trinnene for å pare telefonen med Teslaen din:

1. Sikre at både berøringsskjermen og telefonen er slått på.
  2. På berøringsskjermens statuslinje, trykk på Bluetooth-ikonet.
  3. På telefonen din, aktiver Bluetooth og angi den til oppdagbar.
  4. På bilens berøringsskjerm, trykk på Start Search. Berøringsskjermen søker og deretter viser listen over alle tilgjengelige Bluetooth-enheter innen driftsavstanden.
  5. På bilens berøringsskjerm, velg telefonen du ønsker å pare. Innen et par sekunder viser berøringsskjermen et tilfeldig generert nummer, og telefonen din skal vise det samme nummeret.
  6. Kontroller at det nummeret som vises på telefonen din tilsvarer nummeret som vises på berøringsskjermen. Deretter bekrefter du paringen på telefonen din.

Bilen din kobles automatisk til telefonen og berøringsskjermen viser Bluetooth-symbolet ved siden av telefonnavnet for å vise at tilkoblingen er aktiv etter fullført paring.

Tilbake til toppen

Hvordan endrer jeg skjermene på instrumentpanelet på Model S og Model X

Trykk og hold et rullehjul til alternativer vises på samme side av instrumentgruppen som rullehjulet. Rull rullehjulet for å velge alternativet du ønsker. Deretter trykker du på rullehjulet for å velge.

Tilbake til toppen

Hvordan kan jeg lære mer om Teslas funksjoner?

For å lære mer om funksjonene i din nye Tesla kan du få tilgang til Tesla-eierhåndboken din ved ¨å logge inn på Tesla-kontoen din. Du kan også få tilgang til eierhåndboken ved å trykke på Tesla "T"-logoen øverst på bilens berøringsskjerm.

Tilbake til toppen

Hvordan fungerer talekommandoer?

Du kan bruke talekommandoer til å ringe en kontakt, navigere til en plassering eller lytte til musikk. Bilen din må være koblet til Internett for at talekommandoene dine skal fungere.

• Eiere av Model S og Model X kan starte denne funksjonen ved å trykke på taleknappen øverst til høyre på rattet. Si en kommando når du hører tonen.
  • Eiere av Model 3 kan bruke talekommandoer ved å trykke på mikrofonknappen på berøringsskjermen eller trykke på høyre rulleknapp.
Tilbake til toppen

Hva gjør rullehjulene på rattet mitt?

Du kan bruke rullehjulene på bilen til å justere volumet, kontrollere klimaet, justere soltaket, gå gjennom de siste kontaktene dine, justere lysstyrken på instrumentpanelet (Model S og Model X) og juster speilene (Model 3) og mer. Se eierhåndboken din for fullstendige detaljer.

Tilbake til toppen

Hva er Range Mode?

I Model S og Model X, sparer Range Mode energi ved å begrense effekten til klimakontrollsystemet. Når denne modusen er på, blir mindre energi brukt ved oppvarming eller kjøling av kabinen. Når den er slått på i en bil med firehjulsdrift, er dreiemomentfordelingen mellom motorene optimalisert for å maksimere bilens rekkevidde. Du kan slå på denne innstillingen ved å gå til Controls > Driving > Range Mode.

Tilbake til toppen

Hvordan kan jeg overvåke energiforbruket mitt?

Energi-appen lar deg se energforbruket for bilen din i sanntid. Når det er en aktiv navigeringsrute, trykker du på "Trips"-fanen i "Controls" på bilens berøringsskjerm for å vise anslått energiforbruk for reisen din.

Tilbake til toppen

Hva gjør energisparingsinnstillingen?

Energisparingsfunksjonen i visse Model S- og Model X-biler kan redusere energiforbruket når bilen ikke er i bruk. Det er nyttig når du forlater bilen i en lengre periode. Nyere Model S- , Model X- og Model 3-biler har ikke denne innstillingen ettersom bilenes datamaskiner er designet for maksimal energisparing.

Tilbake til toppen

Hva er forskjellen mellom rekkeviddene Rated og Typical?

Bilen din har to innstillinger for vist rekkevidde:

• Rated: basert på faktiske kjøretester utført av NEDC under kontrollert temperatur og veilastforhold bestemt av byrået. Den vurderte (rated) verdien er noen ganger vanskelig å oppnå for gjennomsnittsføreren
  • Typical: basert på en mye mer gjennomsnittlig effektivitet, og mange bilførere føler at det bedre reflekterer deres daglige kjørestil.

Teslaen din vil fortsette å holde oversikt over kjørevanene dine og justere rekkevidden tilsvarende.

Tilbake til toppen

Hva er Valet-modus

Valet-modus er nyttig når du bruker valet-service, eller i tilfeller der du vil begrense tilgang eller funksjonene til bilen din. Aktiver Valet-modus via førerprofilikonet på berøringsskjermen, eller bruk Tesla-appen din.

Tilbake til toppen

Kan jeg slå av berøringsskjermen?

Berøringsskjermen kan ikke slås av fullstendig. Du kan imidlertid justere lysstyrken og Day/Night-innstillinger i Controls > Display, samt gjøre skjermen midlertidig mørkere for rengjøring.

Tilbake til toppen

Hvordan navigerer jeg på berøringsskjermen?

Funksjonene og informasjonen du trenger for å kjøre Teslaen er vist på berøringsskjermen. Berøringsskjermen styrer mange funksjoner som i tradisjonelle biler styres ved bruk av fysiske knapper (for eksempel justering av varme og klimaanlegg, frontlykter, osv.). Du kan også bruke berøringsskjermen til å tilpasse bilen din slik du ønsker. For Model 3 viser berøringsskjermen kjøringsrelatert informasjon slik som kjørehastighet, bilens rekkevidde, advarsler osv.

Mer informasjon er tilgjengelig i eierhåndboken.

Tilbake til toppen

Kjøring med din Tesla

Hvordan slår jeg bilen min på og av?

Du kan starte Teslaen din ved å trykke på bremsepedalen og sette den i gir. I Model 3, hvis du ikke bruker telefonnøkkelen din, plasserer du nøkkelkortet ditt på konsollen og setter bilen i gir.

Du kan slå av Teslaen din ved å sette den i park, gå ut og lukke døren bak deg, eller på berøringsskjermen via Controls > Safety & Security > Power Off.

Tilbake til toppen

Hvordan bruker jeg ladeporten?

Trykk på knappen på Teslaens ladekontakt for å åpne ladeporten din. Du kan også åpne ladeporten fra bilens berøringsskjerm eller ved å trykke på portdekselet når bilen din er ulåst. Hvit fargeindikator betyr at bilen din er klar til lading. Etter at ledningen er koblet til, indikerer en blå fargeindikator at bilen gjør seg klar til lading. Når indikatoren blir grønn, betyr det at lading pågår.

Tilbake til toppen

Hvordan aktiverer jeg Summon?

Summon er en Autopilot-funksjon som åpner garasjedøren for å kjøre inn eller ut, parkere eller slå av motoren. Dette eliminerer behovet for å lirke deg inn og ut av trange parkeringsplasser. Aktiver Summon på berøringsskjermen via Controls > Settings > Driver Assistance > Summon > ON. Vi oppfordrer alle nye eiere å gjennomgå Førerassistanse-avsnittet i brukerhåndboken for detaljerte instruksjoner. Lær mer om bruken av Summon i Tesla-bilen din.

Tilbake til toppen

Hva er Autopilot og hvordan bruker jeg det?

Alle nye Teslaer leveres som standard med de mest avanserte førerassistansefunksjonene, designet for å gi økt sikkerhet og bekvemmelighet for en stressfri kjøreopplevelse. Disse inkluderer nødbremsing, frontkollisjonsvarsling og sidekollisjonsvarsling. Lær mer om Tesla Autopilot.

Teslaer som er utstyrt med Oppgradert Autopilot vil tilpasse hastigheten etter trafikkforholdene, holde seg innenfor kjørefeltet og automatisk endre kjørefelt uten noen handling fra sjåføren. Teslaen kan nå bytte fra én motorvei til en annen, kjøre av motorveien når destinasjonen er nær, parkere på egen hånd når du er nær en parkeringsplass og kalles til og fra garasjen.

For å aktivere trafikkoppmerksom cruise-kontroll i Model S eller Model X, still inn cruise-hastighet ved å flytte cruise-kontrollspaken opp eller ned når du kjører ved ønsket hastighet. Auto-styring kan aktiveres ved å trekke cruise-kontrollspaken mot deg to ganger i rask rekkefølge. For å aktivere trafikkoppmerksom cruise-kontroll i Model 3, still inn cruise-hastigheten ved å flytte girspaken helt ned og deretter slippe den når du kjører ved ønsket hastighet. Auto-styring aktiveres ved å flytte spaken helt ned to ganger i rask rekkefølge.

Tilbake til toppen

Hvordan fungerer automatisk nødbremsing?

Hvis bilen er utstyrt med Autopilot hardware, kobler Automatisk nødbremsing inn full bremsing automatisk i situasjoner der det fremoverorienterte kameraet og radarsensoren anser en kollisjon som sannsynlig.

Hvis du vil avbryte Automatisk nødbremsing når den er innkoplet, tråkker du på enten gass- eller bremsepedalen. Det er ditt eget ansvar å kjøre trygt og være i kontroll av Teslaen din til alle tider.

Tilbake til toppen

Hva bør jeg vite om kjøring i kaldt vær?

Både kaldt vær og 100 % batterinivå bidrar til å begrense effekten av regenerativ bremsing. Du kan forberede Teslaen din for kalde temperaturer fra mobilappen eller bilens berøringsskjerm. Følg denne beste praksisen for å forbedre bilens ytelse i kaldt vær:

• Forkondisjoner bilen din fra Tesla-appen i omtrent én time for å varme opp batteriet før du kjører, spesielt ved 0° til 5 °C.
  • Lad bilen under forhåndskondisjonering for å redusere energitapsmengden fra batteripakken.
  • Slå av Range Mode for å unngå å begrense tilgjengelig strøm for forhåndskondisjonering av bilen din — selv under lading
  • Du må bruke vindusviskervæske med frostvæske ved temperaturer under 4 °C. Unnlatelse av å bruke frostvæske kan svekke frontrutens synlighet.

Lær mer om forhåndstemperering av Teslaen din.

Tilbake til toppen

Hvor plasserer jeg en transponder/bomveibrikke?

Tesla anbefaler å plassere transpondere og bomveibrikker på følgende steder for å sikre de beste resultatene og minimere eventuell obstruksjon av kjøresynligheten din:

• Model S: mot frontruten til høyre for sensorhuset, ovenfor bakspeilet.
  • Model X: hvor som helst i den øvre halvdelen av frontruten med solfilm.
  • Model 3: på høyre side av bakspeilet.

Merk: du kan også feste en værbestandig transponder til det fremre registreringsskiltet.

Tilbake til toppen

Hva om jeg mister nøklene mine?

Du kan bruke Tesla-mobilappen din til å starte Teslaen din eksternt dersom du skulle miste alle nøkkel-fobene eller -kortene dine. Nye nøkkel-fober og -kort kan også pares med Teslaen din ved det foretrukne servicesenteret ditt.

Tilbake til toppen

Hva om jeg blir låst ut av bilen min?

Du kan låse opp bilen din med Tesla-mobilappen hvis du er i et område med mobildekning.

Hvis dette alternativet er utilgjengelig, kan Tesla veihjelp hjelpe med opplåsing.

Tilbake til toppen

Vedlikehold av min Tesla

Hvordan får jeg programvareoppdateringer og hvor lang tid tar de?

Du trenger ikke å bekymre deg om hvordan du skal få en Tesla-programvareoppdatering. Tesla-biler mottar automatisk programvareoppdateringer som legger til nye funksjoner. Du kan installere oppdateringer umiddelbart eller senere via berøringsskjermen når de blir tilgjengelige. Installasjon av oppdatering kan ta opptil to timer, avhengig av styrken på tilkoblingen og størrelsen på oppdateringen, men det å koble bilen til et sterkt trådløst nettverk sikrer den raskeste nedlastingstiden.

Tilbake til toppen

Kan jeg kjøre bilen min under en programvareoppdatering?

Som et sikkerhetstiltak vil ikke bilen kunne kjøre under programoppdateringer. Vi anbefaler at du planlegger installasjon av oppdateringer når du ikke trenger å kjøre bilen din.

Tilbake til toppen

Hva slags rutinemessig vedlikehold kan jeg forvente med min nye Tesla?

Bilen din har blitt konstruert for å overvåke forbruk og slitasje på komponenter som kan repareres, og reduserer dermed antall komponenter som krever regelmessig planlagt vedlikehold eller inspeksjon. Bare tre elementer har for tiden planlagte vedlikeholdsintervaller: dekkrotasjon, bytte av bremsevæske og utskiftning av batterikjølevæske. Bilen din er konstruert for å informere deg når service kreves for alle andre elementer. Gå til Tesla-service for å finne et sted nær deg. Se i eierhåndboken for anbefalinger, inkludert daglige og månedlige kontroller som du kan utføre selv.

Tilbake til toppen

Hvor kan jeg reparere bilen min?

Gå til Tesla-service for å lære mer om trådløse oppdateringer og fjerndiagnostisering. Hvis du trenger å gjøre en avtale for å besøke det lokale servicesenteret ditt i forbindelse med vedlikehold eller mindre reparasjoner slik som små bulker, skraper eller riper, kan du kontakte Tesla-service ved å finne et sted her. Vinterdekk kan også kjøpes og monteres av Tesla service. Lær mer om dine servicebesøk.

I noen europeiske land har Tesla samarbeid med tredjepart-dekkleverandørene Euromaster (Østerrike, Sveits, Tyskland, Danmark, Nederland, Sverige, Frankrike, Italia, Spania) og Vianor (Norge) i forbindelse med utskiftning av slitte dekk, sesongmessig dekkskifte og dekkhotelltjenester.

Tesla-eiere anbefales å kontakte nærmeste Euromaster/Vianor-sted direkte for å sette opp en time.

Mer omfattende karosserireparasjon eller strukturelle reparasjoner bør utføres av Tesla-karosseriverksteder eller verksteder i det Tesla-godkjente nettverket for karosserireparasjon. Gå til Tesla verkstedstøtte for å finne Tesla-godkjente karosseriverksteder i nærheten av deg, og informasjon om hvordan du kontakter et medlem av vårt kundeteam med karosseriverkstedsrepresentanter.

Tilbake til toppen

Hvordan tauer jeg bilen min?

Gi taueoperatøren taueveiledningen i hanskerommet. Avhengig av den bestemte situasjonen din kan du kan også ringe til veihjelpnummeret for å få nødhjelp med profesjonelle taueprosedyrer. Lær mer om Teslas retningslinjer for veihjelp.

Tilbake til toppen

Hva dekkes av veihjelpen?

Veihjelpen er tilgjengelig 24/7/365 i løpet av de første fire årene, eller 80.000 km for biler dekket av den begrensede nybilgarantien. Lær mer om hva Teslas retningslinjer for veihjelp omfatter.

Tilbake til toppen

Hvor kan jeg kjøpe tilbehør til Teslaen min?

Du kan besøke Tesla-service for å kjøpe varer slik som veggladere, ladeadaptere, solskjermer i taket, bagasjersorterer, pedaler, bildeksler og mer.