Oppdag programvareversjon 9.0

Programvareversjon 9.0 introduserer oppdateringer av berøringsskjermen og Tesla-mobilappen designet for en raskere, mer intuitiv brukeropplevelse.

Hver enkelt Model S og Model X på veien vil motta nye funksjoner og forbedringer fra programvareversjon 9.0.

Det er nå enklere å finne det du leter etter: den nye appstarteren gir deg tilgang til alle apper fra ett sted, Controls og Settings er kombinert, og automatisk filbytte er alltid aktivert når du bruker Autostyring (Beta). Navigasjon gir deg også mer innsyn i forestående svinger—herunder også informasjon om avkjørsel fra motorvei—og instrumentpanelet viser nå 360-graders visning av biler i nærheten.

Forbedret navigasjon

Navigasjon for Model S og Model X gir nå mer informasjon om forestående svinger, herunder også informasjon om avkjørsel fra motorvei.

• Trykk eller dra ned for å se ytterligere detaljer i full turoversikt.
  • Navigasjonsinnstillingene er nå mer tilgjengelige på berøringsskjermen.
  • Du kan raskt dempe og oppheve dempingen av taleveiledningen.

Trafikkvisningen har for alle Tesla-bilene fått ny stil for å utheve problemområdene. Veier som opplever tregere hastigheter eller forsinkelser vil bli uthevet i rødt og gult.

Tilbake til toppen

Appstarter og apper

Du finner den nye appstarteren nederst på berøringsskjermen i Model S og Model X, så her har du alle appene samlet, inkludert appene kalender, energi, nettleser, ryggekamera, telefon og lading. Du kan åpne den sist brukte appen ved å sveipe opp på appstarterikonet.

Tilbake til toppen

Mediaspiller

Du kan enkelt vise eller skjule mediaspilleren ved å dra vinduet opp eller ned i Model S og Model X. Hvis du ønsker å bytte kilde, trykker du på ønsket ikon nederst på mediaspilleren.

Du kan nå justere til en stasjon direkte med Direct Tune på radioen. Angi f.eks. '88,5' når du har valgt FM og stasjonen spiller av umiddelbart.

Tilbake til toppen

Kontroller og innstillinger

Controls- og Settings-panelet i Model S og Model X har blitt omorganisert for å gjøre det enklere å finne ting. Trykk på Controls-knappen nederst til venstre på skjermen for å finne Controls og Settings på en enkelt, kombinert skjerm. Vi har også tilføyd hurtigkontroller som gir deg direkte tilgang til kontrollene du benytter hyppigst.

Tilbake til toppen

Klimakontroller

Klima er redesignet for å være mer kompakt og lettanvendelig for Model S og Model X.

• Alle kontrollene for kaldt vær er flyttet til ett sted som en del av klima. Trykk på seteikonet for tilgang til kontroller for alle setevarmere, rattvarmer og vindusviskervarmer.
  • Når dobbelt klima er aktivt, vil to uavhengige temperaturer vises nederst på berøringsskjermen.
  • Bruk alltid blahjulet til høyre for å raskt justere temperaturen opp eller ned.

Tilbake til toppen

Hindringsbevisst akselerasjon

Akselerasjonen reduseres nå automatisk hvis det oppdages et hinder foran bilen under kjøring ved lave hastigheter for Model S og Model X. Denne funksjonen kan aktiveres eller deaktiveres i Controls > Autopilot.

Tilbake til toppen

Autopilot-kontroller

Innstillingene for Autostyring (Beta) og Autofilbytte er nå kombinert under Controls > Autopilot. Når Autostyring (Beta) er aktivert, vil det å slå på blinklyset aktivere Autofilbytte for å flytte bilen over i den andre filen.

Tilbake til toppen

Blindsone-overvåkning

For å forbedre sikkerheten og øke selvsikkerheten når du skifter fil, vil biler med Full Self-Driving hardware nå vise en rød fillinje når blinklyset slås på og en bil eller hindring registreres i målfilen din. Ingen endring vises på displayet for biler med Full Self-Driving hardware.

Tesla-biler med Full Self-Driving hardware vil nå bruke åtte kameraer, noe som gir 360-graders visning av biler i nærheten. Dette inkluderer forbedret blindsone-overvåkning på instrumentpanelet som reflekterer typen bil i blindsonen din, og slik bistå en allerede oppmerksom sjåfør.

Tilbake til toppen

Dashcam

Du kan nå ta opp og lagre video-opptakene tatt av bilens forovervendte kamera på en USB-minnepinne. For å ta opp:

• Konfigurere USB-minnepinnen ved å formatere den i 'FAT32' (Windows) / "MS-DOS (fett)" (Mac)-filarkitektur og legge til en basemappe i minnepinnen kalt 'TeslaCam'.
  • Sett inn den konfigurerte USB-minnepinnen i hvilken som helst av USB-portene på den første raden.
  • Når riktig konfigurert, vil ikonet Dashcam vises i statuslinjen med en rød prikk som indikerer at den tar opp.
  • Vær oppmerksom på at USB-minnepinnen må være plugget i mens du kjører for å kunne ta opp.

Trykk på ikonet for å lagre ti-minutters videoklipp eller trykk og hold for å pause opptak. Opptak som ikke lastes ned innen én time vil bli slettet. Sikre at du har nok plass på minnepinneenheten for lagring (hvert minutt video bruker ca. 30 MB; 1 time sirkulær buffer krever 1,8 GB ledig plass). Dashcam er bare tilgjengelig for Model S og X produsert etter August 2017.

Tilbake til toppen

Tesla-app

Nå kan du starte navigering i bilen ved hjelp av delingsknappen på favorittappene i telefonen din. iOS-brukere må aktivere deling til bilen din: åpne appen du vil dele fra, åpne delefunksjonen, rull til høyre, trykk på mer-knappen, og deretter aktiverer du Tesla for deling.

Du kan også gi passasjerene dine tillatelse til å kontrollere media – spill/pause, forrige / hopp over, og bla gjennom mediafavorittene dine.

• Du kan deaktivere denne funksjonen ved å gå til Media Settings > Allow Mobile Control.

Når en programvareoppdatering er tilgjengelig for bilen, kan du enkelt starte oppdateringen fra telefonen.

• Det sendes et varsel til andre førere av bilen, og de vil ha noen minutter på seg til å avbryte oppdateringen fra appen deres.
  • Merk: disse funksjonene krever mobilprogramvareversjon 3.6.0 eller nyere.