Διαστήματα σέρβις συντήρησης

Διαστήματα σέρβις

Η Tesla συνιστά να εκτελούνται οι διαδικασίες συντήρησης των παρακάτω εξαρτημάτων στα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα, όπως αυτά ισχύουν για το όχημά σας, ώστε να είναι πάντα εξασφαλισμένη η αξιοπιστία και η απόδοση του Model S.

Για περισσότερες διαδικασίες συντήρησης και πληροφορίες, βλ. https://www.tesla.com/support/do-it-yourself-guides.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδοποιήσεις οχήματος, βλ. Ειδοποιήσεις αντιμετώπισης προβλημάτων.

 • Έλεγχος της κατάστασης του υγρού φρένων κάθε 4 χρόνια (αντικαταστήστε το εάν είναι απαραίτητο)**.
 • Αντικατάσταση της σακούλας υλικού αφύγρανσης στο κλιματιστικό κάθε 2 χρόνια
 • Αντικατάσταση του φίλτρου αέρα της καμπίνας κάθε 2 χρόνια.
 • Φίλτρα HEPA και αντικατάσταση κάθε 3 χρόνια.
 • Καθαρισμός και λίπανση στις δαγκάνες φρένων κάθε χρόνο ή κάθε 12.500 μίλια (20.000 km) εάν βρίσκεστε σε περιοχή όπου γίνεται ρίψη αλατιού στους δρόμους στη διάρκεια του χειμώνα.
 • Εναλλαγή θέσης των ελαστικών κάθε 10.000 km ή εάν η διαφορά βάθους πέλματος είναι 1,5 mm ή μεγαλύτερη, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

**Η χρήση απότομου φρεναρίσματος λόγω ρυμούλκησης, κατάβασης βουνού ή οδήγησης επιδόσεων --ιδίως για οχήματα σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα-- μπορεί να απαιτήσει συχνότερους ελέγχους και αντικαταστάσεις του υγρού φρένων.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από το άνοιγμα του δοχείου ψυκτικού υγρού της μπαταρίας εξαιρείται από την εγγύηση.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Τα παραπάνω χρονικά διαστήματα βασίζονται σε τυπικές συμπεριφορές οδήγησης και σενάρια. Ανάλογα με διάφορες περιστάσεις, όπως η οδηγική συμπεριφορά, η χρήση, οι συνθήκες του περιβάλλοντος κ.λπ., τα παραπάνω εξαρτήματα προς συντήρηση ενδέχεται να χρειάζονται αντικατάσταση περισσότερο ή λιγότερο συχνά από το καθορισμένο διάστημα. Επιπλέον, η παραπάνω λίστα δεν θα πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένη και δεν περιλαμβάνει τα αναλώσιμα εξαρτήματα, όπως υαλοκαθαριστήρες, τακάκια φρένων, μπαταρία χαμηλής τάσης, κ.λπ.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Ζημιές ή βλάβες που μπορεί να προκληθούν από εργασίες συντήρησης ή επισκευών που δεν εκτελούνται από πιστοποιημένους τεχνικούς της Tesla δεν καλύπτονται από την εγγύηση.

Προγραμματισμός σέρβις

Ο προγραμματισμός μιας επίσκεψης για σέρβις μέσω της εφαρμογής για κινητά γίνεται εύκολα. Αφού αγγίξετε το στοιχείο Schedule Service, επιλέξτε τον τύπο του σέρβις που χρειάζεστε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην εφαρμογή για κινητά. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως:

 • Φωτογραφίες, εγγραφές ήχου ή βίντεο.
 • Ημερομηνίες, ώρες και τη ζώνη ώρα τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα.
 • Χώρα χρήσης και τοποθεσία.
 • Ταχύτητα κατά προσέγγιση με την οποία ταξίδευε το όχημα (εάν ισχύει).
 • Περιβαλλοντικές συνθήκες (βροχή, χιόνι, κρύο κ.λπ.).
 • Όνομα οδού και τύπος οδού (εάν ισχύει).
 • Ποιότητα διαγραμμίσεων των λωρίδων (εάν ισχύει).
 • Ισχύουσες ρυθμίσεις οχήματος.
 • Αναγνωρίσιμα συμπτώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία προγραμματισμού, βλ. https://www.tesla.com/support/service-visits.

Καθημερινοί έλεγχοι

 • Ελέγξτε τη στάθμη φόρτισης της μπαταρίας, η οποία εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων ή στην εφαρμογή για κινητά.
 • Ελέγξτε την κατάσταση και την πίεση κάθε ελαστικού (βλ. Φροντίδα και συντήρηση των ελαστικών).
 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξωτερικά φώτα, η κόρνα, τα φλας, οι υαλοκαθαριστήρες και οι ψεκαστήρες λειτουργούν.
 • Ελέγξτε μήπως υπάρχουν μη αναμενόμενες φωτεινές ενδείξεις ή προειδοποιήσεις του οχήματος στην οθόνη αφής ή στον πίνακα οργάνων.
 • Ελέγξτε τη λειτουργία των φρένων, συμπεριλαμβανομένου του φρένου στάθμευσης.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Επειδή το Model S χρησιμοποιεί πέδηση με ανάκτηση ενέργειας (βλ. Πέδηση με ανάκτηση ενέργειας), τυπικά τα τακάκια των φρένων χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από εκείνα που υπάρχουν στα κλασικά συστήματα πέδησης. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκουριάς και διάβρωσης, η Tesla συνιστά να πατάτε συχνά το πεντάλ του φρένου ώστε να ενεργοποιούνται τα μηχανικά φρένα και να στεγνώνουν τα τακάκια των φρένων και οι ρότορες.
 • Ελέγξτε τη λειτουργία των ζωνών ασφαλείας (βλ. Ζώνες ασφαλείας).
 • Ελέγξτε μήπως υπάρχουν από κάτω από το Model S μη φυσιολογικά υπολείμματα υγρών, τα οποία ενδέχεται να υποδεικνύουν διαρροή. Είναι φυσιολογικό να σχηματίζεται μια μικρή λιμνούλα νερού (που προκαλείται από τη διαδικασία αφύγρανσης του συστήματος κλιματισμού).
 • Ελέγξτε εξωτερικά το Model S και αφαιρέστε αμέσως οποιεσδήποτε διαβρωτικές ουσίες (όπως περιττώματα πουλιών, ρετσίνι δέντρων, κηλίδες πίσσας, νεκρά έντομα, βιομηχανικά κατάλοιπα κ.λπ.) για να μην προκληθεί ζημιά στην εξωτερική επιφάνεια (βλ. Καθαρισμός).

Μηνιαίοι έλεγχοι

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Εκτός από την ψύξη του εσωτερικού, ο συμπιεστής του συστήματος κλιματισμού ψύχει επίσης και την μπαταρία. Επομένως, όταν ο καιρός είναι ζεστός, ο συμπιεστής του συστήματος κλιματισμού μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν τον έχετε απενεργοποιήσει. Αυτό είναι φυσιολογικό, επειδή προτεραιότητα του συστήματος είναι η ψύξη της μπαταρίας ώστε να διασφαλίζεται ότι παραμένει εντός του βέλτιστου εύρους θερμοκρασιών, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βέλτιστη απόδοση. Επίσης, από το Model S μπορεί να ακούγεται έναν σφύριγμα ή ένας ήχος σαν νερό που κυκλοφορεί, ακόμα κι όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Αυτοί οι ήχοι είναι φυσιολογικοί και παρουσιάζονται όταν ενεργοποιούνται τα εσωτερικά συστήματα ψύξης για να υποστηρίξουν διάφορες λειτουργίες του οχήματος, όπως η συντήρηση της μπαταρίας χαμηλή τάση και η εξισορρόπηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας υψηλής τάσης.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Εάν παρατηρήσετε σημαντική ή απότομη μείωση της στάθμης των υγρών ή ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών, επικοινωνήστε αμέσως με την Tesla.

Διαστήματα αντικατάστασης υγρών

Τα επίπεδα του ψυκτικού υγρού της μπαταρίας και του υγρού φρένων πρέπει να ελέγχονται μόνο από την Tesla ή ένα επαγγελματικό συνεργείο αυτοκινήτων. Συγκεκριμένες πληροφορίες για το σέρβις είναι διαθέσιμες στο εγχειρίδιο σέρβις.

 • Ψυκτικό υγρό μπαταρίας: Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ψυκτικό υγρό της μπαταρίας δεν χρειάζεται αντικατάσταση σε όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από το άνοιγμα του δοχείου ψυκτικού υγρού της μπαταρίας εξαιρείται από την εγγύηση.
 • Υγρό φρένων: Μην συμπληρώνετε υγρό φρένων.

Λογισμικό

Η ενημέρωση του λογισμικού είναι σημαντική για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και η μεγάλη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων του οχήματός σας. Πρέπει να εγκαταστήσετε μια ενημέρωση λογισμικού το συντομότερο δυνατόν. Βλ. Ενημερώσεις λογισμικού.

Η Tesla ενδέχεται να ενημερώσει ή να επανεγκαταστήσει το λογισμικό του οχήματός σας ως μέρος της συνηθισμένης διαδικασίας διαγνωστικού ελέγχου, επισκευής και συντήρησης στα πλαίσια του Σέρβις.

Ασφάλεια του συστήματος υψηλής τάσης

Το Model S έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με προτεραιότητα την ασφάλεια. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη αυτές τις προφυλάξεις ώστε να προστατεύεστε από τον κίνδυνο τραυματισμού που υπάρχει σε όλα τα συστήματα υψηλής τάσης:

 • Διαβάστε και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που παρέχονται στις ετικέτες που είναι επικολλημένες στο Model S. Αυτές οι ετικέτες υπάρχουν για τη δική σας ασφάλεια.
 • Το σύστημα υψηλής τάσης δεν περιλαμβάνει εξαρτήματα που μπορούν να επισκευαστούν από τον χρήστη. Μην αποσυναρμολογείτε, αφαιρείτε ή αντικαθιστάτε εξαρτήματα, καλώδια ή συνδέσμους υψηλής τάσης. Τα καλώδια υψηλής τάσης έχουν πορτοκαλί χρώμα για εύκολη αναγνώριση.
 • Σε περίπτωση σύγκρουσης, μην αγγίξετε οποιαδήποτε καλωδίωση ή συνδέσμους υψηλής τάσης ή εξαρτήματα που είναι συνδεδεμένα στην καλωδίωση υψηλής τάσης.
 • Στην απίθανη περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά, επικοινωνήστε αμέσως με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Πρέπει πάντα να αποσυνδέετε το καλώδιο φόρτισης προτού εκτελέσετε εργασίες κάτω από το Model S, ακόμα και αν η φόρτιση δεν βρίσκεται σε εξέλιξη.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Μην πλησιάζετε τα χέρια και τα ρούχα σας στους ανεμιστήρες ψύξης. Ορισμένοι ανεμιστήρες ψύξης λειτουργούν ακόμη και όταν το Model S είναι απενεργοποιημένο.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Ορισμένα υγρά (οξύ μπαταρίας, ψυκτικό υγρό μπαταρίας, υγρό φρένων, πρόσθετα για το σύστημα πλύσης παρμπρίζ κ.λπ.) που χρησιμοποιούνται στα οχήματα είναι δηλητηριώδη και δεν πρέπει να εισπνέονται, να καταπίνονται ή να έρχονται σε επαφή με ανοιχτές πληγές. Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει πάντα να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στα δοχεία των υγρών.