Ενεργό καπό

Πώς λειτουργεί το ενεργό καπό

(Αν υπάρχει) Model S (ανάλογα με την περιοχή αγοράς και την ημερομηνία παραγωγής) διαθέτει ένα σύστημα προστασίας πεζών με ενεργό καπό, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τους τραυματισμούς της κεφαλής σε πεζούς και ποδηλάτες σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.. Πολλοί αισθητήρες στο μπροστινό μέρος του οχήματος είναι σχεδιασμένοι για να ανιχνεύουν συγκρούσεις με πεζούς όταν το Model S κινείται με ταχύτητα περίπου 19 έως 52 km/h και ανυψώνουν αυτόματα το πίσω τμήμα του καπό κατά περίπου 80 mm. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται ο χώρος ανάμεσα στο καπό και τα εξαρτήματα κάτω από αυτό και μειώνεται η πιθανότητα τραυματισμών.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Το σύστημα προστασίας πεζών βασίζεται σε μια σειρά αισθητήρων και αλγορίθμων που έχουν σχεδιαστεί και βαθμονομηθεί για να προσδιορίζουν πότε θα πρέπει να ανοίγει το ενεργό καπό. Συνεπώς, δεν προκύπτει άνοιγμα του καπό σε κάθε σύγκρουση με πεζό. Ομοίως, το ενεργό καπό μπορεί να ανοίξει εάν το Model S συγκρουστεί με ζώο, όχημα ή άλλο αντικείμενο.
Όχημα που συγκρούεται με δοκιμαστικό ανδρείκελο πεζού και βέλη που δείχνουν την ανύψωση του καπό.

Εάν ανοίξει το ενεργό καπό, εμφανίζεται μια ειδοποίηση στον πίνακα οργάνων και ακούγεται ένας προειδοποιητικός ήχος. Θα πρέπει να πάτε αμέσως το Model S στο πλησιέστερο Κέντρο σέρβις της Tesla ή στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο φανοποιείο της Tesla. Κάθε φορά που ανοίγει το ενεργό καπό, πρέπει να γίνεται σέρβις στους αισθητήρες και τους μηχανισμούς ενεργοποίησης που σχετίζονται με το ενεργό καπό.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Με το άνοιγμα του ενεργού καπό, μπορεί να καλυφθεί μερικώς το οπτικό πεδίο του οδηγού και να αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης. Εάν είναι ασφαλές, μπορείτε να οδηγήσετε το Model S στο πλησιέστερο Κέντρο σέρβις της Tesla ή στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο φανοποιείο της Tesla. Εάν δεν είναι ασφαλές να οδηγήσετε (δεν μπορείτε να δείτε καθαρά πάνω από το ανυψωμένο καπό, έχει υποστεί ζημιά η ασφάλεια του καπό κ.λπ.), πρέπει να ζητήσετε να γίνει μεταφορά του οχήματός σας.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Εάν εμφανιστεί στον πίνακα οργάνων μια ειδοποίηση που υποδεικνύει ότι έχει ανοίξει το ενεργό καπό χωρίς αυτό να έχει ανοίξει, οδηγήστε αμέσως το Model S στο πλησιέστερο Κέντρο σέρβις της Tesla.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Εάν προκληθεί ζημιά στον μπροστινό προφυλακτήρα, επικοινωνήστε με ένα εξουσιοδοτημένο φανοποιείο της Tesla για να γίνει επιθεώρηση των αισθητήρων για ζημιά.