Hibajelzések

APP_w009Automatikus vészfékezés nem áll rendelkezésreA funkció a következő úttal állhat helyre

A figyelmeztetés jelentése:

Az Automatikus vészfékezés funkció nem áll rendelkezésre az aktuális út hátralevő részében. Ez a figyelmeztetés nem jelenti egyértelműen azt, hogy más fékezési funkciók vagy tulajdonságok ne lennének elérhetők.

Ezt a riasztást számos ok kiválthatta. Lehet, hogy más figyelmeztetések vannak érvényben olyan körülményekre vonatkozóan, amelyek következtében az Automatikus vészfékezés nem áll rendelkezésre.

Teendő:

Általában nincs teendő. az Automatikus vészfékezés általában újra elérhető lesz a következő út kezdetén.

Ha a riasztás hosszú ideig fennáll, vagy több alkalommal és egyre nagyobb gyakorisággal fordul elő, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb kérjen szervizidőpontot.

További információkért lásd: Ütközéselkerülő asszisztens.

APP_w048Az autopilot egyes funkciói átmenetileg nem elérhetőkA funkciók a következő úton állhatnak helyre

A figyelmeztetés jelentése:

Az autopilot egyes funkciói átmenetileg nem elérhetők a járműn. A jármű konfigurációjától függően az Autopilot nem működő funkciói az alábbiak lehetnek:

 • Automata kormányzás
 • Forgalomfigyelő tempomat
 • Automatikus vészfékezés
 • Ráfutásos ütközésre figyelmeztetés
 • Sávelhagyásra vonatkozó figyelmeztetés

Teendő:

Ez a riasztás számos ok miatt jelenhetett meg. Tekintse meg a többi riasztást is, ami jelezheti az állapot okát.

Az Autopilot funkciói a következő úton jellemzően helyreállnak. Ha a riasztás az elkövetkezendő utak során is megmarad, akkor a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz.

További tájékoztatásért és az Autopilot funkcióinak teljes listája tekintetében lásd: Az Autopilot funkció ismertetése.

APP_w207Az automata korm. átmenetileg nem érhető el

A figyelmeztetés jelentése:

Az automata kormányzás átmenetileg nem érhető el. Ezt a valószínűleg ideiglenes állapotot egy olyan külső tényező okozhatja, mint például:

 • Hiányzó vagy lekopott útburkolati jelek.
 • Keskeny vagy kanyargós utak.
 • Rossz látási viszonyok, például eső, hó, köd vagy egyéb időjárási jelenség miatt.
 • Rendkívül meleg, illetve hideg hőmérséklet.
 • Más jármű fényszórói, közvetlen napfény vagy egyéb fényforrás okozta erős fény.

Ez a figyelmeztetés akkor is megjelenik, ha bekapcsolt Automata kormányzás mellett túllépte az automata kormányzás maximális sebességhatárát. Ebben az esetben az Automata kormányzás az aktuális vezetés hátralévő részében nem lesz elérhető.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához. Ha az Automata kormányzás funkció az útja végéig nem volt elérhető, és a következő tervezett útja során sem tudja használni, ellenőrizze az alábbiakat:

 • Sár, jég, hó vagy egyéb környezeti tényezők okozta károsodás vagy akadályozás
 • A járműre felszerelt objektum, például kerékpárszállító okozta takarás
 • A járműre felhordott festék vagy ragasztós termék, például védőszalag, matrica, gumibevonat
 • Sérült vagy elferdült lökhárító

Ha nincsenek nyilvánvaló okok, vagy ha sérülést talál a járművön, ütemezze be a szervizelést, amikor Önnek megfelel. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

További információkért lásd: Automata kormányzás.

APP_w218Automata kormányzás sebességhatára túllépveVegye át a kormányzást

A figyelmeztetés jelentése:

Az Automata kormányzás nem érhető el, mert a jármű túllépte az erre a vezetéstámogató funkcióra érvényes maximális sebességkorlátozást.

Teendő:

Azonnal vegye át a kormánykerék irányítását, és az úticél eléréséig tartsa fenn az irányítást.

A legtöbb esetben az Automata kormányzás az aktuális vezetés hátralévő részében nem lesz elérhető. A visszaállításához teljesen meg kell állítania a járművet, a váltót pedig Parkolás fokozatba kell kapcsolnia. Amikor a következő úti célhoz való induláskor Vezetés fokozatba vált, az Automata kormányzás ismét elérhetővé válik.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha ez a riasztás Németországban történő vezetés közben aktiválódik, az Automata kormányzás ismét elérhetővé válik a jármű Automata kormányzás maximális sebességhatáránál lassabb haladása esetén.

Ha az Automata kormányzás nem érhető el a következő vezetés alkalmával, és a következő vezetési alkalmakkor is elérhetetlen marad, egy Önnek kényelmes időpontban forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

További információkért lásd: Automata kormányzás.

APP_w221Sebességtartó automatika nem érhető elElső radar látása csökkent

A figyelmeztetés jelentése:

Az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás nem érhető el, mert a jármű első lökhárítójába épített radar látási körülményei leromlottak vagy nullára csökkentek.

Ennek oka lehet ideiglenes akadály, például hó, jég, szennyeződés vagy sár.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához. Nyugodtan használhatja járművét. Az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás mindaddig elérhetetlen marad, amíg a radar látási viszonyai elfogadható szintre nem javulnak.

Ha a riasztás a teljes vezetés során fennáll, a következő tervezett útszakasz előtt vizsgálja át az első lökhárítót, és próbálja megtisztítani a működést akadályozó szennyeződésektől. A jármű adott területéről a piszok vagy szennyeződés eltávolítására vonatkozó további információkért lásd: A kamera tisztítása.

Ha a riasztás az elkövetkezendő vezetési alkalmakkor is megmarad, de a radart tartalmazó első lökhárítón nem látható szennyeződés, a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

APP_w222Sebességtartó automatika nem érhető elElső kamera látása csökkent

A figyelmeztetés jelentése:

Az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás nem érhető el, mert a jármű egy vagy több első kamerájának működését külső körülmények korlátozzák vagy a kamerát elvakítják.

Az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás mindaddig elérhetetlen marad, amíg az első kamera megfelelő láthatósága helyre nem áll. Lehetséges, hogy a kamerák érzékelése korlátozott vagy a kamerák egyáltalán nem érzékelnek, az alábbiak miatt:

 • Szennyeződés vagy lerakódás a kamera lencséjén.
 • Környezeti feltételek, például eső, köd, hó vagy harmat.
 • Erős napfény vagy más fényforrásból származó visszatükröződés.
 • Gyenge vagy korlátozott fényviszonyok, például éjszaka gyengén kivilágított vagy kivilágítatlan útszakaszok.
 • Kondenzáció (vízcseppek vagy páralerakódás) a kamera lencséjén.
 • Monoton környezeti jellemzők, például alagútfal vagy elválasztók az autópályán.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához. Nyugodtan használhatja járművét.

Ez gyakran csak ideiglenes jelenség, amely magától megszűnik. Amennyiben a riasztás a vezetés időtartamának végéig fennáll:

 • A következő tervezett vezetés előtt ellenőrizze és tisztítsa meg az első kamera látóterületét a szélvédő felső-középső részén.
 • Ellenőrizze, hogy a kamera felületén nincs-e páralecsapódás, szennyeződés vagy egyéb törmelék, és kísérelje meg a szennyeződések eltávolítását.

A jármű adott területéről a piszok vagy szennyeződés eltávolítására vonatkozó további információkért lásd: A kamera tisztítása.

Habár az első kameraházon belüli páralecsapódás nem törölhető ki, az alábbi lépések segíthetnek megszüntetni azt:

 1. Készítse elő az utasteret a hőmérsékletet magasra állítva és a légkondicionáló rendszert bekapcsolva.
 2. Kapcsolja be a szélvédő-fagymentesítőt.

Ha a riasztás az elkövetkezendő vezetési alkalmakkor is megmarad, de az első kamerán nem látható szennyeződés, akkor a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

APP_w224Sebességtartó automatika nem érhető elHaladjon tovább a kamerák kalibrálásához

A figyelmeztetés jelentése:

Az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás nem érhető el, mert a jármű kamerái nincsenek teljesen kalibrálva.

Aktív Adaptív sebességtartó automatika és Automata kormányzás funkciók esetén a járműnek nagy pontossággal kell manővereznie. Mielőtt ezek a funkciók első alkalommal használhatók lennének, végre kell hajtani a kamerák kezdeti önkalibrálását. Időnként egy vagy több kamera kalibrálatlanná válhat.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához. Nyugodtan használhatja járművét.

Az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás mindaddig elérhetetlen marad, amíg végre nem hajtják a kamera kalibrálását.

A kalibrálás befejeződését követően az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás elérhetővé válik.

Az Ön kényelme érdekében egy kalibrálási folyamatjelző jelenik meg az érintőképernyőn. A kalibrálás jellemzően 32–40 km levezetése után fejeződik be, azonban a távolság az út- és időjárási viszonyok függvényében változhat. Ha például jól látható sávelválasztó vonalakkal rendelkező egyenes úttesten halad, az segíti a kamera gyorsabb kalibrálását.

Ha a riasztás továbbra is fennáll, és a kamera kalibrálása nem fejeződött be a járművel megtett legalább 160 km megtétele után, vagy az Adaptív sebességtartó automatika és az Automata kormányzás a kamera sikeres kalibrálása ellenére elérhetetlen marad, a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

APP_w304Kamera blokkolva vagy elvakultTisztítsa meg a kamerát, vagy várja meg, hogy ismét működésbe lépjen

A figyelmeztetés jelentése:

Külső körülmények miatt egy vagy több kamera érzékelése korlátozott vagy a kamerák egyáltalán nem érzékelnek. Ha a jármű kamerái nem tudnak pontos vizuális információkkal szolgálni, az Automata kormányzási rendszer egy vagy több funkciója átmenetileg nem lesz használható.

Lehetséges, hogy a kamerák érzékelése korlátozott vagy a kamerák egyáltalán nem érzékelnek, az alábbiak miatt:

 • Szennyeződés vagy lerakódás a kamera lencséjén.
 • Környezeti feltételek, például eső, köd, hó vagy harmat.
 • Erős napfény vagy más fényforrásból származó visszatükröződés.
 • Gyenge vagy korlátozott fényviszonyok, például éjszaka gyengén kivilágított vagy kivilágítatlan útszakaszok.
 • Kondenzáció (vízcseppek vagy páralerakódás) a kamera lencséjén.
 • Monoton környezeti jellemzők, például alagútfal vagy elválasztók az autópályán.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához. Nyugodtan használhatja járművét. Ez gyakran csak átmeneti állapot, ami megszűnik, mihelyt a lecsapódás elpárolog vagy az adott környezeti feltétel már nem észlelhető.

Ha a riasztás az úti célja eléréséig nem szűnik meg, ellenőrizze a kamera lencséjét páralecsapódás, piszok vagy egyéb szennyeződés szempontjából. A kamerák elhelyezkedésével kapcsolatban lásd: Kamerák.

A következő vezetési alkalom előtt tisztítsa meg a kamerákat, ha szükséges. Az ajánlott tisztítási eljárásokért lásd: A kamera tisztítása.

Ha a riasztás a kamerák megtisztítása után sem szűnik meg, ellenőrizze az ajtóoszlop-kamerák házának belső felületét páralecsapódás szempontjából. Habár a kameraházon belüli páralecsapódás nem törölhető ki, az alábbi lépések segíthetnek gyorsan megszüntetni azt:

 1. Temperálja az utasteret a klíma bekapcsolásával és a hőmérséklet magasra állításával.
 2. Kapcsolja be a szélvédő-fagymentesítőt.
 3. Irányítsa a szellőzőnyílásokat az ajtóoszlop-kamerák felé.

A kameraházon belüli páralecsapódás eltávolításához lásd: A kamera tisztítása.

Ha a riasztás a következő vezetési alkalom végéig annak ellenére nem szűnik meg, hogy a jelzett kamerá(ka)t megtisztította és követte a páralecsapódás eltávolításának ajánlott lépéseit, egy Önnek kényelmes időpontban forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

BMS_u006A jármű leáll – ÁLLJON FÉLRE BIZTONSÁGOSANAkkumulátor töltöttségi szintje túl alacsony

A figyelmeztetés jelentése:

járműve azt észlelte, hogy a nagyfeszültségű akkumulátorban nincs elegendő energia a haladáshoz.

járműve nem tud elindulni vagy nem tudja folytatni az utat, amíg fel nem töltődik.

Ha ez a riasztás menet közben jelenik meg, akkor meg kell állnia a járművel. Egy másik járműriasztás is jelezheti ezt az állapotot. Az is előfordulhat, hogy a jármű váratlanul leáll.

Ha a riasztás parkolás közben jelentkezik, nem fog esetleg tudni elindulni.

Ez a riasztás általában azért jelentkezik, mert a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintje a normál üzem következtében csökkent.

Teendő:

Azonnal töltse fel a járművét. A feltöltésével helyreáll a jármű képessége a haladásra.

Ha ez a riasztás egymást követő utakon jelentkezik, annak ellenére, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje 5% vagy magasabb, a lehető leghamarabb látogasson el a szervizbe.

További információkért a nagyfeszültségű akkumulátorral kapcsolatban lásd: Információk a nagyfeszültségű akkumulátorról.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

BMS_u018Akku max. töltöttségi szintje csökkentveVezetés OK - Ütemezze be a szervizt

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű olyan belső állapotot észlelt a nagyfeszültségű akkumulátoron, amely korlátozza az akkumulátor teljesítményét. Ennek eredményeként a rendszer csökkentette a maximális töltöttségi szintet és a hatótávolságot. Szerviz szükséges a teljes kapacitás helyreállításához.

Teendő:

Ha a riasztás nem tűnik el, látogasson el egy szervizbe mihamarabb. Szervizelés nélkül a jármű maximális töltöttségi szintje és hatótávolsága korlátozott marad.

Nyugodtan használhatja járművét és töltheti is.

További információkért a nagyfeszültségű akkumulátorral kapcsolatban lásd: Információk a nagyfeszültségű akkumulátorról.

BMS_u030A töltőadapter elektromos ívvillanásveszélyesHasználjon másik töltőberendezést

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés nem érhető el, mert a jármű elektromos ívvillanásveszélyt észlelt a harmadik féltől származó töltőadapterben, amely a kombinált töltőrendszer (CCS) töltőfogantyújának a jármű töltőnyílásához való csatlakoztatására szolgál.

Elektromos ívvillanás léphet fel, ha megpróbálja a harmadik féltől származó töltőadapterrel való aktív töltés közben kihúzni, az elektromos ívvillanás pedig súlyos testi sérülést és/vagy anyagi kárt okozhat.

Teendő:

A kockázat csökkentése érdekében kövesse az alábbi lépéseket:

 • Győződjön meg arról, hogy a töltés teljesen leállt.
  1. Használja a jármű érintőképernyőjét a töltés leállásának ellenőrzésére, vagy szükség esetén állítsa le a töltést.
  2. Használja a töltőállomás kijelzőjét és kezelőszerveit a töltés leállításának ellenőrzésére, vagy bármely aktív töltési munkamenet befejezésére.
 • Győződjön meg arról, hogy nem látható villogó zöld vagy kék fény (LED) a jármű töltőportján.
 • Húzza ki a töltőadaptert a jármű töltőcsatlakozójából.
 • Ismét ellenőrizze, hogy a töltőállomás jelzése szerint nincs aktív töltési munkamenet.
 • Húzza ki a töltőadaptert a töltőfogantyúból.

járműve töltéséhez használjon másik töltőberendezést. A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

BMS_u031Az akkubiztosíték hamarosan cserére szorulVezetés OK – ütemezze hamarosan a szervizt

A figyelmeztetés jelentése:

A járművének nagyfeszültségű akkumulátorában lévő biztosíték élettartama hamarosan lejár, és cserét igényel.

Teendő:

Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb ütemezze be a szervizt a nagyfeszültségű akkumulátor biztosítékának cseréje miatt.

Addig is nyugodtan használhatja járművét. Azonban vezetés közben csökkent sebességet és gyorsulást észlelhet.

A nagyfeszültségű akkumulátor rendszerével kapcsolatos bővebb információkért lásd: A nagyfeszültségű akkumulátorral kapcsolatos információk.

BMS_u032Az akkubiztosíték cserére szorulVezetés OK – ütemezze hamarosan a szervizt

A figyelmeztetés jelentése:

A járművének nagyfeszültségű akkumulátorában lévő biztosíték élettartama hamarosan lejár, és cserét igényel.

Teendő:

Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb ütemezze be a szervizt a nagyfeszültségű akkumulátor biztosítékának cseréje miatt.

Addig is nyugodtan használhatja járművét. Azonban vezetés közben csökkent sebességet és gyorsulást észlelhet.

A nagyfeszültségű akkumulátor rendszerével kapcsolatos bővebb információkért lásd: A nagyfeszültségű akkumulátorral kapcsolatos információk.

BMS_w176Az akkubiztosíték cserére szorulVezetés OK – ütemezze azonnal a szervizt

A figyelmeztetés jelentése:

A járművének nagyfeszültségű akkumulátorában lévő biztosíték élettartama lejárt, és azonnali cserét igényel.

Teendő:

Javasoljuk, hogy ütemezze be azonnal a szervizt a nagyfeszültségű akkumulátor biztosítékának cseréje miatt.

Folytassa útját a legközelebbi úticéljához. Nyugodtan használhatja gépjárművét. Azonban vezetés közben csökkent sebességet és gyorsulást észlelhet.

A nagyfeszültségű akkumulátor rendszerével kapcsolatos bővebb információkért lásd: A nagyfeszültségű akkumulátorral kapcsolatos információk.

CC_f001Töltés nem lehet. – nem megfelelő földelésEllenőrizze a megfelelő vezetékeket vagy a kimenet földelését

A figyelmeztetés jelentése:

Nem észlelhető a föld a fali töltőegységben.

Teendő:

Ellenőriztesse a Wall Connector csatlakozót villanyszerelővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően van-e földelve. A villanyszerelőnek gondoskodnia kell a megfelelő földelésről a megszakítónál vagy a hálózati elosztószekrénynél, és gondoskodnia kell a megfelelő csatlakozások kialakításáról a Wall Connector csatlakozónál.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f002Töltés nem lehet. – nem megfelelő földelésCsatlakoztassa le és próbálja újra, vagy használjon másik eszközt

A figyelmeztetés jelentése:

Földelési hiba. Áram szivárog nem biztonságos útvonalon. Fázis és a föld vagy nulla és a föld közötti hiba lehet.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon villanyszerelőhöz, vagy lépjen kapcsolatba a Tesla vállalattal.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f003Töltés nem lehet. – Wall Connector GFCI kioldódottCsatlakoztassa le és próbálja újra, vagy használjon másik eszközt

A figyelmeztetés jelentése:

Földelési hiba. Áram szivárog nem biztonságos útvonalon. Fázis és a föld vagy nulla és a föld közötti hiba lehet.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon villanyszerelőhöz, vagy lépjen kapcsolatba a Tesla vállalattal.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f004Töltés nem lehet. – Wall Connector hibaA Wall Connector szerv. ig.

A figyelmeztetés jelentése:

Fali töltőegység hardverproblémája. A lehetséges problémák:
 1. Nem működik a kontaktor
 2. A belső testelés hibáját figyelő áramkör öntesztelése sikertelen
 3. Hőérzékelő leválasztva
 4. Egyéb hardveralkatrész-hibák

Teendő:

A Wall Connector belső hibáját észlelte a rendszer.
 1. Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja KI a fali csatlakozó megszakítóját, várjon 10 másodpercig, majd kapcsolja BE újra a megszakítót. Ezt követően próbálja újra csatlakoztatni a fali csatlakozót a járműhöz.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse villanyszerelővel az összes vezeték megfelelő csatlakozását és megfelelő nyomatékkal történő meghúzását a Wall Connector csatlakozó telepítési kézikönyvében foglaltak szerint.
 4. Miután a villanyszerelő minden munkát befejezett és helyreállította a Wall Connector áramellátását, próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy újra csatlakoztatja a Wall Connectort a járműhöz.
 5. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Wall Connector javítást igényel.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f005Töltés nem lehet. - A Wall Connector GFCI kioldódott Csatlakoztassa le és próbálja újra, vagy használjon másik eszközt

A figyelmeztetés jelentése:

Földelési hiba. Áram szivárog nem biztonságos útvonalon. Fázis és a föld vagy nulla és a föld közötti hiba lehet.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon villanyszerelőhöz, vagy lépjen kapcsolatba a Tesla vállalattal.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f006Töltés nem lehet. – Wall Connector túláramCsatlakoztassa le és próbálja újra, vagy használjon másik eszközt

A figyelmeztetés jelentése:

Túlfeszültség elleni védelem.

Teendő:

Csökkentse a jármű töltőáramát. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f007Töltés nem lehet. – bemeneti fesz. túl magasA feszültségnek a Wall Conn. tart. kell lenni

A figyelmeztetés jelentése:

Túlfeszültség vagy feszültséghiány elleni védelem.

Teendő:

Villanyszerelő segítségével gondoskodjon megfelelő feszültségről a fali töltőegységet biztosító megszakítónál.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f008Töltés nem lehet. – bemen. fesz. túl alacsonyA feszültségnek a Wall Conn. tart. kell lenni

A figyelmeztetés jelentése:

Túlfeszültség vagy feszültséghiány elleni védelem.

Teendő:

Villanyszerelő segítségével gondoskodjon megfelelő feszültségről a fali töltőegységet biztosító megszakítónál.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f009Töltés nem lehet. – bemeneti vezetékezés hibásA Wall Conn. bem. vezet. ki kell javítani

A figyelmeztetés jelentése:

A bemenet el lett kötve: a fázis és a nulla feltehetően fel lett cserélve.

Teendő:

A táphálózat és a fali töltőegység közötti vezetékezés nem megfelelő. Forduljon villanyszerelőhöz.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f010Töltés nem leh. – Wall Connector hibaA Wall Connector szerv. ig.

A figyelmeztetés jelentése:

Fali töltőegység hardverproblémája. A lehetséges problémák:
 1. Nem működik a kontaktor
 2. A belső testelés hibáját figyelő áramkör öntesztelése sikertelen
 3. Hőérzékelő leválasztva
 4. Egyéb hardveralkatrész-hibák

Teendő:

A Wall Connector belső hibáját észlelte a rendszer.

 1. Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja KI a fali csatlakozó megszakítóját, várjon 10 másodpercig, majd kapcsolja BE újra a megszakítót. Ezt követően próbálja újra csatlakoztatni a fali csatlakozót a járműhöz.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse villanyszerelővel az összes vezeték megfelelő csatlakozását és megfelelő nyomatékkal történő meghúzását a Wall Connector csatlakozó telepítési kézikönyvében foglaltak szerint.
 4. Miután a villanyszerelő minden munkát befejezett és helyreállította a Wall Connector áramellátását, próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy újra csatlakoztatja a Wall Connectort a járműhöz.
 5. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Wall Connector javítást igényel.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f011Töltés nem leh. – Wall Conn. túl forróHagyja a Wall Connectort kihűlni és próbálja újra

A figyelmeztetés jelentése:

Túlhevülés elleni védelem (leoldás).

Teendő:

Ellenőrizze, hogy a Wall Connectorra nem lett-e rátéve valami és nincs-e hőforrás a közelben. Ha a probléma normál környezeti hőmérsékleten (38 °C alatt) sem szűnik meg, akkor szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f012Töltés nem lehet. – fali csatlakozó túl forróEllen. a kim. vagy Wall Conn. vezet.

A Wall Connector magas hőm. észlelt riasztás azt jelzi, hogy az épület Wall Connector által használt fali aljzata nagyon felmelegedett, ezért a töltés a vezetékek és a fali aljzat védelmében leállt.

A hibát jellemzően nem a jármű vagy a Wall Connector okozza, hanem az épület elektromos hálózata. Okozhatja meglazult csatlakozás is a Wall Connectornál, amit egy villanyszerelő gyorsan megszüntethet.

A normál töltési működés helyreállításához próbálkozzon a következő lépésekkel.

Ha a Fali csatlakozó egy fali aljzathoz csatlakozik, győződjön meg a következőkről:

 • A csatlakozódugó teljesen illeszkedik az aljzatba
 • A csatlakozódugó/aljzat környezetét nem blokkolja és nem takarja le semmi
 • Nincs hőforrás a közelben

Ha ez a probléma továbbra is fennáll, vagy a Fali csatlakozó fixen be van kötve, forduljon villanyszerelőhöz, és vizsgáltassa át az épület vezetékeinek a Fali csatlakozóval kiépített kapcsolatát. A szakembernek ellenőriznie kell, hogy minden vezeték megfelelően csatlakozik és meg van húzva a Wall Connector telepítési útmutatója szerint.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f013Töltés nem lehet. - A töltőcsatlakozó túlhevültEllenőrizze, hogy nincs-e szenny. a töltőcsatl. vagy a töltőnyíl.

A figyelmeztetés jelentése:

Túlhevülés elleni védelem (leoldás).

Teendő:

Ellenőrizze, hogy a csatlakozó ütközésig be lett nyomva a jármű töltőaljzatába, nem lett-e rátéve valami és nincs-e hőforrás a közelben. Ha a probléma normál környezeti hőmérsékleten (38 °C alatt) sem szűnik meg, akkor szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f014Töltés nem lehet. – Wall Connector hibaA Wall Connector szerv. ig.

A figyelmeztetés jelentése:

Fali töltőegység hardverproblémája. A lehetséges problémák:
 1. Nem működik a kontaktor
 2. A belső testelés hibáját figyelő áramkör öntesztelése sikertelen
 3. Hőérzékelő leválasztva
 4. Egyéb hardveralkatrész-hibák

Teendő:

A Wall Connector belső hibáját észlelte a rendszer.

 1. Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja KI a fali csatlakozó megszakítóját, várjon 10 másodpercig, majd kapcsolja BE újra a megszakítót. Ezt követően próbálja újra csatlakoztatni a fali csatlakozót a járműhöz.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse villanyszerelővel az összes vezeték megfelelő csatlakozását és megfelelő nyomatékkal történő meghúzását a Wall Connector csatlakozó telepítési kézikönyvében foglaltak szerint.
 4. Miután a villanyszerelő minden munkát befejezett és helyreállította a Wall Connector áramellátását, próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy újra csatlakoztatja a Wall Connectort a járműhöz.
 5. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Wall Connector javítást igényel.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f015A töltés nem lehet. – járműkapcsolódási hibaTegye be a töltőcsatlakozót teljesen a töltőnyíl.

A figyelmeztetés jelentése:

Kommunikációs hiba lépett fel a fali töltőegység és a jármű között.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.

 1. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, és rendelkezésre áll más töltőberendezés, akkor csatlakoztassa a járművet egy másik Wall Connectorra vagy egy mobil töltőegységre annak megállapítására, hogy a jármű képes-e kommunikálni más töltő berendezéssel.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f016Töltés nem lehet. – járműkapcsolódási hibaTegye be a töltőcsatlakozót teljesen a töltőnyíl.

A figyelmeztetés jelentése:

Kommunikációs hiba lépett fel a fali töltőegység és a jármű között.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.

 1. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, és rendelkezésre áll más töltőberendezés, akkor csatlakoztassa a járművet egy másik Wall Connectorra vagy egy mobil töltőegységre annak megállapítására, hogy a jármű képes-e kommunikálni más töltő berendezéssel.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f017Töltés nem lehet. – járműkapcsolódási hibaTegye be a töltőcsatlakozót teljesen a töltőnyíl.

A figyelmeztetés jelentése:

Kommunikációs hiba lépett fel a fali töltőegység és a jármű között.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.

 1. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, és rendelkezésre áll más töltőberendezés, akkor csatlakoztassa a járművet egy másik Wall Connectorra vagy egy mobil töltőegységre annak megállapítására, hogy a jármű képes-e kommunikálni más töltő berendezéssel.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f018Töltés nem lehet. – járműkapcsolódási hibaTegye be a töltőcsatlakozót teljesen a töltőnyíl.

A figyelmeztetés jelentése:

Kommunikációs hiba lépett fel a fali töltőegység és a jármű között.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.

 1. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, és rendelkezésre áll más töltőberendezés, akkor csatlakoztassa a járművet egy másik Wall Connectorra vagy egy mobil töltőegységre annak megállapítására, hogy a jármű képes-e kommunikálni más töltő berendezéssel.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f019Töltés nem lehet. – járműkapcsolódási hibaTegye be a töltőcsatlakozót teljesen a töltőnyíl.

A figyelmeztetés jelentése:

Kommunikációs hiba lépett fel a fali töltőegység és a jármű között.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.

 1. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, és rendelkezésre áll más töltőberendezés, akkor csatlakoztassa a járművet egy másik Wall Connectorra vagy egy mobil töltőegységre annak megállapítására, hogy a jármű képes-e kommunikálni más töltő berendezéssel.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f020Töltés nem lehet. – Wall Connector hibaA Wall Connector szerv. ig.

A figyelmeztetés jelentése:

Fali töltőegység hardverproblémája. A lehetséges problémák:
 1. Nem működik a kontaktor
 2. A belső testelés hibáját figyelő áramkör öntesztelése sikertelen
 3. Hőérzékelő leválasztva
 4. Egyéb hardveralkatrész-hibák

Teendő:

A Wall Connector belső hibáját észlelte a rendszer.

 1. Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja KI a fali csatlakozó megszakítóját, várjon 10 másodpercig, majd kapcsolja BE újra a megszakítót. Ezt követően próbálja újra csatlakoztatni a fali csatlakozót a járműhöz.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse villanyszerelővel az összes vezeték megfelelő csatlakozását és megfelelő nyomatékkal történő meghúzását a Wall Connector csatlakozó telepítési kézikönyvében foglaltak szerint.
 4. Miután a villanyszerelő minden munkát befejezett és helyreállította a Wall Connector áramellátását, próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy újra csatlakoztatja a Wall Connectort a járműhöz.
 5. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Wall Connector javítást igényel.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f021Töltés nem leh. – nincs elsődl. Wall Conn.Ellenőrizze, hogy az elsődl. egység áram alatt van-e és rendelkezésre áll-e

A figyelmeztetés jelentése:

Terhelésmegosztó (megszakítót megosztó) hálózatban: Egy (és csak egy) elsődlegesként beállított Wall Connector szükséges.

Teendő:

Elsődleges egységként csak egy Wall Connector állítható be. Villanyszerelővel ellenőriztesse, hogy:

 1. Csak egy Wall Connector van-e elsődlegesként beállítva.
 2. Az elsődleges egységhez kapcsolódó összes egyéb Wall Connector párosított (F) pozícióba van állítva.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f022Töltés nem lehet. – 1-nél több elsődl. egységCsak 1 Wall Connector lehet elsődl. egység

A figyelmeztetés jelentése:

Terhelésmegosztó (megszakítót megosztó) hálózatban: Egy (és csak egy) elsődlegesként beállított Wall Connector szükséges.

Teendő:

Elsődleges egységként csak egy Wall Connector állítható be. Villanyszerelővel ellenőriztesse, hogy:

 1. Csak egy Wall Connector van-e elsődlegesként beállítva.
 2. Az elsődleges egységhez kapcsolódó összes egyéb Wall Connector párosított (F) pozícióba van állítva.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f023Töltés nem leh. – túl sok Wall Conn.Max. 3 egys. lehet párosítva az elsődl. egys.

A figyelmeztetés jelentése:

Terhelésmegosztó (megszakítót megosztó) hálózatban: Háromnál több Wall Connector csatlakozó van párosítva ugyanahhoz az elsődleges egységhez.

Teendő:

Egy villanyszerelővel csatlakoztasson egy vagy több párosított Wall Connectort egy másik áramkörhöz, és válassza le ezeket erről a terhelésmegosztó (megszakítót megosztó) hálózatról.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f024Tölt. nem lehet. – Wall Conn. áramer. ala.Elsődleges egység áramer. beáll. növelni kell

A figyelmeztetés jelentése:

A forgókapcsoló beállítása nem megfelelő.

Teendő:

Egy villanyszerelővel állíttassa a Wall Connector csatlakozó belső forgókapcsolóját a megfelelő üzemi áramerősségű állásba. Elsőként győződjön meg róla, hogy a Wall Connector nincs áram alá helyezve. A kapcsoló beállítása és az áramerősség közötti összefüggés a Wall Connector belső oldalára van nyomtatva. A villanyszerelő a Wall Connector telepítési kézikönyvében található Üzemi áramerősség beállítása című részt is elolvashatja.

Ha a Wall Connector terhelésmegosztásra (megszakító megosztásra) van beállítva és Wall Connectorokkal van párosítva, akkor az elsődleges egység forgókapcsolóját olyan üzemi áramerősségre kell beállítani, amely lehetővé teszi, hogy minden egyes párosított Wall Connectorba legalább 6 A-es töltőáram jusson.

Példa: A Wall Connector csatlakozók a terhelésmegosztás érdekében párosítva vannak. Az elsődleges egységet legalább 3 x 6 A = 18 A vagy nagyobb áramerősségre kell állítani.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f025Töltés nem lehet. – Wall Connector hibaA Wall Connector szerv. ig.

A figyelmeztetés jelentése:

Fali töltőegység hardverproblémája. A lehetséges problémák:
 1. Nem működik a kontaktor
 2. A belső testelés hibáját figyelő áramkör öntesztelése sikertelen
 3. Hőérzékelő leválasztva
 4. Egyéb hardveralkatrész-hibák

Teendő:

A Wall Connector belső hibáját észlelte a rendszer.

 1. Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja KI a fali csatlakozó megszakítóját, várjon 10 másodpercig, majd kapcsolja BE újra a megszakítót. Ezt követően próbálja újra csatlakoztatni a fali csatlakozót a járműhöz.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse villanyszerelővel az összes vezeték megfelelő csatlakozását és megfelelő nyomatékkal történő meghúzását a Wall Connector csatlakozó telepítési kézikönyvében foglaltak szerint.
 4. Miután a villanyszerelő minden munkát befejezett és helyreállította a Wall Connector áramellátását, próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy újra csatlakoztatja a Wall Connectort a járműhöz.
 5. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Wall Connector javítást igényel.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f026Töltés nem lehet. – Wall Connector hibaA Wall Connector szerv. ig.

A figyelmeztetés jelentése:

Fali töltőegység hardverproblémája. A lehetséges problémák:
 1. Nem működik a kontaktor
 2. A belső testelés hibáját figyelő áramkör öntesztelése sikertelen
 3. Hőérzékelő leválasztva
 4. Egyéb hardveralkatrész-hibák

Teendő:

A Wall Connector belső hibáját észlelte a rendszer.
 1. Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja KI a fali csatlakozó megszakítóját, várjon 10 másodpercig, majd kapcsolja BE újra a megszakítót. Ezt követően próbálja újra csatlakoztatni a fali csatlakozót a járműhöz.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse villanyszerelővel az összes vezeték megfelelő csatlakozását és megfelelő nyomatékkal történő meghúzását a Wall Connector csatlakozó telepítési kézikönyvében foglaltak szerint.
 4. Miután a villanyszerelő minden munkát befejezett és helyreállította a Wall Connector áramellátását, próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy újra csatlakoztatja a Wall Connectort a járműhöz.
 5. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Wall Connector javítást igényel.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f027Töltés nem lehet. – Wall Connector hibaA Wall Connector szerv. ig.

A figyelmeztetés jelentése:

Fali töltőegység hardverproblémája. A lehetséges problémák:
 1. Nem működik a kontaktor
 2. A belső testelés hibáját figyelő áramkör öntesztelése sikertelen
 3. Hőérzékelő leválasztva
 4. Egyéb hardveralkatrész-hibák

Teendő:

A Wall Connector belső hibáját észlelte a rendszer.
 1. Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja KI a fali csatlakozó megszakítóját, várjon 10 másodpercig, majd kapcsolja BE újra a megszakítót. Ezt követően próbálja újra csatlakoztatni a fali csatlakozót a járműhöz.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőriztesse villanyszerelővel az összes vezeték megfelelő csatlakozását és megfelelő nyomatékkal történő meghúzását a Wall Connector csatlakozó telepítési kézikönyvében foglaltak szerint.
 4. Miután a villanyszerelő minden munkát befejezett és helyreállította a Wall Connector áramellátását, próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy újra csatlakoztatja a Wall Connectort a járműhöz.
 5. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Wall Connector javítást igényel.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f028Töltés nem lehet. – helytelen kapcsolóbeáll.Wall Conn. forgókapcs. be kell állítani

A figyelmeztetés jelentése:

A forgókapcsoló beállítása nem megfelelő.

Teendő:

Egy villanyszerelővel állíttassa a Wall Connector csatlakozó belső forgókapcsolóját a megfelelő üzemi áramerősségű állásba. Elsőként győződjön meg róla, hogy a Wall Connector nincs áram alá helyezve. A kapcsoló beállítása és az áramerősség közötti összefüggés a Wall Connector belső oldalára van nyomtatva. A villanyszerelő a Wall Connector telepítési kézikönyvében található Üzemi áramerősség beállítása című részt is elolvashatja.

Ha a Wall Connector terhelésmegosztásra (megszakító megosztásra) van beállítva és Wall Connectorokkal van párosítva, akkor az elsődleges egység forgókapcsolóját olyan üzemi áramerősségre kell beállítani, amely lehetővé teszi, hogy minden egyes párosított Wall Connectorba legalább 6 A-es töltőáram jusson.

Példa: A Wall Connector csatlakozók a terhelésmegosztás érdekében párosítva vannak. Az elsődleges egységet legalább 3 x 6 A = 18 A vagy nagyobb áramerősségre kell állítani.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f029Töltés nem lehet. – járműkapcsolódási hibaTegye be a töltőcsatlakozót teljesen a töltőnyíl.

A figyelmeztetés jelentése:

Kommunikációs hiba lépett fel a fali töltőegység és a jármű között.

Teendő:

Próbálkozzon újra a töltéssel úgy, hogy leválasztja a Wall Connectort a járműről, majd újra csatlakoztatja.
 1. Ha a probléma továbbra is fennáll, kapcsolja ki a Wall Connectort ellátó áramkör-megszakítót, várjon 10 másodpercet, kapcsolja be a megszakítót, majd próbálja meg újra csatlakoztatni a Wall Connectort a járműhöz.
 2. Ha a probléma továbbra is fennáll, és rendelkezésre áll más töltőberendezés, akkor csatlakoztassa a járművet egy másik Wall Connectorra vagy egy mobil töltőegységre annak megállapítására, hogy a jármű képes-e kommunikálni más töltő berendezéssel.
 3. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerviz szükséges.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f030Tölt. nem lehet. – elsődl./páros. egys. eltérWall Connector áramértékeinek egyezniük kell

A figyelmeztetés jelentése:

Terhelésmegosztó (megszakítót megosztó) hálózatban: A párosított Wall Connectorok eltérő maximális töltőáramra képesek.

Teendő:

Terhelésmegosztó (megszakítót megosztó) hálózatban csak azonos maximális áramerősség-kapacitással rendelkező Wall Connector csatlakozók párosíthatók. Egy villanyszerelővel ellenőriztesse a Wall Connector csatlakozók típuscímkéit és az áramerősségek egyezőségét. Javasoljuk továbbá, hogy a villanyszerelő csak azonos cikkszámú Wall Connectort párosítson, mellyel egyszerűen biztosítható a párosított egységek kompatibilitása.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CC_f041Töltésseb. csökk. – fali csatlakozó melegEllen. a kim. vagy a Wall Conn. vezet.

A figyelmeztetés jelentése:

A Wall Connector magas hőm. észlelt riasztás azt jelzi, hogy az épület Wall Connector által használt fali aljzata nagyon felmelegedett, ezért a töltés a vezetékek és a fali aljzat védelmében lelassult.

A hibát jellemzően nem a jármű vagy a Wall Connector okozza, hanem az épület elektromos hálózata. Okozhatja meglazult csatlakozás is a Wall Connectornál, amit egy villanyszerelő gyorsan megszüntethet.

Teendő:

Vizsgáltassa át villanyszerelővel az épület hálózatában a Wall Connector által használt aljzatot. A szakembernek ellenőriznie kell, hogy minden vezeték megfelelően csatlakozik és meg van húzva a Wall Connector telepítési útmutatója szerint.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CHG_f035Töltőberendezés-kommunikációs hibaPrób. újra vagy prób. másik berendezéssel

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű nem töltődik, mert nem tud megfelelő módon kommunikálni a külső töltőberendezéssel. Nem érzékeli a töltőberendezéstől érkező érvényes fő vezérlőjelet.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

Először ellenőrizze, hogy kommunikációs probléma oka a külső töltőberendezés és nem a jármű. Általában ez szokott lenni a helyzet.

Próbálja meg a járművet egy másik külső töltőberendezéssel tölteni (beleértve a töltőkábelt, a töltőállomást és a töltőoszlopot is).

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát a berendezés okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Ha a probléma gyaníthatóan a járművel van, Vizsgálja meg a töltőcsatlakozó aljzatát és a töltőkábel dugaszát, hogy nincs-e bennük valami, ami akadályt képez, pl. szennyeződés, nedvesség és/vagy idegen tárgy. Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított a töltőnyílásból, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a kábelt.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

CHG_f083Nem lehet tölt. – rossz min. hálózati áram?Próbálja újra v. másik tölt. hely v. szupert.

A figyelmeztetés jelentése:

Töltés közben megszűnt a tápellátás. Ennek lehetséges oka, hogy a töltőberendezés áramforrásában (például a fali csatlakozóaljzatban) áramkimaradás történt, illetve meghibásodott a töltőberendezés.

Teendő:

Ezt a riasztást gyakran kísérik egyéb riasztások, amelyek segíthetnek a probléma azonosításában és annak elhárításában. Kezdje a töltési hibákkal kapcsolatos egyéb megjelenített riasztások kivizsgálásával.

Alternatív megoldásként ellenőrizheti a Mobile Connector vagy a Wall Connector állapotfényeit, hogy kiderüljön, a készülékek kapnak-e tápellátást, és olvassa el a termék használati útmutatójának hibaelhárítással kapcsolatos részeit a villogási kódokra vonatkozóan. Ha más (nem Tesla) külső töltőberendezést használ, ellenőrizze a kijelzőt vagy az egyéb felhasználói felületeket, amelyek a hibaelhárítására vonatkozó segítséget jeleníthetnek meg.

Ha nyilvánvaló, hogy a töltőberendezés nem kap tápellátást, ellenőrizze, hogy a fali csatlakozóaljzat és a Fali csatlakozó kismegszakítója nem kapcsolódott-e szét.

További hibaelhárítási lépések a berendezés típusa alapján:

 • Mobile Connector használata esetén próbálja másik fali aljzatból tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg az előző fali aljzat okozta a problémát.
  • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a Mobile Connector csatlakozó okozhatja.
 • Wall Connector használata esetén próbálja másik töltőberendezéssel, például egy külön fali aljzatból táplált Mobile Connector csatlakozóval tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg a Fali csatlakozó okozta a problémát.

Ha a probléma az eredeti fali aljzat vagy a Wall Connector kapcsán lépett fel, ellenőriztesse villanyszerelővel a bekötést.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_f091A töltőberendezés nem ismerhető felPrób. újra vagy prób. másik berendezéssel

A figyelmeztetés jelentése:

A töltőcsatlakozó nem képes észlelni, hogy csatlakozik-e töltőkábel, vagy azt, hogy milyen típusú töltőkábel csatlakozik.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

Ha a hibajelzés akkor jelenik meg, amikor a töltőkábel csatlakozik, állapítsa meg, hogy a hibát a töltőberendezés vagy a jármű okozza. Próbálja meg a járművet egy másik külső töltőberendezéssel tölteni (beleértve a töltőkábelt, a töltőállomást és a töltőoszlopot is).

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát a berendezés okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Ha ez a riasztás akkor jelenik meg, amikor nincs csatlakoztatva töltőkábel, vagy ha a probléma gyaníthatóan a járművel van, Vizsgálja meg a töltőcsatlakozó aljzatát és a töltőkábel dugaszát, hogy nincs-e bennük valami, ami akadályt képez, pl. szennyeződés, nedvesség és/vagy idegen tárgy. Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított a töltőnyílásból, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a kábelt.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

CHGS_f083Nem lehet tölt. – rossz min. hálózati áram?Próbálja újra v. másik tölt. hely v. szupert.

A figyelmeztetés jelentése:

Töltés közben megszűnt a tápellátás. Ennek lehetséges oka, hogy a töltőberendezés áramforrásában (például a fali csatlakozóaljzatban) áramkimaradás történt, illetve meghibásodott a töltőberendezés.

Teendő:

Ezt a riasztást gyakran kísérik egyéb riasztások, amelyek segíthetnek a probléma azonosításában és annak elhárításában. Kezdje a töltési hibákkal kapcsolatos egyéb megjelenített riasztások kivizsgálásával.

Alternatív megoldásként ellenőrizheti a Mobile Connector vagy a Wall Connector állapotfényeit, hogy kiderüljön, a készülékek kapnak-e tápellátást, és olvassa el a termék használati útmutatójának hibaelhárítással kapcsolatos részeit a villogási kódokra vonatkozóan. Ha más (nem Tesla) külső töltőberendezést használ, ellenőrizze a kijelzőt vagy az egyéb felhasználói felületeket, amelyek a hibaelhárítására vonatkozó segítséget jeleníthetnek meg.

Ha nyilvánvaló, hogy a töltőberendezés nem kap tápellátást, ellenőrizze, hogy a fali csatlakozóaljzat és a Fali csatlakozó kismegszakítója nem kapcsolódott-e szét.

További hibaelhárítási lépések a berendezés típusa alapján:

 • Mobile Connector használata esetén próbálja másik fali aljzatból tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg az előző fali aljzat okozta a problémát.
  • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a Mobile Connector csatlakozó okozhatja.
 • Wall Connector használata esetén próbálja másik töltőberendezéssel, például egy külön fali aljzatból táplált Mobile Connector csatlakozóval tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg a Fali csatlakozó okozta a problémát.

Ha a probléma az eredeti fali aljzat vagy a Wall Connector kapcsán lépett fel, ellenőriztesse villanyszerelővel a bekötést.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_u001Töltésseb. csökk. – váratlan feszültségesésTávolít. el a hosszabbítókat/ellenőr. a vezetéket

A figyelmeztetés jelentése:

A rendszer csökkentette a töltési sebességet, mert a járműben található fedélzeti töltő a töltés során nagy feszültségesést észlelt.

Ennek a problémának az okai valószínűleg a következők:

 • Az épület vezetékezésével és/vagy a fali aljzattal kapcsolatos problémák.
 • Hosszabbító kábel vagy egyéb vezeték, amely nem bírja el az igényelt töltési áramerősséget.

Ezt a problémát az is okozhatja, hogy a jármű töltése közben bekapcsolnak olyan készülékeket, amelyek ugyanarról az elektromos hálózati ágról jelentős mértékű teljesítményt vesznek fel.

Teendő:

Ha ez a probléma többször előfordul a normál töltési helyszínen, az elektromos hálózat átvizsgálása érdekében forduljon villanyszerelőhöz. A következőket kell ellenőrizniük:

 • Bármely felszerelt töltőberendezés és annak az épület vezetékezésére történő csatlakozása.
 • Az épület vezetékezése, a Mobile Connector által használt bármely fali csatlakozóaljzatot beleértve.
 • Az áramszolgáltató vezetékeire történő elektromos csatlakozás annak az épületbe történő belépési pontjánál.

Beszélje meg a villanyszerelővel, hogy a jármű töltőáramát kell-e csökkenteni, vagy a beszerelt elemeket kell-e a magasabb töltőáramhoz igazítani.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_u002A töltés nagy feszültségesés miatt leálltTávolít. el a hosszabbítókat/ellenőr. a vezetékeket

A figyelmeztetés jelentése:

A rendszer megszakította a töltést, mert a jármű fedélzeti töltője szokatlanul nagy feszültségesést észlelt.

Ennek a problémának az okai valószínűleg a következők:

 • Az épület vezetékezésével és/vagy a fali aljzattal kapcsolatos problémák.
 • Hosszabbító kábel vagy egyéb vezeték, amely nem bírja el az igényelt töltési áramerősséget.

Ezt a problémát az is okozhatja, hogy a jármű töltése közben bekapcsolnak olyan készülékeket, amelyek ugyanarról az elektromos hálózati ágról jelentős mértékű teljesítményt vesznek fel.

Teendő:

Ha ez a probléma többször előfordul a normál töltési helyszínen, az elektromos hálózat átvizsgálása érdekében forduljon villanyszerelőhöz. A következőket kell ellenőrizniük:

 • Bármely felszerelt töltőberendezés és annak az épület vezetékezésére történő csatlakozása.
 • Az épület vezetékezése, a Mobile Connector által használt bármely fali csatlakozóaljzatot beleértve.
 • Az áramszolgáltató vezetékeire történő elektromos csatlakozás annak az épületbe történő belépési pontjánál.

Beszélje meg a villanyszerelővel, hogy a jármű töltőáramát kell-e csökkenteni, vagy a beszerelt elemeket kell-e a magasabb töltőáramhoz igazítani.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_u004Töltés leáll. – áramell. töltéskor megszakadtEllenőriz. áramforrást és a töltőberendezést

A figyelmeztetés jelentése:

Töltés közben megszűnt a tápellátás. Ennek lehetséges oka, hogy a töltőberendezés áramforrásában (például a fali csatlakozóaljzatban) áramkimaradás történt, illetve meghibásodott a töltőberendezés.

Teendő:

Ezt a riasztást gyakran kísérik egyéb riasztások, amelyek segíthetnek a probléma azonosításában és annak elhárításában. Kezdje a töltési hibákkal kapcsolatos egyéb megjelenített riasztások kivizsgálásával.

Alternatív megoldásként ellenőrizheti a Mobile Connector vagy a Wall Connector állapotfényeit, hogy kiderüljön, a készülékek kapnak-e tápellátást, és olvassa el a termék használati útmutatójának hibaelhárítással kapcsolatos részeit a villogási kódokra vonatkozóan. Ha más (nem Tesla) külső töltőberendezést használ, ellenőrizze a kijelzőt vagy az egyéb felhasználói felületeket, amelyek a hibaelhárítására vonatkozó segítséget jeleníthetnek meg.

Ha nyilvánvaló, hogy a töltőberendezés nem kap tápellátást, ellenőrizze, hogy a fali csatlakozóaljzat és a Fali csatlakozó kismegszakítója nem kapcsolódott-e szét.

További hibaelhárítási lépések a berendezés típusa alapján:

 • Mobile Connector használata esetén próbálja másik fali aljzatból tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg az előző fali aljzat okozta a problémát.
  • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a Mobile Connector csatlakozó okozhatja.
 • Wall Connector használata esetén próbálja másik töltőberendezéssel, például egy külön fali aljzatból táplált Mobile Connector csatlakozóval tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg a Fali csatlakozó okozta a problémát.

Ha a probléma az eredeti fali aljzat vagy a Wall Connector kapcsán lépett fel, ellenőriztesse villanyszerelővel a bekötést.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_u005Töltés nem lehet. – töltőá. nincs áram alattEllen. áramf. vagy próbál. másik állomással

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés nem kezdődhet el, mert a töltőberendezés nem áll készen. A rendszer töltőfogantyút észlelt, de a töltőállomás nem kommunikál a járművel. Ez a probléma a következők miatt fordulhat elő:

 • A töltőállomás nincs áram alá helyezve.
 • A töltőállomás és a jármű közötti fő vezérlőjel megszakadt.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

Próbálkozzon jármű töltésével másik töltőberendezéssel vagy töltőállomásnál.

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát a berendezés okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Mobile Connector vagy Wall Connector használata esetén először ellenőrizze az előlapon található állapotfényeket. Ha nem láthatók állapotfények, ellenőrizze a tápellátást, és forduljon villanyszerelőhöz az épület vezetékei és a fali aljzat vagy a Fali csatlakozó közötti kapcsolatok ellenőrzése érdekében, azt megerősítendő, hogy minden vezetékcsatlakozás megfelelő és jól meg van húzva.

Külső töltőberendezés használata esetén olvassa el a termék felhasználói útmutatóját, amelyből megtudhatja, hogy miként állapítható meg az állomás bekapcsolt állapota. Forduljon villanyszerelőhöz az épület vezetékezésének és szükség esetén a töltőberendezés átvizsgálásának érdekében.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

CHG_u006Töltőnyílás retesze nincs bekapcsolvaHelyezze be a töltőkáb. vagy ellen. akadály.

A figyelmeztetés jelentése:

A töltőnyílás retesze nem képes rögzíteni a töltőkábelt a töltőnyílás aljzatában. Ha a reteszelés nem működik, a váltóáramú töltés (Mobil csatlakozó vagy Fali töltőegység segítségével) 16 A-re korlátozódik, az egyenáramú töltés (Fast Charging/Supercharging) pedig nem fog működni.

Váltóáramú töltésnél ilyen esetben a töltőcsatlakozó fénye sárgán villog, egyenáramú töltés (Fast Charging/Supercharging) megkísérlése esetén pedig folyamatos sárga fény lesz látható.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

Próbálja meg újra a töltőkábel ütközésig történő csatlakoztatását a töltőcsatlakozó aljzatába.

Ha járműve tölteni kezd, és a töltőnyílás fénye zölden villog, akkor lehet, hogy korábban nem teljesen helyezték be a töltőkábelt. A váltóáramú töltés korlátozása elvileg megszűnik, és egyenáramú töltés (Fast Charging/Supercharging) is lehetséges lesz.

Ha a töltés továbbra is korlátozott, vagy a jármű egyáltalán nem tölt, Vizsgálja meg a töltőcsatlakozó aljzatát és a töltőkábel dugaszát, hogy nincs-e bennük valami, ami akadályt képez, pl. szennyeződés, nedvesség és/vagy idegen tárgy. Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított a töltőnyílásból, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a kábelt.

Ha a töltés továbbra is korlátozott, vagy a jármű egyáltalán nem tölt, ellenőrizze, hogy a töltőnyílás reteszének kézi kioldókábelét (a csomagtartó bal oldalán) nem húzták-e meg. Győződjön meg róla, hogy a kézi kioldókábel fogantyúját (általában gyűrű alakú vagy egy pánt) semmi sem akadályozza, és semmi sincs ráakasztva (pl. csomagrögzítő háló vagy esernyő). További információ a töltőnyílás kézi kioldásával kapcsolatban: A töltőkábel manuális leválasztása.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

CHG_u007A töltőberendezés hibát jelezEllenőr. a berend. hibakódját vagy üzenetét

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés megszakadt, mert a külső töltőberendezés olyan hibát jelzett, ami gátolja a jármű töltését.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

A berendezésen található állapotjelző fényt, kijelzőt vagy más jelzést megkeresve ellenőrizze a külső töltőberendezést. A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

Próbálkozzon jármű töltésével másik töltőberendezéssel vagy töltőállomásnál.

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát a berendezés okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

CHG_u010Külső töltőberendezés hibája észlelvePróbálkozzon másik töltőberendezéssel

A figyelmeztetés jelentése:

Az AC-töltés nem indulhat el egy olyan körülmény miatt, amely megakadályozza a jármű váltakozó árammal való töltését. Az egyenáramú gyorstöltésnek/szupertöltésnek továbbra is elvárás szerint kellene működnie.

Az Ön járművének fedélzeti töltője bemeneti feszültséget érzékel a töltőnyíláson, amikor a külső töltőberendezés nem kér áramot, ami azt jelzi, hogy a külső töltőberendezés nem az elvárt módon működik.

Ennek oka néha a külső töltőberendezés egy hardverproblémája lehet, amely megakadályozza, hogy a töltőberendezés kérésre be- vagy kikapcsolja a jármű áramellátását. A külső töltőberendezést, vagy magát a járművet érintő más körülmény is okozhatja ezt.

Teendő:

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Próbálkozzon több, eltérő típusú töltőberendezéssel tölteni.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_u012A váltakozó áramú töltést korlátozó hálózati- vagy járműproblémaHúzza ki és próbálja újra/Próbálja meg máshol tölteni a járművet

A figyelmeztetés jelentése:

A töltési sebesség csökkentve egy olyan körülmény miatt, amely hatással van a jármű váltakozó árammal való tölthetőségére. Az egyenáramú gyorstöltésnek/szupertöltésnek továbbra is elvárás szerint kellene működnie.

Ez a külső töltőberendezés vagy az elektromos hálózat által okozott áramellátási zavarok miatt léphet fel. Bizonyos esetekben ez az állapot akár a közelben lévő, sok energiát fogyasztó elektromos készülékek bekapcsolásának eredménye is lehet.

Ha ezeket a lehetséges okokat ki lehet zárni, akkor a járművével kapcsolatos állapot is befolyásolhatja a váltóáramú töltést.

Teendő:

Ha ezt a riasztást olyan riasztás kíséri, amely a váltóáramú töltést befolyásoló állapotot határozza meg, foglalkozzon először azzal a riasztással.

További hibaelhárítási lépések a berendezés típusa alapján:

 • Mobile Connector használata esetén próbálja másik fali aljzatból tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg az előző fali aljzat okozta a problémát.
  • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a Mobile Connector csatlakozó okozhatja.
 • Wall Connector használata esetén próbálja másik töltőberendezéssel, például egy külön fali aljzatból táplált Mobile Connector csatlakozóval tölteni a járművet.
  • Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg a Fali csatlakozó okozta a problémát.

Ha a probléma az eredeti fali aljzat vagy a Wall Connector kapcsán lépett fel, ellenőriztesse villanyszerelővel a bekötést.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

Ha ez a riasztás továbbra is fennáll, amikor több helyen és különböző töltőberendezésekkel próbál töltést végezni, ajánlott a szerviz beütemezése.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_u013A töltőberendezés kommunikációja megszakadtEllenőrizze az áramforrást és a töltőberendezést

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés leállt, mert megszakadt a kommunikáció a jármű és a külső töltőberendezés között.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

A berendezésen található állapotjelző fényt, visszajelzőt vagy más jelzést megkeresve ellenőrizze, hogy a külső töltőberendezés kap-e áramot. A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

Ha a berendezés nem kap áramot, próbálja meg helyreállítani a külső töltőberendezés áramellátását.

 • Ha nyilvános töltőállomást használ és nem tudja helyreállítani az áramellátását, vegye fel a kapcsolatot az állomás kezelőjével.
 • Ha magántulajdonú állomást használ (például otthon végzi a töltést) és nem tudja helyreállítani az áramellátást, hívjon villanyszerelőt.

Ha a berendezés kap áramot, kísérelje meg a jármű töltését másik külső töltőberendezésről.

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát a berendezés okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

CHG_u014A töltőberendezés hibát jelezEllenőr. a berend. hibakódját vagy üzenetét

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés megszakadt, mert a külső töltőberendezés olyan hibát jelzett, ami gátolja a jármű töltését.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

A berendezésen található állapotjelző fényt, kijelzőt vagy más jelzést megkeresve ellenőrizze a külső töltőberendezést. A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

Próbálkozzon jármű töltésével másik töltőberendezéssel vagy töltőállomásnál.

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát a berendezés okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

CHG_w032Töltésseb. csökk. – fali csatlakozó melegEllen. a kim. vagy a Wall Conn. vezet.

A figyelmeztetés jelentése:

A Wall Connector magas hőm. észlelt riasztás azt jelzi, hogy az épület Wall Connector által használt fali aljzata nagyon felmelegedett, ezért a töltés a vezetékek és a fali aljzat védelmében lelassult.

A hibát jellemzően nem a jármű vagy a Wall Connector okozza, hanem az épület elektromos hálózata. Okozhatja meglazult csatlakozás is a Wall Connectornál, amit egy villanyszerelő gyorsan megszüntethet.

Teendő:

Vizsgáltassa át villanyszerelővel az épület hálózatában a Wall Connector által használt aljzatot. A szakembernek ellenőriznie kell, hogy minden vezeték megfelelően csatlakozik és meg van húzva a Wall Connector telepítési útmutatója szerint.

A Wall Connector telepítési útmutatója itt található.

CHG_w037Töltés nem lehet. – fali csatlakozó túl forróEllen. a kim. vagy a Wall Conn. vezet.

A figyelmeztetés jelentése:

A Wall Connector magas hőm. észlelt riasztás azt jelzi, hogy az épület Wall Connector által használt fali aljzata nagyon felmelegedett, ezért a töltés a vezetékek és a fali aljzat védelmében lelassult.

A hibát jellemzően nem a jármű vagy a Wall Connector okozza, hanem az épület elektromos hálózata. Okozhatja meglazult csatlakozás is a Wall Connectornál, amit egy villanyszerelő gyorsan megszüntethet.

Teendő:

Vizsgáltassa át villanyszerelővel az épület hálózatában a Wall Connector által használt aljzatot. A szakembernek ellenőriznie kell, hogy minden vezeték megfelelően csatlakozik és meg van húzva a Wall Connector telepítési útmutatója szerint.

További információkért lásd a Wall Connector telepítési útmutatóját.

CP_w043Töltőnyílás ajtóérzékelőjének hibájaLehet, hogy a töltőnyílás nem megfelelően működik

A figyelmeztetés jelentése:

Az egyik töltőaljzat-ajtó érzékelő nem működik megfelelően. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a töltőaljzat nem érzékeli pontosan a töltőaljzat ajtajának pozícióját, és ezért a töltőaljzat nem a várt módon fog működni.

 • A töltőaljzat retesze a töltőaljzat-ajtó kinyitása után részben reteszelve marad.
 • A töltőaljzat lámpája a töltőaljzat-ajtó kinyitása után nem világít folyamatosan.

Teendő:

Próbálja becsukni a töltőnyílás ajtaját, majd nyissa ki újra.

További információkért lásd: A töltőnyílás kinyitása.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

CP_w054Töltőnyílás retesze nincs bekapcsolvaHelyezze be a töltőkáb. vagy ellen. akadály.

A figyelmeztetés jelentése:

A töltőnyílás retesze nem képes rögzíteni a töltőkábelt a töltőnyílás aljzatában. Ha a reteszelés nem működik, a váltóáramú töltés (Mobil csatlakozó vagy Fali töltőegység segítségével) 16 A-re korlátozódik, az egyenáramú töltés (Fast Charging/Supercharging) pedig nem fog működni.

Váltóáramú töltésnél ilyen esetben a töltőcsatlakozó fénye sárgán villog, egyenáramú töltés (Fast Charging/Supercharging) megkísérlése esetén pedig folyamatos sárga fény lesz látható.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Teendő:

Próbálja meg újra a töltőkábel ütközésig történő csatlakoztatását a töltőcsatlakozó aljzatába.

Ha járműve tölteni kezd, és a töltőnyílás fénye zölden villog, akkor lehet, hogy korábban nem teljesen helyezték be a töltőkábelt. A váltóáramú töltés korlátozása elvileg megszűnik, és egyenáramú töltés (Fast Charging/Supercharging) is lehetséges lesz.

Ha a töltés továbbra is korlátozott, vagy a jármű egyáltalán nem tölt, Vizsgálja meg a töltőcsatlakozó aljzatát és a töltőkábel dugaszát, hogy nincs-e bennük valami, ami akadályt képez, pl. szennyeződés, nedvesség és/vagy idegen tárgy. Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított a töltőnyílásból, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a kábelt.

Ha a töltés továbbra is korlátozott, vagy a jármű egyáltalán nem tölt, ellenőrizze, hogy a töltőnyílás reteszének kézi kioldókábelét (a csomagtartó bal oldalán) nem húzták-e meg. Győződjön meg róla, hogy a kézi kioldókábel fogantyúját (általában gyűrű alakú vagy egy pánt) semmi sem akadályozza, és semmi sincs ráakasztva (pl. csomagrögzítő háló vagy esernyő). További információ a töltőnyílás kézi kioldásával kapcsolatban: A töltőkábel manuális leválasztása.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector és a Wall Connector hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját a Töltő és adapter termékismertetők (Charging & Adapter Product Guides) weboldalon.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

DI_f138Első motor letiltva – OK a vezetéshezA jármű teljesítménye korlátozott lehet

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű első motorja nem elérhető. Visszaeshet a teljesítmény, a sebesség, és a gyorsulás, mivel a jármű haladását csak a hátsó motor(ok) biztosítja vagy biztosítják.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához.Nyugodtan használhatja járművét.

Ezt a riasztást egy olyan ideiglenes állapot okozhatja, amely magától meg fog szűnni. Ha ez a riasztás az aktuális vezetés ideje alatt megszűnik, vagy a következő induláskor már nem jelenik meg, akkor valószínűleg egy ideiglenes állapot okozta. Nincs teendő.

Ez a riasztás jelezhet olyan állapotot is, amely az elülső motor ellenőrzésének és szervizelésének szükségességét kívánja. Amennyiben a riasztás a későbbi utak során sem szűnik meg, javasolt szervizbe vinni a járművet.Addig is nyugodtan használhatja járművét.

DI_u006Járműelgurulás ellen automatikusan leparkoltCsatolja övet, zárja ajtót, hogy seb. marad.

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű automatikusan Parkolás (P) fokozatba kapcsolt, mert úgy érzékelte, hogy a vezető kiszállt vagy már nincs jelen az utastérben. Bizonyos körülmények között ez normális jelenség.

A jármű automatikusan Parkolás fokozatba kapcsol, amennyiben az alábbi feltételek mindegyike teljesül:

 • Az önparkolás nem aktív
 • A jármű 2,25 km/óránál (1,4 mérföld/óránál) lassabban halad Vezetés vagy Hátramenet fokozatban.
 • A vezető mozgását több mint 2 másodperce nem érzékelték a szenzorok. Vezetői mozgásnak minősül többek között:
  • Fék- és/vagy gázpedál mozgatása

Továbbá az alábbi feltételekből teljesül legalább kettő:

 1. A vezetőoldali biztonsági övet kikapcsoltnak érzékeli a rendszer.
 2. A vezető jelenléte nem érzékelhető.
 3. A vezetőoldali ajtót nyitottnak érzékeli a rendszer.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Amennyiben az Ön járműve 2015-ös vagy újabb szoftverrel rendelkezik, akkor a jármű azonnal automatikusan Parkolás fokozatba kapcsol, ha a fenti három feltétel mindegyike teljesül, függetlenül a jármű sebességétől vagy a fék-/gázpedál utolsó érzékelt lenyomásától.

A jármű automatikusan Parkolás fokozatba kapcsol akkor is, amennyiben az alábbi feltételek mindegyike teljesül:

 • A járműtartás funkció be van kapcsolva
 • A jármű Vezetés (D) vagy Hátramenet (R) fokozatba kapcsolt.
 • A vezetőoldali ajtót nyitottnak érzékeli a rendszer
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A jármű automatikusan Parkolás fokozatba kapcsol, ha töltőkábelt csatlakoztat a töltőnyíláshoz.

Teendő:

További információ a Parkolás fokozatba való automatikus váltásról: Váltás.

DI_u015A Sebességtartó automatika nem érhető el

A figyelmeztetés jelentése:

A Sebességtartó automatika, beleértve a Forgalomfigyelő tempomatot is, jelenleg nem elérhető.

Előfordulhat, hogy a Sebességtartó automatika azért nem érhető el, mert:

 • A vezető törölte a kérést.
 • A vezető kikapcsolta a biztonsági övét.
 • Az első csomagtartó, a csomagtartó vagy az egyik ajtó nyitva van.
 • A jármű a Sebességtartó automatika minimális sebességénél (30 km/h) lassabban halad.
 • Valamilyen környezeti feltétel okozza, pl. korlátozott látási viszonyok.
 • A Valet mód aktív.

Teendő:

Vegye át az irányítást és kézzel vezesse a járművet.

Amikor a Sebességtartó automatika működését gátló körülmények nem állnak fenn többé, a Sebességtartó automatika ismét elérhetővé válik. Ha a riasztás az elkövetkezendő vezetési alkalmakkor is megmarad, akkor a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

További információkért lásd: Forgalomfigyelő tempomat.

DI_u024Önparkolás kikapcsolvaVegye át a kormányzást

A figyelmeztetés jelentése:

Az Önparkolás vissza lett vonva.

Előfordulhat, hogy az Önparkolás visszavonására azért került sor, mert:

 • A vezető megnyomta a Mégse gombot az érintőképernyőn.
 • A vezető megmozdította a következőt: kormánykerék.
 • A vezető megnyomta a gyorsítópedált, megnyomta a fékpedált, vagy pedig kinyitott egy ajtót.
 • Meredek a lejtő/emelkedő.
 • Olyan az időjárás, hogy kihat a látási viszonyokra.
 • A szegély nem észlelhető.
 • A járműhöz utánfutó csatlakozik.

Teendő:

Parkoljon le, vagy fejezze be a járműparkolást manuálisan.

Az Önparkolás a következő vezetés alkalmával rendelkezésre áll.

További információért lásd: A parkolás megszakítása és Korlátozások.

DI_u025Önparkolás megszakítva

A figyelmeztetés jelentése:

Az Önparkolás megszakadt, és a rendszer behúzta az Elektronikus rögzítőféket.

Előfordulhat, hogy az Önparkolás visszavonására azért került sor, mert:

 • A vezető megnyomta a Mégse gombot az érintőképernyőn.
 • A vezető megmozdította a következőt: kormánykerék.
 • A vezető megnyomta a gyorsítópedált, megnyomta a fékpedált, vagy pedig kinyitott egy ajtót.
 • Meredek a lejtő/emelkedő.
 • Olyan az időjárás, hogy kihat a látási viszonyokra.
 • A szegély nem észlelhető.
 • A járműhöz utánfutó csatlakozik.

Teendő:

Parkoljon le, vagy fejezze be a járműparkolást manuálisan.

Az Önparkolás a következő vezetés alkalmával rendelkezésre áll.

További információért lásd: A parkolás megszakítása és Korlátozások.

DI_u032Adaptív menetvezérlés letiltvaVezessen óvatosan

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű sebessége 144 km/órára (90 mérföld/óra) korlátozott az adaptív lengéscsillapító rendszerrel kapcsolatos probléma miatt.

A rendszer nem képes valós idejű állításokat végezni a felfüggesztési rendszerben a futómű és a kezelhetőség optimalizálása érdekében, így ennek következtében a futómű a szokásosnál lágyabb lehet.

Teendő:

Ha a riasztás az elkövetkezendő vezetési alkalmakkor is megmarad, akkor a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

A riasztás része egy piros jelzőfény a műszerfalon. További információkért lásd: Légrugó.

DI_w039Regeneratív fékezés nem érhető elHasználja a fékpedált szükség szerint

A figyelmeztetés jelentése:

A regeneratív fékteljesítmény átmenetileg csökken és kevesebb az automatikus lassulás, amikor menet közben leveszi a lábát a gázpedálról.

Ez a riasztás akkor jelenik meg, ha:

 • A nagyfeszültségű akkumulátor majdnem teljesen feltöltött. A regeneratív fékezés teljesítménye az akkumulátor 95%-os vagy nagyobb töltöttsége esetén csökken.
 • A nagyfeszültségű akkumulátor nem elég meleg. Ez a vezetés kezdetekor történhet. Hidegebb éghajlaton gyakran előfordulhat.

Teendő:

Nyugodtan használhatja járművét.

Használja a fékpedált szükség szerint a jármű lassításához, ugyanúgy, mint egy gázüzemű, nem elektromos meghajtású járműnél.

A jármű vezetése általában megszünteti ezt a riasztást, mivel az akkumulátor töltöttségét 95% alá csökkenti és/vagy kellően felmelegíti az akkumulátort.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Hidegebb éghajlaton ez a figyelmeztetés tartósan aktív maradhat, és az automatikus lassítás korlátozott lehet, mivel a jármű vezetése nem melegíti fel eléggé az akkumulátort ahhoz, hogy a regeneratív fékezés teljes teljesítménye helyreálljon. A Tesla mobilalkalmazásban található jármű leolvasztása funkcióval felmelegítheti a nagyfeszültségű akkumulátort vezetés előtt, és visszaállíthatja a normál regeneratív fékezést. További információ: Bevált gyakorlatok hideg időjárásra.

Ez a riasztás önmagában jellemzően nem jelenti, hogy a jármű szervizelést igényel. Ha a riasztás több vezetés során is fennáll, az a jármű regeneratív fékezési képességét befolyásoló állapotra utalhat, és ajánlott a lehető leghamarabb szervizt ütemezni.

További információ: Regeneratív fékezés.

DI_w138Első motor letiltva – OK a vezetéshezA jármű teljesítménye korlátozott lehet

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű első motorja nem elérhető. Visszaeshet a teljesítmény, a sebesség, és a gyorsulás, mivel a jármű haladását csak a hátsó motor(ok) biztosítja vagy biztosítják.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához. Nyugodtan használhatja járművét.

Ezt a riasztást egy olyan ideiglenes állapot okozhatja, amely magától meg fog szűnni. Ha ez a riasztás az aktuális vezetés ideje alatt megszűnik, vagy a következő induláskor már nem jelenik meg, akkor valószínűleg egy ideiglenes állapot okozta. Nincs teendő.

Ez a riasztás jelezhet olyan állapotot is, amely az elülső motor ellenőrzésének és szervizelésének szükségességét kívánja. Amennyiben a riasztás a későbbi utak során sem szűnik meg, javasolt szervizbe vinni a járművet. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

DI_w168A járműtartás funkció nem érhető elTartsa nyomva a fékpedált álló helyzetben

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű Megtartás funkciója a rendszer korlátozásai miatt jelenleg nem érhető el. Megálláskor a jármű teljes megállításához használja a fékpedált, majd tartsa álló helyzetben a járművet.

Teendő:

Folytassa útját az úti céljához. Nyugodtan használhatja járművét.

Ha a riasztás az elkövetkezendő vezetési alkalmakkor is megmarad, akkor a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

További információkért lásd: Vehicle Hold.

DI_w172A hajtáslánc szervizt igényelKerülje a hirtelen gyorsítást

A figyelmeztetés jelentése:

Probléma észlelhető a hajtásláncrendszerben.

A járművön túl nagy kotyogás észlelhető a meghajtóegység és a kerekek között. A nagy vagy túlzott kotyogás mechanikai kopásra utal.

Ennek számos lehetséges oka van, ezért szükséges átvizsgálni a hajtásláncrendszert.

Teendő:

Érdemes mielőbb szervizt beütemeznie, hogy átvizsgálják a hajtásláncrendszert.

Addig is nyugodtan használhatja járművét. Vezessen vagy a legközelebbi célhelyre, vagy egy szervizközpontba. Kerülje az erős gyorsításokat, mivel ez nagyobb terhelésnek teszi ki a hajtásláncot.

A lehető leghamarabb jegyezzen elő egy szervizlátogatást. Ha ez a hiba nem orvosolható, a jármű vezetés közben váratlanul megállhat.

GTW_w017Elektromos rendszer teljesítménye csökkentveElőfordulhat, hogy a nem alapvető funkciók nem érhetők el

A figyelmeztetés jelentése:

Néhány nem létfontosságú funkció, például az ülésfűtés vagy az utastér fűtése/hűtése nem vagy csak korlátozott mértékben lesz elérhető. Ez a fajta működés biztosítja, hogy a létfontosságú funkcióknak elegendő elektromos energia álljon rendelkezésre.

Teendő:

Ezt a riasztást több különböző járműállapot is kiválthatja. Bővebb információért és további ajánlott műveletekért tekintse meg a többi riasztást, amelyek befolyásolhatják a jármű elektromos rendszerét.

GTW_w018Elektromos rendszer teljesítménye csökkentveElőfordulhat, hogy a nem alapvető funkciók nem érhetők el

A figyelmeztetés jelentése:

Néhány nem létfontosságú funkció, például az ülésfűtés vagy az utastér fűtése/hűtése nem vagy csak korlátozott mértékben lesz elérhető. Ez a fajta működés biztosítja, hogy a létfontosságú funkcióknak elegendő elektromos energia álljon rendelkezésre.

Teendő:

Ezt a riasztást több különböző járműállapot is kiválthatja. Bővebb információért és további ajánlott műveletekért tekintse meg a többi riasztást, amelyek befolyásolhatják a jármű elektromos rendszerét.

GTW_w174A 12 V-os akkumulátort ki kell cserélni - Ütemezze be a szerviztA szoftver az akku cseréjéig nem frissül

A figyelmeztetés jelentése:

Az alacsony feszültségű akkumulátor teljesítménye csökkent, és ki kell cserélni. Amíg ki nem cserélteti a kisfeszültségű akkumulátort, a jármű szoftverei nem frissülnek.

Teendő:

Ajánlott a kisfeszültségű akkumulátort a lehető leghamarabb kicseréltetni.

Szervizidőpontot foglalhat a Tesla mobilalkalmazáson keresztül, vagy egy független szervizszolgáltatónál, aki foglalkozik kisfeszültségű akkumulátorok cseréjével. Ne feledje, hogy az elérhető független szervizszolgáltatók listája járműve konfigurációjától és a régiótól függ.

A riasztás ellenére nyugodtan használhatja járművét. Ugyanakkor a kisfeszültségű akkumulátor cseréjét sokáig halasztva a jármű a kellő elektromos áram hiányában egy idő múlva nem fog beindulni vagy újraindulni.

Ha az alacsony feszültségű akkumulátor nem rendelkezik elegendő elektromos energiával a jármű bekapcsolásához vagy az ajtók kinyitásához, az ajánlott műveletekkel kapcsolatban lásd: Az akkumulátor gondozása.

Az akkumulátorrendszerről szóló bővebb információkért lásd: Információk a nagyfeszültségű akkumulátorról.

GTW_w360Alacsony fékezési telj. segédje aktiválvaA leálláshoz tartsa erősen lenyomva a fékpedált

A figyelmeztetés jelentése:

A hidraulikus kopáskompenzálás aktív. Ez a fékrásegítő funkció ideiglenesen aktiválódik annak érdekében, hogy biztosítsa a teljes fékezési kapacitást olyan esetekben, amikor a járművön csökkent fékteljesítmény észlelhető.

A segítő funkció aktiválásakor azt érezheti, hogy a fékpedál eltávolodik a lábától, és a féknyomás jelentős növekedését tapasztalhatja. A jármű elejében található fékhidraulika-egységtől pumpáló hangot is hallhat. Ez az útfelülettől és a jármű sebességétől függően általában néhány másodpercig tart. Ez teljesen normális jelenség, és nem utal a jármű problémájára.

Teendő:

Továbbra is nyomja a fékpedált, ahogy normál esetben tenné, és ne „pumpálja” (ne nyomja le és ne engedje fel egymás után ismétlődően) a pedált, mert ez megszakítja a funkciót.

Ez a riasztás akkor tűnik el, amikor a jármű megáll vagy már nem nyomja tovább a fékpedált. Lehetséges, hogy ezt követően 5 másodpercig még nem tűnik el.

A csökkent fékteljesítmény általában ideiglenes, és számos oka lehet, beleértve az erős fékezést utáni magas fékhőmérsékletet vagy a rendkívül hideg vagy nedves időjárási körülmények közötti vezetést. Annak is a jele lehet, hogy a fékbetétek vagy -tárcsák annyira elkoptak, hogy normál cserére szorulnak.

Ha továbbra is csökkent fékteljesítményt tapasztal, amely idővel sem javul, egy Önnek megfelelő időpontban forduljon egy Tesla szervizhez a fék átvizsgálása érdekében.

További információkért lásd: Hidraulikus kopáskompenzálás.

GTW_w405Elektromos rendszer teljesítménye csökkentveA jármű váratlanul leállhat

A figyelmeztetés jelentése:

Az elektromos rendszer nem tudja fenntartani a jármű összes funkciójának támogatásához szükséges feszültséget.

Ha ez a riasztás vezetés közben jelenik meg, előfordulhat, hogy a jármű váratlanul leáll.

Az is előfordulhat, hogy jelenlegi vezetési alkalom után a jármű nem fog újra elindulni.

Teendő:

Ajánlott a nem létfontosságú funkciókat kikapcsolni vagy használatukat korlátozni. Ez biztosítja, hogy a létfontosságú funkcióknak elegendő elektromos energia álljon rendelkezésre. Emellett megelőzheti, hogy jármű az úti cél elérése előtt leálljon, de ez nem garantálható.

Ha a riasztás megmarad, akkor azonnal forduljon a szervizszolgálathoz. Szervizelés nélkül a jármű váratlanul leállhat vagy nem tudja majd esetleg újra bekapcsolni.

MCU_u005Első csomagtartó nyitvaKörültekintően járjon el

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű első csomagtartója (motorháztető) nyitva van, miközben Ön vezet.

Ez a riasztás azt jelzi, hogy a motorháztetőt rögzítő két retesz közül legalább az egyik, vagyis az első csomagtartó elsődleges és/vagy másodlagos reteszének záródása (biztonságos rögzítése) nem erősíthető meg, amikor a járművet a Parkolás fokozattól eltérő sebességbe kapcsolja.

Teendő:

Mivel ez az állapot az első csomagtartó menet közbeni kinyílásához vezethet, ajánlott óvatosan vezetni, amíg a járművet biztonságosan meg nem tudja állítani, és Parkolás fokozatba kapcsolni.

Miután a járművel leparkolt, ellenőrizze, hogy az első csomagtartó (motorháztetőt) teljesen zárva van-e (mindkét retesz teljesen rögzült). További információért tekintse meg a következő Zárási útmutatót: Első csomagtartó.

A riasztásnak meg kell szűnnie, ha a járművet Parkolás fokozatba kapcsolja. A jármű újraindításakor azonban ismét visszatérhet, ha először nem vizsgálja meg és nem rögzíti biztonságosan a motorháztetőt.

Ha a riasztás hosszú ideig fennáll, vagy több alkalommal és egyre nagyobb gyakorisággal fordul elő, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb kérjen szervizidőpontot.

Az első csomagtartóval kapcsolatos bővebb tájékoztatásért lásd: Első csomagtartó.

MCU_u019Aktív szervizkapcsolat a járművelTávoli diagnosztikát végző szerviz

A figyelmeztetés jelentése:

Egy szerviztechnikus távolról bejelentkezett a járműbe diagnosztika vagy javítás céljából. Előfordulhat, hogy az Infotainment funkció akadozik a kapcsolat fennállása alatt, ez a riasztás azonban nem a járművel kapcsolatos problémára utal.

Nyugodtan használhatja járművét.

Teendő:

Ennek a figyelmeztetésnek automatikusan törlődnie kell, miután a szerelő befejezte a járműdiagnosztikát vagy a jármű javítását. Előfordulhat, hogy a riasztás megszűnése után újra kell indítania az érintőképernyőt az Infotainment funkció teljes visszaállításához.További információkért lásd a jármű Saját hatáskörben elvégezhető javítások című útmutatójában az Érintőképernyő újraindítása című részt.

Ha ez a riasztás nem tűnik el 24 órán belül, érdemes szervizt beütemeznie a Tesla mobilalkalmazáson vagy egy független szolgáltatón keresztül. Ne feledje, hogy az elérhető független szervizszolgáltatók listája járműve konfigurációjától és a régiótól függ.

MCU_w008Az abroncslégnyomás nagyon alacsonyÁLLJ. FÉLRE BIZTONS. – ell. lapos abroncsot

A figyelmeztetés jelentése:

Ez a riasztás azt jelzi, hogy a jármű egy vagy több gumiabroncsának nyomása rendkívül alacsony, vagy a kerék lapos.

A gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) azt észlelte, hogy egy vagy több gumiabroncsban a gumiabroncsra meghatározott hideg nyomáshoz képest jelentősen alacsonyabb a légnyomás.

Teendő:

A lehető leghamarabb óvatosan húzódjon félre. Biztonságos helyen ellenőrizze, valamelyik kerék lapos-e.

Szükség esetén igénybe veheti a Tesla Roadside Assistance szolgáltatásait (mobilkerék, kölcsönkerék, vontatás). További tudnivalókért lásd: Kapcsolatfelvétel a Tesla Roadside Assistance segélyszolgálattal.

Nem vészhelyzetnek minősülő esetben javasoljuk, hogy segítségért látogasson el a helyi gumishoz vagy foglaljon egy időpontot a Tesla mobilalkalmazással.

Az Abroncsnyomás fenntartása részben részletes információkat talál arról, hogy honnan tudhatja meg a járműve gumiabroncsainak ajánlott hideg nyomását (RCP), hogyan ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását, és hogyan tartsa megfelelően felfújt állapotban a gumiabroncsokat.

A riasztás akkor tűnik el, amikor a TPMS mérése szerint az összes kerék abroncsnyomása egyenletesen a javasolt hideg nyomáshoz viszonyított 3 PSI értéken belül van.

 • Előfordulhat, hogy a gumiabroncsok ajánlott hidegnyomásra történő felfújását követően a riasztás és a gumiabroncs-nyomás jelzése továbbra is látható marad, azonban egy rövidebb táv megtétele után el kell tűnniük.
 • 15 mph (25 km/h) sebesség felett kell vezetnie legalább 10 percet, hogy a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer megmérje a gumiabroncs-nyomást és frissítse azok értékeit.

A gumiabroncs-nyomással és légnyomással kapcsolatban további információért lásd: Az abroncsok karbantartása.

MCU_w010A légnyomás abroncshoz javasolt érték alattEllenőrizze a nyomást, fújja fel az abroncsot

A figyelmeztetés jelentése:

Ez a hibajelzés NEM azt jelzi, hogy defektet kapott.

A gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) azt észlelte, hogy egy vagy több gumiabroncsban a hideg gumiabroncsra meghatározott értékhez képest legalább 20%-kal alacsonyabb a légnyomás.

Az Abroncsnyomás fenntartása részben részletes információkat talál arról, hogy honnan tudhatja meg a járműve gumiabroncsainak ajánlott hideg nyomását (RCP), hogyan ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását, és hogyan tartsa megfelelően felfújt állapotban a gumiabroncsokat.

Ez a riasztás hideg időjárás esetén megjelenhet, mert a gumiabroncsban lévő levegő térfogata alacsonyabb hőmérsékleten kisebb lesz, és ily módon csökken a nyomása is.

Teendő:

Fújja fel az abroncsot a hidegen mérhető javasolt nyomásra. Bár hidegebb időben várhatóan csökken az abroncsnyomás, az ajánlott hideg abroncsnyomást mindig fenn kell tartani.

A hibajelzés elindulás után nemsokkal törlődhet. Ez azért van így, mert menet közben a gumiabroncsok felmelegszenek és így a nyomásuk is megnő. Ha a hibajelzés törlődik, a gumiabroncsokat attól még fel kell fújni a megadott értékre, amikor lehűltek.

A riasztásnak el kell tűnnie, miután a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer érzékelte, hogy mindegyik gumiabroncsot felfújta az ajánlott hidegnyomásra.

 • Előfordulhat, hogy a gumiabroncsok ajánlott hidegnyomásra történő felfújását követően a riasztás és a gumiabroncs-nyomás jelzése továbbra is látható marad, azonban egy rövidebb táv megtétele után el kell tűnniük.
 • 15 mph (25 km/h) sebesség felett kell vezetnie legalább 10 percet, hogy a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer megmérje a gumiabroncs-nyomást és frissítse azok értékeit.

Ha ugyanannál a gumiabroncsnál ismételten jelentkezik a hibajelzés, vizsgáltassa meg a gumiabroncsot, mert lassú szivárgás keletkezhetett rajta. Ellátogathat a helyi gumishoz vagy időpontot foglalhat a Tesla mobilalkalmazással.

A gumiabroncs-nyomással és légnyomással kapcsolatban további információért lásd: Az abroncsok karbantartása.

A gumiabroncs-nyomással és légnyomással kapcsolatban további információért lásd: Az abroncsok karbantartása.

MCU_w029Szerviz szükségesÜtemezze be a szervizt most

A figyelmeztetés jelentése:

Ezt a riasztást a Tesla állítja be távolról, amikor egy szervizelést igénylő állapot észlelhető az Ön járművén.

Ezt a riasztást különböző állapotok válthatják ki. Amikor szervizelést ütemez, több információnak kell rendelkezésre állnia.

Ezt a riasztást csak a szerviz technikusa törölheti az Ön járművének szervizelése után.

Teendő:

Mivel ez a riasztás különféle állapotok miatt lehet jelen, azt javasoljuk, hogy az Önnek megfelelő legkorábbi időpontra ütemezze a szervizelést.

TAS_a313Adaptív menetvezérlés romlottA menetkényelem csökkenhet

A figyelmeztetés jelentése:

Probléma van járműve adaptív lengéscsillapító rendszerével. Ezért a rendszer nem tud valós idejű állításokat végezni a lengéscsillapító rendszerben a futómű és a kezelhetőség optimalizálása érdekében.

Ehelyett minden csillapító beáll egy bizonyos szintre. A rugózás így a szokásosnál puhább vagy keményebb lehet.

Teendő:

Ha a riasztás az elkövetkezendő vezetési alkalmakkor is megmarad, akkor a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

A riasztás része egy sárga jelzőfény a műszerfalon. További információkért lásd: Légrugó.

TAS_a314Adaptív menetvezérlés romlott

A figyelmeztetés jelentése:

Probléma van járműve adaptív lengéscsillapító rendszerével. Ennek következtében a rendszer nem képes valós idejű állításokat végezni a felfüggesztési rendszerben a futómű és a kezelhetőség optimalizálása érdekében, így a futómű a szokásosnál lágyabb lehet.

Teendő:

Ha a riasztás az elkövetkezendő vezetési alkalmakkor is megmarad, akkor a lehető leghamarabb forduljon a szervizszolgálathoz. Addig is nyugodtan használhatja járművét.

A riasztás része egy piros jelzőfény a műszerfalon. További információkért lásd: Légrugó.

THC_u0005Légkondicionálás átmenetileg csökkentveA jármű rendszerei éppen hűlnek

A figyelmeztetés jelentése:

Az utastéri légkondicionálás teljesítménye átmenetileg lecsökkent, mert a járműnek a nagyfeszültségű akkumulátor és/vagy hajtáslánc lehűtésére kell összpontosítania. Ez teljesen normális jelenség, és nem utal a jármű vagy a légkondicionáló (A/C) rendszer problémájára.

A légkondicionáló rendszer kompresszora az utastér hűtésén felül az akkumulátort is hűti. A légkondicionáló rendszer számára kiemelten fontos az akkumulátor hűtése, hogy az az optimális hőmérséklet-tartományban maradjon, megnövelve élettartamát és biztosítva legjobb teljesítményét.

Magas hőmérsékleti körülmények között normális jelenség, ha a jármű rövid időtartamokra jobban összpontosít az akkumulátor hűtésére. Ez leggyakrabban azért következik be, mert a jármű forró időjárási körülmények között végez szupertöltést.

Teendő:

Nincs teendő. Nyugodtan használhatja járművét.

A riasztás rövid időn belül eltűnik, és az utastéri légkondicionálás teljesítménye visszaáll a normál szintre. Bizonyos esetekben a riasztás és a jármű viselkedése addig áll fenn, amíg a szupertöltés be nem fejeződik.

Ha a riasztás több vezetés során is fennáll, és a légkondicionáló rendszer lehetséges meghibásodására utaló riasztásokkal párosul, egy Önnek megfelelő időpontban forduljon egy Tesla szervizhez a légkondicionáló rendszer átvizsgálása érdekében.

THC_w0100Akkumulátorfűtés nem műk. - Töltésseb. csökk.A töltés hideg időben leállhat

A figyelmeztetés jelentése:

A nagyfeszültségű akkumulátor fűtésének teljesítményét befolyásoló állapot észlelhető.

A nagyfeszültségű akkumulátor megfelelő felmelegítése nélkül a töltési sebesség csökkenhet. Előfordulhat, hogy a járműve alacsony környezeti hőmérsékleten (hideg időben) nem tud töltődni, amíg a nagyfeszültségű akkumulátor fűtése nem működik.

Teendő:

Nyugodtan használhatja járművét. A jármű ettől még tölthető és töltőállomáshoz csatlakoztatható. Előfordulhat azonban, hogy járművét nagy hidegben nem tudja vagy a vártnál lassabban tudja csak feltölteni.

Ha lehetséges, próbálja meg járművét zárt térben, például garázsban tölteni, ahol a magasabb környezeti hőmérséklet szükségtelenné teheti a nagyfeszültségű akkumulátor felmelegítését.

Ha hideg környezetben vezet, inkább NE számítson az útvonal mentén található töltőállomásokra, hogy elérje velük úti célját, mivel a nagyfeszültségű akkumulátor túl hideg lehet a töltéshez.

 • Ha töltésre van szüksége, igyekezzen közvetlenül a megérkezés után feltölteni járművét. A nagyfeszültségű akkumulátor ekkor még meleg lehet a megtett úttól.
 • Ha a megérkezés után a járművet hideg környezetben hagyja parkolni, a nagyfeszültségű akkumulátor lehűl, és így a feltöltése esetleg nem lesz lehetséges.

Hasonlóképpen ajánlott, hogy hidegben vezetve ne hagyatkozzon a regeneratív fékezésre a nagyfeszültségű akkumulátor töltéséhez, mivel a regeneratív fékezés esetleg nem fog működni, ha az akkumulátor hőmérséklete túl alacsony. További információkért lásd: Regeneratív fékezés.

Ezt a riasztást több különböző feltétel is kiválthatja. Okozhatja olyan átmeneti állapot, amelynek a megoldása nem igényel semmilyen intézkedést.

Ha azonban ez a figyelmeztetés többször is megjelenik, esetleg a jármű fűtési és/vagy légkondicionáló rendszerével kapcsolatos lehetséges problémákra utaló egyéb figyelmeztetés is kíséri, ajánlott a lehető legkorábbi ésszerű időpontban szervizben ellenőriztetni.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

További információkért a nagyfeszültségű akkumulátorral kapcsolatban lásd: Információk a nagyfeszültségű akkumulátorról.

UMC_w001Nem lehetséges a töltés a mobilcsatlakozó használatávalNem megfelelő a kimenet föld. – Próbálkozzon egy másik kimenettel

A figyelmeztetés jelentése:

A mobilcsatlakozó azt észlelte, hogy az elektromos hálózati aljzat nem rendelkezik megfelelő földeléssel, amit valószínűleg nem megfelelő vagy hiányzó testcsatlakozás okoz.

Ez nem az Ön mobilcsatlakozójának vagy járművének hibáját jelzi, hanem annak a fali konnektornak/elektromos szerelvénynek a problémájára utal, amelyhez a mobilcsatlakozót csatlakoztatta.

Teendő:

Vizsgáltassa meg az elektromos szerelvényt egy villanyszerelővel. Mielőtt Ön újra megpróbálhatja csatlakoztatni a mobilcsatlakozót, a villanyszerelőnek gondoskodnia kell a megfelelő földelésről az áramköri megszakítónál vagy az áramelosztó doboznál, és arról is meg kell bizonyosodnia, hogy megfelelő csatlakozások vannak létesítve az aljzathoz.

Ha időközben töltenie kell a járművet, próbáljon másik kimeneten keresztül, másik helyen vagy más típusú töltőállomáson tölteni.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w002Tölt. nem lehet. – Mobile Connector GFCI kio.Húzza ki a töltőcsatlakozót a töltőnyílásból, és próbálja újra

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű nem tölthető fel, mert a Mobile Connector csatlakozóban lévő földzárlati áramköri megszakító (GFCI) kioldott.

Mint a fali konnektorban található GFCI-t, ezt a funkciót is úgy tervezték, hogy megállítsa a villamosenergia-áramlást, ha probléma merül fel. Megszakította a töltést, hogy megvédje a járművet és a töltőberendezést.

Ez több okból is megtörténhet. A probléma a töltőkábelben, a töltőfogantyúban, a töltőnyíláson vagy akár a jármű fedélzeti alkatrészében is lehet.

Teendő:

Vizsgálja meg a töltőnyílást és a töltőcsatlakozót, hogy nincs-e bennük víztócsa vagy szokatlan mennyiségű nedvesség. Ha túl sok nedvességet talál, várjon, és hagyja, hogy a töltőnyílás belső területe és a töltőfogantyú kitett része elegendő mértékben megszáradjon, mielőtt újra megpróbálná.

Vizsgálja meg a töltőberendezést sérülés szempontjából.
 • Ha a kábel bármilyen módon sérült vagy megrongálódott, ne használja azt. Próbáljon inkább más töltőberendezést használni.
 • Ha a kábel jó állapotban van, próbálkozzon ismételten a töltéssel ugyanazzal a Mobile Connector csatlakozóval.

Ha a probléma továbbra is fennáll, és megakadályozza a töltést, kísérelje meg a töltést másik töltőberendezésről.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w004Nem lehet. a töltés a Mobile Connector használatávalFeszülts. túl magas/prób. másik fali kim.

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű nem tölthető fel, vagy a töltés megszakadt, mert vagy a Mobile Connector csatlakozó:

 • A fali aljzat túl nagy feszültségét észleli, vagy
 • A fali aljzat tápfeszültségének váratlan növekedését észleli.

Teendő:

Próbálja meg tölteni a járművet egy másik fali aljzatból. Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg az előző fali aljzat okozta a problémát. Vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel, hogy megvizsgálja az épület hálózatában az adott aljzatot.

Ha a jármű továbbra sem tölt, amikor egy másik fali aljzattal próbálkozik, akkor próbálja meg más helyszínen tölteni.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w005Nem lehet. a töltés a Mobile Connector használatávalFeszülts. túl alacsony/prób. másik fali kim.

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű nem tölthető fel, vagy a töltés megszakadt, mert vagy a Mobile Connector csatlakozó:

 • Nem észlel elegendő tápfeszültséget a fali aljzatból, vagy
 • a fali aljzat tápfeszültségének váratlan csökkenését észleli.

Teendő:

Próbálja meg tölteni a járművet egy másik fali aljzatból. Ha a jármű töltése megkezdődik, akkor valószínűleg az előző fali aljzat okozta a problémát. Vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel, hogy megvizsgálja az épület hálózatában az adott aljzatot.

Ha a jármű továbbra sem tölt, amikor egy másik fali aljzattal próbálkozik, akkor próbálja meg más helyszínen tölteni.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w007A Mobile Connector vezérlődobozának hőmérséklete magasVárja meg, hogy a Mobile Connector lehűljön, majd folytassa a töltést

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés megszakadt, mert a mobilcsatlakozó azt észlelte, hogy túl magas a hőmérséklet a vezérlődoboz házában.

Teendő:

Ellenőrizze, hogy a mobilcsatlakozót nem fedték-e le valamivel, illetve nincs-e hőforrás a közelben. Ha a probléma normál környezeti hőmérsékleten (38 °C alatt) sem szűnik meg, akkor szerviz szükséges.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w008Töltés nem lehetséges - Fali csatlakozó hőmérséklete magasA fali kim. és vezetékek ellenőrzése javasolt

A figyelmeztetés jelentése:

A Mobil csatlakozó által észlelt magas hőmérséklet miatti riasztás azt jelzi, hogy a töltésre használt aljzat nagyon felmelegedett, ezért a töltés az aljzat védelmében leállt.

Ez nem az Ön mobilcsatlakozójának vagy járművének hibáját jelzi, hanem annak a fali konnektornak/elektromos szerelvénynek a problémájára utal, amelyhez a mobilcsatlakozót csatlakoztatta.

Az aljzat felmelegedését okozhatja nem ütközésig bedugott dugasz, az aljzaton beül egy meglazult vezetékcsatlakozó, vagy az aljzat elhasználódása.

Teendő:

Ügyeljen rá, hogy az adaptert teljesen bedugja a kimenetbe. Ha a töltési sebesség nem áll helyre, vizsgáltassa át villanyszerelővel az aljzatot és az épület hálózati csatlakozásait, és javíttassa meg adott esetben.

Ha az aljzat elhasználódott, ki kell cserélni egy kiváló minőségű új aljzatra. Fontolja meg a cserét egy Tesla Wall Connectorra, amely nagyobb kényelmet és töltési sebességet biztosít.

UMC_w009Töltés nem lehetséges – A töltőcsatlakozó hőmérséklete magasEllenőrizze, hogy nem szennyezett-e a töltőcsatlakozó vagy a töltőnyílás

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés megszakadt, mert a mobilcsatlakozó azt észlelte, hogy a jármű töltőnyílásához csatlakoztatott töltőcsatlakozó hőmérséklete magas.

Teendő:

Bizonyosodjon meg arról, hogy a mobilcsatlakozó teljesen be van dugva a jármű töltőnyílásába.

Vizsgálja meg a töltőnyílást és a mobilcsatlakozó fogantyúját, hogy nincs-e ott valamilyen akadály vagy nedvesség. Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított a töltőnyílásból vagy a mobilcsatlakozó fogantyújából, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a mobilcsatlakozó fogantyúját a töltőnyílásba.

Arról is bizonyosodjon meg, hogy a mobilcsatlakozót nem fedték-e le valamivel, illetve nincs-e hőforrás a közelben.

Ha a riasztás normális környezeti hőmérséklet mellett (38 °C alatt) is fennáll, és több töltési kísérlet során is előfordul, akkor ez a mobilcsatlakozó vagy a jármű állapotával kapcsolatos probléma. Amint lehetséges, szerviz beütemezése javasolt.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w010A Mobile Connector és az adapter közötti csatlakozás felforrósodottVárja, meg, hogy kihűljön – Dugja be az adaptert teljesen a Mobile Connectorba

A figyelmeztetés jelentése:

A töltés megszakadt, mert a mobilcsatlakozó azt észlelte, hogy a fali adapter és a vezérlődoboz közötti csatlakozás hőmérséklete magas.

Teendő:

Ellenőrizze, hogy a fali csatlakozóadapter teljesen be van-e dugva a mobilcsatlakozó vezérlődobozába.

Győződjön meg arról is, hogy a fali csatlakozóadaptert nem fedték le semmivel, és nincs hőforrás a közelben.

Az áramforrásból (fali aljzat) való kihúzást követően vizsgálja meg a fali adapter csatlakozását és a mobilcsatlakozó vezérlődobozának csatlakozását, hogy nincs-e rajtuk akadályt képező dolog vagy nedvesség. Gondoskodjon róla, hogy minden akadályt eltávolítson és minden nedvesség megszáradjon, majd helyezze be újra a fali adaptert a mobilcsatlakozóba, majd csatlakoztassa az áramforráshoz (fali aljzat).

A mobilcsatlakozó vezérlődobozának lehűlése és az esetleges akadályok eltávolítása után a riasztásnak törlődnie kell, és a töltésnek lehetővé kell válnia.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w011Töltőberendezés-kommunikációs hibaPrób. újra vagy prób. másik berendezéssel

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű nem töltődik, mert nem tud megfelelő módon kommunikálni a mobilcsatlakozóval. A mobilcsatlakozó nem tudja megerősíteni a közelségérzékelőn keresztül, hogy a töltőcsatlakozó teljesen be van-e dugva a járműbe.

Teendő:

Először bizonyosodjon meg arról, hogy kommunikációs probléma oka a mobilcsatlakozó, és nem a jármű. Általában ez szokott lenni a helyzet.

Ennek megerősítésére kísérelje meg a jármű töltését másik külső töltőberendezésről.

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát valószínűleg a mobilcsatlakozó okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Vizsgálja meg a töltőcsatlakozó aljzatát és mobilcsatlakozó fogantyúját, hogy nincsenek-e rajtuk akadályt képező dolgok (szükség esetén használjon zseblámpát). Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a mobilcsatlakozó fogantyúját a töltőnyílásba.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

UMC_w012Töltőberendezés-kommunikációs hibaPrób. újra vagy prób. másik berendezéssel

A figyelmeztetés jelentése:

A jármű nem töltődik, mert nem tud megfelelő módon kommunikálni a mobilcsatlakozóval. A mobilcsatlakozó azt észleli, hogy nem tud érvényes fő vezérlőjelet létrehozni vagy fenntartani.

Teendő:

Először bizonyosodjon meg arról, hogy kommunikációs probléma oka a mobilcsatlakozó, és nem a jármű. Általában ez szokott lenni a helyzet.

Ennek megerősítésére kísérelje meg a jármű töltését másik külső töltőberendezésről.

 • Ha a töltés ekkor működik, a problémát valószínűleg a mobilcsatlakozó okozta.
 • Ha a töltés továbbra sem kezdődik el, a problémát a jármű okozhatja.

Vizsgálja meg a töltőcsatlakozó aljzatát és mobilcsatlakozó fogantyúját, hogy nincsenek-e rajtuk akadályt képező dolgok (szükség esetén használjon zseblámpát). Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a mobilcsatlakozó fogantyúját a töltőnyílásba.

Ez a riasztás általában külső töltőberendezésekre és áramforrásokra jellemző, és általában nem olyan járműproblémát jelez, amelyet szerviz beütemezésével lehetne megoldani.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

A töltésre vonatkozó további információkért lásd: Töltésre vonatkozó utasítások.

UMC_w013Fali adapter hibája – Töltésseb. csökk.Dugja be teljesen az adaptert a Mobile Connectorba, és próbálja újra

A figyelmeztetés jelentése:

A Mobile Connector csatlakozó nem képes kommunikálni a fali csatlakozóadapterrel. Mivel a Mobile Connector csatlakozó nem tudja felügyelni a fali csatlakozó adapter hőmérsékletét, a töltési áramerősség automatikusan 8 A-re csökken.

Teendő:

 1. Húzza ki teljesen a Mobile Connector csatlakozót a fali csatlakozó adapterrel együtt a fali aljzatból.
 2. Győződjön meg arról, hogy a fali csatlakozóadapter és a Mobile Connector csatlakozó főegysége közötti kapcsolat biztonságos.
  1. Húzza ki teljesen a fali csatlakozóadaptert a Mobile Connector csatlakozó főegységéből.
  2. Dugja vissza teljesen a fali csatlakozóadaptert a Mobile Connector csatlakozó főegységébe úgy, kattanásig az aljzatba nyomva.
 3. Próbálja meg újra a töltést úgy, hogy a Mobile Connector csatlakozót a fali csatlakozó adapterrel együtt teljesen bedugja a fali aljzatba.
 4. Ha a riasztás továbbra is fennáll, próbáljon másik fali csatlakozó adaptert használni (a fent leírtak szerint bizonyosodjon meg az adapter és a Mobile Connector csatlakozó közötti megfelelő kapcsolatról).
  1. Ha a riasztás már nincs érvényben, akkor valószínűleg a korábban használt fali csatlakozó adapter hibás.
  2. Ha a riasztás továbbra is fennáll, akkor valószínűleg a Mobile Connector csatlakozó hibás.

Szükség esetén szerezzen be egy másik fali adaptert vagy Mobile Connectort.

Addig is folytathatja a töltést ugyanazzal a berendezéssel. Amíg ez az állapot fennáll, a töltési sebesség lecsökken, mert a töltési áram 8 A-re korlátozódik.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w014Fali adapter hibája – Töltésseb. csökk.Dugja be teljesen az adaptert a Mobile Connectorba, és próbálja újra

A figyelmeztetés jelentése:

A Mobile Connector csatlakozó nem képes kommunikálni a fali csatlakozóadapterrel. Mivel a Mobile Connector csatlakozó nem tudja azonosítani a fali aljzat típusát, amelyhez a fali csatlakozó adapter csatlakozik, a töltési áramerősség automatikusan 8 A-re csökken.

Teendő:

 1. Húzza ki teljesen a Mobile Connector csatlakozót a fali csatlakozó adapterrel együtt a fali aljzatból.
 2. Győződjön meg arról, hogy a fali csatlakozóadapter és a Mobile Connector csatlakozó főegysége közötti kapcsolat biztonságos.
  1. Húzza ki teljesen a fali csatlakozóadaptert a Mobile Connector csatlakozó főegységéből.
  2. Dugja vissza teljesen a fali csatlakozóadaptert a Mobile Connector csatlakozó főegységébe úgy, kattanásig az aljzatba nyomva.
 3. Próbálja meg újra a töltést úgy, hogy a Mobile Connector csatlakozót a fali csatlakozó adapterrel együtt teljesen bedugja a fali aljzatba.
 4. Ha a riasztás továbbra is fennáll, próbáljon másik fali csatlakozó adaptert használni (a fent leírtak szerint bizonyosodjon meg az adapter és a Mobile Connector csatlakozó közötti megfelelő kapcsolatról).
  1. Ha a riasztás már nincs érvényben, akkor valószínűleg a korábban használt fali csatlakozó adapter hibás.
  2. Ha a riasztás továbbra is fennáll, akkor valószínűleg a Mobile Connector csatlakozó hibás.

Szükség esetén szerezzen be egy másik fali adaptert vagy Mobile Connectort. Addig is folytathatja a töltést ugyanazzal a berendezéssel. Amíg ez az állapot fennáll, a töltési sebesség lecsökken, mert a töltési áram 8 A-re korlátozódik.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w015Fali adapter hibája – Töltésseb. csökk.Dugja be teljesen az adaptert a Mobile Connectorba, és próbálja újra

A figyelmeztetés jelentése:

A Mobile Connector csatlakozó nem képes kommunikálni a fali csatlakozóadapterrel. Mivel a Mobile Connector csatlakozó nem tudja azonosítani a fali aljzat típusát, amelyhez a fali csatlakozó adapter csatlakozik, a töltési áramerősség automatikusan 8 A-re csökken.

Teendő:

 1. Húzza ki teljesen a Mobile Connector csatlakozót a fali csatlakozó adapterrel együtt a fali aljzatból.
 2. Győződjön meg arról, hogy a fali csatlakozóadapter és a Mobile Connector csatlakozó főegysége közötti kapcsolat biztonságos.
  1. Húzza ki teljesen a fali csatlakozóadaptert a Mobile Connector csatlakozó főegységéből.
  2. Dugja vissza teljesen a fali csatlakozóadaptert a Mobile Connector csatlakozó főegységébe úgy, kattanásig az aljzatba nyomva.
 3. Próbálja meg újra a töltést úgy, hogy a Mobile Connector csatlakozót a fali csatlakozó adapterrel együtt teljesen bedugja a fali aljzatba.
 4. Ha a riasztás továbbra is fennáll, próbáljon másik fali csatlakozó adaptert használni (a fent leírtak szerint bizonyosodjon meg az adapter és a Mobile Connector csatlakozó közötti megfelelő kapcsolatról).
  1. Ha a riasztás már nincs érvényben, akkor valószínűleg a korábban használt fali csatlakozó adapter hibás.
  2. Ha a riasztás továbbra is fennáll, akkor valószínűleg a Mobile Connector csatlakozó hibás.

Szükség esetén szerezzen be egy másik fali adaptert vagy Mobile Connectort. Addig is folytathatja a töltést ugyanazzal a berendezéssel. Amíg ez az állapot fennáll, a töltési sebesség lecsökken, mert a töltési áram 8 A-re korlátozódik.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w016Mobile Connector vezérlődobozának hőmérséklete magasMax. töltésseb. csökk.

A figyelmeztetés jelentése:

A töltési áramerősség ideiglenesen lecsökkent, mert a mobilcsatlakozó megemelkedett hőmérsékletet észlelt a vezérlődobozának házában.

Teendő:

Ellenőrizze, hogy a mobilcsatlakozót nem fedték-e le valamivel, illetve nincs-e hőforrás a közelben. Ha a probléma normál környezeti hőmérsékleten (38 °C alatt) sem szűnik meg, akkor szerviz szükséges.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w017Töltésseb. csökk. – fali csatl. hőmérs. magasA fali kim. és vezetékek ellenőrzése javasolt

A figyelmeztetés jelentése:

A Mobil csatlakozó által észlelt magas hőmérséklet miatti riasztás azt jelzi, hogy a töltésre használt aljzat nagyon felmelegedett, ezért a töltés az aljzat védelmében lelassult.

A hibát jellemzően nem a jármű vagy a Mobil csatlakozó okozza, hanem az aljzatnál keletkezett hiba. Az aljzat felmelegedését okozhatja nem ütközésig bedugott dugasz, az aljzaton beül egy meglazult vezetékcsatlakozó, vagy az aljzat elhasználódása.

Teendő:

Ügyeljen rá, hogy az adaptert teljesen bedugja a kimenetbe. Ha a töltési sebesség nem áll helyre, vizsgáltassa át villanyszerelővel az aljzatot és az épület hálózati csatlakozásait, és javíttassa meg adott esetben.

Ha az aljzat elhasználódott, ki kell cserélni egy kiváló minőségű új aljzatra. Fontolja meg a cserét egy Tesla Wall Connectorra, amely nagyobb kényelmet és töltési sebességet biztosít.

UMC_w018Töltésseb. csökk. – A fogantyú hőmérséklete magasEllenőrizze, hogy nem szennyezett-e a töltőcsatlakozó vagy a töltőnyílás

A figyelmeztetés jelentése:

A töltési áramerősség ideiglenesen lecsökkent, mert a mobilcsatlakozó a jármű töltőnyílásához csatlakoztatott töltőcsatlakozó megemelkedett hőmérsékletét észlelte.

Teendő:

Bizonyosodjon meg arról, hogy a mobilcsatlakozó teljesen be van dugva a jármű töltőnyílásába.

Vizsgálja meg a töltőnyílást és a mobilcsatlakozó fogantyúját, hogy nincs-e ott valamilyen akadály vagy nedvesség. Győződjön meg róla, hogy minden akadályt képező dolgot eltávolított a töltőnyílásból vagy a mobilcsatlakozó fogantyújából, és az esetleges nedvesség is megszáradt, majd próbálja újra behelyezni a mobilcsatlakozó fogantyúját a töltőnyílásba.

Arról is bizonyosodjon meg, hogy a mobilcsatlakozót nem fedték-e le valamivel, illetve nincs-e hőforrás a közelben.

Ha a riasztás normális környezeti hőmérséklet mellett (38 °C alatt) is fennáll, és több töltési kísérlet során is előfordul, akkor ez a mobilcsatlakozó vagy a jármű állapotával kapcsolatos probléma. Amint lehetséges, szerviz beütemezése javasolt.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.

UMC_w019A Mobile Connector és az adapter közötti csatlakozás felforrósodottMax. töltésseb. csökk.

A figyelmeztetés jelentése:

A töltési áramerősség ideiglenesen lecsökkent, mert a mobilcsatlakozó azt észlelte, hogy a fali adaptercsatlakozó és a vezérlődoboz közötti csatlakozás hőmérséklete magas.

Teendő:

Ellenőrizze, hogy a fali csatlakozóadapter teljesen be van-e dugva a mobilcsatlakozó vezérlődobozába.

Az áramforrásból (fali aljzat) való kihúzást követően vizsgálja meg a fali adapter csatlakozását és a mobilcsatlakozó vezérlődobozának csatlakozását, hogy nincs-e rajtuk akadályt képező dolog vagy nedvesség.

Ajánlott minden szennyeződést/idegen tárgyat eltávolítani. Gondoskodjon róla, hogy minden akadályt eltávolítson és minden nedvesség megszáradjon, majd helyezze be újra a fali adaptert a mobilcsatlakozóba, majd csatlakoztassa az áramforráshoz (fali aljzat).

Győződjön meg arról is, hogy a fali csatlakozóadaptert nem fedték le semmivel, és nincs hőforrás a közelben. Ha a riasztás normális környezeti hőmérséklet mellett (38 °C alatt) is fennáll, és több töltési kísérlet során is előfordul, akkor ez a mobilcsatlakozó vagy a jármű állapotával kapcsolatos probléma. Amint lehetséges, szerviz beütemezése javasolt.

Megpróbálkozhat a jármű Tesla Supercharger vagy célállomási töltőállomáson történő töltésével is, melyek a jármű érintőképernyős kijelzőjének térképén találhatók meg. További részletekért lásd: Térképek és navigáció.

A Mobile Connector állapotjelző fényének és a töltési problémák hibaelhárításával kapcsolatban további tájékoztatásért olvassa el a termék használati útmutatóját.