Bluetooth

Bluetooth® kompatibilitás

Bluetooth szimbólum
Számos különböző Bluetooth-eszközt használhat a Model S típussal, feltéve, hogy azok párosítva lettek és működési hatótávolságon belül vannak. Például párosíthatja Bluetooth-képes telefonját, amit így kéz nélkül használhat. A telefonokon kívül Bluetooth-képes készülékek is párosíthatók a Model Sgépjárművel. Például párosíthat iPod Touch, iPad, Android táblagép stb. készülékeket, amelyekről aztán zenét játszhat le.

A telefonja vagy más Bluetooth-eszköze Model S típussal való használata előtt párosítania kell azt. A Model S párosítása a támogatott Bluetooth-képes eszközökkel való kommunikációhoz szükséges. Legfeljebb tíz Bluetooth-telefon párosítható. Hacsak nem adott meg egy adott telefont Priorty Device eszközként (kiemelt eszköz), vagy ha a Priority Device eszközként megadott telefon nincs hatótávolságon belül, a Model S mindig az utoljára használt telefonhoz csatlakozik (feltéve, hogy az hatótávolságon belül van). Egy másik telefonhoz történő csatlakozáshoz lásd: Párosított eszközök közötti váltás.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Sok telefonon a Bluetooth kikapcsol, ha a telefon akkumulátora gyenge.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Bár a Bluetooth általában körülbelül kilenc méter távolságig támogatja a vezeték nélküli kommunikációt, a teljesítmény a használt telefontól vagy más eszköztől függően változhat.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Model S egyszerre akár húsz Bluetooth-eszközt is párosíthat, de egyszerre csak két eszköz (például egy telefon és egy vezérlő, vagy két vezérlő) csatlakozását teszi lehetővé minden egyes elülső és hátsó érintőképernyőhöz (ha van ilyen).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Ne hagyja a párosított telefont a járművében (például ha túrázik vagy strandra megy). Ha a telefonját a járműben kell hagynia, tiltsa le a Bluetooth funkciót és/vagy kapcsolja ki a telefont.

Telefon vagy Bluetooth-eszköz párosítása

A párosítással lehetővé válik, hogy Bluetooth-képes telefont kihangosítva hívásokat kezdeményezzen és fogadjon, hozzáférjen a névjegyzékhez, illetve a legutóbbi hívásokhoz stb. A médiafájlok telefonról történő lejátszását szintén lehetővé teszi. Egy telefon párosítását követően a Model S képes csatlakozni ahhoz, ha a telefon a hatótávolságban van.

 1. Telefon vagy Bluetooth-eszköz párosításához üljön be a Model S járműbe, és győződjön meg róla, hogy az érintőképernyő be van kapcsolva.
 2. Oldja fel a telefon zárolását, ás engedézze a Bluetootht (általában a telefon beállításaiban).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Ehhez egyes telefonokon a művelet hátralévő részét a Bluetooth-beállításokban kell töltenie.
 3. Érintse meg az érintőképernyőn a Kezelőelemek > Bluetooth elemet az új eszközök Bluetooth-kapcsolatának automatikus elindításához.
 4. Várja meg, amíg a telefonja megjelenik a listában, majd érintse meg a Csatlakoztatás lehetőséget.
 5. Ellenőrizze, hogy a telefonon és az érintőképernyőn ugyanaz a szám jelenik-e meg. Ezt követően a telefonon erősítse meg párosítási szándékát.
 6. Ha a telefonon erre irányuló kérés válik láthatóvá, adja meg, hogy a Model S számára engedélyezi-e a személyes adatokhoz, pl. a naptárhoz, névjegyzékhez és médiafájlokhoz való hozzáférést (lásd: Névjegyek és legutóbbi hívások importálása). Párosítás után a Model S megjeleníti a telefonját a Kezelőelemek > Bluetooth > Párosított eszközök listán.

Egy párosított eszköz beállításainak módosításához lépjen a Kezelőelemek > Bluetooth > Párosított eszközök menüpontba, és bontsa ki az eszköz neve melletti legördülő listát.

Ha problémák merülnek fel az importálással vagy a Bluetoothhoz való csatlakozással kapcsolatban, további információkért lásd Bluetooth hibaelhárítás.

A kb. 2018. április után gyártott gépjárművek esetében: Ha a Bluetooth-párosítás rendkívül sok ideig tart, állítsa vissza a Bluetooth funkciót a Kezelőelemek > Szerviz > A Bluetooth visszaállításamegérintésével. Előfordulhat, hogy néhány percet várnia kell. A visszaállítást követően próbálja meg a Model S párosítását. A Bluetooth visszaállítása után előfordulhat, hogy a Model S elfelejti a korábban párosított eszközöket.

Névjegyek és legutóbbi hívások importálása

A telefon párosítása után lépjen a Kezelőelemek > Bluetooth > Párosított eszközök menüpontba, és az eszköz neve melletti legördülő listát kinyitva adja meg, hogy engedélyezni kívánja-e a hozzáférést a telefon névjegyeihez, legutóbbi hívásaihoz és szöveges üzeneteihez. Ha engedélyezi a hozzáférést, a telefon alkalmazással hívásokat kezdeményezhet és üzeneteket küldhet a névjegyzékben és a híváslistában szereplők számára (lásd: Telefon, naptár és webkonferencia). Ahhoz, hogy a névjegyek importálhatók legyenek, a telefont be kell állítani a szinkronizáció engedélyezésére, vagy a telefonon megjelenő felugró ablakban meg kell erősíteni a névjegyek szinkronizálására irányuló szándékot. Ez a használt telefon típusától függ. Részletekért olvassa el a telefonhoz mellékelt dokumentációt.

Ha problémák merülnek fel a névjegyek importálásával vagy a Bluetoothszal való párosítással kapcsolatban, további információkért lásd Bluetooth hibaelhárítás.

Bluetooth-eszköz párosításának megszüntetése

Ha le szeretné választani a telefont vagy a Bluetooth-eszközt, de továbbra is párosítva szeretné tartani, érintse meg az érintőképernyőn a telefon Bluetooth-beállítások legördülő menüpontjában a Leválasztás gombot (Kezelőelemek > Bluetooth > Párosított eszközök > Az Ön telefonja). Ha nem kívánja az eszközt tovább használni a Model S típussal, érintse meg a Forget Device (Eszköz elfelejtése) lehetőséget és kövesse a utasításokat. Ha egy készülék elfelejtését követően ismét használni kívánja azt a Model S gépjárművel, ismét párosítani kell azt (lásd: Telefon vagy Bluetooth-eszköz párosítása).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha eltávolodik a Model Sgépjárműtől, a telefont a rendszer automatikusan leválasztja.

Párosított eszközök közötti váltás

Model S automatikusan csatlakozik az Elsőbbségi eszközként beállított telefonhoz. Ha nem állított be elsődleges telefont, a Model S ahhoz a telefonhoz csatlakozik, amelyhez utoljára csatlakozott, feltéve ha az hatótávolságon belül található és be van kapcsolva a Bluetooth funkciója. Ha az utolsó telefon nincs hatótávolságon belül, akkor megpróbál a következő párosított telefonhoz kapcsolódni.

Ha egy másik telefonhoz akar csatlakozni, érintse meg a Kezelőelemek > Bluetooth > Párosított eszközök elemet. Válassza ki azt a telefont, amelyhez kapcsolódni kíván, majd érintse meg a Csatlakoztatáslehetőséget. Ha a listán nem látható az a telefon, amelyhez kapcsolódni szeretne, akkor párosítania kell azt. Lásd: Telefon vagy Bluetooth-eszköz párosítása.

Csatlakozás után a Bluetooth beállítási képernyőn a telefon neve mellett megjelenik a Bluetooth szimbólum, jelezve, hogy a Model S csatlakozik a telefonhoz.

Bluetooth hibaelhárítás

A jármű a Bluetooth és BLE (Bluetooth Low Energy) funkciókkal zökkenőmentesen csatlakoztatja okostelefonját a Model S járműhöz. Számos lehetséges tényező miatt a Bluetooth vagy a BLE néha megszakadhat vagy problémák merülhetnek fel a párosítási folyamat során. A Bluetooth-hoz való csatlakoztatás lehetővé teszi a jármű telefonfunkcióinak – például a hang, telefonhívások, naptárak, szöveges üzenetek stb. – használatát.

A BLE-t olyan passzív funkciókhoz használják, mint a telefonkulcs.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ne szüntesse meg a jármű párosítását a telefonjával, és ha nincs a közelben működő kulcskártya, ne távolítsa el telefonkulcsként.

A Bluetooth hibaelhárításához próbálja meg a következőket, kezdve az okostelefonjával.

Okostelefon hibaelhárítása

A Bluetooth az okostelefon beállításai és frissítései miatt talán nem csatlakozik:

 • Engedélyezze a Bluetootht a telefonján. Ha a Bluetooth már engedélyezve van, tiltsa le, majd engedélyezze újra.
 • Győződjön meg róla, hogy a repülőgépes üzemmód ki van kapcsolva.
 • Töltse fel a telefonját. Ha a telefon töltöttsége túl alacsony, előfordulhat, hogy nem támogatja a Bluetooth funkciókat.
 • Párosítsa megfelelően a készüléket. Ha már párosította, próbálja meg feloldani azt, majd újra párosítani.
 • Frissítse telefonját a gyártó által biztosított legújabb szoftverre.
 • Ellenőrizze, hogy a jármű hangrendszere van-e kiválasztva hangkimeneti forrásként.
 • Győződjön meg róla, hogy a telefon beállításai lehetővé teszik a Bluetooth használatát (pl.: az adatátvitel be van kapcsolva, vagy csatlakozik a Wi-Fi-hez).
 • Kapcsolja ki, majd be a telefont.
 • Győződjön meg róla, hogy helymeghatározási engedélyek „Mindig bekapcsolva” értékre vannak állítva a mobilalkalmazásban.

Tesla mobilalkalamzás hibaelhárítása

Ellenőrizze a Tesla mobilalkalmazást:

 • Ellenőrizze, hogy a Tesla mobilalkalmazás szoftvere a legutóbbi frissítést használja-e.
 • Ellenőrizze, hogy a telefonkulcs használata közben be van-e jelentkezve a Tesla mobilalkalmazásba.
 • Győződjön meg arról, hogy a Tesla alkalmazás fut a háttérben.
 • Duplán ellenőrizze, hogy a mobilalkalmazásban teljesen beállította-e a profilját, és megfelelően konfigurálta-e a beállításait.

Jármű hibaelhárítása

A jármű beállításai befolyásolhatják az okostelefonjával való párosítás képességét:

 • Model S töltése: Ha a jármű akkumulátorának töltöttsége túl alacsony, elveszítheti a Bluetooth funkció működését.
 • Frissítse a járműszoftvert, és figyeljen rá, hogy mindig a legújabb frissítést használja. Ellenőrizheti az új szoftverfrissítéseket a Kezelőelemek > Szoftver menüpontban.
 • Indítsa újra az érintőképernyőt. Lásd: Érintőképernyő.
 • Indítsa újra a járművét.

Ha a Bluetooth még mindig nem működik, szüntesse meg a párosítást a járművel ÉS az okostelefonnal. Ezután próbálja meg újra párosítani mindkettőt.

BLE telefonkulccsal kapcsolatos problémák esetén: amikor a járműben van, navigáljon a Kezelőelemek > Zárak menüpontra, és távolítsa el telefonját a „Phone as Key” (Telefon használata kulcsként) pontban. Ezután állítsa be újra. De csak akkor tegye ezt, ha a járműben tartózkodik, és van Önnél egy megbízható pótkulcs (például egy kulcskártya).