Váltás

A sebességváltás módja

Ha a Model S Parkolás módban van, akkor nyomja meg a fékpedált a mozgatáshoz.

Mozgassa a fokozatváltó kar felfelé vagy lefelé a különböző meghajtási módok közötti átváltáshoz.

Fokozatváltó kar, nyíllal, vonallal, felfelé mutató, és ismétlődően lefelé mutató nyíllal

Ha akkor szeretne váltani, amikor az aktuális menetsebesség ezt tiltja, akkor ezt egy hangjelzés jelzi és nem vált másik vezetési módba.

Hátramenet

Tolja fel teljesen a fokozatválasztó kart, majd engedje el. Csak akkor tud hátramenetbe váltani, ha a Model S álló helyzetben van vagy kevesebb mint 8 km/h-val gurul.

Üres

Üres fokozatban a Model S szabadon gurulhat, ha nem nyomja a fékpedált:

  • Ha parkoló fokozatban van, úgy válthat üres fokozatba, hogy röviden felfelé vagy lefelé tolja a fokozatválasztó kart az első helyzetbe.
  • Ha vezetés fokozatban van, úgy válthat üres fokozatba, hogy röviden felfelé tolja a fokozatválasztó kart az első helyzetbe. Ha az Automata kormányzás vagy az Adaptív sebességtartó automatika (ha van) aktív, meg kell nyomnia a fokozatválasztó kart felfelé az első fokozatig, majd 1 másodpercnél hosszabb ideig ott kell tartania. Ekkor az automata kormányzás vagy az adaptív sebességtartó automatika kikapcsol.
  • Ha hátramenetben van, úgy válthat üres fokozatba, hogy röviden lefelé tolja a fokozatválasztó kart az első helyzetbe.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha nagyjából 8 km/h sebességnél lassabban halad, az üres fokozatból történő kiváltáshoz meg kell nyomnia a fékpedált.

Ha a Model S fokozatválasztója Parkolás fokozatban van, és Ön az érintőképernyő segítségével oldja ki a rögzítőféket (Kezelőelemek > Biztonság > Rögzítőfék), a(z) Model S üres fokozatba vált (lásd: Rögzítőfék).

Vezetés

Tolja le teljesen a fokozatválasztó kart, majd engedje el. Csak akkor tud Vezetés fokozatba váltani, ha a Model S álló helyzetben van vagy kevesebb mint 8 km/h-val gurul Hátramenet fokozatban.

Parkolás

A(z) Model S álló helyzetében nyomja meg a fokozatválasztó kar végét.

A kar végén található gombra mutató nyíl

Model S automatikusan Parkolás fokozatba vált, ha csatlakoztatja a töltőkábelt, vagy ha a következő feltételek közül kettő vagy több is fennáll, amikor kevesebb mint 2 km/h-val gurul:

  • Kikapcsolják a vezető biztonsági övét.
  • A vezetőülés utasérzékelője nem érzékel személy jelenlétét.
  • Kinyitják a vezetőoldali ajtót.

Hogy az utasoknak könnyebben szállhassanak be, Parkolás fokozatba váltással és a Parkolás gomb ismételt megnyomásával minden ajtót kinyithat és/vagy az ajtókilincseket kihajthatja.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Parkolási fokozatból történő kiváltáshoz meg kell nyomnia a fékpedált.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A fentebbi felsorolt feltételek nem egy átfogó lista, hogy bizonyos esetekben a Model S miért vagy miért nem vált Parkolási fokozatba, és előfordulhat az is, hogy a fentebbi feltételek közül csak egy teljesülése esetén is Parkolás fokozatba vált a rendszer.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Vészhelyzetben, ha a fékek nem működnek megfelelően, nyomja meg és tartsa lenyomva Parkolás gombot a a hajtókaron, hogy a Model S megálljon. A gépjármű megállítására csak akkor használja ezt a módszert, ha az feltétlenül szükséges.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
A vezető felelőssége, hogy kiszállás előtt gondoskodjon arról, hogy a jármű Parkolás fokozatban legyen. Soha ne támaszkodjon arra, hogy a Model S automatikusan Parkolás fokozatba vált. Ez a funkció nem minden esetben működik (például, ha épp „kúszik” vagy egy lejtő miatt a jármű több mint 2 km/h-val gurul).