Telefon, naptár és webkonferencia

A telefon alkalmazás használata

telefon képe
Ha a telefon Bluetooth használatával (see Bluetooth) kapcsolódik a Model S típushoz, és a telefonon tárolt információkhoz való hozzáférés engedélyezve van (lásd: Névjegyek és legutóbbi hívások importálása), akkor a telefon alkalmazás használatával bárki megjeleníthető és kihangosítva felhívható, aki megtalálható a telefonon.
 • Hívások: Időrendben jeleníti meg a hívásokat, elsőként mutatva a legutóbbi hívást.
 • Üzenetek: Időrendben jeleníti meg az üzeneteket, elsőként mutatva a legutóbbi üzenetet. Szöveges üzeneteket küldhet, fogadhat és tekinthet meg. A szöveges üzenet begépelése helyett érintse meg a mikrofon gombot a kormánykerék jobb oldalán, hogy bediktálhassa az üzenetet.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Figyelmeztetés
  Figyelme elterelésének minimalizálása, valamint az utasok és a forgalom többi résztvevőjének biztonsága érdekében mozgó jármű mellett kerülje az SMS-ek megtekintését vagy küldését. Vezetés közben mindig az útra és a forgalomra figyeljen.
 • Névjegyek: A névjegyek ábécérendben jelennek meg, és kereszt- vagy vezetéknév szerint rendezhetők. A lista jobb szélén lévő betűk közül választva gyorsan az adott karakterrel kezdődő nevekhez lehet görgetni. A névjegyzékben szereplő név megérintésekor a jobb oldali panelen megjelennek a névjegy használható telefonszámai, és egyéb elérhető adatai (pl. lakcíme). A névjegy telefonszámának megérintésével kezdeményezhető hívás.
 • Kedvenc: Megjeleníti a telefonban Kedvencekként megjelölt névjegyeket.
 • Naptár: Megjeleníti a telefonban lévő naptárbejegyzéseket (lásd:Naptár). Ha egy bejegyzés egy telefonszámot vagy egy címet tartalmaz, akkor az adott elem megérintésével felhívhatja a telefonszámot vagy a navigáción beállíthatja úticélként.

Hívás kezdeményezése

Telefonhívás a következő módokon kezdeményezhető:

 • Hangutasítással (lásd: Hangutasítások). Hangutasításokkal a kezei használata nélkül, kényelmesen indíthat hívásokat vagy küldhet szöveges üzeneteket a névjegyei között szereplő ismerőseinek.
 • Névjegynek vagy legutóbbi hívásnak a menüről a jobb oldali görgetőgombbal történő kiválasztásával (lásd: A jobb oldali kormánykerékgombok használata).
 • A telefon alkalmazásban megjelenített telefonszám megérintésével – Névjegyek, hívások vagy naptár.
 • A Model S Telefon alkalmazásának képernyőjén megjelenő tárcsázóval.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha biztonságosan, és a szabályok betartásával megoldható, hívás a telefonon tárcsázott számmal vagy onnan közvetlenül kiválasztott névjeggyel is kezdeményezhető.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Telefonhívás a térképen lévő gombostű megérintésével és az előugró képernyőn egy telefonszám (ha van) kiválasztásával is kezdeményezhető.

Hívás fogadása

Ha a telefonra bejövő hívás érkezik, az érintőképernyőn és a műszerfalon megjelenik a hívó fél száma és neve (ha a hívó szerepel a telefon névjegyzékében és a Model S hozzáfér a névjegyekhez).

A hívás fogadásához ( Fogadás ) vagy figyelmen kívül hagyásához ( Figyelmen kívül hagyás ) érintse meg a képernyőn megjelenő opciók valamelyikét. A használt telefontól és a legutóbbi híváshoz használt hangszórótól függően a telefon a bejövő híváshoz használandó hangszóró kiválasztására irányuló kérést jeleníthet meg.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Vezetés közben mindig az úttestre figyeljen. A telefon menet közben történő használata vagy programozása még engedélyezett Bluetooth esetén is súlyos sérülést vagy halált okozhat.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Tartsa be a telefon vezetés közben történő használatára vonatkozó összes alkalmazandó jogszabályt, nem kizáró jelleggel ideértve a szöveges üzenetek kezelését tiltó, és a kihangosító folyamatos működtetését előíró jogszabályokat is.

Hívás közbeni lehetőségek

Folyamatban lévő hívás közben a kormánykerék jobb oldalán lévő felső gomb megnyomásával a műszerfalon megjeleníthető a hívás menü. Ezt követően a jobb oldali görgetőgomb forgatásával lehet választani a lehetőségek közül (lásd: A jobb oldali kormánykerékgombok használata). A hívás hangereje hívás közben a kormánykerék bal oldali görgetőgombjának forgatásával állítható.

Naptár

üres naptár képe
A naptár segítségével megtekintheti az aktuális és a következő napra tervezett eseményeket a telefonja (iPhone® vagy Android™) naptárából. A naptár kényelmesen be van építve a telefon alkalmazásba, hogy a naptárbejegyzésekből közvetlenül betelefonálhasson a megbeszéléseire. A navigációs rendszerbe is be van építve, hogy elnavigálhasson az esemény helyszínére.
 1. Ellenőrizze, hogy telefonja párosítva van-e a következővel: Model S.
 2. Ellenőrizze, hogy be van-e lépve a Tesla mobilalkalmazásba.
 3. A Tesla mobilalkalmazásban érintse meg a Profil > Beállítások > Naptár szinkronizálása elemet.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Annak érdekében, hogy a Naptár használati útmutató összes el tudja érni, javasoljuk, hogy a mobilalkalmazás legújabb verzióját használja.
 4. A telefonján keresse fel a Beállítások elemet, és engedélyezzen hozzáférést/adjon engedélyt a naptár a Tesla mobilalkalmazással történő megosztására. Ezután a mobilalkalmazás rendszeresen (és automatikusan) el tudja küldeni a naptáradatokat a telefonjáról a Model Sgépkocsinak.

Ha a naptári esemény címet tartalmaz, a megjelenő navigációs nyíl jelzi, hogy a cím megérintésével az esemény helyéhez navigálhat. Ha a naptár alkalmazásban megadott eseményre a következő egy órán belül kerül sor, és egyedileg megadott cím tartozik hozzá, az érintőképernyő akkor is értesíti Önt, ha egy jobb útvonal létezik a forgalom kikerülésére, ha jelenleg nem használja a navigációt.

Ha egy eseményhez egyedileg megadott cím tartozik, és a gépjárműbe való beszállástól és a vezetésre való felkészüléstől számított két órán belül kerül sor az eseményre, a Model S automatikusan az esemény címére irányítja Önt (lásd: Automatikus navigáció).

Az esemény információs ikonjának megérintésével megjelenítheti az adott eseménnyel kapcsolatos összes megjegyzést. Ha a megjegyzések egy vagy több telefonszámot tartalmaznak, az információs ikonon egy telefon ikon látható, és a naptár mutatja az első megtalált telefonszámot. Hívás indításához érintse meg a telefonszámot. Úgy is indíthat telefonhívást, hogy megérint egy számot az esemény megjegyzéseit tartalmazó előugró képernyőn (ez különösen hasznos konferenciahívások esetén). Ha a megjegyzések webhivatkozást tartalmaznak, a hivatkozás megérintésével megnyithatja azt a böngészőben.