Mobilalkalmazás

A Tesla mobilalkalmazás lehetővé teszi, hogy távolról kommunikáljon a Model S járművel iPhone® vagy Android™ rendszerű telefonja segítségével.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Előfordulhat, hogy az alábbi lista nem tartalmazza a Tesla mobilalkalmazásban elérhető összes funkciót. Az új és továbbfejlesztett funkciókhoz való hozzáféréshez töltse le a mobilalkalmazás frissített verzióját, amint az elérhetővé válik.

A mobilalkalmazás használata

A Tesla mobilalkalmazás beállítása, hogy kommunikáljon Model S járművével:

 1. Töltse le a Tesla mobilalkalmazást a telefonjára.
 2. Jelentkezzen be a Tesla mobilalkalmazásba a Tesla-fiókjához tartozó hitelesítő adatokkal.
 3. Engedélyezze a mobilhozzáférést a Model S járműhöz; ehhez érintse meg a Kezelőelemek > Biztonság > Mobilhozzáférés engedélyezése elemet.

A telefonnak és a gépjárműnek is aktívan csatlakoznia kell egy mobilszolgáltatóhoz vagy wifihez, hogy a mobilalkalmazás kommunikálhasson a gépjárművel. A Tesla azt javasolja, hogy mindig legyen Önnél egy működőképes fizikai kulcs, amely bármikor elérhető, ha olyan helyen parkol, ahol korlátozott a mobilszolgáltatás, vagy egyáltalán nincs térerő, például a fedett parkolóházakban.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha egy jótállás által nem fedezett probléma miatt kizárással kapcsolatos segítséget kell kérnie a Teslától, például azért, mert korlátozott a térerő, és nincs Önnél pótkulcs, a közúti segélyszolgálat irányelvei alapján a költségeket Önnek kell állnia.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla nem támogatja a harmadik féltől származó alkalmazások használatát a Model S járművel való kapcsolatfelvételhez.

Áttekintés

Ha mind a telefonja, mind a jármű rendelkezik internettel, a Tesla mobilalkalmazás kezdőképernyőjén lehetősége van:

 • Lezárhatja és kinyithatja a járművet.
 • Kapcsolja be vagy ki a fűtést vagy a hűtést és ellenőrizze az utastér hőmérsékletét.
 • Ellenőrizze a jármű töltési információit. A töltés részletei akkor is megjelenhetnek, amikor a töltőkábel csatlakoztatva van.
 • Kinyitni vagy bezárni a töltőportot.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Az akkumulátor ikon melletti összetekeredő piros vonalak azt jelzik, hogy az akkumulátor aktívan melegszik (beleértve a töltést vagy a töltésre való felkészülést is).
 • Tekintse meg, hogy hol van a járműve.
 • Megtekintheti a járműve becsült hatótávolságát.
 • Nyissa ki az első csomagtartót.
 • Megtekintheti a kilométer-számlálót, az alvázszámot és a szoftver aktuális verzióját.

A médiabeállítások a mobilalkalmazásban a járműben éppen lejátszott média szüneteltetéséhez, lejátszásához, visszatekeréséhez, gyors előretekeréséhez és hangerejének beállításához jelennek meg. Lehet, hogy engedélyeznie kell a Médiabeállításokat az Audiobeállítások > Beállítások > Mobilhozzáférés engedélyezése menüpontban.

A támogatott videóforrások esetén elküldheti a Tesla Theatre alkalmazásba videóit; ehhez elegendő megosztania a hivatkozást a mobilalkalmazáson keresztül. Telefonján navigáljon a filmhez, showműsorhoz vagy videóhoz, amit le szeretne játszani, majd érintse meg a megosztás gombot. A videót a Tesla alkalmazással megosztva az megjelenik járműve érintőképernyőjén, ha a Model S parkoló fokozatban van.

Profil

A felső sarokban található Profil fülön a következőket teheti meg:

 • Váltani a Tesla-fiókhoz csatlakoztatott másik járműre, ha többhöz is van hozzáférése.
 • Tesla-bolthoz navigálni.
 • Kezelni fiókadatait, és megtekinteni a rendelési előzményeit.
 • Megtekinteni és testreszabni a Beállítások fülön kapott értesítéseket, például a Naptár szinkronizálását, amikor a biztonsági riasztás elindult, a töltési frissítéseket és az új szoftverfrissítéseket. Frissítéseket távolról elindítani és ellenőrizni az előrehaladásukat.

Kezelőelemek

A Kezelőelemek fülön lehetséges:

 • Kinyitni az első vagy a hátsó csomagtartót.
 • Távolról kinyitni, vagy lezárni Model S járművét.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A jármű nem záródik újra automatikusan, ha a mobilalkalmazásból oldja fel a zárat.
 • Kinyitni vagy bezárni a töltőportot.
 • Megvillogtathatja a lámpákat, vagy megszólaltathatja a kürtöt, hogy parkoláskor megtalálja Model S járművét.
 • Engedélyezheti a kulcs nélküli vezetést.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A Kulcs nélküli vezetés funkció akkor használható, ha nincs Önnél a kulcs, vagy ki szeretné kerülni a vezetéshez szükséges PIN funkciót, olyan esetekben, amikor elfelejtette a PIN-kódot, vagy az érintőképernyő nem reagál (lásd: Vezetéshez szükséges PIN).
 • Kinyithatja vagy bezárhatja a garázsajtót, ha járműve beprogramozott HomeLink-kapcsolattal rendelkezik (ha elérhető) (lásd: Intelligens garázs).
 • Szellőztethet az ablakon át.

Klímarendszer

Vezetés előtt ellenőrizheti a belső hőmérsékletet, felmelegítheti vagy lehűtheti a kabint (még akkor is, ha garázsban van), szabályozhatja az ülésfűtést és leolvaszthatja a szélvédőt:

 • A képernyő aljáról indított törlő mozdulattal engedélyezheti vagy letilthatja az a jégtelenítés funkciót, amely segít leolvasztani a szélvédőről, az ablakokról és a visszapillantó tükrökről a havat, a jeget és deret.
 • Kinyitni vagy bezárni a napfénytetőt.
 • Állítsa az utasteret a kívánt hőmérsékletre, és kapcsolja be vagy ki a(z) kormánykerékfunkciót és az ülésfűtést (ha a felszereltség része).

A Model S mobilalkalmazással történő előkészítésekor az akkumulátor a szükséges mértékben szintén felmelegszik. A mobilalkalmazás értesíti Önt, amint járműve elérte az előkészíteni kívánt hőmérsékletet.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Rendkívül hideg időjárásban vagy jeges körülmények között elképzelhető, hogy a töltőnyílás retesze befagy. Amikor nem tudja csatlakoztatni vagy eltávolítani a töltőkábelt, vagy a jármű nem tud szupertöltést végezni, mert a töltőcsatlakozó fedele befagyott, a Tesla mobilalkalmazás segítségével kb. 30–45 percen át előkészítheti a járművet a légkondicionáló rendszer HI beállításával (a jármű előkészítéséhez a mobilalkalmazással kell HI beállításra állítania a légkondicionáló rendszert, mivel az érintőképernyő ilyen esetben nem használható). Ez segíthet leolvasztani a jeget a töltőnyílás reteszéről, így a töltőkábel leválasztható vagy csatlakoztatható.

Elhelyezkedés

Meghatározhatja a Model S pozícióját az autós útvonalakon, vagy térképen nyomon követheti a mozgását.

Vezénylés

Model S járművét a Summon (lásd: Vezénylés) vagy Smart Summon (lásd: Okos vezénylés) funkció segítségével leparkolhatja vagy magához rendelheti.

Ütemezés

Engedélyezze a tervezett töltést vagy indulást, és előkondicionálja a járművet. További információ: Ütemezett töltés és ütemezett indulás. Az ütemezett töltés vagy indulás is elmenthető egy Ön által választott hely alapján.

Biztonság

A Biztonság fülön lehetséges:

 • Az Őrszem üzemmódot be- és kikapcsolni (lásd: Az Őrszem üzemmód használata (USB-meghajtóval)).
 • A Valet módot be- és kikapcsolni (lásd: Valet mód).
 • Engedélyezheti vagy letilthatja a Sebességkorlátozás üzemmódot, és értesítéseket kaphat, amikor a jármű haladási sebessége nagyjából 5 km/h értékkel megközelíti a kiválasztott maximális sebességet (lásd: Speed Limit Mode).

Fejlesztések

Megtekintheti és megvásárolhatja a járművéhez elérhető olyan legújabb fejlesztéseket, mint például a teljes önvezetés.

Szerviz

A mobilalkalmazáson keresztüli szervizütemezéssel kapcsolatban bővebb információkért lásd: Szerviz ütemezése.

Hozzáférés biztosítása másik vezetőnek

A Tesla mobilalkalmazásban megadhatja vagy elveheti a további vezetőknek biztosított hozzáférést.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ehhez a Tesla mobilalkalmazás 4.3.1-es vagy újabb verziója szükséges. A további vezetők használhatnak korábban létrehozott Tesla-fiókot, vagy az alkalmazásban új Tesla-fiókot hozhatnak létre.

Ahhoz, hogy további járművezetőt adjon hozzá a Tesla mobilalkalmazásban a jármű kezdőképernyőjéről, lépjen a Biztonság > Vezető hozzáadása lehetőségre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A további vezetőnek hozzáférése lesz az alkalmazás összes funkciójához, kivéve a fejlesztések vásárlását.

A hozzáférés eltávolításához a mobilalkalmazásban lépjen a Biztonság > Vezetők kezelése lehetőségre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.