Garaj inteligent

Emițătorul-receptorul universal HomeLink

Pictograma unei case și a unei uși de garaj
Dacă vehiculul este echipat cu emițătorul-receptorul universal HomeLink®, puteți să utilizați până la trei dispozitive de radiofrecvență (RF), inclusiv uși pentru garaje, porți, lumini și sisteme de securitate.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de data fabricației, de regiunea pieței și de opțiunile selectate în momentul achiziției, unele vehicule nu sunt echipate cu un emițător-receptor universal HomeLink.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu utilizați emițătorul-receptorul universal HomeLink cu un dispozitiv care nu dispune de funcționalități de siguranță pentru oprire și marșarier. Utilizarea unui dispozitiv fără aceste funcționalități de siguranță sporește riscul de vătămare corporală sau decesul.

Modurile acceptate

HomeLink acceptă trei moduri de transmitere diferite, adică modul în care comunică vehiculul dvs. și dispozitivul cu radiofrecvență. Selectarea unui mod de transmitere este determinată de compatibilitatea dispozitivului dvs. cu radiofrecvență:

 • Mod standard: Utilizați Mod standard dacă dispozitivul dvs. cu radiofrecvență este echipat cu telecomandă și care trebuie utilizată pentru controlarea dispozitivului (de exemplul, o ușă de garaj controlată de la distanță). Acest mod este cel mai des utilizat mod de transmisie pentru dispozitive HomeLink.
 • Mod D sau Mod UR: Utilizați Mod D sau Mod UR dacă dispozitivul dvs. cu radiofrecvență nu are telecomandă și receptorul are un buton de „Learn” (poate fi numit și „Program” sau „Smart”). Mod D și Mod UR funcționează similar, în sensul că Model S comunică direct cu receptorul dispozitivului, spre deosebire de telecomandă.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Mod D este utilizat în principal în America de Nord, în timp ce Mod UR este popular în Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Pentru a determina modul cu care este compatibil dispozitivul dvs., contactați HomeLink accesând www.homelink.com sau sunând la 008000 HOMELINK (008000-466-354-65).

Fiecare dintre dispozitivele dvs. poate fi setat la un mod diferit. De exemplu, ușa dvs. de garaj poate fi setată la Mod standard, poarta din față poate fi setată la Mod D etc. Pentru a modifica un mod de transmisie, atingeți pictograma HomeLink în partea de sus a ecranului tactildin și selectați dispozitivul pe care doriți să-l modificați. Apoi, selectați Programare și alegeți modul dorit pentru dispozitivul dvs. Confirmați atingând Setare mod și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Pentru vehicule mai vechi, schimbarea modului pentru un dispozitiv înseamnă schimbarea modului pentru toate dispozitivele, așadar aveți grijă când schimbați modurile de transmitere. Este posibil ca dispozitivele care nu sunt compatibile cu modul selectat de dvs. să nu funcționeze. Atingeți pictograma HomeLink din partea de sus a ecranului tactil și apoi atingeți Schimbare mod de transmitere.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Consultați informațiile despre dispozitivul HomeLink pentru a stabili ce mod este compatibil cu dispozitivul dvs.

Programarea HomeLink

Pentru a programa HomeLink®:

Animație care detaliază procesul de programare a HomeLink.
 1. Parcați Model S astfel încât bara de protecție din față să se afle în fața dispozitivului pe care doriți să îl programați.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  ATENŢIE
  Dispozitivul se poate deschide sau închide în timpul programării. Așadar, înainte de programare, asigurați-vă că în calea dispozitivului nu se află persoane sau obiecte.
 2. Verificați ca telecomanda dispozitivului să aibă suficientă baterie. Tesla recomandă încărcarea bateriei din telecomanda dispozitivului înainte de programarea HomeLink.
 3. Atingeți pictograma HomeLink din partea de sus a ecranului tactil din .
 4. Atingeți Creare Homelink.
 5. Pe ecranul HomeLink, introduceți un nume pentru dispozitiv, apoi atingeți Enter sau Adăugați un nou HomeLink.
 6. Alegeți modul pe care doriți să îl folosiți (Standard, D-Mode sau UR-Mode), apoi atingeți Setare mod.
 7. Atingeți Inițiere și urmați instrucțiunile de pe ecran.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă observați un ecran denumit „Train the receiver” (Antrenați receptorul) în timp ce programați dispozitivul, rețineți că acesta este un pas în care timpul este esențial. După ce apăsați pe butonul Learn/Program/Smart de pe telecomanda dispozitivului, aveți la dispoziție doar aproximativ 30 de secunde pentru a vă întoarce la vehicul și apăsați pe Continuare și apoi apăsați de două ori pe numele dispozitivului HomeLink antrenat. Luați în calcul să apelați la ajutorul cuiva pentru a vă asigura că puteți încheia această etapă în decurs de 30 de secunde.
 8. Odată ce dispozitivul este programat, atingeți Salvare pentru a finaliza programarea.
 9. Asigurați-vă că HomeLink funcționează conform așteptărilor. În unele cazuri, ar putea fi necesar să continuați procesul de programare de mai multe ori înainte de a reuși.

Odată programat, puteți să acționați dispozitivul atingând pictograma HomeLink corespunzătoare a acestuia pe ecranul tactil. HomeLink memorează locul dispozitivelor programate. Când vă apropiați de un loc cunoscut, pe ecranul tactil se afișează automat comanda HomeLink. Când plecați de pe loc, acesta dispare.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru asistență suplimentară sau întrebări legate de compatibilitate, contactați HomeLink (www.homelink.com sau apelați 1-800-355-3515).

Deschiderea și închiderea automată

Pentru a acționa un dispozitiv HomeLink fără să utilizați ecranul tactil, puteți să automatizați dispozitivul astfel încât să se deschidă pe măsură ce vă apropiați și să se închidă când vă îndepărtați:

 1. Atingeți pictograma HomeLink din partea de sus a ecranului tactil, atingeți HomeLink Setări, apoi alegeți dispozitivul pe care doriți să îl automatizați.
 2. Ajustați setările HomeLink ale dispozitivului conform necesităților:
  • Selectați caseta de validare Autodeschidere la sosire dacă doriți ca dispozitivul să se deschidă pe măsură ce vă apropiați.
  • Atingeți săgețile pentru a specifica distanța la care doriți să se afle Model S față de dispozitiv înainte ca acesta să se deschidă.
  • Selectați caseta de validare Autoînchidere la plecare dacă doriți ca dispozitivul să se închidă pe măsură ce vă îndepărtați.
  • Selectați caseta Pliere automată oglinzi dacă doriți ca oglinzile să se plieze când ajungeți la locația HomeLink. Acest lucru este folositor pentru garajele înguste.
  • Selectați caseta Semnal sonor pentru Autodeschidere și Autoînchidere dacă doriți ca Model S să emite un semnal sonor când un semnal a fost trimit pentru a deschide sau a închide dispozitivul.

HomeLink reține locația GPS a vehiculului la asociere și o folosește pentru a stabili poziția vehiculului în raport cu dispozitivul HomeLink. HomeLink nu detectează și nu diferențiază între deschidere și închidere (de ex., dacă este declanșată deschiderea automată și ușa este deja deschisă, ușa se va închide), ci, de obicei, stabilește dacă să deschidă sau să închidă automat în funcție de următoarele:

Deschidere automată: Detectează când Model S se apropie de ușa garajului (sau alt dispozitiv HomeLink) la o distanță specificată. Deschiderea automată se inițiază atât timp cât vehiculul care se apropie este în modul Conducere și HomeLink este activat. HomeLink nu se declanșează când vehiculul este deja în zonă.

Închidere automată: HomeLink se declanșează când Model S schimbă din modul Parcare în Mers înapoi și se deplasează cel puțin șapte metri în modul Mers înapoi.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Schimbarea treptelor de mai multe ori când vă aflați la distanța specificată poate interfera cu închiderea automată.

În situațiile în care nu doriți ca dispozitivul să se deschidă sau să se închidă automat, atingeți Omitere autodeschidere sau Omitere autoînchidere în orice moment în pe durata mesajului de numărătoare inversă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Nu vă bazați pe HomeLink pentru a vă asigura că dispozitivul se închide complet.

Resetarea locului dispozitivului HomeLink

Dacă vă aflați într-o situație în care conduceți uneori până la dispozitivul HomeLink și acesta nu se deschide sau ecranul tactil nu afișează o notificare când vă apropiați de dispozitivul programat, ar putea fi necesar să resetați locul dispozitivului. Pentru a proceda astfel, parcați cât mai aproape de dispozitivul HomeLink (ușa garajului, poartă etc.) și afișați pagina cu setările HomeLink atingând pictograma HomeLink din partea de sus a ecranului tactildin . Atingeți numele dispozitivului pe care doriți să îl resetați, apoi atingeți Resetare loc.

Ștergerea unui dispozitiv

Pentru a șterge un dispozitiv HomeLink, atingeți pictograma HomeLink în partea de sus a ecranului tactil, apoi atingeți Setări HomeLink. Atingeți numele dispozitivului pe care doriți să îl ștergeți, apoi atingeți Ștergere.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți să efectuați o resetare la valorile din fabrică a setărilor HomeLink, împreună cu toate celelalte date personale (adrese salvate, favorite pentru muzică, contacte importate etc.). Consultați Ștergerea datelor cu caracter personal prin revenire la presetări.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Din motive de securitate, ștergeți dispozitivele HomeLink dacă vindeți vehiculul Model S.

Depanarea HomeLink

Mod standard

În Mod standard, Model S înregistrează semnalul RF de la telecomanda dispozitivului dvs. HomeLink. Pe ecranul tactil apar indicații care vă cer să stați în fața vehiculului, să îndreptați telecomanda dispozitivului spre bara de protecție din față și să țineți apăsat butonul până când farurile se aprind intermitent. Când farurile se aprind intermitent, Model S a memorat telecomanda și puteți să atingeți Continuare pe ecranul tactil. Dacă farurile nu se aprind intermitent:

 • Verificați bateriile din telecomandă. Este o idee bună să înlocuiți bateriile înainte de a începe programarea.
 • Asigurați-vă că stați în fața Model S cu telecomanda dispozitivului poziționată într-o rază de cinci cm de emblema Tesla.
 • Țineți apăsat butonul de pe telecomanda dispozitivului dvs. până când farurile se aprind intermitent. În unele cazuri, trebuie să țineți apăsat butonul de pe telecomandă timp de până la trei minute.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Unele telecomenzi HomeLink necesită mai multe apăsări scurte pe telecomandă (aproximativ o secundă la fiecare apăsare) în locul unei singure apăsări de lungă durată. Dacă nu aveți succes după mai multe încercări folosind apăsări lungi, încercați apăsări repetate de o secundă fiecare.

Mod D sau Mod UR

În Modul D sau Modul UR, receptorul dispozitivului memorează vehiculul Model S. Ecranul tactil vă indică să apăsați pe butonul „Learn” (poate fi denumit și „Program” sau „Smart” de pe receptorul dispozitivului). Dacă nu funcționează, urmați următoarele îndrumări:

 • Parcați vehiculul Model S cu bara de protecție cât mai aproape posibil de ușa garajului, de poarta etc. pe care încercați să o programați.
 • Asigurați-vă că apăsați pe butonul Learn/Program/Smart de pe receptor. Pentru instrucțiuni pentru a trece receptorul în modul de memorare, consultați detaliile produsului furnizate odată cu dispozitivul cu radiofrecvență pe care încercați să-l programați.
 • Dacă observați un ecran denumit „Train the receiver” (Inițiați receptorul) în timp ce programați dispozitivul, rețineți că acesta este un pas cu timp limitat. După ce apăsați pe butonul Learn/Program/Smart al telecomenzii sau receptorului dispozitivului, aveți la dispoziție doar aproximativ 30 de secunde pentru a vă întoarce la vehicul, apăsați pe Continuare, apoi apăsați de două ori pe numele dispozitivului HomeLink inițiat. Vă recomandăm să cereți ajutorul unei alte persoane pentru acest pas.
 • Majoritatea dispozitivelor rămân în modul de învățare doar timp de trei până la cinci minute. Imediat după ce apăsați pe butonul Learn/Program/Smart (Învățare/Programare/Inteligent) de pe dispozitiv, urmați instrucțiunile afișate pe ecranul tactil al vehiculului.

Pentru asistență suplimentară sau întrebări legate de compatibilitate, contactați HomeLink (www.homelink.com sau apelați 1-800-355-3515).