Telefon, Calendar și Conferințe online

Utilizarea aplicației telefonului

imaginea unui telefon
Când telefonul este conectat la Model S folosind Bluetooth (consultați Bluetooth) și ați permis accesul la informații din telefonul dvs. (consultați Importul contactelor și apelurile recente), puteți să folosiți aplicația telefonului pentru a afișa și efectua apeluri fără mâini către orice persoană înregistrată în telefonul dvs.
 • Apeluri: Afișează apelurile recente în ordine cronologică, apelul cel mai recent fiind afișat primul.
 • Mesaje: Afișează mesajele în ordine cronologică, mesajul cel mai recent fiind afișat primul. Puteți vedea, trimite și primi mesaje text. În loc să tastați un mesaj text, atingeți butonul pentru microfon din partea dreaptă a Volan pentru a introduce text cu vocea dvs.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Avertisment
  Pentru a minimiza distragerea și pentru a garanta siguranța pasagerilor, precum și a celorlalți participanți la trafic, nu citiți și nu trimiteți mesaje text când vehiculul este în mișcare. Aveți grijă întotdeauna la starea drumului și a traficului atunci când conduceți.
 • Contacte: Contactele sunt listate în ordine alfabetică și pot fi sortate după prenume sau numele de familie. De asemenea, puteți alege o literă din partea dreaptă a listei pentru a derula rapid la numele care încep cu caracterul selectat. Când atingeți un nume din lista de contacte, numerele disponibile ale contactului sunt afișate în panoul din dreapta, împreună cu alte informații disponibile (cum ar fi adresa). Atingeți numărul contactului pentru a efectua un apel.
 • Favorite: Afișează contactele din telefonul dvs. pe care le-ați identificat drept favorite.
 • Calendar: Afișează însemnările din calendar de pe telefonul dvs. (consultați Calendarul). Dacă o însemnare include un număr de telefon sau o adresă, puteți efectua un apel telefonic sau puteți naviga către o destinație, atingând informațiile corespunzătoare din însemnare.

Efectuarea unui apel telefonic

Puteți să efectuați un apel telefonic prin:

 • Rostirea unei comenzi vocale (consultați Comenzi vocale). Comenzile vocale sunt o modalitate convenabilă, fără mâini, de a apela sau de a trimite mesaje text persoanelor de contact.
 • Selectarea unui contact sau a unui apel recent din meniul de pe butonul de derulare dreapta (consultați Utilizarea butoanelor din partea dreaptă a volanului).
 • Atingerea unui număr de telefon afișat într-o listă în aplicația pentru telefon – contacte, apeluri sau calendar.
 • Folosirea programului de formare a numerelor de pe ecranul vehiculului Model S din aplicația telefonului.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă acest lucru poate fi efectuat în condiții de siguranță și în mod legal, puteți să inițiați un apel formând numărul sau selectând contactul direct din telefon.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți să efectuați un apel telefonic atingând un element fixat de pe hartă și selectând numărul de telefon (dacă este disponibil) din ecranul pop-up.

Primirea unui apel telefonic

Când telefonul dvs. primește un apel de intrare, pe computerul de bord și ecranul tactil este afișat numărul sau numele apelantului (dacă apelantul este în lista de contacte din telefon și vehiculul Model S are acces la contactele dvs.).

Atingeți una dintre opțiunile de pe ecranul tactil pentru Answer sau Ignore. În funcție de telefonul pe care îl utilizați și de difuzoarele pe care le-ați utilizat pentru cel mai recent apel, este posibil ca telefonul să vă solicite să alegeți difuzoarele pe care doriți să le utilizați pentru apelul de intrare.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Rămâneți concentrați la drum în toate momentele în care conduceți. Utilizarea sau programarea unui telefon în timp ce conduceți, chiar și cu funcția Bluetooth activată, poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Respectați toate legile aplicabile cu privire la utilizarea telefoanelor în timpul condusului, inclusiv, dar fără limitare la, legile care interzic compunerea de mesaje text și impun utilizarea funcției fără mâini în permanență.

Opțiunile din timpul apelurilor

Când un apel este în desfășurare, puteți să afișați meniul de apeluri de pe computerul de bord, apăsând pe butonul din parte de sus din dreapta volanului. Apoi rotiți butonul de derulare din partea dreaptă și alegeți o opțiune (consultați Utilizarea butoanelor din partea dreaptă a volanului). Pentru a regla volumul apelului, rotiți butonul de derulare stânga de pe volan în timpul unui apel.

Calendarul

imaginea unui calendar gol
Calendarul afișează evenimentele programate din calendarul telefonului (iPhone® sau Android™) pentru ziua curentă și ziua următoare. Calendarul este integrat convenabil cu aplicația pentru telefon, astfel încât să puteți apela pentru a intra într-o întâlnire dintr-o însemnare din calendar. Este integrat și cu sistemul de navigație, astfel încât să puteți naviga spre locul evenimentului.
 1. Asigurați-vă că telefonul este asociat cu Model S.
 2. Asigurați-vă că sunteți conectat la aplicația mobilă Tesla.
 3. În aplicația mobilă Tesla, atingeți Profil > Setări > Sincronizare calendar.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Pentru a fi sigur că aveți acces la toate funcțiile calendarului, este recomandat să utilizați cea mai recentă versiune a aplicației mobile.
 4. Accesați Setări pe telefonul dvs. și permiteți accesul/oferiți permisiunea de a partaja calendarul dvs. cu aplicația mobilă Tesla. Aplicația mobilă poate apoi să trimită periodic (și automat) datele din calendarul de pe telefonul dvs. către vehiculul Model S.

Dacă un eveniment din calendar include o adresă, este afișată o săgeată de navigare pentru a arăta că puteți atinge adresa pentru a naviga către locul evenimentului. Când eveniment din calendar urmează să aibă loc în următoarea oră și are o adresă specificată în mod unic, pe ecranul tactil primiți o notificare în cazul în care există o rută mai bună în funcție de trafic, chiar dacă nu utilizați activ navigarea.

Dacă un eveniment are o adresă specificată în mod unic și are loc în decurs de două ore de când intrați în vehicul și vă pregătiți de condus, Model S vă redirecționează automat către adresa evenimentului (consultați Navigarea automată).

Atingeți pictograma cu informații despre un eveniment pentru a afișa toate notele asociate cu evenimentul. Dacă notele includ unul sau mai multe numere de telefon, pictograma de informații afișează pictograma unui telefon și calendarul afișează primul număr de telefon găsit. Atingeți pentru a iniția un apel telefonic. De asemenea, puteți să inițiați un apel telefonic atingând orice număr din ecranul pop-up cu notele despre un eveniment (această funcție este utilă în special pentru apelurile de tip conferință). Dacă notele conțin un link web, puteți să atingeți link-ul pentru a-l deschide în browser-ul web.