Cele mai bune practici pentru vreme caldă

Pentru a garanta că Model S vă oferă cea mai bună experiență ca proprietar în condiții ambientale de vreme caldă, urmați aceste cele mai bune practici.

Înainte de a conduce

Există mai multe modalități de a pregăti vehiculul pentru o deplasare, fără să fie necesar să intrați într-un vehicul încins:

  • Precondiționați habitaclul deplasând direcția fluxului de aer din aerisiri și porniți sau opriți încălzirile în scaune. În aplicația de mobil, navigați la Climatizare pentru a personaliza temperatura la care doriți să răciți habitaclul.
  • Atingeți Programare, disponibil pe ecranele Încărcare și Control climatizare, pentru a seta ora la care doriți ca vehiculul să fie pregătit pentru a fi condus (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
  • Activați Protecție la supraîncălzirea cabinei, ceea ce previne încălzirea excesivă a cabinei în condiții ambiante de caniculă.
  • În aplicația de mobil, navigați la Comenzi pentru a deschide geamurile.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tesla recomandă activarea setărilor de climatizare cu cel puțin 30-45 de minute înainte de plecare (consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare). Timpii de pregătire depind de temperatura exterioară și de alți factori. Aplicația mobilă vă va notifica atunci când vehiculul dvs. a atins temperatura de pregătire dorită.

După condus

Lăsați Model S conectat la priză atunci când nu este utilizat, în special dacă utilizați Precondiționare sau Protecția la supraîncălzire a cabinei. Astfel este folosit sistemul de încărcare, în loc de baterie în sine, pentru menținerea unei temperaturi confortabile (consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune). În plus, există mai multe modalități de a reduce temperatura unui habitaclu încins:

  • Înainte de a părăsi vehiculul (de exemplu, pentru a face diferite activități), utilizați Modul Canin pentru a menține habitaclul rece pentru animalele de companie sau bunurile perisabile. Consultați Menținere climatizare pornită, modul Canin și modul Tabără pentru mai multe informații.
  • Tesla recomandă oprirea aerului condiționat timp de aproximativ 30 de secunde înainte de a apăsa treapta Parcare pentru a reduce bălțile produse sub vehicul.
  • Parcați la umbră pentru a reduce consumul de energie și pentru a menține temperaturi mai scăzute în habitaclu.
  • Utilizați un parasolar (disponibil în Magazinul Tesla) dacă trebuie să parcați afară la soare.
  • Când vehiculul Model S este parcat, conectați-l la priză și Programați încărcarea. Vehiculul determină momentul corespunzător pentru a începe încărcarea, astfel încât să fie finalizată în afara orelor de vârf. Habitaclul și bateria sunt de asemenea pregătite până la ora setată de plecare. Pentru mai multe informații, consultați Încărcarea programată și plecarea programată.

Încărcare

Când utilizați Trip Planner sau când navigați către o stație Supercharger, vehiculul pregătește automat bateria pentru cea mai eficientă încărcare. În cazuri de căldură extremă, este posibil să nu vedeți mesajul conform căruia vehiculul precondiționează bateria în timp ce navigați către o stație Supercharger, dar acesta pregătește în continuare bateria pentru încărcare.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tesla recomandă să se utilizeze Trip Planner pentru a naviga la o locație de încărcare timp de cel puțin 30-45 de minute înainte de sosire pentru a asigura temperatura optimă a bateriei și condițiile de încărcare. Dacă deplasarea până la locația de încărcare durează mai puțin 30-45 de minute, luați în considerare precondiționarea bateriei înainte de a conduce (consultați Înainte de a conduce).

Dacă este posibil, lăsați vehiculul conectat la un încărcător de fiecare dată când acesta nu este utilizat, chiar și pe vreme caldă, în special dacă utilizați Precondiționare sau Protecție la supraîncălzirea cabinei.

Depozitarea

Dacă lăsați Model S parcat o perioadă prelungită, conectați-l la un încărcător, pentru a preveni reducerea autonomiei normale și pentru a menține bateria la o temperatură optimă. Vehiculul dvs. poate rămâne conectat la alimentare oricât de mult timp.

Atunci când nu este utilizat, Model S intră într-un mod de repaus, pentru conservarea energiei. Reduceți numărul de situații în care verificați starea vehiculului pe aplicația mobilă, deoarece acest lucru activează automat vehiculul și declanșează consumul normal de energie.