Încărcarea programată și plecarea programată

Comutați între Plecare programată și Încărcare programată atingând Comenzi > Încărcare > Comutare pe încărcare programată / plecare programată când Model S este în treapta Park.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Setările de Încărcare programată / plecare programată sunt disponibile pe ecranul Comenzi climatizare și aplicația de mobil Tesla.

Gândiți-vă la Încărcare programată astfel: „Când vreau să pornească încărcarea?” și gândiți-vă la Plecare programată Încărcare în afara orelor de vârf care ar însemna: „Când vreau ca încărcarea să fie finalizată?”

Încărcarea programată poate fi folosită împreună cu Precondiționarea Plecare programată dau nu și cu Încărcare în afara orelor de vârf pentru Plecare programată.

Setările pentru Încărcare programată/Plecare programată sunt salvate automat pentru fiecare loc.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă vă conectați Model S atât cu Încărcare în afara orelor de vârf, cât și Încărcare programată deselectate, vehiculul începe să se încarce imediat.

Utilizarea încărcării programate

Utilizați Încărcare programată pentru a specifica o oră zilnică la care doriți ca vehiculul Model Sînceapă încărcarea.

Cu opțiunea Încărcare programată selectată, activați funcția, apoi setați o oră zilnică pentru începerea încărcării.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Încărcarea programată începe încărcarea imediat dacă vehiculul Model S este conectat până la șase ore după ora de pornire programată. Cu toate acestea, dacă Model S este conectat după șase ore de la ora de încărcare programată, încărcarea nu poate începe până la ora programată în ziua următoare.

Utilizarea plecării programate

Utilizați Plecare programată pentru a seta o oră zilnică la care doriți ca vehiculul Model S să fie gata de condus. Model S calculează automat momentul în care trebuie inițiată precondiționarea și/sau încărcarea. Acest lucru face ca încărcarea să fie finalizată și/sau climatul cabinei și bateria să fie precondiționate până la ora de plecare.

Când este afișată opțiunea Plecare programată , atingeți Programare pentru a seta ora zilnică la care doriți ca Model S să fie pregătit pentru a fi condus. Specificați o oră, apoi atingeți Setări pentru a activa una sau ambele dintre următoarele funcții de plecare. Când vă conectați cu opțiunea Încărcare în afara orelor de vârf activată, vehiculul se încarcă puțin (posibil să se audă sunete de clic) pentru a calcula ora necesară de pornire a încărcării.

După specificarea setărilor dorite, atingeți Setare. Ecranul tactil afișează ora de plecare programată.

 • Precondiționare încălzește bateria pentru o performanță îmbunătățită și asigură un climat confortabil în cabină la ora de plecare setată.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Când Model S nu este conectat, precondiționarea funcționează numai când nivelul de încărcare a bateriei este de peste 20%.
 • Opțiunea Încărcare în afara orelor de vârf întârzie încărcarea și începe automat încărcarea pentru a o finaliza înainte de ora de plecare programată, asigurând totodată încărcarea în afara orelor de vârf pentru a economisi costurile cu energia. Atingeți Modificare interval în afara orelor de vârf pentru a personaliza ora la care se încheie tarifele la utilități în afara orelor de vârf.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă alegeți Încărcare în afara orelor de vârf , se pot reduce costurile cu energia chiar și în regiunile de piață în care nu se aplică tarifele la utilități în afara orelor de vârf. De exemplu, dacă încărcarea începe imediat ce vă conectați, încărcarea se poate finaliza mult mai devreme. Acest lucru face ca bateria să se răcească la temperaturi ambiante și are nevoie energie pentru a o încălzi până la ora de plecare. Prin urmare, chiar tarifele la utilități în afara orelor de vârf nu se aplică în cazul dvs., este recomandat să setați În afara orelor de vârf la aceeași oră cu ora de plecare pentru a reduce consumul de energie.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă nu există timp suficient pentru a atinge limita de încărcare setată, încărcarea începe imediat pentru o încărcare cât mai completă posibil.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  După începerea încărcării și dacă nu există suficient timp pentru finalizarea încărcării în afara orelor de vârf, încărcarea continuă până la atingerea limitei de încărcare.

De asemenea, puteți să limitați Precondiționarea și Încărcarea în afara orelor de vârf numai în zilele din cursul săptămânii.