Informații despre bateria de înaltă tensiune

Model S are unul dintre cele mai sofisticate sisteme pentru baterie din lume. Cel mai important mod de a conserva bateria de înaltă tensiune este LĂSAȚI VEHICULUL CONECTAT atunci când nu îl utilizați. Acest lucru este deosebit de importat dacă nu intenționați să conduceți vehiculul Model S timp de mai multe săptămâni.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când este lăsat inactiv și deconectat de la alimentare, vehiculul utilizează periodic energia de la baterie pentru testele sistemului și încărcarea bateriei Joasă tensiune, atunci când este necesar.

Nu există niciun avantaj în a aștepta până când nivelul bateriei este scăzut înainte de a efectua încărcarea. De fapt, Bateria funcționează cel mai bine când este încărcată periodic.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă lăsați Bateria să se descarce până la 0%, este posibil ca alte componente să se deterioreze sau să fie necesară înlocuirea lor (de exemplu, bateria de Joasă tensiune). În aceste cazuri, sunteți responsabil pentru cheltuielile de reparare și/sau transport. Cheltuielile legate de încărcare nu sunt acoperite de garanție sau de politica privind Asistența rutieră.

Rata maximă de încărcare a bateriei poate să fie ușor diferită după un număr mare de sesiuni de încărcare rapidă la c.c., precum cele de la stațiile de supraîncărcare. Pentru a asigura autonomia maximă de condus și siguranța bateriei, rata de încărcare a acesteia este redusă când bateria este prea rece, bateria este încărcată aproape complet și când starea bateriei se schimbă odată cu utilizarea și vechimea. Aceste modificări în starea bateriei sunt determinate de fizica bateriei și pot să ducă în timp la creșterea duratei totale a supraîncărcării cu câteva minute. Puteți minimiza timpul de încărcare utilizând Planificatorul de traseu (dacă este disponibil în regiunea dvs. de piață) pentru a încălzi bateria în timp ce conduceți către o stație de supraîncărcare. Consultați Planificator de traseu pentru mai multe informații.

Îngrijirea bateriei

Nu permiteți niciodată bateriei să se descarce complet.

Chiar dacă vehiculul Model S nu este condus, bateria acestuia se descarcă foarte lent pentru a alimenta cu energie componentele electronice de la bord. Bateria se poate descărca cu o viteză de aproximativ 1% pe zi, deși rata de descărcare poate să varieze în funcție de factorii de mediu (precum vremea rece), configurația vehiculului și setările selectate de dvs. pe ecranul tactil. Pot apărea situații în care trebuie să lăsați vehiculul Model S deconectat de la alimentare pentru o perioadă de timp îndelungată (de exemplu, la un aeroport atunci când călătoriți). În aceste situații, rețineți valoarea de 1% pentru a vă asigura că lăsați bateria încărcată la un nivel suficient. De exemplu, într-o perioadă de două săptămâni (14 zile), bateria poate să se descarce cu aproximativ 14%.

Descărcarea bateriei la 0% poate avea drept rezultat deteriorarea componentelor vehiculului. Pentru a se proteja împotriva unei descărcări complete, vehiculul Model S intră în modul de consum la energie scăzută când nivelul de încărcare afișat scade la aproximativ 0%. În acest mod, bateria nu mai susține componentele electronice de la bord și bateria auxiliară de Joasă tensiune. Odată ce este activ acest mod de consum la energie scăzută, conectați imediat vehiculul Model S la alimentare pentru a preveni pornirea de la altă sursă de alimentare și înlocuirea bateriei de Joasă tensiune.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă Model S nu răspunde și nu se deblochează, nu se deschide sau nu se încarcă, este posibil ca bateria de Joasă tensiune să fie descărcată. În această situație, încercați să efectuați pornirea bateriei vehiculului Joasă tensiune de la altă sursă de alimentare (consultați Pornire de la altă sursă de alimentare). Dacă vehiculul nu răspunde în continuare, utilizați aplicația de mobil pentru a programa o vizită la service.

Limitele de temperatură

Pentru performanțe mai bune pe termen lung, evitați expunerea vehiculului Model S la temperaturi ambiante de peste 60 °C sau sub -30 °C pentru o perioadă mai mare de 24 de ore la un moment dat.

Funcționalitatea de economisire a energiei

Model S are o funcționalitate de economisire a energiei care reduce cantitatea de energie consumată de afișaje când vehiculul Model S nu este utilizat. La vehiculele mai noi, această funcționalitate este automatizată pentru a asigura un nivel optim de economisire a energiei. Cu toate acestea, la vehiculele mai vechi, puteți să controlați cantitatea de energie consumată de afișaje, atingând Comenzi > Afișaj > Economisire energie. Pentru mai multe informații despre maximizarea autonomiei și economisirea energiei, consultați Obținerea autonomiei maxime.

Vehicul scufundat

Ca în cazul oricărui vehicul, dacă vehiculul dvs. Tesla a fost expus la inundații, fenomene meteorologice extreme sau a fost scufundat în apă (în special în apă sărată), tratați acest lucru ca pe un accident și contactați compania de asigurări pentru asistență. Nu încercați să utilizați vehiculul înainte de a fi inspectat de Service-ul Tesla, dar trebuie să îl tractați sau să îl mutați de lângă orice tip de structură.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Daunele provocate de apă nu sunt acoperite de garanție.

Avertizările și atenționările privind bateria

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Lucrările de service asupra sistemului de înaltă tensiune trebuie efectuate numai de un electrician calificat. În niciun caz nu trebuie să desfaceți sau să aduceți modificări neautorizate Bateriei. Nu dezasamblați, înlăturați sau înlocuiți componentele, cablurile sau conectorii de înaltă tensiune. De obicei, cablurile de înaltă tensiune sunt colorate cu portocaliu pentru a fi identificate cu ușurință.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Dacă nivelul de încărcare a Bateriei scade la 0%, trebuie să o conectați la alimentare. Dacă o lăsați neconectată la alimentare pentru o perioadă îndelungată, s-ar putea să nu fie posibil să încărcați sau să utilizați vehiculul Model S fără să porniți de la altă sursă de alimentare sau să înlocuiți bateria de Joasă tensiune. Dacă lăsați vehiculul Model S neconectat la alimentare pentru o perioadă îndelungată, bateria poate fi deteriorată permanent. Dacă nu puteți încărca Model S după ce ați încercat pornirea asistată a bateriei Joasă tensiune, programați o vizită la service.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Bateria nu necesită întreținerea de către proprietar. Nu îndepărtați bușonul rezervorului de lichid de răcire și nu adăugați lichid. Dacă computerul de bord vă avertizează că nivelul de lichid este scăzut, folosiți aplicația de mobil pentru a programa o vizită la service.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Nu utilizați bateria pe post de sursă de alimentare staționară. Dacă procedați astfel, este anulată garanția.