Ștergătoarele și spălătoarele

Ștergătoarele

Pentru a șterge parbrizul, rotiți capătul manetei semnalizatorului de virare în direcție opusă dvs. Puteți roti la cinci poziții:

  • Prima: Oprit.
  • A 2-a: Automat cu sensibilitate scăzută la precipitații.*
  • A 3-a: Automat cu sensibilitate crescută la precipitații.*
  • A 4-a: Continuu, lent.
  • A 5-a: Continuu, rapid.
Manetă a semnalizatorului cu o săgeată orientată în sens invers acelor de ceasornic

Pentru o singură cursă de ștergere, apăsați și eliberați capătul manetei.

Dacă ștergătoarele sunt setate la modul Auto și vehiculul Model S nu detectează lichid pe ștergător, ștergătoarele nu efectuează ștergerea.

*Pentru a activa funcția Automată atingeți Comenzi > Vehicul > Ștergătoare automate (Beta). Când ștergătoarele sunt setate la Auto, vehiculul Model S detectează dacă sunt precipitații sau nu. Frecvența de ștergere a acestora depinde de cantitatea de precipitații detectată pe parbriz. Când ștergătoarele sunt setate la sensibilitate crescută la precipitații, acestea pornesc în momentul în care vehiculul Model S detectează o peliculă ușoară de apă.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Asistență pentru direcție necesită setarea ștergătoarelor la AUTO. Această setare este automată și nu o puteți schimba.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Setarea Auto este în prezent în faza BETA. Dacă nu sunteți siguri în legătură cu utilizarea setării Auto în faza BETA, Tesla recomandă acționarea manuală a ștergătoarelor, după cum este necesar.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când acționați ștergătoarele, farurile se aprind automat pentru aproximativ un minut (dacă nu sunt deja aprinse).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți regla viteza și frecvența ștergătoarelor de parbriz folosind comenzi vocale (consultați Comenzi vocale).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Asigurați-vă că ștergătoarele sunt în poziția Oprit înainte de a spăla vehiculul Model S pentru a evita riscul de deteriorare a acestora.

Pentru a prelungi durata de viață a ștergătoarelor, îndepărtați gheața de pe parbriz înainte de pornirea acestora. Gheața are margini ascuțite care pot să deterioreze cauciucul de pe lamele ștergătoarelor.

Verificați și curățați periodic marginea lamei ștergătorului. Dacă este deteriorată, înlocuiți imediat lama ștergătorului. Pentru detalii despre verificarea și înlocuirea lamelor ștergătoarelor, consultați Lamele ștergătoarelor, Jeturile și Lichidul Parbrizului.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
În zone cu climă aspră, asigurați-vă că lamele ștergătoarelor nu sunt înghețate sau lipite de parbriz.

Degivrarea ștergătoarelor

Pentru ca lamele ștergătoarelor să fie ușor de accesat, astfel încât să puteți îndepărta gheața și zăpada, treceți vehiculul Model S în treapta Park (parcare), opriți ștergătoarele, apoi utilizați ecranul tactil pentru a le muta în poziția de service. Atingeți Comenzi > Service > Mod service ștergătoare. Când parcați în locuri cu temperatură exterioară scăzută, este util să lăsați vehiculul Model S cu ștergătoarele în poziția de service. În această poziția, acestea sunt mai aproape de orificiul de degivrare, permițându-vă să le dezghețați direcționând aerul de la sistemul de control al climatizării spre parbriz.

Dacă vehiculul Model S este echipat cu pachetul opțional pentru vreme rece, puteți degivra ștergătoarele atingând comanda pentru climatizare de pe ecranul tactil (consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare). Degivroarele ștergătoarelor se opresc automat după 15 minute.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Ștergătoarele revin automat în poziția normală când scoateți vehiculul Model S din treapta Park (parcare).

Spălătoarele

Apăsați butonul din capătul manetei semnalizatorului pentru a pulveriza lichid de spălare pe parbriz. Puteți să apăsați acest buton pe două niveluri. Apăsați parțial pentru o singură cursă de ștergere, fără lichid din spălător. Apăsați complet atât pentru ștergere, cât și pentru spălare. În timp ce spălați parbrizul, pornesc ștergătoarele. După eliberarea butonului, ștergătoarele efectuează două curse suplimentare de ștergere, apoi o a treia cursă de ștergere câteva secunde mai târziu.

Semnalizator cu săgeată orientată către vârf

Completați periodic lichidul spălătorului (consultați Lamele ștergătoarelor, Jeturile și Lichidul Parbrizului).

Degivrarea duzelor spălătorului

Dacă vehiculul Model S este echipat cu pachetul opțional pentru vreme rece, duzele spălătorului sunt prevăzute cu degivroare care pornesc de fiecare dată când temperatura ambiantă se apropie de limita înghețului sau când porniți degivroarele ștergătoarelor (consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare). Degivroarele pentru spălător se opresc când se opresc degivroarele ștergătoarelor (după 15 minute), cu condiția ca temperatura să fie suficient de mare pentru a preveni înghețul.