Limitări și avertismente

Această secțiune include avertismente, atenționări și limitări referitoare la următoarele funcții Autopilot.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În funcție de regiunea de piață, configurația vehiculului, opțiunile achiziționate și versiunea software, este posibil ca vehiculul dvs. să nu fie echipat cu toate funcțiile enumerate mai sus sau este posibil ca anumite funcții să nu funcționeze conform descrierii.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Citiți cu atenție următoarele avertismente și limitări înainte de a utiliza Autopilot. Nerespectarea tuturor avertizărilor și instrucțiunilor poate avea drept rezultat pagube materiale, vătămări corporale grave sau decesul.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Asigurați-vă că toate camerele sunt curate și fără obstacole înainte de fiecare deplasare și înainte de a utiliza funcțiile Autopilot (consultați Curățarea unei camere). Camerele murdare și senzorii (dacă există în dotare) murdari, precum și condițiile de mediu, cum ar fi ploaia și marcajele de bandă șterse, pot afecta funcționarea Autopilot. Dacă o cameră este obstrucționată sau orbită, Model S afișează un mesaj pe vehiculul panoul de bord și este posibil ca funcțiile Autopilot să nu fie disponibile. Pentru mai multe informații despre alerte specifice, consultați Depanarea alertelor.

Pilot automat adaptiv

În timpul utilizării Pilotului automat adaptiv șoferului îi revine responsabilitatea de a fi vigilent, de a conduce în siguranță și de a deține în permanență controlul asupra vehiculului. Fiți întotdeauna atenți la drum în timp ce conduceți și fiți pregătiți să luați măsuri corective în funcție de necesități.

În plus, este responsabilitatea șoferului să se deplaseze la o viteză de croazieră sigură, în funcție de condițiile de drum și de limitele de viteză aplicabile. Țineți cont de următoarele limitări în timp ce Pilotul automat adaptiv este activ.

 • Pot exista situații în care viteza de croazieră nu se modifică atunci când se modifică limita de viteză.
 • Tempomat în funcție de trafic nu adaptează viteza de deplasare pe baza condițiilor de drum și de condus. Nu utilizați Tempomat în funcție de trafic pe drumuri sinuoase cu viraje strânse, pe suprafețele de drum cu gheață sau alunecoase, sau când condițiile meteo (precum precipitațiile abundente, zăpada, ceața etc.) nu permit deplasarea adecvată la o viteză constantă.
 • Nu vă bazați pe controlul vitezei de croazieră în funcție de trafic pentru a menține o distanță de urmărire exactă sau corespunzătoare.
 • Este posibil să nu fie disponibil Tempomat în funcție de trafic pentru a asigura controlul adecvat al vitezei din cauza capacității limitate de frânare și a pantelor. De asemenea, poate să aprecieze greșit distanța până la vehiculul din față. Dacă vă deplasați la vale, poate să crească viteza de deplasare, determinând vehiculul Model S să depășească viteza setată de dvs. (și, eventual, limita de viteză de pe drum).
 • Ocazional, Tempomat în funcție de trafic poate determina frânarea vehiculului Model S când nu este necesar sau când nu vă așteptați. Aceasta poate fi cauzată de urmărirea îndeaproape a vehiculului din față, detectarea vehiculelor sau a obiectelor pe benzile alăturate (în special în curbe) etc.
 • Din cauza limitărilor inerente GPS-ului (sistemul de poziționare globală) de la bord, este posibil să existe situații în care Model S încetinește, în special în apropierea ieșirilor sau a rampelor de ieșire în care este detectată o curbă și/sau în cazul în care navigați către o destinație și nu urmăriți ruta.
 • În unele cazuri (ca atunci când există date insuficiente), Tempomat în funcție de trafic poate să nu reducă viteza setată pe banda de tranzit spre autostradă sau rampa de ieșire.
 • Este posibil ca funcția Pilot automat adaptiv să nu detecteze toate obiectele și, în special, atunci când vă deplasați în modul de croazieră cu o viteză mai mare de 80 km/h, este posibil să nu frâneze/decelereze când un vehicul sau un obiect se află doar parțial pe banda auto sau când un vehicul pe care îl urmăriți se mută de pe traseul pe care vă deplasați și un vehicul sau un obiect staționar sau care se mișcă lent se află în fața dvs.
 • Este posibil ca funcția Pilot automat adaptiv să reacționeze la vehicule sau obiecte care fie nu există, fie nu se află pe banda dvs. de deplasare, determinând vehiculul Model S să încetinească în mod inutil sau inadecvat.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este puțin probabil să funcționeze Tempomat în funcție de trafic, conform destinației de utilizare, în următoarele tipuri de situații:
 • Drumul prezintă viraje strânse sau diferențe semnificative de nivel.
 • Semnele și semnalizările rutiere sunt neclare, ambigue sau prost întreținute.
 • Vizibilitatea este slabă (din cauza ploii abundente, zăpezii, grindinei etc. sau drumurile sunt slab luminate noaptea)
 • Conduceți printr-un tunel sau pe lângă un separator de benzi pe autostradă, care interferează cu vederea camerei(lor)
 • Există lumină strălucitoare (precum cea provenită de la farurile din față sau de la lumina directă a soarelui) care interferează cu vederea camerei/camerelor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Lista de mai sus nu reprezintă o listă completă a situațiilor care pot să interfereze cu funcționarea corespunzătoare a tempomatului în funcție de trafic. Tempomat în funcție de trafic poate fi anulat pe neașteptate în orice moment, din motive neprevăzute. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corespunzătoare. Șoferului îi revine responsabilitatea de a ține sub control vehiculul Model S în orice moment.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Tempomat în funcție de trafic este proiectat pentru confortul și facilitatea dvs. în timpul condusului și nu este un sistem de avertizare și de evitare a coliziunilor. Nu depindeți niciodată de Tempomat în funcție de trafic pentru a reduce în mod adecvat viteza vehiculului Model S. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri corective în orice moment. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Deși Tempomat în funcție de trafic este capabil să detecteze pietonii și bicicliștii, nu depindeți niciodată de Tempomat în funcție de trafic pentru a reduce în mod adecvat viteza vehiculului Model S pentru aceștia. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat vătămări corporale grave sau decesul.

Asistență pentru direcție

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Asistență pentru direcție este o funcționalitate practică. Țineți în permanență mâinile pe volan, fiți atenți la condițiile de drum și la traficul din jur și fiți întotdeauna pregătiți să luați măsuri imediate. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate provoca pagube, deteriorări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Asistența pentru direcție este destinată utilizării pe autostrăzile cu acces controlat, când șoferul este complet atent. Nu utilizați Asistență pentru direcție în zonele de construcții sau în zonele în care pot fi prezenți pietonii și bicicliștii.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depindeți niciodată de Asistență pentru direcție pentru a determina o traiectorie de deplasare corespunzătoare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Este foarte puțin probabil ca Asistența pentru direcție și funcțiile asociate ale acestuia să funcționeze conform destinației de utilizare, atunci când:
 • Asistență pentru direcție nu poate să determine cu precizie marcajele benzilor de circulație. De exemplu, marcajele benzilor de circulație sunt uzate excesiv, au marcajele precedente vizibile, au fost reglate din cauza construcției drumului, se schimbă rapid (benzile se ramifică, se intersectează sau se unesc), obiectele sau formele de relief aruncă umbre puternice pe marcajele benzii, sau suprafața drumului conține îmbinări de pavaj sau alte linii cu contrast ridicat.
 • Vizibilitatea este scăzută (precipitații abundente, zăpadă, ceață etc.) sau condițiile meteo interferează cu funcționarea senzorului.
 • Camerele sau senzorii prezintă obstacole, sunt acoperite sau prezintă deteriorări.
 • Deplasarea pe pante.
 • Apropierea de un ghișeu pentru plata taxei de drum.
 • Deplasarea pe un drum care are curbe strânse sau o suprafață excesiv de rigidă.
 • Lumină strălucitoare (așa cum este lumina directă a soarelui) interferează cu vizualizarea camerei/camerelor.
 • Senzorii (dacă există în dotare) sunt afectați de alte echipamente sau dispozitive electrice care generează unde ultrasonice.
 • În unghiul mort este detectat un vehicul atunci când cuplați semnalizatorul de virare.
 • Model S este condus foarte aproape de un vehicul din fața acestuia, care blochează vederea camerei/camerelor.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Funcționarea virajului automat poate fi afectată de numeroase situații neprevăzute. Rețineți acest lucru și amintiți-vă că, drept urmare este posibil ca funcția Asistență pentru direcție să nu vireze vehiculul Model S în mod corespunzător. Conduceți întotdeauna cu atenție și fiți pregătiți să luați măsuri imediate.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Asistența pentru direcție nu este concepută pentru a vira Model S și nu va vira în jurul obiectelor aflate parțial pe o bandă de circulație și, în unele cazuri, este posibil să nu oprească în fața unor obiecte care blochează complet banda de circulație. Fiți întotdeauna atenți la drumul din față și fiți pregătiți să luați măsuri imediate. Șoferului îi revine responsabilitatea de a ține sub control vehiculul Model S în orice moment.

Schimbare automată a benzii

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Atunci când schimbați benzile utilizând Schimbarea automată a benzii, este responsabilitatea șoferului să determine dacă schimbarea benzii este sigură și adecvată. Prin urmare, înainte de a iniția o schimbare de bandă, verificați întotdeauna unghiurile moarte, marcajele benzilor și artera de circulație din jur pentru a conforma că mutarea pe banda țintă este adecvată și poate fi efectuată în siguranță.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Țineți cont de următoarele limitări atunci când utilizați Schimbarea automată a benzii.
 • Nu depindeți niciodată de schimbarea automată a benzii pentru a determina o traiectorie de deplasare corespunzătoare. Conduceți cu atenție fiind atenți la drumul și la traficul din fața dvs., verificând zona din jur și monitorizând ecranul tactil pentru a vedea dacă există avertizări. Fiți întotdeauna pregătiți să luați măsuri imediate.
 • Nu utilizați funcția Schimbare automată a benzii pe drumurile pe care condițiile de trafic se schimbă în mod constant și pe care sunt prezenți bicicliști și pietoni.
 • Performanța funcției de schimbare automată a benzii depinde de capacitatea camerei/camerelor de a recunoaște marcajele benzilor.
 • Nu utilizați schimbarea automată a benzii pe drumuri sinuoase cu viraje strânse, pe drumurile cu gheață sau alunecoase sau când condițiile meteo (precum precipitații abundente, zăpada, ceața etc.) pot să obstrucționeze vederea de la cameră(e) sau de la senzori (dacă există în dotare).
 • Accelerația la depășire poate fi anulată din numeroase motive neprevăzute, în plus față de cele enumerate mai sus (de exemplu, lipsa datelor GPS). Rămâneți vigilenți și nu depindeți niciodată de funcția accelerație la depășire pentru a mări viteza de deplasare.
 • Accelerația la depășire mărește viteza de deplasare de fiecare dacă când este activat semnalizatorul corespunzător și accelerează vehiculul Model S mai aproape de vehiculul din față. Deși Tempomat în funcție de trafic menține în continuare distanța până la vehiculul din față, este important să fiți conștienți de faptul că distanța de urmărire selectată de dvs. este redusă când este activă Accelerația la depășire, în special în cazurile în care poate nu aveți intenția de a depăși vehiculul pe care îl urmăriți.

Avertizare semafoare și indicatoare de oprire

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Pentru funcția Avertizare semafoare și indicatoare de oprire este necesar ca harta vehiculului să știe că un anumit semafor sau indicator de stop există într-un loc. În anumite cazuri, datele hărților sunt inexacte sau neactualizate și este posibil să nu includă toate semafoarele sau indicatoarele de stop. De aceea, funcția Avertizare semafoare și indicatoare de oprire poate să nu detecteze toate semafoarele și indicatoarele de stop.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Funcția Avertizare semafoare și indicatoare de oprire nu acționează frânele și nu decelerează vehiculul Model S și pot să nu detecteze toate semafoarele și indicatoarele de stop. Funcția Avertizare semafoare și indicatoare de oprire este proiectată doar în scopuri orientative și nu înlocuiește conducerea atentă și un bun discernământ. Rămâneți atenți la drum atunci când conduceți și nu vă bazați niciodată pe Avertizare semafoare și indicatoare de oprire să vă avertizeze cu privire la un semafor sau indicator de stop.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Avertizarea pentru semafoare și indicatoare de oprire este concepută pentru a vă avertiza doar când vă apropiați de un indicator de oprire vizibil de culoare roșie, de un semafor roșu vizibil sau de ultima porțiune a unui semafor galben. Este posibil să nu vă avertizeze cu privire la intersecțiile cu lumini intermitente și nu vă avertizează cu privire la indicatoarele de cedare a trecerii sau oprire temporară și indicatoarele de cedare a trecerii (precum cele utilizate în zonele de construcții). În plus, Avertizare semafoare și indicatoare de oprire nu vă avertizează cu privire la semafoarele sau indicatoarele de stop de care vă apropiați, dacă apăsați pedala de accelerație sau pedala de frână (ceea ce dezactivează Asistență pentru direcție).

Navigare cu Autopilot

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Nu depindeți niciodată de Navigare cu Autopilot pentru a determina o bandă corespunzătoare la o rampă de ieșire. Rămâneți vigilenți și efectuați verificări vizuale pentru a vă asigura că banda de deplasare este corespunzătoare și poate fi utilizată în siguranță.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Dacă dezactivați setarea Solicitare confirmare schimbare bandă, Navigare cu Autopilot vă anunță cu privire la schimbările de benzi și rampele de ieșire care urmează, dar vă revine în continuare responsabilitatea de a monitoriza mediul înconjurător și de a menține în permanență controlul asupra vehiculului Model S . Schimbările de bandă pot să apară rapid și brusc. Țineți în permanență mâinile pe volan și ochii la traiectoria de deplasare din fața dvs.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Navigate on Autopilot nu conferă autonomie deplasării. Trebuie să fiți atenți la drum, să țineți în permanență mâinile pe volan și să fiți mereu conștienți de ruta de navigare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
La fel ca în cazul regimului normal de condus, fiți foarte atenți la virajele fără vizibilitate, benzile de tranzit de pe autostradă și rampe de intrare și de ieșire - obstacolele pot apărea rapid și în orice moment.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil ca Navigare cu Autopilot să nu recunoască sau să detecteze vehiculele din față, obiectele staționate și benzile cu utilizare specială precum cele utilizate exclusiv pentru biciclete, mașinile folosite în comun, vehiculele de urgență etc. Rămâneți în permanență vigilenți și fiți pregătiți să luați măsuri imediate. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat deteriorări, vătămări corporale sau decesul.

Parcare automată

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Performanța funcției de Parcare automată depinde de capacitatea camerelor și a senzorilor (dacă există în dotare) de a determina apropierea vehiculului față de borduri, obiecte și alte vehicule. Țineți cont de următoarele avertismente înainte și în timpul utilizării funcției Parcare automată:
 • Nu utilizați funcția Parcare automată dacă este atașat un element, cum ar fi un cârlig cu bilă, un suport pentru biciclete sau o remorcă. Funcția Parcare automată nu poate opri remorca atunci când parchează între sau în fața altor vehicule.
 • Nu vă bazați niciodată pe funcția Parcare automată pentru a găsi un loc de parcare care să fie legal, adecvat și sigur. Este posibil ca funcția Parcare automată să nu detecteze întotdeauna obiectele din spațiul de parcare. Efectuați întotdeauna verificări vizuale pentru a confirma că un spațiu de parcare este adecvat și sigur.
 • Când funcția Autopark virează în mod activ vehiculul Model S, volanul se mișcă în funcție de reglajele funcției Autopark. Nu interveniți în mișcarea volanului. Dacă procedați astfel, este anulată funcția Autopark.
 • În timpul secvenței de parcare, verificați încontinuu împrejurimile. Fiți pregătit(ă) să aplicați frânele pentru a evita vehiculele, pietonii sau obiectele.
 • Când funcția Parcare automată este activă, monitorizați ecranul tactil pentru a vă asigura că sunteți la curent cu instrucțiunile furnizate de funcția Parcare automată.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE

Este puțin probabil ca Parcare automată să funcționeze astfel cum a fost proiectată în aceste situații:

 • Drumul este în pantă. Funcția de parcare automată este concepută pentru a funcționa numai pe drumuri plane.
 • Vizibilitatea este scăzută (din cauza precipitațiilor abundente, a zăpezii, a ceții etc.).
 • Bordura este construită din alt material decât piatra sau bordura nu poate fi detectată.
 • Spațiul de parcare țintă este se află în imediata vecinătate a unui perete sau a unui stâlp (de exemplu, ultimul loc de parcare dintr-un rând al unei structuri de parcare subterană).
 • Unul sau mai mulți senzori (dacă există în dotare) sau camere sunt deteriorați/deteriorate, murdari/murdare sau obstrucționați/obstrucționate (de exemplu cu noroi, gheață sau zăpadă ori de masca unui vehicul, vopseaua în exces sau produsele adezive precum folii, autocolante, straturi de acoperire din cauciuc etc.).
 • Condițiile meteo (precipitații abundente, zăpadă, ceață sau temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute) interferează cu funcționarea senzorului (dacă există în dotare).
 • Senzorii (dacă există în dotare) sunt afectați de alte echipamente electrice sau de interferențe electrice.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Capacitatea funcției Parcare automată de a parca vehiculul Model Spoate fi afectată de numeroase împrejurări neprevăzute. Rețineți acest lucru și amintiți-vă că, drept urmare este posibil ca funcția Parcare automată să nu vireze vehiculul Model S în mod corespunzător. Fiți atenți atunci când parcați vehiculul Model S și fiți pregătiți să preluați comanda imediat.

Summon

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Performanța funcției Summon depinde de capacitatea camerelor și a senzorilor (dacă există în dotare) de a determina apropierea vehiculului de obiecte, persoane, animale și alte vehicule. Este puțin probabil să funcționeze funcția Summon, conform destinației de utilizare, în următoarele tipuri de situații:
 • Traseul pe care conduceți este în pantă. Funcția Summon este proiectată să funcționeze numai pe drumurile plane (cu înclinare de până la 10%).
 • A fost detectată o bordură de beton înălțată. Funcția Summon nu deplasează vehiculul Model S peste o margine cu o înălțime mai mare de aproximativ 1 in (2,5 cm).
 • Unul sau mai mulți senzori (dacă există în dotare) sau camere sunt deteriorați/deteriorate, murdari/murdare sau obstrucționați/obstrucționate (de exemplu cu noroi, gheață sau zăpadă ori de masca unui vehicul, vopseaua în exces sau produsele adezive precum folii, autocolante, straturi de acoperire din cauciuc etc.).
 • Condițiile meteo (precipitații abundente, zăpadă, ceață sau temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute) interferează cu funcționarea senzorului.
 • Senzorii (dacă există în dotare) sunt afectați de alte echipamente sau dispozitive electrice care generează unde ultrasonice.
 • Model S este în Modul Remorcă sau este atașat un accesoriu.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Lista de mai sus nu reprezintă o listă cuprinzătoare de situații care pot să interfereze cu funcționarea corespunzătoare a componentelor Comenzii la distanță. Șoferului îi revine responsabilitatea de a menține controlul vehiculului Model S în orice moment. Fiți foarte atenți de fiecare dată când funcția Summon deplasează vehiculul Model S în mod activ și fiți pregătiți pentru a lua măsuri imediate. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat pagube materiale, vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Model S nu poate să detecteze obstacolele care sunt situate la o înălțime mai mică decât bara de protecție, sunt foarte înguste sau sunt suspendate de un tavan (de exemplu, bicicletele). În plus, numeroase situații neprevăzute pot afecta capacitatea funcției Summon de a deplasa vehiculul într-un și dintr-un loc de parcare și, drept urmare, este posibil ca funcția Summon să nu poată deplasa vehiculul Model S în mod corespunzător. Prin urmare, trebuie să monitorizați continuu mișcarea vehiculului și împrejurimile acestuia și să rămâneți pregătiți să opriți vehiculul Model S în orice moment.

Funcție Smart Summon

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Funcția Smart Summon este o funcționalitate BETA. Trebuie să monitorizați continuu vehiculul și împrejurimile acestuia și să fiți pregătiți să acționați imediat în orice moment. Șoferului îi revine responsabilitatea de a utiliza Smart Summon în condiții de siguranță, în mod responsabil și conform destinației de utilizare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE
Funcția Smart Summon este concepută și destinată utilizării numai în parcările și aleile situate pe proprietățile private în care zona înconjurătoare este familiară și previzibilă. Nu utilizați funcția Smart Summon pe drumurile publice.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Funcția Smart Summon este dezactivată dacă vehiculul Model S este în modul Valet (consultați Modul Valet).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ATENŢIE

Este puțin probabil să funcționeze funcția Smart Summon, conform destinației de utilizare, în următoarele tipuri de situații:

 • Datele GPS nu sunt disponibile din cauza semnalului celular slab.
 • Traseul pe care conduceți este în pantă. Funcția Smart Summon este proiectată să funcționeze numai pe drumurile plane (cu înclinare de până la 10%).
 • A fost detectată o bordură de beton înălțată. În funcție de înălțimea marginii din beton, este posibil ca funcția Smart Summon să nu deplaseze vehiculul Model S peste aceasta.
 • Unul sau mai mulți senzori (dacă există în dotare) sau camere sunt deteriorați/deteriorate, murdari/murdare sau obstrucționați/obstrucționate (de exemplu cu noroi, gheață sau zăpadă ori de masca unui vehicul, vopseaua în exces sau produsele adezive precum folii, autocolante, straturi de acoperire din cauciuc etc.).
 • Condițiile meteo (precipitații abundente, zăpadă, ceață sau temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute) interferează cu funcționarea senzorului (dacă există în dotare) sau a camerei.
 • Senzorii (dacă există în dotare) sunt afectați de alte echipamente sau dispozitive electrice care generează unde ultrasonice.
 • Model S este în Modul Remorcă sau este atașat un accesoriu
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Lista de mai sus nu reprezintă o listă cuprinzătoare de situații care pot să interfereze cu funcționarea corespunzătoare a componentelor funcției Smart Summon. Șoferului îi revine responsabilitatea de a menține controlul vehiculului Model S în orice moment. Fiți foarte atenți de fiecare dată când funcția Smart Summon deplasează vehiculul Model S în mod activ și fiți pregătiți pentru a lua măsuri imediate. Nerespectarea acestei recomandări poate avea drept rezultat pagube materiale, vătămări corporale grave sau decesul.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Funcția Smart Summon trebuie să fie utilizată numai pe suprafețele pavate.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil ca funcția Smart Summon să nu asigure oprirea în cazul tuturor obiectelor (în special în cazul obiectelor foarte mici precum anumite borduri sau al obiectelor foarte mari precum o poliță) și este posibil să nu reacționeze la întregul trafic. Funcția Smart Summon nu recunoaște direcția traficului, nu navighează în jurul spațiilor de parcare goale și este posibil să nu anticipeze traficul venit din lateral.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Când utilizați Smart Summon, trebuie să mențineți o linie de vizibilitate clară între dvs. și vehiculul Model S și să fiți pregătiți pentru a opri vehiculul în orice moment eliberând butonul din aplicația mobilă.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Când eliberați butonul pentru a opri vehiculul Model S, apare o mică întârziere înainte ca vehiculul să se oprească. Prin urmare, este esențial să fiți foarte atenți la traiectoria de deplasare a vehiculului în orice moment și să anticipați în mod proactiv obstacolele pe care vehiculul nu le poate detecta.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Acționați cu deosebită atenție când utilizați funcția Smart Summon în mediile în care nu poate fi anticipată mișcarea obstacolelor. De exemplu, locurile în care pot fi prezente persoane, copii sau animale.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Este posibil ca funcția Smart Summon să nu asigure oprirea în cazul tuturor obiectelor (în special în cazul obiectelor foarte mici precum anumite borduri sau al obiectelor foarte mari precum o poliță) și este posibil să nu reacționeze la întregul trafic din față sau din lateral. Fiți atenți și fiți pregătiți să opriți vehiculul Model S în orice moment, eliberând butonul din aplicația mobilă.