Moduri de accelerare

Setările pentru accelerație disponibile pe vehiculul dvs. Model S variază în funcție de data de fabricație și de opțiunile selectate în momentul achiziției:

 • Opțiunea Relaxat: limitează accelerația pentru o deplasare lină și blândă (disponibilă pe toate vehiculele echipate cu hardware pentru Autopilot).
 • Opțiunea Standard: oferă nivelul normal de accelerație (disponibil pe vehiculele non-Performance cu tracțiune integrală și vehiculele Model S cu tracțiune spate, echipate cu hardware pentru Autopilot).
 • Opțiunea Sport: oferă nivelul normal de accelerație (disponibil pe vehiculele Performance cu tracțiune integrală).
 • Opțiunea Demențial: crește cuplul maxim cu aproximativ 30 de procente (disponibil pe vehiculele Performance cu tracțiune integrală, neechipate cu upgrade-ul Incredibil).
 • Opțiunea Incredibil: crește cuplul maxim cu aproximativ 60 de procente (disponibil pe vehiculele Performance cu tracțiune integrală, echipate cu upgrade-ul Incredibil).
 • Opțiunea Demențial+: crește cuplul maxim cu aproximativ 30 de procente (disponibil pe vehiculele Performance cu tracțiune integrală, neechipate cu upgrade-ul Incredibil), încălzind totodată bateria la temperatura ideală de funcționare, pentru a asigura accesul la 100% din puterea disponibilă. Înainte de a selecta această setare, citiți despre Utilizarea opțiunilor Demențial+ sau Incredibil+.
 • Opțiunea Incredibil+: crește cuplul maxim cu aproximativ 60 de procente (disponibil pe vehiculele Performance cu tracțiune integrală, echipate cu upgrade-ul Incredibil), încălzind totodată imediat bateria la temperatura ideală de funcționare, pentru a asigura accesul la 100% din puterea disponibilă. Înainte de a selecta această setare, citiți despre Utilizarea opțiunilor Demențial+ sau Incredibil+.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Deși opțiunea Relaxat nu îmbunătățește în mod direct autonomia condusului, utilizarea cuplului crescut și a puterii disponibile în modul Demențial sau Incredibil poate să reducă autonomia și eficiența.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Când este selectată funcția Relaxat, pe computerul de bord este afișat textul Relaxat, deasupra vitezei de deplasare.

În plus, un vehicul Model S Performance cu tracțiune integrală dispune de asemenea de Modul Lansare pentru a asigura accelerația optimă pe suprafețele cu o bună tracțiune. Pentru instrucțiunile specifice privind condusul necesare pentru a utiliza Modul Lansare, consultați Mod de lansare.

Pentru a alege un mod de accelerare, atingeți Comenzi > Pedale și direcție > Accelerație.

Utilizarea opțiunilor Demențial+ sau Incredibil+

Dacă alegeți opțiunea Demențial sau Incredibil, puterea suplimentară este disponibilă imediat. Cu toate acestea, dacă obțineți puterea maximă absolută (proiectată pentru a fi utilizată pe termen scurt), puteți alege Demențial+ sau Incredibil+ pentru a încălzi bateria la temperatura ideală de funcționare. Acest lucru asigură accesul la 100% din puterea disponibilă.

În timpul încălzirii bateriei, pe ecranul tactil este afișat un mesaj de stare care vă oferă un timp de așteptare aproximativ și vă anunță când este disponibilă puterea suplimentară. Pe lângă încălzirea bateriei, modurile Demențial+ și Incredibil+ încearcă să mențină baterie într-un interval de temperatură optim. De aceea, în situații de condus agresiv, este posibil să vedeți starea „Cooling” timp de mai multe minute, până la reducerea temperaturilor. Model S rămâne în modul ales timp de trei ore, chiar dacă părăsiți vehiculul. După trei ore, funcția este suspendată.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Opțiunile Demențial+ și Incredibil+ sunt proiectate pentru a obține performanțe maxime pentru accelerarea pe termen scurt. Aceste setări nu sunt destinate condusului zilnic. Neajunsul puterii suplimentare oferite îl reprezintă consumul suplimentar de energie și scăderea timpurie a puterii la deplasările lungi. Setările pentru accelerație Demențial sau Incredibil oferă o creștere semnificativă a performanțelor, chiar și fără să alegeți setarea Demențial+ sau Incredibil+ pentru a obține puterea maximă a bateriei. De fapt, în condiții normale de conducere, puterea suplimentară care poate fi obținută utilizând opțiunile Demențial+ și Incredibil+ poate fi imperceptibilă.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pentru a permite opțiunea Demențial+ sau Incredibil+, nivelul de încărcare trebuie să fie de cel puțin 20%. Nu puteți iniția aceste setări dacă nivelul de încărcare este sub 20%. În plus, aceste setări sunt anulate imediat dacă nivelul de încărcare scade sub 20% în orice moment în timpul utilizării.

Când utilizați opțiunilor Demențial+ sau Incredibil+, vehiculul Model S consumă mai multă energie pentru a menține bateria într-un interval de temperatură optimă.

Pentru a anula opțiunea Demențial+ sau Incredibil+ în orice moment, treceți nivelul de accelerație la altă setare. Pentru a preveni excesul și eventualul consum inutil de energie (de exemplu, părăsiți vehiculul și uitați să anulați opțiunea Demențial+ sau Incredibil+), aceste setări sunt anulate automat în trei ore, indiferent dacă mai conduceți în continuare sau ați părăsit vehiculul.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Opțiunile Demențial+ sau Incredibil+ încearcă să mențină bateria într-un interval de temperatură optimă. Pe lângă încălzirea bateriei, aceste setări răcesc de asemenea bateria atunci când este necesar (de exemplu, în timp ce conduceți la viteze mari, la accelerarea rapidă, când conduceți perioade îndelungate etc.).

Mod de lansare

Modul Lansare, disponibil numai pe vehiculele Performance cu tracțiune integrală, oferă accelerație optimă pe suprafețele cu o bună tracțiune.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Accelerația intensă, inclusiv, dar fără limitare la utilizarea modului de lansare, crește solicitarea grupului motopropulsor al vehiculului și poate cauza uzura și îmbătrânirea prematură a diverselor componente. Model S monitorizează în permanență oboseala și deteriorarea grupului motopropulsor și vă notifică în cazul în care trebuie reparate componentele vehiculului.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Utilizați Modul Lansare numai în locurile corespunzătoare unde nu există vehicule care vin din lateral și nu sunt prezenți pietoni. Modul Lansare este destinat utilizării pe traseele de condus cu circuit închis. Șoferului îi revine responsabilitatea de a se asigura că stilul de condus și accelerarea nu periclitează și nu incomodează alți participanți la trafic.

Pentru a activa Modul Lansare

 1. Asigurați-vă că frânele sunt ușor încălzite, conducând timp de câteva minute și utilizând frânele de câteva ori.
 2. Setați suspensia pneumatică la Jos (consultați Suspensie pneumatică).
 3. Setați nivelul de accelerație la Demențial+ sau la Incredibil+ (dacă există în dotare).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Dacă există în dotare setarea Incredibil+, puteți obține performanțele optime ținând apăsată această setare timp de trei secunde.
 4. Cu vehiculul Model S în treapta de viteză Condus și oprit complet, cu volanul drept, țineți piciorul stâng ferm pe pedala de frână, apoi apăsați complet pedala de accelerație. În decurs de o secundă, pe computerul de bord este afișat un mesaj care arată că este activat Modul Lansare.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Modul Lansare coboară și mai mult suspensia față, reducând semnificativ garda la sol.
 5. În decurs de 12 secunde de la activarea Modului Lansare, eliberați pedala de frână pentru a demara vehiculul.

Când eliberați frâna, vehiculul Model S este lansat spre înainte.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Modul Lansare nu este disponibil dacă a fost activată Demaraj cu patinare (ceea ce permite rotirea roților). Consultați Controlul tracțiunii.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Modul Lansare este disponibil numai dacă temperatura ambiantă este de 3° C sau mai ridicată.