Intervalele de service pentru întreținere

Intervalele de service

Tesla recomandă următoarele elemente și intervale de întreținere, după cum se aplică vehiculului dvs., pentru a asigura continuarea fiabilității și a eficienței vehiculului Model S.

Pentru informații suplimentare despre alertele de pe vehicul, consultați Depanarea alertelor.

 • Verificarea stării conforme a lichidului de frână la fiecare 4 ani (înlocuiți dacă este necesar)*.
 • Înlocuirea sacului cu sicativ pentru aerul condiționat, la fiecare 2 ani.
 • Înlocuirea filtrului de aer din habitaclu la fiecare 2 ani
 • Filtrele HEPA și înlocuirea la fiecare 3 ani
 • Curățați și lubrifiați etrierele de frână în fiecare an sau la fiecare 12.500 mile (20.000 km), dacă vă aflați într-o zonă în care pe drumuri se împrăștie sare în timpul iernii.
 • Efectuați rotația cauciucurilor la fiecare 10.000 km sau dacă diferența de adâncime a suprafeței de rulare este de cel puțin 1,5 mm sau mai mare, oricare survine prima.

*Folosirea intensă a frânelor ca urmare a remorcării, coborârii munților sau condusului sportiv – mai ales în medii foarte calde și umede – poate necesita verificări și înlocuiri mai frecvente ale lichidului de frână.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Orice daune provocate de deschiderea rezervorului cu lichid de răcire a bateriei sunt excluse din garanție.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Intervalele de mai sus au la bază comportamentele și scenariile normale de condus. În funcție de diverse circumstanțe, precum comportamentul de condus, utilizarea, condițiile de mediu etc., elementele de întreținere de mai sus pot necesita efectuare la intervale mai mici sau mai mari decât cele specificate. În plus, lista de mai sus nu trebuie considerată a fi cuprinzătoare și nu include consumabile precum ștergătoarele de parbriz, plăcuțele de frână, bateria de joasă tensiune etc.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Daunele sau defecțiunile provocate de întreținerea sau reparațiile efectuate de către tehnicieni necertificați de Tesla nu sunt acoperite de garanție.

Pentru mai multe proceduri de întreținere care pot fi efectuate pe cont propriu și pentru mai multe informații, consultați https://www.tesla.com/support/do-it-yourself-guides.

Programarea la service

Este ușor să programați o vizită la service prin aplicația mobilă. După ce atingeți Service, selectați ce tip de lucrări de service sunt necesare și urmați îndrumările din aplicația de mobil. Furnizați cât mai multe detalii, pentru a ajuta mai mult echipa de Service să identifice cauza problemei, cum ar fi:

 • Fotografii, înregistrări audio sau video.
 • Data/datele, ora/orele și fusul orar când a apărut problema.
 • Țara de utilizare și locul.
 • Viteza aproximativă cu care circula vehiculul (dacă este cazul).
 • Condițiile de mediu (ploaie, zăpadă, frig etc.).
 • Numele străzii și tipul de stradă (dacă este cazul).
 • Calitatea marcajelor rutiere (dacă este cazul).
 • Setările aplicabile ale vehiculului.
 • Simptomele identificabile.

Vizitați https://www.tesla.com/support/service-visits pentru mai multe informații despre programarea la service.

Verificările zilnice

 • Verificați nivelul de încărcare a bateriei, afișat pe computerul de bord sau în aplicația mobilă.
 • Verificați starea și presiunea fiecărui pneu (consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor).
 • Verificați dacă funcționează toate luminile exterioare, claxonul, semnalizatoarele și ștergătoarele și spălătoarele.
 • Verificați dacă există lămpi indicatoare sau alerte neașteptate privind vehiculul pe ecranul tactil sau pe computerul de bord.
 • Verificați funcționarea frânelor, inclusiv a frânei de parcare.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Deoarece Model S folosește frânarea regenerativă (consultați Frânarea regenerativă), plăcuțele de frână sunt, de obicei, folosite mai puțin frecvent decât cele din sisteme de frânare tradiționale. Pentru a evita acumularea de rugină și coroziune, Tesla recomandă apăsarea frecventă a pedalei de frână pentru a aplica frânele mecanice, ceea ce usucă plăcuțele și discurile de frână.
 • Verificați funcționarea centurilor de siguranță (consultați Centuri de siguranță).
 • Căutați depuneri anormale de lichide sub vehiculul Model S, care pot indica prezența unei scurgeri. Este normal să se formeze o mici baltă de apă (cauzată de procesul de dezumidificare al sistemului de aer condiționat).
 • Căutați pe exteriorul vehiculului Model S și înlăturați imediat substanțele corozive (precum excrementele de păsări, rășinile din copaci, petele de smoală, insectele moarte, materialele industriale etc.) pentru a preveni deteriorarea exteriorului (consultați Curățarea).

Verificările lunare

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Pe lângă răcirea interiorului, compresorul de aer condiționat răcește de asemenea bateria. Prin urmare, pe vreme caldă, compresorul de aer condiționat se poate porni chiar dacă l-ați oprit. Acest lucru este normal deoarece prioritatea sistemului este să răcească bateria pentru a se asigura că rămâne într-un interval optim de temperatură pentru a susține longevitatea și performanța optimă. De asemenea, chiar și când nu este în funcțiune, este posibil să auziți un scârțâit sau un zgomot de apă circulând emis de Model S. Aceste sunete sunt normale și au loc atunci când sistemele de răcire internă se activează pentru a susține diverse funcții ale vehiculului, cum ar fi întreținerea bateriei de Joasă tensiune și echilibrarea temperaturii bateriei de înaltă tensiune.

Intervalele de înlocuire a lichidelor

Lichidul de răcire a bateriei și nivelurile lichidului de frână trebuie verificate numai de Tesla sau un atelier service auto profesionist. Informații specifice despre service sunt disponibile în Manualul de Service.

 • Lichid de răcire a bateriei În majoritatea situațiilor, lichidul de răcire al bateriei nu trebuie înlocuit pe toată durata de viață a vehiculului dvs.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Orice daune provocate de deschiderea rezervorului cu lichid de răcire a bateriei sunt excluse din garanție.
 • Lichid de frână Nu completați cu lichid de frână.

Software

Actualizarea software-ului este importantă pentru a asigura funcționarea corectă și longevitatea componentelor vehiculului dvs. Trebuie să instalați o actualizare software cu prima oportunitate. Consultați Actualizările software.

Tesla poate să actualizeze sau să reinstaleze software-ul vehiculului dvs. ca parte din procesul normal de diagnosticare, reparare și întreținere în Service.

Siguranța la tensiune înaltă

Vehiculul Model S a fost proiectat și construit cu siguranța ca prioritate. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de aceste măsuri de precauție pentru a vă proteja împotriva riscului de vătămare corporală, inerent la nivelul tuturor sistemelor de înaltă tensiune:

 • Citiți și urmați toate instrucțiunile furnizate pe etichetele care sunt atașate pe vehiculul Model S. Aceste etichete există pentru siguranța dvs.
 • Sistemul de înaltă tensiune nu are piese care să poată fi reparate de utilizator. Nu dezasamblați, înlăturați sau înlocuiți componentele, cablurile sau conectorii de înaltă tensiune. Cablurile de înaltă tensiune sunt colorate cu portocaliu pentru a fi identificate cu ușurință.
 • Dacă are loc o coliziune, nu atingeți firele de înaltă tensiune, conectorii sau componentele conectate la acestea.
 • În cazul puțin probabil al apariției unui incendiu, contactați imediat echipele locale intervenție în caz de incendiu.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Deconectați întotdeauna cablul de încărcare înainte de a lucra sub vehiculul Model S, chiar dacă încărcarea nu este în curs de desfășurare.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Țineți mâinile și hainele la distanță de ventilatoarele de răcire. Unele ventilatoare funcționează chiar și atunci când vehiculul Model S oprit.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Unele lichide (acidul din baterie, lichidul de răcire al bateriei, lichidul de frână, aditivii pentru spălătorul de parbriz etc.) utilizate pe vehicule sunt toxice și nu trebuie inhalate, înghițite sau atinse de răni deschise. Pentru siguranța dvs., citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile imprimate pe recipientele cu lichide.