Aplicația mobilă

Aplicație mobilă Tesla vă permite să comunicați de la distanță cu vehiculul Model S, utilizând telefonul iPhone® sau Android™.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este posibil ca informațiile de mai jos să nu reprezinte o listă cuprinzătoare a funcțiilor disponibile în aplicația mobilă Tesla. Pentru a asigura accesul la funcții noi și îmbunătățite, descărcați versiunile actualizate ale aplicației mobile atunci când acestea devin disponibile.

Pentru a utiliza aplicația mobilă

Pentru a configura aplicația mobilă pentru comunicarea cu Model S:

 1. Descărcați aplicația mobilă Tesla în telefonul dvs.
 2. Conectați-vă la aplicația mobilă Tesla introducând acreditările pentru contul Tesla.
 3. Permiteți accesul mobil la vehiculul Model S atingând Comenzi > Siguranță > Permitere acces mobil.

Atât telefonul, cât și vehiculul trebuie să fie conectate în mod activ la serviciul celular sau la o rețea Wi-Fi, pentru a permite aplicației mobile să comunice cu vehiculul. Tesla vă recomandă să aveți întotdeauna pregătită o cheie fizică funcțională dacă parcați într-o zonă cu semnal celular limitat sau absent, precum o parcare interioară.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În cazul în care aveți nevoie de asistență pentru deblocare din partea Tesla, din cauza unei probleme neacoperite de garanție, precum conectivitate celulară limitată și lipsa disponibilității unei chei secundare, cheltuielile dvs. nu sunt acoperite conform politicii de Asistență rutieră.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tesla nu acceptă utilizarea aplicațiilor terțe pentru a contacta vehiculul Model S.

Prezentare generală

Când atât telefonul, cât și vehiculul dispun de serviciu de conectare la internet, ecranul principal al aplicației mobile Tesla vă permite:

 • Blocați sau deblocați vehiculul.
 • Activați sau dezactivați încălzirea sau aerul condiționat și monitorizați climatizarea din habitaclu.
 • Verificați informațiile despre încărcarea vehiculului. Detaliile despre încărcare apar și atunci când este conectat un cablu de încărcare.
 • Deschideți și închideți portul de încărcare.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Linii roșii răsucite în dreptul pictogramei bateriei arată că bateria se încălzește în mod activ (inclusiv în timpul încărcării sau al pregătirii pentru încărcare).
 • Vedeți unde se află vehiculul dvs.
 • Vedeți autonomia estimată a vehiculului.
 • Deschideți portbagajul față.
 • Vedeți kilometrajul, numărul VIN și versiunea curentă de software a vehiculului.

Setările media apar pe aplicația de mobil, pentru a întrerupe, a reda, a derula înapoi, a derula înainte și a regla volumul conținutului media redat în momentul actual în vehicul. Poate fi necesar să activați setările Media atingând Setări audio > Opțiuni > Permitere control mobil.

Pentru sursele video acceptate, trimiteți videoclipuri către Cinema Tesla, partajând linkul prin intermediul aplicației mobile. Navigați la filmul, emisiunea sau videoclipul pe care doriți să-l redați pe telefon și atingeți butonul de distribuire. Distribuiți videoclipul cu aplicația Tesla iar va apărea pe ecranul tactil dacă Model S se află în treapta Parcare.

Profil

În fila Profil, aflată în colțul de sus, puteți:

 • Comutați la un alt vehicul asociat cu contul dvs. Tesla, dacă aveți acces la mai mult de unul.
 • Navigați la Magazinul Tesla.
 • Gestionați informațiile din contul dvs. și vedeți istoricul comenzilor dvs.
 • Vedeți și personalizați notificările pe care le primiți în fila Setări, cum ar fi sincronizarea calendarului, momentul declanșării alarmei de securitate, actualizările de încărcare și noile actualizări de software. Puteți începe actualizări de la distanță și puteți urmări progresul.

Comenzile

Fila Comenzi vă permite să faceți următoarele:

 • Deschideți portbagajul din față sau spate.
 • Încuiați sau descuiați vehiculul Model S de la distanță.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Vehiculul dvs. nu se blochează din nou automat dacă îl deblocați din aplicația mobilă.
 • Deschideți și închideți portul de încărcare.
 • Aprindeți luminile intermitent sau utilizați claxonul pentru a afla unde este parcat vehiculul Model S.
 • Activați Condus fără cheie.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Condusul fără cheie poate fi utilizat când nu aveți cheia asupra dvs. sau pentru a evita introducerea codului PIN pentru conducere în cazurile în care ați uitat codul PIN sau ecranul tactil nu răspunde la comenzi (consultați Conducere cu PIN).
 • Deschideți și închideți ușa garajului dacă vehiculul are o conexiune HomeLink programată, dacă este disponibilă (consultați Garaj inteligent).
 • Deschideți geamurile.

Climatizare

Verificați temperatura interioară și încălziți sau răciți cabina înainte de a conduce (chiar dacă se află într-un garaj), controlați încălzirea în scaune și dezghețați parbrizul:

 • Activați sau dezactivați dejivrare pentru a topi zăpada, gheața și chiciura de pe parbriz, geamuri și oglinzi, glisând de jos în sus pe ecran.
 • Deschideți sau închideți trapa.
 • Precondiționați habitaclul la temperatura dorită și activați sau dezactivați Volan și scaunele încălzite (dacă există în dotare).

De asemenea, folosirea aplicației mobile pentru a precondiționa Model S încălzește și bateria, după cum este necesar. Aplicația mobilă vă va notifica atunci când vehiculul dvs. a atins temperatura de pregătire dorită.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
În condiții de vreme extrem de rece sau de gheață, este posibil ca opritorul portului de încărcare să înghețe. În cazurile în care nu puteți scoate sau introduce cablul de încărcare sau în cazul în care vehiculul nu efectuează supraîncărcarea din cauză că broasca este înghețată în loc, utilizați aplicația mobilă Tesla pentru a pregăti vehiculul pe HI timp de aproximativ 30-45 minute (trebuie să utilizați aplicația mobilă pentru a pregăti vehiculul; dacă setați climatizarea pe poziția HI cu ajutorul ecranului tactil nu are efect). Aceasta poate ajuta la topirea gheții de pe opritorul portului de încărcare, astfel încât cablul de încărcare să poată fi scos sau introdus.

Amplasare

Localizați Model S cu indicații de orientare sau monitorizați mișcarea acestuia pe o hartă.

Programare

Activați încărcarea sau plecarea programată și precondiționați vehiculul. Consultați Încărcarea programată și plecarea programată pentru mai multe informații. Încărcarea sau plecarea programată poate fi, de asemenea, salvată în funcție de o locație preferată.

Securitate

Fila Securitate vă permite să faceți următoarele:

Upgrade-uri

Vedeți și achiziționați cele mai recente upgrade-uri disponibile pentru vehiculul dvs., cum ar fi conducerea complet autonomă.

Service

Consultați Programarea la service pentru informații despre programarea la service prin intermediul aplicației mobile.

Acordarea accesului pentru alt șofer

Adăugați și eliminați permisiunea de acces pentru un alt șofer din aplicația mobilă Tesla.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Este necesară aplicația mobilă Tesla, versiunea 4.3.1 sau o versiune ulterioară. Șoferii suplimentari pot utiliza un cont Tesla înregistrat anterior sau pot utiliza aplicația pentru a crea un cont Tesla nou.

Pentru a adăuga un șofer suplimentar, în aplicația mobilă Tesla de pe ecranul principal al vehiculului, accesați Securitate > Adăugare șofer și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Șoferul suplimentar are acces la toate caracteristicile aplicației, cu excepția upgrade-urilor de achiziție.

Pentru a anula accesul, utilizați aplicația mobilă și accesați Securitate > Gestionare șoferi și urmați instrucțiunile de pe ecran.