Cele mai bune practici pentru vreme rece

Pentru a garanta că Model S vă oferă cea mai bună experiență ca proprietar în condiții dificile de vreme rece, urmați aceste cele mai bune practici.

Înainte de a conduce

Atunci când se acumulează zăpadă și gheață pe vehicul, componentele mobile, precum mânerele portierelor, geamurile, oglinzile și ștergătoarele, pot îngheța. Pentru a obține autonomia și performanțele maxime, este util să încălziți cabina și bateria înainte de a pleca. Există mai multe moduri în care puteți face acest lucru:

 • Atingeți Programare, disponibil atât pe ecranul de încărcare, cât și pe cel de control al climatizării, pentru a seta ora la care doriți ca vehiculul dvs. să fie pregătit pentru a fi condus (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
 • În aplicația mobilă, navigați la Climatizare pentru a personaliza temperatura la care doriți să încălziți habitaclul. Aceasta încălzește, de asemenea, bateria de înaltă tensiune, dacă este necesar.
 • În aplicația mobilă, navigați la Climatizare > Dejivrare pentru a topi zăpada, gheața și chiciura de pe parbriz, geamuri și oglinzi. Aceasta încălzește, de asemenea, bateria de înaltă tensiune, dacă este necesar.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Notă
  Tesla recomandă activarea setărilor de climatizare cu cel puțin 30-45 de minute înainte de plecare (consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare). Timpii de pregătire depind de temperatura exterioară și de alți factori. Aplicația mobilă vă va notifica atunci când vehiculul dvs. a atins temperatura de pregătire dorită.

Portul de încărcare

 • Dacă opritorul portului de încărcare îngheață și un cablu de încărcare se blochează în portul de încărcare, încercați eliberarea manuală a cablului de încărcare. Consultați Eliberarea manuală a cablului de încărcare.
 • În condiții de vreme extrem de rece sau de gheață, este posibil ca opritorul portului de încărcare să înghețe. În cazul în care nu puteți scoate sau introduce cablul de încărcare sau dacă autovehiculul nu se supraîncarcă din cauză că închiderea este înghețată, utilizați Dejivrare mașină în aplicația mobilă. Aceasta poate ajuta la topirea gheții de pe opritorul portului de încărcare, astfel încât cablul de încărcare să poată fi scos sau introdus.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
De asemenea, puteți preveni înghețarea opritorul portului de încărcare prin utilizarea setărilor de Programare (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă opritorul portului de încărcare este înghețat pe poziție, este posibil să nu blocheze cablul de încărcare atunci când este introdus, dar încărcarea poate avea loc la o rată c.a. lentă chiar dacă opritorul nu este cuplat.

Încărcare

Folosind Planificatorul de traseu (dacă este disponibil în regiunea dvs. de piață) pentru a naviga la o locație de încărcare Tesla, Model S preîncălzește bateria de înaltă tensiune pentru a asigura faptul că, atunci când ajungeți la încărcător, temperatura bateriei este optimă și pregătită pentru încărcare. Acest lucru reduce timpul necesar încărcării. Consultați (consultați Planificator de traseu).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Tesla recomandă să se utilizeze Planificatorul de traseu pentru a naviga la o locație de încărcare timp de cel puțin 30-45 de minute înainte de sosire pentru a asigura temperatura optimă a bateriei și condițiile de încărcare. Dacă deplasarea până la locația de încărcare durează mai puțin 30-45 de minute, luați în considerare precondiționarea bateriei înainte de a conduce (consultați Înainte de a conduce).

Geamurile

 • În aplicația mobilă, navigați la Climatizare, glisați în sus din partea de jos și selectați Dejivrare mașină, care ajută la topirea zăpezii, gheții și chiciurii de pe parbriz, geamuri și oglinzi.
 • Folosiți aplicația mobilă pentru a efectua o programare în service pentru ca Tesla să aplice un strat hidrofug pe geamurile laterale și pe lunetă (nu pe parbriz), contra unei sume nominale.

Oglinzile

Dacă se preconizează acumulare de gheață pe durata parcării, dezactivați Pliere automată oglinzi. Atingeți Comenzi > Vehicul > Pliere automată. Gheața poate împiedica oglinzile laterale exterioare să se plieze sau deplieze.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Oglinzile laterale se încălzesc automat după necesități în timpul precondiționării sau când este activat degivrorul din spate.

Ștergătoarele

Dacă vă așteptați la depuneri de zăpadă sau gheață cât timp vehiculul este parcat, atingeți Comenzi > Service > Mod service ștergătoare:. Acest lucru ridică ștergătoarele pe parbriz, pentru ca acestea să se poată dezgheța atunci când se dezgheață parbrizul (consultați Ștergătoarele și spălătoarele). De asemenea, puteți porni degivroarele ștergătoarelor (dacă există în dotare). Consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare.

Pneurile și lanțurile

 • Utilizați pneurile de iarnă pentru a crește tracțiunea în condiții de zăpadă sau de gheață. Puteți achiziționa pneuri de iarnă pe http://www.tesla.com (consultați Tipuri de pneuri sezoniere).
 • Lanțurile asigură tracțiune suplimentară atunci când conduceți în condiții de zăpadă sau polei. Consultați reglementările locale pentru a stabili dacă lanțurile pentru pneuri sunt recomandate sau obligatorii pe durata lunilor de iarnă. Consultați Utilizarea lanțurilor pentru pneuri pentru mai multe informații.

Presiunea pneurilor vehiculului va scădea la temperaturi ambiante scăzute. Dacă indicatorul luminos TPMS se aprinde, umflați pneurile înainte de a conduce. Pneurile vor pierde 1 PSI cu fiecare scădere de 6 °C a temperaturii din exterior (consultați Îngrijirea și întreținerea pneurilor). Presiune adecvată a pneurilor va ajuta la protejarea acestora în cazul trecerii peste gropi și va îmbunătăți autonomia atunci când sunt umflate corect.

În timpul condusului

Vremea rece poate crește consumul de energie, deoarece este necesară mai multă electricitate pentru a conduce și pentru a încălzi habitaclul și bateria. Urmați aceste sugestii pentru a reduce consumul de energie:

 • Folosiți încălzirea în scaune pentru a vă încălzi. Încălzirea în scaune consumă mai puțină energie decât încălzirea habitaclului. Reducerea temperaturii în cabină și utilizarea încălzirii scaunelor reduce consumul de energie (consultați Folosirea comenzilor pentru climatizare).
 • Reduceți viteza cu care vă deplasați și evitați accelerarea frecventă și rapidă.
 • Activați Modul autonomie (dacă există în dotare) pentru a limita automat energia pe care o consumă sistemul de control al climatizării pentru a menține temperatura bateriei și a habitaclului. De asemenea, Modul autonomie oprește luminile distinctive (dacă există în dotare) și reglează raportul cuplului motor din față-spate pentru a maximiza autonomia (consultați Obținerea autonomiei maxime).

Frânarea regenerativă

Frânarea regenerativă poate fi limitată când bateria este prea rece. Pe măsură ce continuați să conduceți, bateria se încălzește și puterea regenerativă crește (consultați Frânarea regenerativă).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Frânarea regenerativă limitată poate fi evitată dacă acordați suficient timp pentru a vă climatiza în prealabil vehiculul sau dacă utilizați Programare pentru a climatiza în prealabil vehiculul Model S înainte de ora de plecare (consultați Încărcarea programată și plecarea programată).

Pictograma fulg de zăpadă albastru

Pictograma unui fulg de zăpadă albastru.
O pictogramă cu fulg de zăpadă albastru apare pe computerul de bord atunci când o parte din energia stocată din baterie nu este disponibilă deoarece bateria este rece. Această cantitate de energie indisponibilă este indicată cu albastru pe contorul bateriei. Frânarea regenerativă, accelerația și viteza de încărcare ar putea fi limitate. Pictograma cu fulg de zăpadă nu mai este afișată atunci când bateria s-a încălzit suficient.

După condus

Lăsați Model S conectat la priză atunci când nu este utilizat. Astfel este folosit sistemul de încărcare, în loc de baterie în sine, pentru încălzirea bateriei (consultați Informații despre bateria de înaltă tensiune).

Plecarea programată

Atunci când este parcat, conectați vehiculul Model S și utilizați setările Programare , disponibile atât pe ecranul de încărcare, cât și pe cel de control al climatizării, pentru a seta ora la care doriți să climatizați în prealabil vehiculul Model S (consultați Încărcarea programată și plecarea programată). Vehiculul dvs. determină ora adecvată pentru a începe încărcarea, astfel încât încărcarea să fie finalizată în afara orelor de vârf, iar cabina și bateria să fie calde până la ora de plecare setată. Pentru mai multe informații, consultați Încărcarea programată și plecarea programată.

Depozitarea

Dacă lăsați Model S parcat o perioadă prelungită, conectați-l la un încărcător, pentru a preveni reducerea autonomiei normale și pentru a menține bateria la o temperatură optimă. Vehiculul dvs. poate rămâne conectat la alimentare oricât de mult timp.

Atunci când nu este utilizat, Model S intră într-un mod de repaus, pentru conservarea energiei. Reduceți numărul de situații în care verificați starea vehiculului pe aplicația mobilă, deoarece acest lucru activează automat vehiculul și declanșează consumul normal de energie.