Capota activă

Cum funcționează Capota activă

(Dacă există în dotare) Model S (în funcție de regiunea pieței și de data de fabricație) dispune de un sistem de protecție pentru pietoni cu o capotă activă care este proiectată să reducă vătămările corporale ale pietonilor și ale cicliștilor la nivelul capului în cazul unei coliziuni frontale. Mai mulți senzori din partea din față a vehiculului sunt proiectați să detecteze un impact cu un pieton atunci când Model S se deplasează cu o viteză aproximativă cuprinsă între 19 și 52 km/h și ridică automat partea din spate a capotei cu aproximativ 80 mm. Astfel se mărește spațiul dintre capotă și componentele aflate sub aceasta, reducând probabilitatea vătămărilor corporale.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Sistemul de protecție pentru pietoni se bazează pe o serie de senzori și algoritmi proiectați și calibrați pentru a determina când trebuie să se declanșeze Capota activă. Prin urmare, nu toate coliziunile cu pietonii activarea drept rezultat. În mod similar, capota activă se poate declanșată dacă vehiculul Model S se ciocnește de un animal, un vehicul sau alt obiect.
Vehicul care intră în coliziune cu manechinul unui pieton, cu săgeți care indică ridicarea capotei.

Dacă a fost declanșată Capota activă, pe computerul de bord este afișată o alarmă și este emis un semnal sonor. Duceți imediat vehiculul Model S la cel mai apropiat Centru de service Tesla sau atelier de reparații aprobat de Tesla. Senzorii și mecanismele de acționare asociate cu Capota activă trebuie reparate de fiecare dată când a fost declanșată Capota activă.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Din cauza activării Capotei active, capota înălțată poate să obstrucționeze parțial vederea șoferului, sporind riscul de coliziune. Dacă este mai sigur să procedați astfel, puteți conduce vehiculul Model S la cel mai apropiat Centru de service Tesla sau atelier de reparații aprobat de Tesla. Dacă nu se poate desfășura condusul în condiții de siguranță (nu puteți să vedeți clar peste capota înălțată, a fost deteriorat opritorul capotei etc.), trebuie să transportați vehiculul dvs.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avertisment
Dacă pe computerul de bord este afișată o alarmă care arată că a fost declanșată Capota activă în situații în care nu a fost activată, conduceți imediat vehiculul Model S la cel mai apropiat Centru de service Tesla.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Notă
Dacă bara de protecție din față este deteriorată, contactați un atelier de reparații local aprobat de Tesla pentru a inspecta dacă senzorii prezintă urme de deteriorare.