Gledališče, arkadne igre in igrače

Pregled

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Možnosti razvedrila so lahko odvisne od tržne regije, datuma proizvodnje in konfiguracije vozila.
Gledališče: Medtem ko je vozilo parkirano, predvajajte različne pretočne video vsebine (storitev, kot so Netflix, YouTube, Hulu itd.). Na voljo je samo, če je vozilo Model S povezano z omrežjem Wi-Fi ali je opremljeno s Premium povezljivostjo in je na voljo signal mobilnega omrežja.
Arkadne igre: Želite igrati? Morda boste za igranje morali uporabiti gumbe na volanu volan ali krmilnik Bluetooth ali USB. Glejte Igralni ploščki.
Igrače: Ko je vozilo parkirano, se igrajte z igračami.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Opozorilo
Te funkcije uporabljajte, samo ko je vozilo Model S parkirano. Med vožnjo bodite vedno pozorni na cestne in prometne razmere. Uporaba teh funkcij med vožnjo je nezakonita in zelo nevarna.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Za dostop do teh funkcij lahko uporabljate tudi glasovne ukaze (glejte Glasovni ukazi).

Igrače

Igrače vašega vozila vključujejo funkcije, ki jih je zabavno uporabljati. Tu je primer vrst funkcij, ki jih lahko najdete med igračami:

Izberite to ... Če želite narediti to ...
007 (samo vozila z zračnim vzmetenjem) Zdaj niste več "voznik", ampak ste "potapljač"! Če želite spremeniti globino, se dotaknite možnosti Upravljalni elementi > Vzmetenje.
Prenosni radio Če je vozilo Model S opremljeno s sistemom zvočnega opozarjanja pešcev, z vozilom v parkirni prestavi polepšajte dan pešcem z raznolikimi zvoki iz zunanjega zvočnika vozila. Za več podrobnosti glejte Prenosni radio.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Pred uporabo aplikacije Prenosni radio na javnih prostorih se seznanite z lokalno zakonodajo.
Izpusti Zabava je lahko tudi presenetljiva. Izberite svoj priljubljeni zvok izpuščanja plinov in določite sedež. Vklopite smernik ali pritisnete levi gumb za drsenje, ko želite koga potegniti za nos. Pri vozilih, ki so opremljena s sistemom zvočnega opozarjanja pešcev, lahko s parkiranim vozilom zvok oddajate tudi zunaj vozila. Toda to še ni vse! Prek mobilne aplikacije lahko merite izpuste na daljavo tako, da se dotaknete enega od štirih gumbov hitrih upravljalnih elementov in ga pridržite ter izberete gumb za prdec.
Svetlobni efekti Parkirajte na prostem, povečajte glasnost, odprite okna in uživajte v predstavi. Nastavite predstavo s svetlobnimi učinki v prihodnosti in skladbo, s katerima boste presenetili svoje bližnje.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Svetlobnih efektov ne uporabljajte, ko je vozilo parkirano na javnih cestah ali v njihovi bližini. To je namreč lahko moteče za druge uporabnike ceste. Pred vklopom svetlobnih efektov je voznikova odgovornost, da se prepriča, ali je uporaba svetlobnih efektov v skladu z lokalnimi zakoni in predpisi.
Hitrost Ludicrous (samo vozila P100D) Pritisnite in zadržite nastavitev Ludicrous za pribl. pet sekund (dotaknite možnosti Upravljalni elementi > Stopalke in krmiljenje > Pospešek > Ludicrous). Če želite pospešiti, se dotaknite možnosti Da, pripravljen sem!. Če želite prikazati moč in izmerjene pospeške na instrumenti plošči, na kratko pritisnite gumb za drsenje, da se odprejo možnosti, ki so na voljo. Nato zavrtite gumb za drsenje, da označite možnost Izmerjene vrednosti, in znova pritisnite gumb.
Mars Na zemljevidu se pojavi vaše vozilo Model S kot raziskovalno vozilo na marsovski pokrajini, v polju O vašem vozilu Tesla pa je prikazana medplanetarna vesoljska ladja SpaceX.
Mavrična vtičnica za polnjenje Ko je vozilo Model S zaklenjeno in se polni, desetkrat zapored na hitro pritisnite gumb na mobilnem priključku. Lepo, kajne?
Mavrična cesta Potrebujete več kravjih zvoncev? Potujte po mavrični cesti, tako da štirikrat zapored hitro povlečete ročico avtopilota proti sebi, ko je omogočeno samodejno krmiljenje.
Romantika V vašem avtomobilu sicer ne morete peči kostanja pri odprtem ognju, lahko pa se še vedno stiskate s svojimi najljubšimi osebami pred tem navideznim kaminom. Pripravite seznam glasbe in se prepustite romantiki!
Skicirka Izrazite Picassa v sebi. Pokažite svoj talent! Dotaknite se možnosti Objavi, če želite poslati svojo umetniško stvaritev družbi Tesla, da jo kritično oceni.
TRAX Nikoli ni prepozno, da bi sledili svojim sanjam in postali svetovno znani DJ. S sistemom TRAXlahko svoje vozilo spremenite v osebni glasbeni studio. Ko je vozilo v prestavi za parkiranje, so vam na voljo razni instrumenti in edinstveni zvoki, s katerimi lahko ustvarite svojo veliko glasbeno uspešnico. Mikrofon in slušalke niso priloženi.
Odgovor na temeljno vprašanje o življenju, vesolju in sploh vsem Preimenujte svoje vozilo v 42 (dotaknite se možnosti Upravljalni elementi > Programska oprema, nato pa se dotaknite imena vozila). Vaše vozilo ima novo ime.
Orodje za barvo avtomobila (dodatna oprema) Na zaslonu na dotik spremenite barvo svojega vozila Model S. Pritisnite gumb za spremembo barve poleg imena vozila in spremenite zunanjo barvo, odtenek in več.

Prenosni radio

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Aplikacija Prenosni radio je na voljo samo pri vozilih, opremljenih s sistemom zvočnega opozarjanja pešcev (PWS).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Pred uporabo aplikacije Prenosni radio na javnih prostorih se seznanite z lokalno zakonodajo.

Ko uporabljate aplikacijo Prenosni radio, lahko predvajate zvok prek zunanjega zvočnika sistema opozorila na pešce (PWS), ko je vozilo Model S v prestavi za parkiranje. Na primer:

 • Predvajaj tren. predstav..
 • Uporabite Megafon za projekcijo modulirane različice svojega glasu.
 • Pritisnite hupo, da predvajate prvih pet sekund poljubnega zvoka prek združljive naprave USB.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opomba
Če je v upravljanju klimatske naprave omogočen način kampiranja, lahko izstopite iz vozila in glasnost upravljate z aplikacijo Tesla.

Priprava pogona USB za Prenosni radio

Za dodajanje do petih zvokov po meri v aplikacijo Prenosni radio sledite tem korakom:

 1. V računalniku formatirajte pogon USB v format exFAT, MS-DOS FAT (za Mac), ext3 ali ext4 (NTFS trenutno ni podprt).
 2. V pogonu USB ustvarite mapo z imenom Prenosni radio.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opomba
  Pogon USB lahko vsebuje samo eno mapo. Ne smete ga na primer imeti v skupni rabi s kamero na armaturni plošči.
 3. V mapo dodajte zvočne datoteke .wav in .mp3. Čeprav lahko dodate toliko datotek, kot to omogoča prostornina pogona USB, lahko izbirate samo med prvimi petimi v abecednem redu. Imena datotek katere koli dolžine lahko vsebujejo male ali velike črke (a–z/A–Z), številke od 0 do 9, pike (.), pomišljaje (-) in podčrtaje (_).
 4. Vstavite pogon USB v sprednji vhod USB.
 5. Izberite zvok iz pogona USB tako, da izberete možnost Prenosni radio v spustnem meniju.

Odstranjevanje iger

Odstranjevanje iger je uporabno, če želite sprostiti pomnilnik v vozilu. Igre lahko odstranite tako, da odprete Arkadne igre, izberete igro, ki jo želite odstraniti, in pritisnete Odstrani. Ko odstranite igro, jo morate znova prenesti, če jo želite znova igrati.

Igralni ploščki

Igralne ploščke Bluetooth Classic lahko seznanite z vozilom Model S tako, da sledite istim korakom kot pri seznanjanju telefona (glejte Telefon, koledar in spletne konference). Po seznanjanju se igralni plošček samodejno poveže z vozilom. Ko je povezava vzpostavljena, lahko z igralnim ploščkom igrate izbrane igre. Model S podpira največ dve napravi Bluetooth hkrati (na primer dva krmilnika ali telefon in krmilnik).

Pri vozilih, izdelanih pred približno 1. novembrom 2021, lahko v sprednje vhode USB osrednje konzole vozila priklopite igralne ploščke z USB konektorjem. Pri vozilih, izdelanih po približno 1. novembru 2021, morate uporabiti vhod USB v sprednjem sovoznikovem predalu.