HomeLink-lähetinvastaanotin

Tietoja HomeLinkistä

Kuvake talosta, jonka sisällä on nuoli
Jos HomeLink® -lähetinvastaanotin sisältyy ajoneuvosi varustukseen, voit käyttää sen avulla enintään kolmea radiotaajuussignaaleilla toimivaa laitetta, mukaan lukien autotallin ovi, portti, valaisinjärjestelmä tai turvajärjestelmä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Auton valmistusajankohdasta, markkina-alueesta ja ostohetkellä valituista varusteluvaihtoehdosta riippuen kaikissa autoissa ei ole HomeLink-lähetinvastaanotinta.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä käytä HomeLink-lähetinvastaanotinta sellaisten laitteiden kanssa, joissa ei ole turvapysäytys ja -palautustoimintoa. Turvatoiminnoilla varustamattomien ovenavaajien käyttäminen lisää loukkaantumisen tai kuoleman riskiä.

Tuetut mallit

HomeLink tukee kolmea eri lähetystilaa, joita auto ja radiotaajuudella toimiva laite käyttävät keskinäiseen tiedonsiirtoon. Lähetystilan valinta määräytyy radiotaajuuslaitteen yhteensopivuuden mukaan:

 • Vakiotila: Käytä Vakiotilaa, jos radiotaajuuslaitetta käytetään kauko-ohjaimella (kuten kauko-ohjaimella avattava autotallin ovi). Tämä on yleisin lähetystila HomeLink-laitteille.
 • D-tila tai UR-tila: Käytä D- tai UR-tilaa, jos radiotaajuuslaitteella ei ole kauko-ohjainta ja vastaanottimessa on Learn-painike (se voi olla nimeltään myös Program tai Smart). Sekä D- että UR-tilassa Model 3 on suoraan yhteydessä laitteen vastaanottimeen eikä kauko-ohjaimeen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  D-tilaa käytetään pääasiassa Pohjois-Amerikassa ja UR-tilaa Euroopassa, Lähi-Idässä ja Aasiassa. Voit määrittää, missä tilassa laitteesi sopii käytettäväksi, ottamalla yhteyttä HomeLinkiin (www.homelink.com tai soittamalla numeroon 1-800-355-3515).

Jokaisen laitteen voi määrittää eri tilaan. Esimerkiksi autotallin ovi voidaan määrittää Vakiotilaan, portti D-tilaan jne. Jos haluat vaihtaa lähetystilaa, kosketa HomeLink-kuvaketta Hallintalaitteet-näkymän yläosassa ja valitse laite, jonka tilaa haluat muuttaa. Valitse sitten Ohjelma ja haluttu tila laitteelle. Vahvista koskettamalla Aseta tila -painiketta ja seuraa näytön ohjeita.

Vanhemmissa autoissa yhden laitteen tilan muuttaminen muuttaa kaikkien laitteiden tilan, mikä kannattaa muistaa lähetystiloja muuttaessa. Laitteet, jotka eivät ole yhteensopivia valitun tilan kanssa, eivät ehkä toimi. Kosketa kosketusnäytön yläosassa olevaa HomeLink-kuvaketta ja valitse sitten Vaihda lähetystila.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tarkista HomeLink-laitteen tuotetiedoista, mikä tila sopii laitteen käyttöön.

HomeLinkin ohjelmointi

HomeLink®-ohjelmointi:

Animaatio, joka esittelee HomeLinkin ohjelmointiprosessin.
 1. Pysäköi Model 3 niin, että sen etupuskuri on ohjelmoitavan laitteen edessä.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Laitteesi voi avautua tai sulkeutua tai kytkeytyä päälle tai pois päältä ohjelmoinnin aikana. Varmista ennen ohjelmointia, että laitteen edessä ei ole ihmisiä eikä esteitä.
 2. Varmista, että laitteen kauko-ohjaimessa on riittävästi virtaa. Tesla suosittelee vaihtamaan laitteen kauko-ohjaimen pariston ennen HomeLinkin ohjelmointia.
 3. Kosketa Hallintalaitteet-näkymän yläosassa olevaa HomeLink-kuvaketta.
 4. Valitse Luo HomeLink.
 5. Valitse tila, jota haluat käyttää: Vakio, D-tila tai UR-tila (katso Tuetut mallit).
 6. Anna laitteelle nimi kosketusnäytössä ja kosketa Syötä- tai Luo HomeLink -painiketta.
 7. Valitse kosketusnäytöstä Aloita ja noudata näytön ohjeita.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos näytölle avautuu laitteen ohjelmoinnin aikana vastaanottimen opetustoiminnon Kouluta vastaanotin -ikkuna, muista, että tämä vaihe on suoritettava tietyssä ajassa. Kun olet painanut laitteen kauko-ohjaimen Learn/Program/Smart-painiketta, sinulla on vain noin 30 sekuntia aikaa palata autoon, valita Jatka ja painaa sitten ohjelmoidun HomeLink-laitteen nimeä kahdesti. Voit käyttää apulaista, jotta ehdit varmasti tekemään tämän 30 sekunnissa.
 8. Kun laite on ohjelmoitu, vahvista ohjelmointi valitsemalla Tallenna.
 9. Testaa, että HomeLink toimii oikein. Saatat joutua toistamaan ohjelmoinnin useita kertoja, ennen kuin saat sen onnistumaan.

Kun ohjelmointi on suoritettu, voit käyttää laitetta koskettamalla sitä vastaavaa HomeLink-kuvaketta kosketusnäytössä. HomeLink muistaa ohjelmoitujen laitteiden sijainnin. Kun lähestyt tunnettua sijaintia, kosketusnäytön HomeLink-valinta tulee automaattisesti näkyviin. Kun poistut paikasta, valinta poistuu näkyvistä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
HomeLink-kuvake näkyy kosketusnäytön yläosassa, kun Model 3 havaitsee ohjelmoidun HomeLink-laitteen kantaman sisällä eikä kosketusnäytössä vielä ole HomeLink-näyttöä tai -ponnahdusikkunaa.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos tarvitset lisätietoja tai tietoja yhteensopivuudesta, ota yhteyttä HomeLinkiin (www.homelink.com tai soita numeroon 1 800 355 3515).

Automaattinen avaaminen ja sulkeminen

HomeLink-laitteen toiminnan voi automatisoida toimimaan kosketusnäyttöä käyttämättä siten, että laite avautuu, kun tulet tietylle etäisyydelle, ja sulkeutuu, kun ajat pois:

 1. Kosketa Hallintalaitteet-näytön yläosassa olevaa HomeLink-kuvaketta ja valitse laite, jonka haluat automatisoida.
 2. Valitse Avaa automaattisesti saavuttaessa -valintaruutu, jos haluat laitteen avautuvan, kun lähestyt sitä.
 3. Määrittele avauksen käynnistävä etäisyys Model 3 -auton ja laitteen välillä nuolinäppäimillä.
 4. Valitse Sulje automaattisesti poistuttaessa -valintaruutu, jos haluat laitteen sulkeutuvan, kun ajat pois.

Kun lähestyt laitetta (tai ajat pois sellaisen laitteen läheisyydestä), joka on määritetty toimimaan automaattisesti, HomeLink-tilakuvakkeessa näkyy automaattisesta avautumisesta/sulkeutumisesta kertova laskuri. Jos et halua laitteen avautuvan tai sulkeutuvan automaattisesti, valitse kosketusnäytöstä Ohita automaattinen avaaminen tai Ohita automaattinen sulkeminen laskurin ollessa käynnissä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Älä luota siihen, että HomeLink sulkee laitteen kokonaan.

Homelink-laitteen paikan palautus

Tilanteessa, jossa ajat HomeLink-laitteen luokse, eikä se avaudu, tai jos kosketusnäyttö ei näytä ilmoitusta lähestyessäsi ohjelmoitua laitetta, laitteen sijainti on ehkä palautettava. Se tapahtuu pysäköimällä mahdollisimman lähelle HomeLink-laitetta (autotallin ovea, porttia tms.) ja siirtymällä HomeLink-asetussivulle Hallintalaitteet-näkymän yläosan HomeLink-kuvakkeesta. Valitse kosketusnäytöltä laitteen nimi, jonka haluat palauttaa, ja valitse Nollaa sijainti.

Laitteen poistaminen

Poista HomeLink-laite koskettamalla Hallintalaitteet-näkymän yläosan HomeLink-kuvaketta. Valitse kosketusnäytöstä laitteen nimi, jonka haluat poistaa ja valitse Poista.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit myös poistaa HomeLink-asetukset sekä muut henkilökohtaiset tiedot (tallennetut osoitteet, suosikkimusiikkisi, tuodut yhteystiedot jne.) suorittamalla tehdasasetuksien palautuksen. Katso Henkilökohtaisten tietojen poistaminen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Turvallisuussyistä HomeLink-laitteet on poistettava, mikäli myyt Model 3 -auton.

HomeLink-järjestelmän vianetsintä

Vakiotila

Standard Mode -tilassa Model 3 tallentaa radiotaajuussignaalin HomeLink-laitteesi kauko-ohjaimesta. Kosketusnäytössä opastetaan seisomaan auton edessä, osoittamaan laitteen kauko-ohjaimella etupuskuriin ja pitämään painiketta painettuna, kunnes ajovalot välähtävät. Ajovalojen välähdys on merkki siitä, että Model 3 on oppinut tämän kauko-ohjaimen signaalin, ja voit valita kosketusnäytöstä Jatka. Jos ajovalot eivät välähdä:

 • Tarkista kauko-ohjaimen paristot. Paristot kannattaa vaihtaa ennen ohjelmoinnin aloittamista.
 • Varmista, että seisot Model 3 -ajoneuvon edessä siten, että laitteen kauko-ohjain on 5 cm:n etäisyydellä Tesla-keulakoristeesta.
 • Paina laitteesi kauko-ohjaimen painiketta, kunnes ajovalot välähtävät. Joissakin tapauksissa kauko-ohjaimen painiketta on pidettävä painettuna jopa kolmen minuutin ajan.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Joitakin HomeLink-laitteiden kauko-ohjaimia on painettava lyhyesti useita kertoja (noin 1 sekunnin painallukset) yhden pitkän painalluksen sijaan. Jos et saa ohjelmointia onnistumaan pitkällä painalluksella useista yrityksistä huolimatta, kokeile useita yhden sekunnin painalluksia.

D-tila ja UR-tila

D-Mode- ja UR-Mode-tiloissa laitteen vastaanotin oppii Model 3 -auton signaalin. Kosketusnäytössä kehotetaan painamaan laitteen vastaanottimen Learn-painiketta (joka voi olla nimeltään Program tai Smart). Jos toiminto ei toimi asianmukaisesti, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 • Pysäköi Model 3 niin, että sen puskuri on mahdollisimman lähellä autotallin ovea, porttia tai muuta ohjelmoitavaa kohdetta.
 • Varmista, että painat vastaanottimen Learn/Program/Smart-painiketta. Ohjelmoitavan radiotaajuuslaitteen mukana toimitetuissa tuotetiedoissa on lisätietoja vastaanottimen kytkemisestä opetustilaan.
 • Jos näytölle avautuu laitteen ohjelmoinnin aikana vastaanottimen opetustoiminnon ”Train the receiver” -ikkuna, muista, että tämä vaihe on suoritettava tietyssä ajassa. Kun olet painanut laitteen kauko-ohjaimen tai vastaanottimen Learn/Program/Smart-painiketta, sinulla on noin 30 sekuntia aikaa palata autoon, valita Jatka ja painaa sitten ohjelmoidun HomeLink-laitteen nimeä kaksi kertaa. Tämän vaiheen suorittamiseen kannattaa pyytää apua.
 • Useimmat laitteet pysyvät opetustilassa ainoastaan 3–5 minuutin ajan. Toimi auton kosketusnäytön ohjeiden mukaisesti heti painettuasi laitteen Learn/Program/Smart-painiketta.

Jos tarvitset lisätietoja tai tietoja yhteensopivuudesta, ota yhteyttä HomeLinkiin (www.homelink.com tai soita numeroon 1 800 355 3515).