Hallintalaitteet

Hallintalaitteet – yleiskatsaus

Hallintalaitekuvake
Valitse Hallintalaitteet kosketusnäytön alakulmassa, jotta voit muuttaa ominaisuuksia ja mukauttaa Model 3 -auton itsellesi sopivaksi. Hallintalaitteiden näkymä tulee näkyviin kartan päälle. Koskettamalla Hallintalaitteet-näytössä näkyvää vaihtoehtoa saat näkyviin siihen liittyvät asetukset. Sulje näyttö pyyhkäisemällä.
Tietokuvake
Kun infokuvake näkyy tietyn asetuksen kohdalla, voit avata sitä koskettamalla ponnahdusikkunan, jossa on kyseistä asetusta koskevia hyödyllisiä tietoja.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Monia ajoneuvon hallintalaitteita ja asetuksia (kuten ilmastointia, mediaa ja navigointia) voi käyttää äänikomennoilla (katso Puheohjaus).
Päähallintalaitteiden näkymä, välilehdet vasemmalla ja vastaavat asetukset oikealla
 1. Käytettävissä olevien asetusten luettelo. Kun valitset kohteen tästä luettelosta, siihen liittyvät asetukset näkyvät ruudun oikealla puolella.
 2. Asetusalue. Valitun asetuksen valinnat näkyvät tässä, ja ne on kuvattu seuraavassa osiossa.

Polkimet ja ohjaus

Kiihtyvyys: Kiihtyvyyden määrän säätäminen. Kiihtyvyyden määrän säätäminen. Chill-asetus rajoittaa kiihtyvyyttä tehden ajettavuudesta tasaisen ja leppoisan, kun taas Normaali- tai Sport-asetuksilla käytössä on normaali kiihtyvyys (auton mallin ja varustelun mukaisesti).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun Chill on valittuna, kosketusnäytössä ajonopeuden yläpuolella näkyy Chill.

Ohjaustila: Säädä ohjauspyörän vastusta (katso Ohjaustehon säätö).

Pysäytystila: Valitse, miten haluat Model 3 -auton toimivan, kun sen nopeus on laskenut regeneratiivisen jarrutuksen vuoksi erittäin matalaksi, eteenpäinajon tai peruutuksen ajotila on edelleen käytössä ja sekä kaasu- että jarrupoljin ovat vapautettuina. Katso Pysäytystila. Voit säätää tätä asetusta vain, kun Model 3 -auton pysäköintivaihde on valittuna.

Track Mode: (käytettävissä vain Performance-mallin ajoneuvoissa). Kun toiminto on käytössä, se parantaa suorituskykyä ja hallintaa suljetulla ajoradalla ajettaessa muokkaamalla ajoneuvon ajonvakautuksen, luistoneston, regeneratiivisen jarrutuksen ja jäähdytysjärjestelmän toimintoja (katso Track Mode -tila).

Slip Start: Ota käyttöön, kun haluat luistattaa renkaita (katso Luistonestotoiminto).

Trailer-tila (käytettävissä vain, jos ajoneuvossa on varusteena hinauspaketti): Tämä tila on aina kytkettävä käyttöön, kun autolla vedetään perävaunua. Jotkin Autopilot-ominaisuudet ja takatunnistintoiminto eivät välttämättä ole käytettävissä. Katso Trailer-tila).

Lataus

Katso latauksen tila ja säädä lataukseen liittyviä asetuksia Model 3 (katso Latausohjeet).

Autopilot

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Markkina-alueen, ajoneuvon kokoonpanon, ostettujen varusteiden ja ohjelmistoversion mukaisesti autossasi ei ehkä ole kaikkia seuraavassa kuvattuja Autopilot-ominaisuuksia.
Säädä Autopilot-toimintoja, jotka tekevät ajokokemuksesta turvallisemman ja miellyttävämmän. Katso yleiskatsaus Autopilotin osista ja ominaisuuksista: Tietoa Autopilot-järjestelmästä.
 • Automaattiohjaus (beeta): Ota käyttöön toiminto, joka sisältää liikennettä havainnoivan vakionopeudensäätimen lisäksi automaattisen ohjauksen (katso Automaattiohjaus).
 • Autopilot-navigointi (beeta): Navigate on Autopilot -toiminto ohjaa automaattisesti poistumis- ja risteysliittymiin navigoitavan reitin mukaisesti. Toiminto myös ehdottaa moottoritieltä poistumiseen valmistavia kaistanvaihtoja ja minimoi ajoajan määränpäähäsi (käytettävissä vain, jos autossa on täysin itsestään ajava laitteisto). Koskettamalla kohtaa Mukauta Autopilot-navigointia voit valita, miten haluat Autopilot-navigointi-toiminnon toimivan. Voit esimerkiksi määrittää toiminnon alkavan jokaisen ajomatkan alussa tai määrittää, miten toiminto suorittaa kaistanvaihdot (katso Autopilot-navigointitoiminto).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Navigate on Autopilot -toiminto ei ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla.
 • Liikennevalo- ja stop-merkkiohjaus (beeta): Jos otat tämän käyttöön, Model 3 pysähtyy automaattisesti liikennevaloissa ja stop-merkkien edessä, kun Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin tai Autosteer-automaattiohjaus on käytössä (katso Liikennevalon varoitus ja stop-merkkivaroitus) (saatavana vain, jos autossa on Full Self-Driving -lisävaruste).
 • Summon (beeta): Voit pysäköidä ja noutaa Model 3 -auton automaattisesti ollessasi sen ulkopuolella (katso Summon) (käytettävissä vain, jos autossa on täysin itsestään ajava laitteisto).

  Mukauta Summon: Määritä tila puskurin edessä, etäisyys, tila sivuilla sekä vaatiiko Summonin käyttäminen painikkeen jatkuvaa painamista (jatkuvaa painallusta ei voi poistaa käytöstä kaikilla markkinoilla).

  Valmiustila: Voit käyttää valmiustilaa poistamaan Smart Summon -kutsutoiminnon (jos varusteena) käynnistymiseen liittyvän viiveen.

 • Aseta nopeus: Kun aktivoit liikennettä havainnoivan Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäätimen tai Autosteer-automaattiohjauksen, valitse asetetaanko nopeudeksi aluksi Nopeusrajoitus vai Nykyinen nopeus (katso Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin).
 • Poikkeama: Jos valitset vakionopeudensäädön nopeusrajoituksen perusteella, voit valita poikkeaman Kiinteä, jolloin nopeutta säädetään kaikilla teillä kiinteästi nopeutena km/h, tai poikkeaman Prosenttiosuus, jolloin nopeutta säädetään prosenttiosuutena tien kulloisestakin havaitusta nopeusrajoituksesta.
 • Kuolleen kulman kamera: Kun asetuksena on Päällä, kosketusnäytössä esitetään vastaavanpuoleisen sivukameran kuva, kun suuntavilkku kytketään käyttöön kaistanvaihtoa varten. Katso Kuolleen kulman kamera ja törmäyksestä varoittava varoitusääni.
 • Kuolleen kulman törmäyksestä varoittava varoitusääni: Määritä, haluatko järjestelmän antavan äänimerkin tilanteessa, jossa se havaitsee ajoneuvon kuolleessa kulmassa ja mahdollisen törmäysvaaran (katso Kuolleen kulman kamera ja törmäyksestä varoittava varoitusääni).
 • Nopeusrajoitusvaroitus: Valitse, miten havaitun nopeusrajoituksen ylittämisestä mahdollisesti varoitetaan (katso Nopeusavustin).
 • Nopeusrajoitus: Valitse, käyttääkö Nopeusrajoitusvaroitus suhteellista vai absoluuttista nopeusrajoitusta (katso Nopeusavustin). Jos valitset suhteellisen nopeusrajoituksen, voit määrittää Poikkeaman, jolloin hälytys annetaan, kun nopeusrajoitus ylitetään määritetyn poikkeaman verran.
 • Kaistaltapoistumisen välttämistoiminto: Valitse tapa, jolla ohjauspyörä reagoi tilanteessa, jossa etupyörä ylittää kaistamerkinnän eikä sen puolen suuntavilkkua ole kytketty (katso Kaistanpitoavustin).
 • Etutörmäysvaroitus: Valitse, antaako Model 3 näkyvän ja kuuluvan varoituksen tilanteissa, joissa etutörmäyksen vaara on suuri (katso Collision Avoidance Assist -törmäyksenestoavustin).
 • Kaistaltapoistumisen hätävälttäminen (jos varusteena): Kun tämä on käytössä, Model 3 yrittää estää törmäyksen viereisellä kaistalla olevaan esteeseen ohjaamalla auton takaisin omalle ajokaistalle hätätilanteissa (katso Kaistaltapoistumisen hätävälttämistoiminto).
 • Automaattinen hätäjarrutus: Valitse, haluatko Model 3 -auton jarruttavan automaattisesti tilanteissa, joissa törmäyksen katsotaan olevan väistämätön (katso Collision Avoidance Assist -törmäyksenestoavustin).
 • Esteet huomioiva kiihdytys: Valitse, haluatko kiihtyvyyden laskevan automaattisesti tilanteissa, joissa Model 3 pysäytetään (tai se liikkuu hitaasti) ja kiihdytät kohti havaittua estettä (katso Obstacle-Aware Acceleration -kiihdytysjärjestelmä).
 • Liikennettä havainnoivan vakionopeudensäätimen merkkiääni: Jos toiminto on käytössä, järjestelmä antaa äänimerkin, kun liikennettä havainnoiva vakionopeudensäädin otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä.
 • Vihreän liikennevalon merkkiääni (jos varusteena): Toiminto antaa aktivoituna äänimerkin, kun odotat liikennevaloissa ja valo muuttuu vihreäksi. Jos et käytä aktiivisesti liikennettä havainnoivaa Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädintä ja odotat liikennevaloissa toisen ajoneuvon takana, järjestelmä antaa äänimerkin, kun edessä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle.

Lukot

Avaimet: Voit tarkastella kaikkia Model 3 -auton avaimia ja niihin liittyviä kuljettajaprofiileita. Voit lisätä tai poistaa kuhunkin avaimeen liittyvän kuljettajaprofiilin tai muuttaa sitä (katso Kuljettajaprofiilit).

Ikkunoiden lukitus: Lukitsee takaikkunoiden kytkimet.

Lapsilukko: Jos tämä on käytössä, turvalukitus estää takaovien avaamisen auton sisältä.

Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa: Jos tämä asetus on käytössä, ovet lukkiutuvat automaattisesti, kun kävelet pois auton luota avainlähetin tai puhelinavain mukanasi (katso Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa).

Kuljettajan oven lukituksen avaustila: Kuljettajan oven avauksen lukituksen avaustila avaa kuljettajan oven vasta sen jälkeen, kun auton lukitus on avattu.

Lukituksen avaus pysäköitäessä: Jos tämä asetus on käytössä, ovien lukitus avataan automaattisesti, kun kytket pysäköintitilan (P) (katso Ovien lukituksen avaaminen pysäköintivaihde kytkettynä).

Auto jäänyt auki -ilmoitukset: Valitse, haluatko Model 3 -autosi lähettävän ilmoituksen Teslan mobiilisovellukseen, jos auto on jätetty lukitsematta noin yli 10 minuutiksi poistumisesi jälkeen:
 • Pois: Saat ilmoituksen, jos jätät Model 3 -auton lukitsematta.
 • Ovet: Saat ilmoituksen vain, jos ovi tai tavaratilan kansi on jäänyt auki.
 • Ovet ja ikkunat: Sen lisäksi, että saat ilmoituksen silloin, kun ovi tai tavaratilan kansi on jäänyt auki, saat ilmoituksen myös silloin, kun Model 3 on lukittuna ja ikkuna on jäänyt auki.
Koskettamalla Jätä pois koti -valintaa voit poistaa ilmoituksen käytöstä, kun Model 3 on pysäköitynä Suosikit-luettelossasi kodiksesi eli Koti-sijainniksi merkittyyn sijaintiin (katso Koti-, työ- ja suosikkisijainnit).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Auto jäänyt auki -ilmoitukset -toiminnon käyttö edellyttää, että mobiilikäyttöasetus on käytössä (Hallintalaitteet > Turvallisuus > Salli mobiilikäyttö).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ilmoituksia ei lähetetä silloin, kun Model 3 on Camp Mode -tilassa tai Tesla Theater -toiminto (jos varusteena) on käytössä.

Lukituksen vahvistusääni: Jos toiminto on käytössä, Model 3 antaa lyhyen äänimerkin, kun auto lukitaan tai avataan (katso Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa).

Sulje ikkunat lukittaessa: Jos tämä asetus on käytössä, kaikki ikkunat lukittuvat automaattisesti, kun lukitset Model 3 -auton.

Valot

Ohjaa sisä- ja ulkovaloja. Katso Valot.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voi myös ohjata ajovaloja koskettamalla kaukovalojen painiketta ohjauspyörän vasemmalla puolella ja valitsemalla sitten vaihtoehdon kosketusnäytöstä. Katso Ajovalojen kaukovalot.

Näyttö

Mukauta kosketusnäyttö ja mittaristo haluamasi mukaiseksi.
 • Ulkoasu: Valitse näytön teemaksi Tumma tai Vaalea. Kun asetukseksi on valittu Auto, kirkkaus valitaan automaattisesti ympäröivän valaistuksen kirkkauden perusteella.
 • Kirkkaus: Valitse kirkkaustaso vetämällä liukusäädintä. Jos Näyttötila-asetukseksi on valittu Auto, kosketusnäyttö säätää kirkkaustasoa sekä ympäröivän valaistuksen että oman mieltymystesi mukaisesti. Model 3 muistaa valitsemasi kirkkausasetuksesi ja säätää kosketusnäyttöä sen mukaan.

Näytön puhdistustila: Kun toiminto on käytössä, kosketusnäyttö muuttuu tummaksi ja kytkeytyy väliaikaisesti pois käytöstä, jotta puhdistaminen olisi helpompaa. Poistu näytön puhdistustilasta seuraamalla näytön ohjeita.

Kosketusnäytön kieli: Valitse kieli, jota kosketusnäytössä käytetään.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Model 3 on oltava pysäköintivaihteella vaihtaessasi kielen. Kielen vaihtamista seuraa pieni viive, kun Model 3 sammuttaa ja käynnistää kosketusnäytön uudelleen.

Puheentunnistuksen kieli: Valitse äänikomentojen kieli.

Navigoinnin puhekieli: Valitse kieli navigointijärjestelmän puhutuille ohjeille.

Aika: Valitse ajan 12 tai 24 tunnin esitystapa.

Alueen muoto (jos käytettävissä): Valitse alue, jonka päivämäärän muotoa haluat käyttää näytössä (mm-dd-yy/dd-mm-yy, jne.). Voit valita myös desimaalierottimet (5.123, 5,123, jne.).

Energianäyttö: Näytä jäljellä oleva varaus ja latausyksiköt joko jäljellä olevan varauksen prosentteina tai arviona matkasta, joka akkujen varauksella voidaan ajaa.

Matka: Valitse, näytetäänkö toimintamatka maileina vai kilometreinä.

Lämpötila: Valitse, näytetäänkö lämpötila fahrenheit- vai celsiusasteina.

Rengaspaine: Valitse, näytetäänkö rengaspaineet bar- vai psi-yksikössä.

Matkat

Voit näyttää matkamittarin sekä näyttää ja nollata enintään kaksi osamatkamittaria, jotka näyttävät ajetun matkan (katso Matkatiedot).

Navigointi

Mukauta navigointijärjestelmän toimintaa:

 • Navigoinnin äänenvoimakkuus: Säädä navigoinnin ohjeiden äänenvoimakkuutta ylös valitsemalla + tai alas valitsemalla - kosketusnäytöstä. Äänenvoimakkuuden vähentäminen nollaan mykistää ohjeet. Kun navigointireitti on aktiivinen, voit vaientaa ääniohjeet koskettamalla äänenvoimakkuuden kuvaketta käännös käännökseltä esitettävien ajo-ohjeiden listassa.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Tämä äänenvoimakkuuden asetus koskee vain navigointijärjestelmän puhuttuja ohjeita. Se ei muuta mediasoittimen ja puheluiden äänenvoimakkuutta.
 • Automaattinen navigointi: Jos tämä asetus on käytössä ja puhelimen kalenteri on synkronoitu Model 3 -autoon, järjestelmä luo automaattisesti reitin tapahtumaan, jos menet Model 3 -autoon kahden tunnin sisällä tapahtuman alkamisesta (jos tapahtumalle on kalenterissa kelvollinen osoite). Kun tämä ominaisuus on käytössä, Model 3 luo myös automaattisesti navigointireitin määrittämiisi koti- ja työosoitteisiin arkipäivinä (katso Automaattinen navigointi).
 • Matkasuunnittelija: Matkan suunnittelutoiminnon avulla (jos saatavana markkina-alueellasi) voit suunnitella ajomatkasi ja lisätä pysähdyksiä Supercharger-asemille, jos kohteeseen pääseminen edellyttää lataamista matkalla (katso Matkasuunnittelija).
 • Online reitin valinta: Kun tämä asetus on valittu, Model 3 voi luoda navigointikohteeseen automaattisesti uuden reitin viivästysten välttämiseksi (katso Käytönaikainen reitin valinta).
 • Vältä lauttoja: Kun käytössä, navigointireitti välttää lossit.
 • Vältä maksullisia teitä: Kun käytössä, navigointireitti välttää tullimaksuja sisältävät reitit.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit tarkastella näitä navigointijärjestelmän asetuksia myös koskettamalla kartan asetuskuvaketta (katso Kartat ja navigointi).

Turvallisuus

Hätäpuhelu: Vakavassa onnettomuus- tai hätätilanteessa Hätäpuhelutoiminto muodostaa yhteyden pelastuspalveluun automaattisesti ja saattaa lähettää hätäkeskukselle (Public Safety Answering Point, PSAP) standardin mukaiset tiedot (katso Hätäpuhelu).

Salli mobiilikäyttö: Salli yhteys Tesla-mobiilisovelluksestasi Model 3 -autoosi (katso Mobiilisovellus).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos haluat poistaa mobiilikäytön sallivan asetuksen käytöstä, sinun on annettava Tesla-tilisi tunnukset.

Seisontajarru: Kytke ja vapauta seisontajarru manuaalisesti (katso Seisontajarru).

Virran katkaiseminen: Sammuta Model 3 manuaalisesti (katso Sammuttaminen).

Nopeusrajoitustila: Nopeusrajoitustila rajoittaa kiihtyvyyttä ja ajonopeuden valittuun arvoon välillä 80–145 km/h. Kun käytät tätä toimintoa ensimmäisen kerran, sinun on luotava 4-numeroinen PIN-koodi, jolla Nopeusrajoitustilan voi kytkeä käyttöön ja pois käytöstä. Kun toiminto on käytössä ja ajonopeus on noin 5 km/h enimmäisnopeutta alempi, ajoneuvo antaa äänimerkin, mittaristossa näkyy viesti ja Model 3 lähettää ilmoituksen mobiilisovellukseen. Nopeusrajoitustilan käyttöönotto:
 1. Varmista, että Model 3 -autossa on valittuna pysäköintivaihde.
 2. Valitse kosketusnäytössä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Nopeusrajoitustila tai mobiilisovelluksessa Hallintalaitteet.
 3. Valitse enimmäisajonopeus.
 4. Vedä liukusäädin Päällä-asentoon.
 5. Anna nelinumeroinen PIN-koodi, jota haluat käyttää Nopeusrajoitustilan käyttöön ottamiseen ja käytöstä poistamiseen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos unohdat PIN-koodisi, voit poistaa Nopeusrajoitustilan käytöstä antamalla Tesla-tilisi kirjautumistiedot.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun Nopeusrajoitustila on käytössä, kiihdytysasetukseksi (Hallintalaitteet > Polkimet ja ohjaus > Kiihtyvyys) määritetään automaattisesti Chill.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Alamäkeen ajettaessa Model 3 -auto saattaa ylittää asettamasi enimmäisnopeuden.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Nopeusrajoitustila ei korvaa hyvää arviointikykyä, kuljettajakoulutusta eikä nopeusrajoitusten ja ajo-olosuhteiden tarkkaa seurantaa. Onnettomuuksia voi tapahtua millä tahansa nopeudella.

Sentry Mode: Kun toiminto on käytössä, kamerat ja anturit pysyvät käynnissä ja ovat valmiina kuvaamaan epäilyttävää toimintaa, kun Model 3 on lukittuna ja pysäköitynä. Katso (Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen).

Kojelautakamera (jos varusteena): Kun toiminto on käytössä, kameroilla voi kuvata ja tallentaa videokuvaa ympäröivästä tiestä (katso Kojelautakameran käyttäminen). Mukauta kojelautakameraa seuraavilla valinnoilla:
 • Auto: Kojelautakamera tallentaa automaattisesti videokuvaa USB-muistitikulle (jos sellainen on käytettävissä ja asennettu) aina, kun Model 3 tunnistaa turvallisuuteen liittyvän tapahtuman, kuten törmäyksen tai turvatyynyn laukeamisen.
 • Manuaalinen: Sinun on kosketettava Kojelautakamera-kuvaketta, jotta video viimeisen kymmenen minuutin ajalta tallentuu USB-muistitikulle.
 • Pois: Kojelautakamera on poissa käytöstä, kunnes valitset kosketusnäytöstä Auto tai Manuaalinen.
 • On Honk: Kun käytät äänimerkkiä, Kojelautakamera tallentaa videon viimeisen kymmenen minuutin ajalta USB-muistitikulle.

Poista kojelautakameran leikkeet: Poistaa kaikki kojelautakameran ja Sentry Mode -vartiotilan tallenteet mukaan lukien viimeisimmät ja tallennetut leikkeet.

Alusta USB-asema (jos varusteena): Jos etuosan USB-porttiin on liitetty USB-muistitikku, se on alustettava koskettamalla tätä kohtaa, jotta Model 3 voi tallentaa videomateriaalia käyttämällä kojelautakameraa, Sentry Mode -tilaa tai Track Mode -tilaa, jos varusteena (katso USB-muistitikun vaatimukset videoiden tallentamista varten).

Pysäköintiavustimen merkkiäänet: Jos toiminto on käytössä, kuulet pysäköidessä merkkiäänen, kun Model 3 lähestyy estettä (katso Pysäköintiavustin).

Joe Mode: Kun käytössä, ajoneuvosi laskee äänimerkkien äänenvoimakkuutta suuntavilkkuja lukuun ottamatta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joe Mode ei välttämättä ole käytettävissä toimitushetkellä.

Turvahälytin (jos varusteena): Ota hälytysjärjestelmä käyttöön (katso Turvallisuusasetukset).

Kallistus/tunkeutuminen: Jos autosi sisältää turvallisuuspaketin, Model 3 toistaa akkuvarmistetun varoitusäänen, jos se havaitsee liikettä matkustamon sisällä tai jos autoa siirretään tai kallistetaan (esimerkiksi hinausautolla tai tunkilla). Katso Kallistus/tunkeutuminen (jos sisältyy toimintoihin).

Aja PIN-koodilla: Voit lisätä turvallisuutta estämällä Model 3 -auton luvattoman käyttöönoton 4-numeroisella PIN (Personal Identification Number) -koodilla (katso Aja PIN-koodilla).

Hansikaslokeron PIN: Voit suojata hansikaslokeron sisällön vieläkin paremmin määrittämällä nelinumeroisen PIN-koodin (katso Hansikaslokeron PIN).

Ohjaamon ylikuumenemissuoja: Voit alentaa auton sisätilan lämpötilaa erittäin kuumissa ympäristön olosuhteissa jopa 12 tunnin ajan siitä, kun olet poistunut Model 3 -autosta (katso Sisätilojen ylikuumenemisen suojaustoiminto). Ohjaamon ylikuumenemissuoja poistuu käytöstä 12 tunnin kuluttua tai kun akussa jäljellä oleva varaus laskee 20 prosenttiin sen mukaan, kumpi ehto täyttyy ensin.

Matkustajan etuturvatyyny: Hallitse etumatkustajan turvatyynyä manuaalisesti (koskee vain alueita, joilla turvatyynyn voi poistaa manuaalisesti käytöstä). Katso Turvatyynyt.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joillakin alueilla etumatkustajan turvatyynyä voidaan hallita myös koskettamalla kosketusnäytössä olevaa turvatyynyn tilan kuvaketta.

Huolto

Käsikirja: Näytä näytöllä Käsikirja. Näytöllä käytettävä omistajan käsikirja päivitetään yleensä jokaisen ohjelmistopäivityksen yhteydessä, joten se sisältää yleensä tuoreempaa tietoa kuin Teslan muualla (esimerkiksi verkossa) jakamat materiaalit.

Autopesutila: Ota tila käyttöön ennen autopesulan käyttöä, jotta kaikki ovet ja ikkunat ovat varmasti suljettuina ja äänimerkit poissa käytöstä. Katso Car Wash Mode -tila.

Säädä ajovalot: Säädä ajovalojen kulmaa . Katso Ajovalojen säätäminen.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Ainoastaan Teslan huolto saa säätää ajovaloja.

Hinaus: Valmistele Model 3 kuljetusta varten asettamalla se vapaalle vaihteelle (älä kytke seisontajarrua), kun poistut autosta. Katso Kuljetusohjeita.

Vanteiden määritys: Päivitä ajoneuvosi pyöräasetukset, kun asennat uudet pyörät tai vaihdat ne. Myös autosi kuvassa kosketusnäytössä näytetään oikeat pyörät.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Ajoneuvosi pyöräasetusten muuttaminen saattaa vaikuttaa toimintamatka-arvioihin, rengaspaineiden varoituksiin ja ajoneuvon esitystapaan. Katso Renkaiden hoito ja huolto.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Käytä vain Teslan hyväksymiä pyöriä asentaessasi tai vaihtaessasi pyöriä. Muiden kuin Teslan hyväksymien pyörien käyttäminen voi aiheuttaa vakavia vaurioita. Tesla ei ole vastuussa vahingoista, jotka aiheutuvat muiden kuin Teslan hyväksymien pyörien käyttämisestä.

Ilmoitukset: Näyttää luettelon ilmoituksista, jotka ovat hiljattain esiintyneet ajoneuvossasi.

Kameran kalibrointi (jos varusteena): Tyhjennä Autopilot-kameroiden olemassa oleva kalibrointi kameroiden asentojen ja kulmien nollaamiseksi. Kun kalibrointi on tyhjennetty, sinun on kalibroitava kamerat ajamalla autolla. Katso lisätietoja kohdasta Kameroiden kalibrointi ajamalla autoa.

Aseta tehdasasetukset: Poista kaikki henkilökohtaiset tiedot (tallennetut osoitteet, suosikkimusiikkisi, HomeLink-asetukset jne.) ja palauta kaikki asetukset tehdasasetuksiin. Tämä on hyödyllinen toiminto siinä tapauksessa, että Model 3 vaihtaa omistajaa. Ennen tietojen poistamista sinun on annettava Tesla-tilisi tiedot.

Pyyhkimien huoltotila: Toiminto helpottaa pyyhkijöiden käsittelyä (katso Pyyhkimien sulat ja pesusuuttimet).

Ohjelmisto

Lue lisää Model 3 -autostasi ja ohjelmistopäivitysten tilasta:

 • Katso Model 3 -autostasi tietoja, kuten VIN-numero, ajoneuvon nimi ja matkamittarin lukema. Saat näkyviin luettelon ajoneuvosi eri varusteista valitsemalla kohdan Auton lisätiedot.
 • Katso täältä nykyinen ohjelmistoversio, karttaversio ja julkaisutiedot.
 • Näytä ja asenna uusia ohjelmistopäivityksiä. Model 3 on yhdistettävä Wi-Fi-verkkoon, jotta ohjelmisto voidaan päivittää.
 • Valitsemalla Ohjelmiston päivitysasetukset voit määrittää, miten usein haluat vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä (katso Ohjelmistopäivitysten asetukset).

Voit personoida Model 3 -autoasi entisestään antamalla sille nimen. Kosketa Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Nimeä auto ruudun oikealla puolella Model 3 -auton kuvan alapuolella. Jos Model 3 on jo nimetty, sen nimi näkyy tässä. Voit vaihtaa nimen koskettamalla olemassa olevaa nimeä. Kirjoita uusi nimi ponnahdusikkunaan ja valitse sitten Tallenna. Model 3 -auton nimi näkyy myös Tesla-mobiilisovelluksessa.

Henkilökohtaisten tietojen poistaminen

Voit poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot (tallennetut osoitteet, suosikkimusiikkisi, HomeLink-asetukset jne.) ja palauttaa kaikki mukautetut asetukset tehdasasetuksiin. Tämä on hyödyllinen toiminto siinä tapauksessa, että Model 3 vaihtaa omistajaa. Valitse Hallintalaitteet > Huolto > Aseta tehdasasetukset. Ennen tietojen poistamista Model 3 varmistaa tunnistetietosi pyytämällä Tesla-tilisi käyttäjätunnuksen ja salasanan.