Starten en uitschakelen

Starten

Wanneer u een portier opent om in de Model 3 te stappen, gaat het touchscreen aan en kunt u alle bedieningen gebruiken. Rijden met de Model 3:
  1. Trap het rempedaal in - de Model 3 wordt ingeschakeld en is klaar om te rijden.
  2. Selecteer een rijmodus - beweeg de versnellingshendel omlaag voor rijden of omhoog voor achteruit (zie Schakelen).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als de functie Pincode voor rijden is ingeschakeld (zie Pincode voor rijden), moet u ook een geldige pincode invoeren op het touchscreen voordat u kunt rijden met de Model 3.

Alles wat van belang is tijdens het rijden, wordt op het touchscreen van de Model 3 weergegeven.

Rijversnelling uitgeschakeld - Verificatie vereist

Als de Model 3 geen sleutel detecteert wanneer u het rempedaal intrapt (er is geen sleutel of telefoonsleutel gedetecteerd, of er zijn 2 minuten verstreken sinds u de sleutelkaart hebt gebruikt), geeft het touchscreen een melding weer dat om te gaan rijden een authenticatie vereist is.

Als u deze melding ziet, plaats de sleutelkaart dan achter de bekerhouders waar de RFID-zender die kan lezen. De periode van de twee-minutenauthenticatie gaat opnieuw in en u kunt de Model 3 starten door het rempedaal in te trappen.

Sleutelkaart op middenconsole plaatsen om te authentiseren voor het rijden.

Er zijn verschillende factoren die bepalen of de Model 3 een telefoonsleutel of sleutel kan detecteren (bijvoorbeeld een lege batterij van het apparaat, waardoor het niet langer kan communiceren via Bluetooth).

Houd altijd uw telefoonsleutel, sleutel of sleutelkaart bij u. Na het rijden is uw sleutel nodig om de Model 3 na uitschakeling opnieuw te kunnen starten. Bij het verlaten van de Model 3 moet u uw sleutel meenemen om de Model 3 handmatig of automatisch te vergrendelen.

Uitschakelen

Zet de auto na het rijden in stand P (Parkeren) door de toets op het uiteinde van de rijhendel in te drukken. Als u met uw telefoonsleutel of sleutel de Model 3 verlaat, zal de auto zichzelf automatisch uitschakelen en gaat het touchscreen uit.

Model 3 schakelt zichzelf ook automatisch uit als de auto langer dan 30 minuten in de stand P (Parkeren) staat, ook als u nog achter het stuur zit.

Hoewel dit gewoonlijk niet nodig is, kunt u de Model 3 uitschakelen terwijl u achter het stuur zit, op voorwaarde dat de auto stilstaat. Tik op Bediening > Veiligheid > Uitschakelen. Model 3 schakelt zichzelf automatisch weer in als u het rempedaal intrapt of het touchscreen aanraakt.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Model 3 schakelt automatisch naar de parkeerstand wanneer de auto vaststelt dat u de auto verlaat (de veiligheidsgordel van de bestuurder wordt bijvoorbeeld losgemaakt en de auto staat bijna stil). Als u schakelt naar de neutraalstand, schakelt Model 3 naar de parkeerstand wanneer u het portier opent om uit te stappen. Om de Model 3 in N (Neutraal) te houden dient u Transportmodus te activeren (zie Aanwijzingen voor sleepdiensten).

De auto uit- en weer inschakelen

U kunt de Model 3 uit- en weer inschakelen wanneer deze ongebruikelijk gedrag vertoont of een niet-omschreven waarschuwing weergeeft.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als het touchscreen niet reageert of ongebruikelijk gedrag vertoont, start het dan opnieuw op voordat u de auto uit- en weer inschakelt (zie Opnieuw starten van het touchscreen).
  1. Zet de selectiehendel in stand P (Parkeren).
  2. Tik op Bediening > Veiligheid > Uitschakelen op het touchscreen.
  3. Wacht ten minste twee minuten zonder interactie met de auto. U mag niet de portieren openen, het rempedaal aanraken, het touchscreen aanraken, etc.
  4. Trap na twee minuten het rempedaal in of open het portier om de auto te activeren.