Interieurcamera

Uw Model 3 is uitgerust met een interieurcamera die zich boven de binnenspiegel bevindt.

Uitvergroot kader met een cameralens, wijzend naar zijn plaats boven de achteruitkijkspiegel

De interieurcamera kan een gebrek aan oplettendheid van de bestuurder vaststellen en waarschuwingssignalen laten horen om u eraan te herinneren dat u tijdens het gebruik van Autopilot op de weg moet blijven letten.

Standaard verlaten de camerabeelden de auto niet en worden ze naar niemand verzonden, ook niet naar Tesla, tenzij u het delen van gegevens inschakelt. Als u het delen van gegevens inschakelt en zich een kritisch veiligheidsincident voordoet (bijvoorbeeld een aanrijding), deelt de Model 3 korte videoclips van de interieurcamera met Tesla om ons te helpen toekomstige veiligheidsverbeteringen te ontwikkelen en de intelligentie van de functies die afhankelijk zijn van de interieurcamera voortdurend te verbeteren. Gegevens kunnen ook worden gedeeld voor diagnose van de werking van de interieurcamera. De interieurcamera kan geen gezichtsherkenning of andere vormen van identiteitscontrole uitvoeren. Om uw privacy te beschermen, zijn de gegevens van de interieurcamera niet gekoppeld aan het id-nummer van uw auto.

Om uw voorkeuren voor het delen van gegevens te wijzigen, tikt u op Bediening > Software > Gegevens delen > Analyse van interieurcamera toestaan. U kunt de instellen voor het delen van gegevens op ieder moment wijzigen. Om de functies te zien die zijn ingeschakeld en de interieurcamera gebruiken, tikt u op Bediening > Software > Interieurcamera.

Voorbeeld van cameraweergave wanneer Analyse interieurcamera toestaan is ingeschakeld
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Houd de lens van de camera schoon en vrij van obstakels. Veeg de lens van de camera regelmatig schoon met een schone doek.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Gebruik geen chemische of schurende reinigingsmiddelen. Deze kunnen het oppervlak van de cameralens beschadigen.