Ilmanvaihto

Etuosan ilmakanavien säätäminen

Model Y on ainutlaatuinen vaakatasossa koko kojelaudan leveyden kattava kasvojen tasolla sijaitseva ilmakanava. Voit määrätä kosketusnäytöstä täsmälleen sen ilmakanavan kohdan, josta haluat suunnatta ilmaa ohjaamoon sitä lämmittäessä tai tuulettaessa.

Sisänäkymä matkustamon etuosasta ja kuvaselitteet
  1. Kuljettajan ilmakanava ja sen säädöt
  2. Matkustajan ilmakanava ja sen säädöt

Kun kasvojen tason ilmakanavat ovat käytössä, voit säätää ilmavirran suuntaa kustakin ilmakanavasta. Voit säätää ilmavirran suuntaa vain koskettamalla kosketusnäytöllä kyseisen ilmakanavan kuvassa säteilevää ilmavirtausta. Ilma kulkee keskitettynä yhtenä virtana tai jaettuina ilmavirtoina silloin, kun ilma ohjataan ulos- tai sisäänpäin ilmakanavan keskiosasta.

Kun Model Y havaitsee, että matkustajan istuin on tyhjä, matkustajan ilmakanava ja sen säätimet sammuvat automaattisesti. Säädä ilmastoinnin asetuksia ottaaksesi käyttöön matkustajan ilmavirtauksen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit tehostaa sivuikkunoiden sulamista tai huurteenpoistoa suuntaamalla kasvojen tasolla olevien ilmakanavien puhalluksen niihin.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun ilmakanava jaetaan kahteen erilliseen ilmavirtaukseen, eri suuntaan kohdistuvat virtaukset ei ole yhtä vahvoja kuin ilman virratessa vain yhtenä virtauksena.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ulkoilma otetaan Model Y -autoon tuulilasin edessä olevan säleikön läpi. Pidä tämä säleikkö puhtaana esimerkiksi lehdistä ja lumesta.

Takaistuimien ilmakanavien säätäminen

Model Y Keskikonsolin takaosassa on ilmakanavia, joista ilma virtaa, kun asetus on otettu käyttöön kosketusnäytössä. Voit suunnata ilman virtausta matkustamon takaosassa säätämällä keskikonsolin takaosassa olevia ilmakanavia pysty- ja sivusuunnassa tarpeen mukaan.

Takakonsolin ilmakanavat ja nuolet, jotka osoittavat ylös, alas, oikealle ja vasemmalle

Ohjaamon ilmansuodattimet

Model Y -autossa on yksi tai useampi ilmansuodatin, joka estää siitepölyn, ilmansaasteiden, tiepölyn ja muiden hiukkasten pääsyn sisään ilmakanavien kautta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjaamon ilmansuodattimet on vaihdettava ajoittain. Katso Huoltovälit.