Ohjaamon kamera

Model Y -ajoneuvossa voi olla ohjaamon kamera, joka sijaitsee taustapeilin yläpuolella.

Lähikuva, joka osoittaa kameran objektiivin paikan taustapeilin yläpuolella

Ohjaamon kamera voi havaita kuljettajan tarkkaamattomuuden ja antaa kuuluvia hälytyksiä, joilla se muistuttaa sinua pitämään katseen tiessä, kun Autopilot-järjestelmä on käytössä.

Oletusarvoisesti kameran kuvat ja videot eivät siirry pois ajoneuvosta, eikä niitä siirretä kenellekään, ei edes Teslalle, ellet ole ottanut käyttöön tietojen jakamista. Jos otat tietojen jakamisen käyttöön ja liikenteessä tapahtuu vakava turvallisuustapahtuma (kuten törmäys), Model Y jakaa lyhyet ohjaamokameran videotallenteet Teslalle, jotta voimme kehittää tulevia turvatoimintoja ja jatkuvasti parantaa ohjaamokameraan perustuvien toimintojen älykkyyttä. Tietoja saatetaan jakaa myös tilanteessa, jossa ohjaamokameraan on tehtävä vianmääritys. Ohjaamokamera ei käytä kasvojentunnistusta tai muita tunnistusmenetelmiä. Yksityisyytesi suojaamiseksi ohjaamokameran tietoja ei liitetä ajoneuvosi valmistenumeroon.

Voit muuttaa tietojen jakamisen asetuksia valitsemalla Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Tietojen jakaminen > Salli matkustamon kameran analyysi. Voit muuttaa tietojen jakamisen asetuksia milloin tahansa. Voi tarkastella käytössä olevia ominaisuuksia, jotka käyttävät ohjaamokameraa, valitsemalla Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Ohjaamokamera.

Esimerkki kameranäkymästä, kun Salli matkustamon kameran analyysi on käytössä
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Pidä kameran linssi puhtaana ja esteettömänä. Poista kertynyt lika tai pöly pyyhkimällä kameran linssi aika ajoin puhtaalla liinalla.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä käytä kemiallisia tai hankaavia puhdistusaineita. Ne voivat vahingoittaa kameran linssin pintaa.