Ventilacija

Prilagođavanje prednjih ventilacijskih otvora

Model Y ima jedinstven vodoravni ventilacijski otvor u razini lica koji se proteže cijelom širinom upravljačke ploče. Uz pomoć dodirnog zaslona možete točno precizirati u kojem pravcu želite usmjeriti zrak koji puše iz tog ventilacijskog otvora tijekom grijanja ili hlađenja prednjeg dijela kabine.

Unutarnji prikaz prednje kabine s oblačićima
  1. Vozačev ventilacijski otvor i upravljački elementi
  2. Suvozačev ventilacijski otvor i upravljački elementi

Kada je uključen ventilacijski otvor u razni lica, možete prilagođavati smjer protoka zraka iz svakog ventilacijskog otvora. Za prilagođavanje smjera protoka zraka jednostavno dodirnite ikonu valova zraka na odgovarajućem ventilacijskom otvoru na dodirnom zaslonu. Zrak struji u jednom smjeru kada je centriran, a dijeli se na zrcalne struje zraka kada je usmjeren izvan središta ventilacijskog otvora.

Kada Model Y otkrije da na suvozačkom mjestu nitko ne sjedi, suvozačev ventilacijski otvor i upravljački elementi automatski se isključuju. Prilagodite postavke klimatizacije kako biste omogućili protok zraka prema suvozaču.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Ventilacijske otvore u razini lica možete usmjeriti prema staklima kako bi vam taj zrak pomogao u njihovom odmrzavanju ili odmagljivanju.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Kada podijelite ventilacijski otvor na dvije zasebne struje zraka, struja zraka u svakom smjeru nije toliko jaka kao kad sav zrak struji u istom smjeru.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Vanjski se zrak usisava u Model Y kroz rešetku s prednje strane vjetrobranskog stakla. Vodite brigu da je ta rešetka uvijek prohodna, te da na njoj nema lišća, snijega itd.

Prilagođavanje stražnjih ventilacijskih otvora

Model Y ima ventilacijske otvore na stražnjoj strani središnje konzole iz kojih struji zrak kada se ta postavka uključi na dodirnom zaslonu. Za usmjeravanje struje zraka u stražnji dio kabine po potrebi prilagodite ventilacijske otvore na stražnjoj strani središnje konzole prema gore, dolje ili s jedne na drugu stranu.

Ventilacijski otvori stražnje konzole sa strelicama prema gore, dolje, desno, lijevo

Filtar za zrak u kabini

Model Y ima jedan filtar za zrak ili više njih koji sprječavaju prodor peludi, industrijskih nusproizvoda, cestovne prašine i drugih čestica kroz ventilacijske otvore.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Filtre za zrak u kabini potrebno je povremeno zamijeniti. Pogledajte odjeljak Servisni intervali.