Rezervni dijelovi i dodatna oprema

Rezervni dijelovi, dodatna oprema i preinake

Upotrebljavajte isključivo originalne rezervne dijelove i dodatnu opremu tvrtke Tesla. Tesla vrši stroga ispitivanja dijelova kako bi se osigurala njihova prikladnost, sigurnost i pouzdanost. Dijelove kupujte od tvrtke Tesla, jer se oni profesionalni ugrađuju i jer možete dobiti stručne savjete o preinakama dostupnim za Model Y. Dodatna je oprema dostupna za kupovinu u trgovinama društva Tesla ili na mreži na www.tesla.com.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Neka dodatna oprema možda neće biti dostupna za vaše tržište.

Tesla ne može procijeniti dijelove koje proizvode drugi distributeru pa stoga ne prihvaća nikakvu odgovornost za upotrebu dijelova koje Tesla nije proizvela za Model Y.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Ugradnja rezervnih dijelova i dodatne opreme koja nije odobrena ili provođenje preinaka koje nisu odobrene mogu utjecati na performanse za Model Y i sigurnost putnika. Sva oštećenja nastala zbog upotrebe ili ugradnje neodobrenih dijelova ili provođenja neodobrenih preinaka nisu pokrivena jamstvom.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Tesla ne prihvaća odgovornost za smrt, tjelesne ozljede ili oštećenja nastala uslijed upotrebe neodobrene dodatne opreme ili provođenja neodobrenih preinaka.

Popravci karoserije

Ako Model Y sudjeluje u sudaru, obratite se tvrtki Tesla ili servisnoj radionici koju je odobrila tvrtka Tesla kako biste bili sigurni da će ga popraviti originalnim Tesla dijelovima. Tesla je odabrala i odobrila radionice koje zadovoljavaju stroge zahtjeve po pitanju obuke, opreme, kvalitete i zadovoljstva klijenata.

Neke servisne radionice i osiguravajuća društva mogu predložiti upotrebu opreme koja nije originalna ili repariranih dijelova u svrhu smanjenja troškova. Međutim, takvi dijelovi ne zadovoljavaju visoke standarde tvrtke Tesla u području kvalitete, prikladnosti i otpornosti na prohrđavanje. Osim toga, oprema koja nije originalna i reparirani dijelovi (te svi kvarovi i oštećenja koja mogu nastati zbog njihove upotrebe) nisu pokriveni jamstvom.

Zamjena filtara u kabini

Model Y ima filtre za zrak koji sprječavaju prodor peludi, industrijskih nusproizvoda, cestovne prašine i drugih čestica u kabinu kroz ventilacijske otvore. Društvo Tesla preporučuje zamjenu tih filtara svake dvije godine (svake godine u Kini). Filtri u kabini mogu se kupiti u trgovini Tesla Shop.

Za zamjenu filtara u kabini:

 1. Isključite sustav upravljanja klimom.
 2. Pomaknite prednje desno sjedalo u potpunosti unatrag i uklonite podni tepih.
 3. Upotrijebite alat za odvajanje kopči kako biste pažljivo otpustili potisne kopče koje poklopac prednjeg desnog prostora za noge pričvršćuju za ploču s instrumentima. Zatim držeći poklopac prostora za noge odvojite dva električna konektora i pomaknite ploču prostora za noge u stranu.
  • Za rasvjetu lagano pritisnite prema dolje na jezičac dok otpuštate priključak.
  • Za zvučnik pažljivo okrenite priključak na strani vozila tako da se mali jezičac otpusti iz utora u priključku poklopca prostora za noge dok otpuštate priključak.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pozor
  Kako biste izbjegli oštećenja, nemojte povlačiti žice dok isključujete priključke. Kad isključujete priključke, pobrinite se da povučete s plastike na same priključke.
 4. Počevši odozgo prema dolje, upotrijebite alat za oblogu kako biste pažljivo otpustiti desnu ploču sa središnje konzole.
 5. Uklonite vijak od 6 mm koji poklopac filtra u kabini pričvršćuje za modul grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), zatim otpustite poklopac filtra u kabini i pomaknite ga u stranu. Na nekim vozilima jezičci zamjenjuju vijak od 6 mm; s pomoću kažiprsta i palca stisnite dva jezička na dnu poklopca filtra u kabini. Nagnite poklopac prema van kako biste ga uklonili.
 6. Savijte jezičce za povlačenje gornjeg filtra u kabini prema van.
 7. Držeći jezičce na gornjem filtru u kabini, izvucite gornji filtar iz HVAC modula.
 8. Držeći gornji jezičac na donjem filtru u kabini, povucite donji filtar prema gore, a zatim ga izvucite iz HVAC modula.
 9. Pazeći da su strelice na oba nova filtra okrenute prema natrag, umetnite donji filtar u kabini u HVAC modul i spustite ga na mjesto. Zatim umetnite gornji filtar u kabini iznad njega.
 10. Savijte jezičce prema unutra kako bi se mogao postaviti poklopac filtra u kabini.
 11. Postavite poklopac filtra u kabini tako da umetnete donji jezičac poklopca i učvrstite ga vijkom od 6 mm. Zategnite vijak na 1,2 Nm / 0,89 ft-lbs. Na vozilima s jezičcima umjesto vijka do 6 mm: pomaknite gornji zarez poklopca filtra u kabini na mjesto zatim pričvrstite jezičke na dnu HVAC modula.
 12. Ponovno povežite dva električna konektora na komponente u poklopcu desnog prednjeg prostora za noge zatim ponovno pričvrstite poklopac s pomoću potisnih kopči.
 13. Poravnajte desnu ploču s prednjim i stražnjim utorom lokatora na središnjoj konzoli, zatim pritisnite tako da se učvrste sve kopče.
 14. Ponovno postavite prednji desni bočni podni tepih zatim pomaknite prednju desnu stranu sjedala natrag na mjesto.

Upotreba RFID transpondera

Kad pričvršćujete RFID transponder (upotrebljava ga automatizirani sustav naplate cestarine) unutar Model Y, postavite transponder pokraj retrovizora. Time će se zajamčiti najbolji rezultati i ujedno omogućiti maksimalna preglednost nad situacijom u vožnji. Pogledajte upute proizvođača RFID-a za točno postavljanje.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Transponder sa zaštitom od vanjskih utjecaja možete postaviti i na prednju registracijsku pločicu .