Kamera u kabini

VoziloModel Y je možda opremljeno kamerom u kabini koja se nalazi iznad retrovizora.

Zoombox s objektivom kamere koji pokazuje na mjesto iznad stražnjeg retrovizora

Kamera u kabini može uočiti vozačevu nepažnju i pružiti dodatna zvukovna upozorenja te vas podsjetiti da pripazite na promet dok je autopilot uključen.

Prema zadanim postavkama slike i videozapisi kamere ne napuštaju vozilo i nikome se ne odašilju uključujući društvo Tesla osim ako ne omogućite dijeljenje podataka. Ako omogućite dijeljenje podataka i dogodi se sigurnosni kritički događaj (poput sudara), Model Y dijeli kratke videoisječke kamere u kabini s društvom Tesla kako bi nam pomogla pri razvijanju budućih sigurnosnih poboljšanja i stalnom razvoju inteligencije značajki koje ovise o kameri u kabini. Podaci se također mogu dijeliti ako dijagnostika ovisi o funkcionalnosti kamere u kabini. Kamera u kabini ne izvršava prepoznavanje lica ili bilo koju drugu metodu potvrde identiteta. Kako bi se zaštitila vaša privatnost, podaci kamere u kabini nisu povezani s identifikacijskim brojem vozila (VIN).

Za prilagodbu željenih postavki dijeljenja podataka dodirnite Kontrole > Softver > Dijeljenje podataka > Dopusti analizu kamere u kabini. Možete promijeniti postavke dijeljenja podataka u bilo kojem trenutku.

Primjer prikaza kamere kad je značajka Allow Cabin Camera Analytics omogućena
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Leće kamere održavajte čistima i bez prepreka. Uklonite prljavštinu ili prašinu povremeno brišući objektiv kamere čistom krpom.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Ne upotrebljavajte sredstva za čišćenje na bazi kemikalija ili abrazivna sredstva. Na taj način možete oštetiti površinu objektiva kamere.