Support

Order och leverans – Model 3

Beställa Model 3

Ändra eller modifiera din beställning

Din Model 3-leverans

Annullera din beställning eller reservation

Beställa Model 3

När kan jag förvänta mig att få leverans om jag bekräftar min beställning av Model 3 idag?
    Alla beställningar förväntas levereras under första halvan av 2019 och kommer att prioriteras utifrån reservationsdatum, leveransplats och konfigurationsalternativ. När du designar din Model 3 kommer du att se en uppskattad leveranstid. Den faktiska leveranstiden kan variera beroende på geografisk plats och konfigurationsalternativ.

Hur vet jag vilka funktioner som är standard respektive tillval för Model 3?
    Du kan läsa om alla funktioner i Model 3 här.

Jag har lagt min beställning av Model 3. Vad sker härnäst?
    När ditt leveransdatum närmar sig kommer vi att kontakta dig för att bekräfta din registrering, betalningsmetod, och, om tillämpligt, dina inbytesdetaljer. Under tiden kan du läsa mer om Model 3 genom att läsa följande information:

• Se supportvideor om Model 3.
    • Förbered för laddning hemma genom att läsa om vilka alternativ som finns tillgängliga och hitta en elektriker som kan hjälpa till med din installation.
    • Ladda ner Teslas mobilapp för att läsa mer om din bil och för att förbereda dig för leveransdagen.

Vilka betalningsalternativ finns för min Model 3?
    Vi stöder för närvarande kontantköp och köp genom tredjeparts finansieringsinstitutioner. När ditt leveransdatum närmar sig kommer du kunna bekräfta dina alternativ för slutbetalning i ditt Tesla-konto.

Kommer jag att kunna få incitament för att köpa Model 3?
    Du kan vara berättigad till incitament när du köper din Model 3. Besök våra supportsidor om incitament för att läsa mer om incitament i din region. Incitamentsprogram tillhandahålls och administreras av statliga myndigheter. Förutsättningar och tillgänglighet kan variera och är utom Teslas kontroll.

Vilka laddningsalternativ finns tillgängliga för Model 3?
    Model 3 kommer med samma hemladdningsalternativ som alla Tesla-bilar, inklusive den hårdvara som krävs för åtkomst till vårt globala Supercharger-nätverk. En liten avgift tillkommer för Supercharging, men den är en bråkdel av kostnaden för bensin eller diesel. Tredjepartsstandarden Combined Charging System 2 (Combo 2) är tillgängligt utan någon ytterligare utrustning. Läs mer om laddning på vår supportsida för laddning av Model 3.

När kommer Model 3 med standardräckvidd bli tillgänglig?
    Model 3 med Standard Range-batteri förväntas att bli tillgänglig under andra halvan av 2019.

Hur mycket kommer Model 3 med Standard Range-batteri att kosta i Europa?
    Prissättning kommer att bekräftas närmare releasedatumet.

Vad händer om den konfiguration av Model 3 jag vill ha inte finns tillgänglig för beställning?
    Vi kommer att meddela dig allteftersom nya alternativ blir tillgängliga för beställning.

När kommer leveranser av Model 3 påbörjas i Europa?
    De första leveranserna är schemalagda att påbörjas i februari 2019 och kommer att prioriteras utifrån reservationsdatum, leveransplats och konfigurationsalternativ.

När kommer Model 3 finnas att se eller provköra i butiker?
    Model 3 finns redan att se i Tesla-butiker i hela Europa. Vi erbjuder för tillfället inte provkörning av Model 3. Registrera dig för Tesla-uppdateringar så meddelar vi dig så snart provkörning av Model 3 blir tillgängligt i ditt område. Om du bestämmer dig för att köpa Model 3 utan provkörning kan du lämna tillbaka bilen till oss. Läs mer om vår Återlämningspolicy.

Jag gjorde en reservationsbetalning för Model 3. Är den en del av den totala kostnaden?
    Ja, din reservationsbetalning kommer att dras av från den totala kostnaden för din Model 3.

Ändra eller modifiera din beställning

Kan jag redigera designen av min Model 3 efter att jag lagt min beställning?

Ja. Logga in på ditt Tesla-konto, välj knappen ”Hantera” vid din Model 3 och välj ”Redigera design”. Beställningen kan ändras när som helst fram till att den slutfakturan har skapats.

Hur påverkas leveranstiden av att konfigurationen förändras efter att min beställning lagts?

Efter att du lagt din beställning kan alla ändringar av din bils design påverka leveranstiden beroende på tillgängligheten av funktionerna i din slutgiltiga design.

Obs: att ändra tillbaka till din ursprungliga design efter redigering kanske inte gör att du återfår din ursprungliga leveranstid.

Din Model 3-leverans

Vad kan jag förvänta mig på leveransdagen?
    På leveransdagen kommer vår Leveransspecialist ge en översikt av grundläggande funktioner och besvara frågor du har. Som förberedelse för leveransdagen kan du gå igenom checklistan på ditt Tesla-konto, inklusive punkter som slutgiltig leveransdokumentation och avtal. Du kan också läsa mer om din Model 3 före din leverans genom att titta på våra supportvideor.

Kan jag boka om min leverans?
    Ja. Kontakta ditt leveransteam för att boka om din leveranstid.

Var hittar jag den beräknade leveranstiden för min Model 3?
    Du kommer att kunna se en uppskattad leveranstid i designstudion baserat på de alternativ du väljer medan du konfigurerar din Model 3.

Jag är innehavare av en Model 3-reservation. Kommer jag få prioriterad leverans?
    När din order är bekräftad kommer din leverans att prioriteras baserat på reservationsdatum, leveransplats och konfigurationsalternativ. Det bästa sättet att säkerställa snabbast möjliga leverans är genom att bekräfta din beställning tidigt.

Var kan jag ta emot leveransen av min Model 3?
    Vi kommer att tilldela dig en leveransplats baserat på din registreringsadress när du har bekräftat din beställning. Du kan uppdatera din registreringsadress i ditt Tesla-konto.

Vilken garanti finns?
    Din Model 3 skyddas av en begränsad nybilsgaranti.

Annullera din beställning eller reservation

Kan jag annullera min beställning av Model 3?
    Om du inte har designat och beställt din Model 3 och fortfarande har en reservation, logga in på ditt Tesla-konto, välj knappen ”Hantera” vid din Model 3 och välj ”Skicka en begäran” för att annullera din bokning.

Hur gör jag för att annullera min Model 3-beställning?
    Om du redan har designat och beställt din Model 3 ska du skicka din begäran om annullering till BuildMy3EMEA@tesla.com från e-postadressen kopplat till ditt Tesla-konto.

Jag har annullerat min reservation av Model 3. När kan jag förvänta mig att få min återbetalning?
    Om du har annullerat din reservation av Model 3 kan det ta upp till 45 arbetsdagar att slutföra hanteringen av din återbetalning och returnera pengarna tillbaka till dig.

Supportvideor till Model 3

Läs mer om din Model 3 och dess funktioner.