Tuki

Ohjelmistopäivitykset

Tesla-autot saavat Wi-Fi-yhteyden kautta säännöllisesti langattomia ohjelmistopäivityksiä, jotka tuovat niihin lisää toimintoja ja parantavat nykyisten toimintojen suorituskykyä. Kun päivitys on saatavilla, saat ilmoituksen keskinäyttöösi. Voit asentaa päivityksen joko heti tai ajoittaa sen myöhemmäksi. Premium Connectivity tarjoaa myös mahdollisuuden ladata päivityksiä auton sisäisen matkapuhelinyhteyden välityksellä.

Nykyinen ohjelmistoversio on 9.0.

Usein kysyttyä

Mistä löydän uusimman ohjelmistopäivityksen julkaisutiedot?
Saat omaa autoasi koskevat uusimmat julkaisutiedot näkyviin napauttamalla Teslan T-kirjainta auton kosketusnäytössä. Näyttöön avautuu uusi ikkuna. Voit napauttaa sivun oikeassa alareunassa olevaa Release Notes (Julkaisutiedot) -kohtaa.

Mitä ovat langattomat ohjelmistopäivitykset?
Langattomat ohjelmistopäivitykset sisältävät uusia ominaisuuksia autoosi ja parantavat sen suorituskykyä. Ne tekevät autostasi entistäkin turvallisemman ja suorituskykyisemmän. Jos autoosi on tulossa ohjelmistopäivitys, Tesla ilmoittaa siitä autosi kosketusnäytön ja Tesla-mobiilisovelluksen kautta. Ilmoituksessa mainitaan myös arvioitu kestoaika, joka päivityksen suorittamiseen menee.

Mistä saan ohjelmistopäivitykset, ja kuinka kauan niiden lataaminen kestää?
Auto vastaanottaa nämä päivitykset automaattisesti, kun Wi-Fi-yhteys on muodostettu. Kun saat ilmoituksen päivityksen saatavuudesta, voit asentaa sen heti tai siirtää asennusta myöhemmäksi. Ohjelmistopäivityksen asentamisen kestoaika voi vaihdella. Ilmoituksessa näkyvä aika on arvioitu kestoaika. Jos autossa ei ole Wi-Fi-yhteyttä, päivitysten vastaanottaminen kestää tavallista kauemmin.

Voinko ajaa autoa ohjelmistopäivityksen ollessa käynnissä?
Autolla ei voi ajaa ohjelmistopäivityksen aikana. Suosittelemme ajoittamaan ohjelmistopäivitykset hetkeen, jolloin et tarvitse autoasi ja jolloin Wi-Fi-yhteys on muodostettu.

Voinko peruuttaa ohjelmistopäivityksen sen käynnistyttyä? Miten voin jatkaa, kun olen valmis?
Ohjelmistopäivitystä ei voi peruuttaa, kun se on käynnistynyt. Päivityksen lataamisen voi kuitenkin keskeyttää, jolloin järjestelmää ei käynnistetä uudelleen asianmukaisesti. Jos uskot, että ohjelmistopäivitys epäonnistui, soita Teslan asiakaspalveluun.

Huomaa, että voit ajoittaa ohjelmistopäivityksen sinulle sopivaan myöhempään ajankohtaan, jolloin Tesla-autosi on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.

Miten käynnistän ohjelmistopäivityksen uudelleen, jos edellinen päivitys epäonnistui?
Jos uskot, että ohjelmistopäivitys epäonnistui, soita asiakaspalveluun, jotta päivitys voidaan käynnistää uudelleen.

Miten voin tarkistaa käytössäni olevan ohjelmistoversion?
Voit tarkistaa autoosi asennetun ohjelmistoversion napauttamalla Teslan T-logoa kosketusnäytön yläreunan keskiosassa. Näytön vasempaan alakulmaan tulee näkyviin yhteenveto ja uusin ohjelmistoversio. Yhteenvetonäkymässä näkyy myös autosi avatar, akkukokoonpano ja VIN-numero.

Miksi en näe mitään muutoksia, vaikka sain päivityksen?
Kaikki Teslat paranevat ajan myötä säännöllisten ohjelmistopäivitysten ansiosta. Jotkin ohjelmistopäivitykset sisältävät vain pieniä parannuksia ominaisuuksiin ja pieniä viankorjauksia, jotka eivät välttämättä ole huomattavissa auton käytön aikana.

Latautuuko auto uuden ohjelmiston asentamisen aikana?
Auto ei lataudu langattomien päivitysten aikana. Jos asennat ohjelmistopäivityksen latauksen aikana, auto lopettaa lataamiseen ja alkaa asentaa päivitystä. Kun päivitys on valmis, Tesla jatkaa lataamista automaattisesti.

Autoni kosketusnäyttö ei reagoi ohjelmistopäivityksen jälkeen. Miten teen vianmäärityksen?
Jotkin toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä, jos ohjelmistopäivitys ei ole vielä valmis. Varmista ensin, että olet saanut Software Update Complete (Ohjelmistopäivitys valmis) -ilmoituksen Tesla-mobiilisovellukseesi. Jos et ole saanut ilmoitusta ja asennuksen alkamisesta on kulunut alle 30 minuuttia, päivitys ei välttämättä ole vielä valmis.

Jos ohjelmistopäivitys on valmis, eikä auto tai kosketusnäyttö reagoi siitäkään huolimatta, kokeile seuraavaa toimenpidettä:

• Kosketusnäytön uudelleenkäynnistys: Pidä jarrupoljinta painettuna samalla kun pidät ohjauspyörän kahta vierintärullan painiketta painettuna (noin 20 sekunnin ajan), kunnes Teslan T-kirjain ilmestyy kosketusnäyttöön.
  • Mittariston uudelleenkäynnistys (vain Model S ja Model X): Pidä jarrupoljinta painettuna samalla kun pidät ohjauspyörän kahta vierintärullan painiketta painettuna (noin 20 sekunnin ajan), kunnes Teslan T-kirjain ilmestyy kosketusnäyttöön.
  • Voit tehdä vianmäärityksen myös sammuttamalla auton. Virran sammuttaminen Model S- ja Model X -autoissa: valitse Controls (Hallintalaitteet) > E-Brake and Power Off (Hätäjarru ja sammutus) > Power off and confirm (Sammuta ja vahvista). Käynnistä auto painamalla jarrupoljinta kevyesti.

Miten teen vianmäärityksen median toisto-ongelmille, jotka ilmenevät ohjelmistopäivityksen jälkeen?
Jos sinulla on ongelmia Bluetooth-yhteydessä, yritä irrottaa Bluetooth-laite ja muodostaa sitten uusi pariliitos. Jos kyseessä on jokin muu median toistoon liittyvä ongelma, kokeile yllä kuvattua menetelmää kosketusnäytön uudelleenkäynnistämiseksi.

Miten teen vianmäärityksen avaimettomaan avaukseen liittyviin ongelmiin, jotka ilmenevät ohjelmistopäivityksen jälkeen?
Jos ongelma koskee autoon nousemista, tarkista ensin, että asianmukaiset avaimettoman avauksen asetukset on otettu käyttöön. Jos käytössä on Phone as Key (Puhelin avaimena) -toiminto, varmista, että puhelimesi näkyy Phone as Key (Puhelin avaimena) -asetuksissa ja että Tesla-mobiilisovellus on käynnissä taustalla. Jos ongelma jatkuu, ota laitteiden Bluetooth-yhteys käyttöön ja poista se sitten käytöstä. Muussa tapauksessa pariliitä puhelin uudelleen avaimeksi.

Jos mikään yllä mainitusta vianmääritystavoista ei toimi, soita oman maasi Teslan asiakaspalvelunumeroon.