Ohjelmistopäivitykset

Automme saavat Wi-Fi-yhteyden kautta säännöllisesti langattomia ohjelmistopäivityksiä, jotka tuovat niihin lisää toimintoja ja parantavat nykyisten toimintojen suorituskykyä.

Voit tarkistaa uudet ohjelmistopäivitykset avaamalla kosketusnäytön Software (Ohjelmisto) -välilehden. Kun päivitys on saatavilla, saat ilmoituksen keskinäyttöösi. Voit asentaa päivityksen joko heti tai ajoittaa sen myöhemmäksi. Saat ohjelmistopäivitykset luotettavimmin ja nopeimmin, kun muodostat autostasi yhteyden Wi-Fi-verkkoon.

Voit muokata ohjelmistopäivitysten asetuksia valitsemalla Controls (Hallintalaitteet)> Software (Ohjelmisto)> Software Update Preference (Ohjelmistopäivitysten asetukset). Voit valita vaihtoehdoista ADVANCED (Edistynyt) tai STANDARD (Vakio). Valitse ADVANCED (Edistynyt), niin saat ohjelmistopäivitykset heti, kun ne tulevat saataville alueellesi tai autosi kokoonpanolle. Tämä toiminto on käytettävissä vain ohjelmistopäivityksen 2019.16 tai sitä uudemman kanssa.

Usein kysyttyä

Mitä ovat langattomat ohjelmistopäivitykset?
Langattomat ohjelmistopäivitykset tuovat autoosi uusia ominaisuuksia ja päivityksiä, jotka tekevät autostasi entistäkin turvallisemman ja suorituskykyisemmän ajan mittaan.

Milloin ohjelmistopäivityksiä tulee saataville?
Ohjelmistopäivityksiä tehdään jatkuvasti. Tesla ilmoittaa uudesta ohjelmistopäivityksestä lähettämällä hälytyksen autosi kosketusnäyttöön ja Tesla-sovellukseen. Voit tarkistaa, onko autoosi saatavilla ohjelmistopäivitys, valitsemalla Controls (Hallintalaitteet)> Software (Ohjelmisto). Autosi tarkistaa päivitykset ja näyttöön tulee teksti Checking for updates... (Tarkistetaan päivityksiä).

Miten ohjelmistopäivitykset otetaan käyttöön?
Ohjelmistopäivitykseen kuuluu kaksi vaihetta:

Miten käynnistän ohjelmistopäivityksen?
Kun ohjelmistopäivitys on saatavilla, aloita päivitys jollakin seuraavista tavoista.

Kun latausprosessi alkaa, kosketusnäyttöön tulee vihreä latauskuvake. Jos kosketusnäytössä näkyy keltainen latauskuvake, ohjelmistopäivitys on saatavilla, mutta ajoneuvossasi ei ole Wi-Fi-yhteyttä.

Voinko ajaa autoa ohjelmistopäivityksen ollessa käynnissä?
Turvallisuussyistä et voi ajaa autoa asennusvaiheen aikana. Voit ajaa autoa latausvaiheen aikana. Lataus voi kuitenkin keskeytyä, jos autosi yhteys Wi-Fi-verkkoon katkeaa.

Mistä löydän uusimman ohjelmistopäivityksen julkaisutiedot?
Saat auton uusimmat julkaisutiedot näkyviin valitsemalla Software (Ohjelmisto) > Release Notes (Julkaisutiedot).

Miten voin tarkistaa käytössäni olevan ohjelmistoversion?
Voit tarkistaa uusimman ohjelmistoversion valitsemalla kosketusnäytöstä Software (Ohjelmisto).

Voinko peruuttaa ohjelmistopäivityksen sen käynnistyttyä? Miten voin jatkaa, kun olen valmis?
Ohjelmistopäivitystä ei voi peruuttaa, kun asennusvaihe on alkanut.

Näyttää siltä, että ohjelmistopäivitykseni ei asentunut kunnolla. Miten teen vianmäärityksen?
Jos uskot ohjelmistopäivityksen epäonnistuneen, tai jos auto tai kosketusnäyttö ei vastaa päivityksen jälkeen, voit suorittaa seuraavat vaiheet:

Tarkista ensin ohjelmistopäivityksen tila. Jos Tesla-sovelluksessa ei näy Software Update Complete (Ohjelmistopäivitys valmis) -ilmoitusta ja päivityksen aloittamisesta on kulunut yli kolme tuntia, katso alla olevaa ohjetta.

Miten teen vianmäärityksen median toisto-ongelmille, jotka ilmenevät ohjelmistopäivityksen jälkeen?
Jos sinulla on ongelmia Bluetooth-yhteyden kanssa, toimi seuraavasti:

Jos kyseessä on jokin muu ongelma, kokeile yllä kuvattua menetelmää kosketusnäytön uudelleenkäynnistämiseksi.

Miten teen vianmäärityksen avaimettomaan avaukseen liittyviin ongelmiin, jotka ilmenevät ohjelmistopäivityksen jälkeen?
Jos ongelma koskee autoon nousemista, tarkista ensin, että asianmukaiset avaimettoman avauksen asetukset on otettu käyttöön. Jos käytössä on Phone as Key (Puhelin avaimena) -toiminto, varmista, että puhelimesi näkyy Phone as Key (Puhelin avaimena) -asetuksissa ja että Tesla-sovellus on käynnissä taustalla.
Jos ongelma jatkuu, ota laitteiden Bluetooth-yhteys käyttöön ja poista se sitten käytöstä. Muussa tapauksessa pariliitä puhelin uudelleen avaimeksi.

Miksi en näe mitään muutoksia, vaikka sain päivityksen?
Tesla-autot vastaanottavat säännöllisesti sekä suuria että pieniä ohjelmistopäivityksiä. Pienet ohjelmistopäivitykset eivät välttämättä aiheuta merkittäviä muutoksia ajokokemukseen.

Latautuuko auto uuden ohjelmiston asentamisen aikana?
Auto ei lataudu langattomien päivitysten aikana. Jos asennat ohjelmistopäivityksen latauksen aikana, autosi lakkaa lataamasta päivityksen aikana ja jatkaa lataamista automaattisesti, kun päivitys on valmis.