Ajoneuvojen lisääminen tai poistaminen Tesla-sovelluksessa

Kun ostat Tesla-ajoneuvon kolmannelta osapuolelta, sinun on lisättävä ajoneuvo Tesla-sovellukseen, jotta voit hakea auton omistusoikeutta ja käyttää esimerkiksi Supercharging-latausasemia ja tiepalvelua.

Omistajuuden siirtäminen on eri asia kuin kuljettajan lisääminen. Voit lisätä ajoneuvoosi enintään viisi kuljettajaa milloin tahansa Tesla-sovelluksessa.

Omistajuuden siirtäminen

Kun ostat Tesla-ajoneuvon kolmannelta osapuolelta tai myyt Tesla-ajoneuvosi, voit siirtää ajoneuvon omistajuuden uudelle omistajalle Tesla-sovelluksessa.

Kuljettajan lisääminen on eri asia kuin omistajuuden siirtäminen. Kun lisäät kuljettajan, hän saa ajoneuvon käyttöoikeuden. Omistajuuden siirtäminen antaa uudelle omistajalle käyttöoikeuden ajoneuvon kaikkiin ominaisuuksiin Tesla-sovelluksessa ja poistaa ajoneuvon tiedot ja käyttöoikeuden edelliseltä omistajalta.

Huomautus: Kullakin Tesla-ajoneuvolla voi olla vain yksi omistaja ja yksi Tesla-tili kerrallaan.

Ajoneuvon lisääminen Tesla-sovelluksessa

Tapa, jolla ajoneuvo lisätään Tesla-sovelluksessa, määräytyy sen mukaan, miten ostit ajoneuvon.

Jos ostit ajoneuvosi Teslan kautta, se lisätään automaattisesti Tesla-sovellukseen.

Jos et ostanut ajoneuvoa Teslan kautta, voit pyytää edellistä omistajaa siirtämään ajoneuvon sinulle suoraan Tesla-sovelluksessa.

Jos ostit ajoneuvosi kolmannen osapuolen kautta, sinun on haettava ajoneuvon omistusoikeutta. Kun haet ajoneuvon omistusoikeutta, varmista, että käytössäsi on Wi-Fi-yhteys, ja noudata seuraavia ohjeita:

  1. Avaa Tesla-sovellus.
  2. Avaa avattava tuotevalikko napauttamalla ajoneuvosi nimeä vasemmassa yläkulmassa.
  3. Valitse Lisää tuote.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Sinua kehotetaan omistusoikeuden hakemista varten antamaan ajoneuvosi valmistenumero (VIN), lataamaan asiakirjoja palveluun ja lähettämään omistajan tiedot. Kun pyyntö on tehty, ajoneuvon lisääminen sovellukseesi saattaa kestää 3–5 päivää.

Huomautus: Jos haluat käyttää tätä ominaisuutta Tesla-sovelluksessa, varmista, että sinulla on Tesla-sovelluksen uusin versio.

Ajoneuvon poistaminen Tesla-sovelluksessa

Voit poistaa ajoneuvon Tesla-sovelluksessa, jos et enää omista sitä. Ajoneuvon poistaminen Tesla-tililtä lopettaa kaikki kyseisen ajoneuvon maksulliset tilaukset. Toiminto myös poistaa kaikki auton alkuperäisen omistajan ansaitsemat tai hallussa olevat tuet ja insentiivit. Poistettuja tukia ja insentiivejä ei voi palauttaa. Ennen kuin poistat ajoneuvon Tesla-sovelluksesta, varmista, että et enää omista kyseistä ajoneuvoa tai et enää tarvitse sen käyttöoikeutta.

Voit poistaa ajoneuvon Tesla-sovelluksessa seuraavasti:

  1. Avaa Tesla-sovellus.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa näkyvää valikkoa.
  3. Valitse Omat tuotteet.
  4. Napauta ajoneuvoa, jonka haluat poistaa.
  5. Valitse Poista tai siirrä omistajuus.
  6. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Huomautus: Jos haluat käyttää tätä ominaisuutta Tesla-sovelluksessa, varmista, että sinulla on Tesla-sovelluksen uusin versio.

Jos olet siirtämässä ajoneuvon omistusoikeutta uudelle omistajalle, saatte kumpikin sähköpostitse vahvistuksen, kun käsittely on valmis. Käsittely voi kestää 3–5 arkipäivää. Supercharger-krediitit, päivitykset, tilaukset ja jotkin muut ominaisuudet eivät välttämättä ole siirrettävissä.

Siirrä omistajuus uudelle kuljettajalle ainoastaan silloin, kun et enää omista ajoneuvoa. Uusien kuljettajien lisääminen ajoneuvoon Tesla-sovelluksessa vaatii vain muutaman vaiheen.