Kuljettajien lisääminen tai poistaminen

Tesla-sovelluksessa voit lisätä kuljettajaoikeuksia henkilöille, jotka saavat käyttää Tesla-ajoneuvoasi. Jos lisäät kuljettajan, kyseisellä henkilöllä on pääsy useimpiin Tesla-sovelluksen ajoneuvosi ominaisuuksiin lukuun ottamatta mahdollisuutta lisätä ja poistaa kuljettajia, hallita maksutapoja, ostaa päivityksiä, tarkastella lataushistoriaa ja tarkastella vakuutustietoja. Lisäkuljettajien käytettävissä olevia Tesla-sovelluksen ominaisuuksia ovat seuraavat:

  • Ajoneuvon käyttöoikeus
  • Huollon varaaminen, huoltoarvion tarkistaminen ja huoltohistorian tarkasteleminen
  • Sovelluksen sisäiset viestit
  • Ajoneuvon sijaintitiedot

Uusien kuljettajien on ladattava Tesla-sovellus ja luotava Tesla-tili, ennen kuin voit lisätä heidän profiilinsa ajoneuvoosi.

Jos ajoneuvosi on leasing-auto, ota yhteys leasing-yhtiöösi kuljettajan lisäämiseksi tai poistamiseksi.

Kuljettajan lisääminen ajoneuvoosi

Voit lisätä kuljettajan ajoneuvoosi seuraavasti:

  1. Avaa Tesla-sovellus.
  2. Valitse ajoneuvo, johon haluat lisätä kuljettajan.
  3. Valitse Security & Drivers (Turvallisuus & kuljettajat).
  4. Valitse Manage Drivers (Hallitse kuljettajia).
  5. Lähetä kutsu lisättävälle kuljettajalle annettujen ohjeiden mukaisesti.

Jos kuljettajan lisääminen ei onnistu Tesla-sovelluksessa, tarkista, että ohjelmisto on ajan tasalla sekä omassa puhelimessasi että lisättävän kuljettajan puhelimessa.
Sinun ja kuljettajan on myös ladattava Tesla-sovelluksen uusin versio. Jos kuljettajan lisäämisessä on edelleen ongelmia, ota yhteys asiakaspalveluun.

Huomautus: Tesla-sovelluksella voit lisätä enintään viisi kuljettajaa ajoneuvoa kohti. Jotta tätä ominaisuutta voi käyttää, sekä ajoneuvon ensisijaisella omistajalla että uudella kuljettajalla on oltava Tesla-sovelluksen uusin versio.

Kuljettajan poistaminen ajoneuvostasi

Voit poistaa kuljettajan ajoneuvostasi seuraavasti:

  1. Avaa Tesla-sovellus.
  2. Valitse ajoneuvo, josta haluat poistaa kuljettajan.
  3. Valitse Security & Drivers (Turvallisuus & kuljettajat).
  4. Valitse Manage Drivers (Hallitse kuljettajia).
  5. Valitse kuljettajan nimen kohdalla Remove (Poista).
  6. Vahvista valitsemalla Yes (Kyllä).

Jos et ole ajoneuvon omistaja, voit poistaa oman kuljettajan käyttöoikeutesi valitsemalla ajoneuvon ja napauttamalla näytön alareunan Poista käyttöoikeus -kohtaa.