Gen 3 Wall Connector Access Control

Charging Access Control is een firmwarefunctie voor de Gen 3 Wall Connector waarmee u de toegang tot het opladen direct via de inbedrijfsstellingswizard kunt beperken zonder dat u een fysieke vergrendeling hoeft te gebruiken.

Overzicht

Wat doet Charging Access Control?

De functie Charging Access Control geeft u volledige controle over welke auto's mogen worden opgeladen met uw Wall Connector. U kunt kiezen uit drie opties:

Deze functie wordt ondersteund door firmwareversie 21.36.4 en hoger.

Hoe werkt het?

Uw Wall Connector staat alleen het opladen van de door u gekozen voertuigen toe, terwijl het opladen voor andere auto's wordt geblokkeerd.

Wat hebt u eraan?

Deze functie is handig wanneer uw Wall Connector zich op een gedeelde locatie bevindt waar u wilt bepalen wie toegang heeft. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als u in een appartementencomplex woont, waar andere eigenaren van elektrische voertuigen anders zonder uw toestemming hun voertuig zouden kunnen opladen met uw Wall Connector.

Terug naar boven

Configuratie

Volg de onderstaande stappen om de functie Charging Access Control in te stellen en te configureren:

Stap 1: Log in op de inbedrijfsstellingswizard.

Log in op de inbedrijfstellingswizard door verbinding te maken met de Wall Connector Wi-Fi SSID en klik op het tabblad 'Access Control' (toegangscontrole).

Stap 2: Configureer Access Control.

U kunt kiezen uit drie opties:

Terug naar boven

Probleemoplossing

Waarom zie ik het tabblad Access Control (toegangscontrole) of de optie 'Authorized Tesla Only' (alleen geautoriseerde Tesla's) niet in de inbedrijfsstellingswizard?

Controleer of firmwareversie 21.36.4 of hoger op uw Wall Connector is geïnstalleerd. Ga indien nodig naar het tabblad 'Update' in uw inbedrijfsstellingswizard en klik op 'Controleren op updates'. Als u geen wifi-verbinding met de Wall Connector hebt, download en installeer dan het nieuwste firmwarebestand.

Waarom zie ik het wifi-signaal van de Wall Connector niet op mijn apparaat?

Schakel de Wall Connector uit via een onderbreker in de voeding of houd de knop op de laadgreep gedurende 5 seconden ingedrukt om de uitzending van het wifi-signaal opnieuw te activeren. Controleer in gevallen waarin uw apparaat het wifi-netwerk wel kan zien maar er geen verbinding mee kan maken het wachtwoord en probeer verbinding te maken met een ander apparaat.

Terug naar boven

Veelgestelde vragen

Heeft de Wall Connector een internetverbinding nodig voor het gebruik van Access Control?

Nee. Access Control kan worden ingesteld zonder dat de Wall Connector verbinding heeft met uw wifi-netwerk. Een wifi-verbinding is wel vereist om firmware-updates en nieuwe functies te kunnen installeren en geavanceerde ondersteuning te kunnen gebruiken.

Kan ik Access Control instellen voor een elektrisch voertuig van een ander merk dan Tesla?

Nee. We bieden momenteel geen ondersteuning voor Access Control voor andere merken dan Tesla. Wanneer uw Wall Connector is aangesloten op een wifi-netwerk, kan hier mogelijk later alsnog ondersteuning voor worden aangeboden via een automatische firmware-update.

Kan ik een bezoeker tijdelijk toestemming geven om op te laden?

Nee. We bieden momenteel geen ondersteuning voor het tijdelijk deactiveren van de functie Access Control. Wanneer uw Wall Connector is aangesloten op een wifi-netwerk, kan hier mogelijk later alsnog ondersteuning voor worden aangeboden via een automatische firmware-update.

If you have a different Access Control issue, contact Customer Support.