Bestuurders toevoegen of verwijderen

U kunt via de Tesla-app extra bestuurders toevoegen of verwijderen die uw Tesla mogen gebruiken. Als u een bestuurder toevoegt, heeft die bestuurder toegang tot de meeste functies van de Tesla-app voor uw voertuig, met uitzondering van de mogelijkheid om bestuurders toe te voegen of te verwijderen, betaalmethoden te beheren, upgrades aan te schaffen, de oplaadgeschiedenis te bekijken en verzekeringsinformatie in te zien. Extra bestuurders kunnen onder andere gebruikmaken van de volgende functies van de Tesla-app:

  • Toegang tot het voertuig
  • Service plannen en beoordelen, en de geschiedenis ervan bekijken
  • In-app-berichten
  • Informatie over de locatie van het voertuig

Nieuwe bestuurders moeten de Tesla-app downloaden en een Tesla-account aanmaken voordat u hun profiel kunt toevoegen aan uw voertuig.

Als u uw voertuig least, neem dan contact op met uw leasemaatschappij om een bestuurder toe te voegen of te verwijderen.

Een bestuurder toevoegen aan uw voertuig

Volg deze stappen om een bestuurder aan uw voertuig toe te voegen:

  1. Open de Tesla-app.
  2. Selecteer het voertuig waaraan u een bestuurder wilt toevoegen.
  3. Tik op 'Beveiliging en bestuurders'.
  4. Tik op 'Bestuurders beheren'.
  5. Volg de aanwijzingen om een uitnodiging te sturen naar de bestuurder die u wilt toevoegen.

Opmerking: Voor toegang tot deze functie in de Tesla-app moeten de primaire voertuigeigenaar en de extra bestuurder beide beschikken over de nieuwste versie van de Tesla-app.

Een bestuurder uit uw voertuig verwijderen

Volg deze stappen om een bestuurder uit uw voertuig te verwijderen:

  1. Open de Tesla-app.
  2. Selecteer het voertuig waarvan u een bestuurder wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Beveiliging en bestuurders'.
  4. Tik op 'Bestuurders beheren'.
  5. Tik naast de naam van de bestuurder op 'Verwijderen'.
  6. Tik op 'Ja' om te bevestigen.

Als u niet de eigenaar van het voertuig bent, kunt u uw eigen bestuurderstoegang verwijderen door het voertuig te selecteren en onderaan het scherm op 'Toegang verwijderen' te tikken.