Een Tesla-account aanmaken of verwijderen

Uw Tesla-account bevat informatiebronnen, handleidingen en belangrijke updates. In combinatie met de Tesla-app biedt uw Tesla-account allerlei mogelijkheden, van het op afstand controleren van uw voertuig tot het overdragen van het eigendom.

Opmerking: U hebt een Tesla-account nodig om als extra bestuurder aan een Tesla-voertuig te kunnen worden toegevoegd.

Uw Tesla-account aanmaken

Wanneer u uw eerste bestelling plaatst, wordt u gevraagd om een wachtwoord aan te maken voor uw Tesla-account. Uw e-mailadres is het e-mailadres dat u hebt gebruikt om uw bestelling te plaatsen en uw wachtwoord is het wachtwoord dat u hebt aangemaakt na het plaatsen van uw bestelling.

Volg deze stappen om een Tesla-account aan te maken zonder een bestelling te plaatsen:

  1. Ga naar Maak account aan.
  2. Voer uw gegevens in.
  3. Klik op 'Maak account aan'.
Uw wachtwoord resetten

Volg deze stappen als u het wachtwoord van uw Tesla-account wilt wijzigen:

  1. Meld u aan bij uw Tesla-account.
  2. Tik vervolgens op 'Profielinstellingen'.
  3. Tik naast 'Wachtwoord' op 'Resetten'.
  4. Volg de aanwijzingen.

Als u zich niet kunt aanmelden op uw Tesla-account of uw wachtwoord bent vergeten, kunt u uw wachtwoord online resetten.

Uw Tesla-account verwijderen

U kunt op elk moment een verzoek indienen om uw Tesla-account en de daaraan gekoppelde gegevens te verwijderen.

Opmerking: Als uw account is verwijderd, kan het niet meer worden hersteld.

Voordat u uw Tesla-account verwijdert, moet u ervoor zorgen dat u:

  • Niet bent toegevoegd als bestuurder van een voertuig.
  • Alle actieve Tesla-producten hebt verwijderd.
  • Geen openstaand saldo hebt.
  • Geen lopende offerte voor of polis van een Tesla-autoverzekering hebt.
  • Geen actief oplaadabonnement voor niet-Tesla's hebt.
  • Geen openstaande bestellingen bij de Tesla Shop hebt.
  • Geen openstaande voertuigbestelling hebt.

Als uw account niet aan alle bovenstaande criteria voldoet, kunt u uw Tesla-account mogelijk niet verwijderen.

Volg deze stappen om uw Tesla-account en gegevens te verwijderen:

  1. Open de Tesla-app.
  2. Tik op het profielpictogram rechts boven.
  3. Tik op 'Account'.
  4. Tik op 'Beveiliging en privacy'.
  5. Tik op 'Account verwijderen'.

U ontvangt een bevestigingsmail zodra de verwijdering is verwerkt. Het kan tot 30 werkdagen duren tot uw account is verwijderd.