Biler fra Tesla mottar jevnlig Over-the-air software-oppdateringer som legger til nye egenskaper og forbedrer eksisterende funksjonalitet via Wi-Fi. Når en oppdatering er tilgjengelig, vil du bli varslet på touch-skjermens display, med muligheten til å installere umiddelbart, eller velge et senere tidspunkt. Premium Connectivity muliggjør også oppdateringsnedlastinger via bilens innebygde mobilnett.

Den gjeldende programvareversjonen er 8.1.

Alle Tesla-kjøretøy med forbedret autopilot og den nyeste programvareoppdateringen har nå forbedrede egenskaper, inkludert: auto-styring opptil 150 km/t, auto-filbytte, Summon (Beta), advarsel ved fildriving og automatisk nødbremsing. Hver sjåfør er ansvarlig for eventuelle varsler og må være aktiv under bruk av autopiloten, og må være forberedt på å handle til enhver tid.