Bilene våre mottar jevnlig OTA-oppdateringer som legger til nye egenskaper og forbedrer de eksisterende via Wi-Fi.

Du kan se etter nye programvareoppdateringer ved å åpne kategorien 'Programvare' på berøringsskjermen. Hvis en ny oppdatering er tilgjengelig, vil du motta et varsel på berøringsskjermen, med mulighet til å installere oppdateringen umiddelbart eller avtale tidspunkt senere. For å sikre den raskeste og mest pålitelige leveringen av programvareoppdateringer, kobler du bilen til Wi-Fi.

Du kan justere programvareoppdateringspreferansene dine ved å trykke på 'Kontroller' > 'Programvare' > 'Programvareoppdateringspreferanser'. Du kan velge mellom 'AVANSERT' eller 'STANDARD'. Velg 'AVANSERT' for å motta programvareoppdateringer så snart de blir tilgjengelige for bilkonfigurasjonen og regionen din. Denne funksjonen er kun tilgjengelig med programvareoppdatering 2019.16 eller nyere.

Ofte stilte spørsmål

Hva er OTA-oppdateringer`?
OTA programvareoppdateringer introduserer nye funksjoner og oppdateringer til bilen din—noe som gjør bilen tryggere og mer kapabel over tid.

Når blir programvareoppdateringer tilgjengelige?
Programvareoppdateringer skjer løpende. Tesla varsler deg via et varsel på bilens berøringsskjerm og Tesla-appen. For å se om bilen din er oppdatert, trykk på 'Kontroller' > 'Programvare'. Bilen din vil se etter oppdateringer og viser "Søker etter oppdateringer ..."

Hvordan fungerer programvareoppdateringer?
En programvareoppdatering har to faser:

Hvordan starter jeg en programvareoppdatering?
Når en programvareoppdatering er tilgjengelig, starter du oppdateringen på én av følgende måter.

Når nedlastingsprosessen starter, vises et grønt nedlastingsikon på berøringsskjermen. Hvis berøringsskjermen viser et gult nedlastingsikon, er en programvareoppdatering tilgjengelig, men bilen din er ikke koblet til Wi-Fi.

Kan jeg kjøre bilen min under en programvareoppdatering?
Som et sikkerhetstiltak, kan du ikke kjøre bilen under installasjonsfasen. Du kan kjøre under nedlastingsfasen; nedlastingsprosessen kan imidlertid settes på pause hvis bilen din kobles fra Wi-Fi.

Hvordan finner jeg produktmerknadene for den nyeste programvareoppdateringen?
For å få tilgang til de siste versjonene for bilen din, trykk på 'Programvare' > 'Versjonsinformasjon'.

Hvordan kan jeg bekrefte hvilken programvareversjon jeg har?
For å sjekke den nyeste programvareversjonen på bilen din, trykk på 'Programvare' på berøringsskjermen.

Kan jeg avbestille en programvareoppdatering når den begynner? Hvordan kan jeg fortsette når jeg er klar?
Programvareoppdateringen kan ikke kanselleres etter oppstart.

Det ser ut til at programvareoppdateringen ikke installeres riktig. Hvordan feilsøker jeg?
Hvis du mener at programvareoppdateringen mislyktes, eller at bilen eller berøringsskjermen ikke svarer etter en oppdatering, kan du gjøre følgende:

Du må først bekrefte statusen til programvareoppdateringen. Hvis du ikke ser et programvareoppdateringsvarsel i Tesla-appen din og det har gått mer enn 3 timer siden oppdateringen ble startet, se veiledningen nedenfor.

Hvordan feilsøker jeg problemer med medieavspilling etter en programvareoppdatering?
Hvis du opplever problemer med Bluetooth-tilkoblingen, følger du disse trinnene:

Når det gjelder andre problemer med medieavspilling, kan du utføre en omstart av berøringsskjermen som beskrevet ovenfor.

Hvordan feilsøker jeg problemer med nøkkelløs tilgang etter programoppdateringen?
Når det gjelder problemer med tilgang til bilen, skal du først kontrollere at du har korrekte innstillinger for nøkkelløs tilgang aktivert. Hvis du bruker 'Phone as Key'-funksjonen, sikre at telefonen vises som telefonen din i 'Phone as Key'-innstillingene og at Tesla-mobilappen kjører i bakgrunnen.
Hvis problemet vedvarer, slå Bluetooth-tilkoblingen for enhetene dine på og av. Du må ellers pare telefonen din som nøkkelen på nytt.

Hvorfor fikk jeg en oppdatering, men kan ikke se noen endringer?
Tesla-biler mottar jevnlige programvareoppdateringer, både store og små. Mindre programvareoppdateringer vil kanskje ikke føre til merkbare endringer i kjøreopplevelsen.

Vil bilen min lades under installasjon av ny programvare?
Bilen din vil ikke lades under installasjon av en OTA-oppdatering. Hvis du installerer en programvareoppdatering under lading, slutter bilen å lade under oppdateringen og vil automatisk fortsette ladingen når oppdateringen er fullført.