Support

Tesla App-support

Ladda ner Tesla-appen för iPhone eller Android för att fjärrövervaka och styra din Tesla med din telefon. När du laddat ner och installerat appen använder du ditt Tesla-kontos e-postadress och lösenord för att ansluta till din bil.

Problem med appen?
Din bil, Powerwall eller Powerpack måste levereras eller installeras för att du ska få åtkomst till appen. Bilägare måste ha Mobile Access aktiverad för att kunna använda mobilappen. Du kan aktivera och inaktivera Mobile Acess genom att gå till ”Controls” och sedan ”Safety & Security” på din bils touchskärm.

Powerwall-ägare måste ha sin Powerwall registrerad, vilket vanligtvis görs av tekniker vid tidpunkten för installation, för att kunna använda mobilappen. Powerpack-ägare får åtkomst efter driftsättning av Tesla-teamet.

Om du har problem efter bilen har levererats eller efter din Powerwall har installerats ska du först kontrollera att du använder rätt e-postadress och lösenord. För att återställa ditt lösenord, följ instruktionerna här. Om detta inte fungerar ska du skicka ett e-postmeddelande till ServiceHelpEU@tesla.com och begära ett tillfälligt lösenord.

Om du är en Powerwall-ägare och din Powerwall inte registrerades vid installationen, kan du nu slutföra din Powerwall-registrering här.

Powerpack-ägare bör skicka in alla frågor om Teslas mobilapp via Onlineportalen för support och förfrågningar på https://energysupport.tesla.com. Det kan vara nödvändigt att skapa ett konto för att skicka in en förfrågan.

Om du upplever funktionsproblem med appen kan följande felsökningssteg också användas:

• Logga ut och logga in igen
  • Avinstallera och installera om appen
  • Stäng av telefonen helt och slå på den igen

Funktioner för bilsägare

Ladda ner Tesla-appen och utforska de funktioner som finns.

Nyckellös körning
Lås upp och kör din Tesla utan din nyckel.

Räckviddsstatus
Kontrollera aktuell räckvidd och laddningsstatus samt få meddelande när laddning är slutförd.

Klimatanläggning
Fjärrstyr öppning av tak eller slå på klimatanläggningen.

GPS-lokalisering
Du glömmer aldrig mer var du ställt bilen.

Valet Mode
Begränsa åtkomsten till din bil när du lämnar över den till en parkeringstjänst: Dölj alla personliga data från din pekskärm, begränsa din Teslas maxhastighet och prestanda och lås ditt främre bagageutrymme och handskfack för att dölja värdesaker på ett säkert sätt.

Om du vill lägga till ytterligare en användare i Teslas mobilapp med sina egna inloggningsuppgifter, skapar du först ett Tesla-konto i deras namn. Skicka sedan ett e-postmeddelande till ServiceHelpEU@tesla.com med följande information:

• Bilens fullständiga VIN
  • Användarens för- och efternamn
  • Deras e-postadress som är registrerad hos Tesla
  • Deras telefonnummer
  • Deras postadress

Ett e-postmeddelande skickas till den nya användaren för att validera deras åtkomst. Detta kan ta upp till 3–5 arbetsdagar. Tänk på att den extra användaren på detta sätt endast får åtkomst till Teslas mobilapp, och låter dem övervaka och styra bilen.

Om du har några frågor om Tesla-appen, kontakta vår team för kundsupport dygnet runt via e-post på ServiceHelpEU@tesla.com.

Funktioner för Powerwall-ägare

Flöde av energi
Övervaka användningen av solenergi, Powerwall och ordinare elnät i realtid, och få meddelanden om strömavbrott.

Självförsörjning
Håll koll på hur mycket energi du får från din egen solenergi och Powerwall, vilket minskar ditt beroende av ström från elnätet.

Energianvändning
Se en realtidsgraf över din dagliga, veckovisa, månatliga och årliga energigenerering och -förbrukning, vilket ger dig fullständig översikt över ditt hems energisystem.

Funktioner för Powerpack-ägare

Flöde av energi
Övervaka din Powerpack, solenergi och anläggnings strömförbrukning i realtid.

Energianvändning
Se ett realtidsdiagram över din energiproduktion och energiförbrukning per dag, vecka, månad eller år, samt laddning och urladdning av Powerpack.

Meddelande om strömavbrott
Få meddelanden i realtid om strömavbrott och få reda på när Powerpack börjar förse din anläggning med ström.