Mjukvaruuppdateringar

Tesla-bilar får regelbundet trådlösa programvaruuppdateringar som lägger till nya funktioner och förbättrar befintliga funktioner via Wi-Fi. När en uppdatering är tillgänglig får du ett meddelande på centrala touchskärmen med alternativet att installera omedelbart eller att schemalägga installationen till ett senare tillfälle. Premium Connectivity gör det även möjligt att ladda ner uppdateringar via din bils inbyggda mobiluppkoppling.

Nuvarande version av programvaran är 9.0.

Vanliga frågor

Hur hittar jag information om innehållet i den senaste programvaruuppdateringen?
Du kan öppna de senaste versionsanteckningarna för din bil genom att trycka på Teslas T-symbol på din bils touchskärm. Ett nytt fönster öppnas och du kan trycka på ”Release Notes” längst ner på sidan.

Vad är trådlösa programvaruuppdateringar?
Trådlösa programvaruuppdateringar introducerar nya funktioner i din bil och förbättrar bilens funktionalitet. De gör din bil säkrare och mer kapabel med tiden. Om en programvaruuppdatering är tillgänglig för din bil för kommer Tesla att meddela dig via din pekskärm och Teslas mobilapp. Meddelandet kommer även att ange den beräknade tid det kommer att ta för att slutföra uppdateringen.

Hur får jag programvaruuppdateringar och hur lång tid tar det?
Bilen får dessa uppdateringar automatiskt när den är ansluten till Wi-Fi. När du får ett meddelande att en uppdatering finns tillgänglig kan du välja att installera den omedelbart eller schemalägga den till ett senare tillfälle. Den tid det tar att slutföra installationen av en programvaruuppdatering kan variera och meddelandet kommer att ge dig en uppskattning. Det kommer att ta längre att ta emot uppdateringar i bilar som inte är anslutna till Wi-Fi.

Kan jag köra min bil under en programvaruuppdatering?
Din bil kommer inte att kunna köras under en programvaruuppdatering. Vi rekommenderar att du schemalägger dina programvaruuppdateringar när du inte behöver köra din bil samt är ansluten till Wi-Fi.

Kan jag avbryta en programvaruuppdatering när den har inletts? Hur fortsätter jag när jag är redo?
Du kan inte avbryta en programvaruuppdatering när den har startat. Det finns dock risk för att nedladdningen av uppdateringen avbryts och inte startas om ordentligt. Om du tror att din programvaruuppdatering avbröts innan den slutförts ska du ringa till Teslas support.

Kom ihåg att du kan schemalägga programvaruuppdateringen så att den genomförs vid en senare tidpunkt som passar dig, och när din Tesla kommer att vara ansluten till Wi-Fi.

Hur startar jag om en programvaruuppdatering om den föregående misslyckades?
Om du tror att din programvaruuppdatering misslyckades ska du ringa supporten för att begära en omstart.

Min bil eller touchskärmen svarar inte efter en programvaruuppdatering. Hur felsöker jag?
Vissa funktioner kan vara otillgängliga om programvaruuppdateringen inte slutförts ännu. Kontrollera att du fått meddelandet ”Software Update Complete” i din Tesla-app i mobilen. Om du inte fått något meddelande och det har gått mindre än 30 minuter sedan du startade installationen är det troligt att den inte har slutförts.

Om bilen eller pekskärmen inte svarar efter att programvaruuppdateringen har slutförts, försök med följande:

• Omstart av touchskärmen: Trampa ner bromsen medan du håller in de två scrollhjulen (cirka 20 sekunder) på ratten tills Teslas T-symbol visas på touchskärmen.
  • Omstart av instrumentpanel (endast Model S och Model X): Trampa ner bromsen medan du håller in de två övre knapparna på ratten (cirka 20 sekunder) tills instrumentpanelen startas om.
  • Du kan även stänga av din bil för att felsöka. Gå till ”Controls” > ”E-brake and Power Off” > ”Power off and confirm” för att stänga av Model S och Model X. Trampa till på bromspedalen för att slå på bilen.

Hur felsöker jag problem med uppspelning av media efter en programvaruuppdatering?
Om du upplever problem med Bluetooth-anslutning, försök att koppla ifrån och parkoppla din Bluetooth-enhet igen. För andra problem med uppspelning av media, prova att starta om touchskärmen så som beskrivs ovan.

Hur felsöker jag problem med nyckellös åtkomst efter en programvaruuppdatering?
För problem med att komma in i bilen, börja med att kontrollera att inställningarna för nyckellös åtkomst är aktiverade. Om du använder funktionen ”Telefon som nyckel” ska du kontrollera att telefonen visas som din nyckel i dina inställningar för ”Telefon som nyckel” och att Teslas mobilapp körs i bakgrunden. Slå av och på din enhets Bluetooth-anslutning om problemet kvarstår. Gör annars om parkopplingen av din telefon som nyckel.

Om inget av alternativen för felsökning ovan fungerar, ring Teslas support på det nummer som är specifikt för ditt land.