Mjukvaruuppdateringar

Våra bilar får regelbundet trådlösa programvaruuppdateringar som lägger till nya funktioner och förbättrar befintliga funktioner över Wi-Fi.

Du kan söka efter nya programvaruuppdateringar genom att öppna fliken ”Software” på din touchskärm. Om en uppdatering är tillgänglig visas ett meddelande på den centrala touchskärmen där du kan välja att installera den omedelbart eller schemalägga den till ett senare tillfälle. För att programvaruuppdateringarna ska kunna hämtas så snabbt och tillförlitligt som möjligt bör du ansluta bilen till Wi-Fi.

Du kan ändra dina inställningar för programvaruuppdatering genom att trycka på ”Controls” > ”Software” > ”Software Update Preference”. Du kan välja mellan ”ADVANCED” eller ”STANDARD”. Välj ”ADVANCED” för att få programvaruuppdateringar så snart de blir tillgängliga för din bilkonfiguration och region. Denna funktion är endast tillgänglig med programvaruversion 2019.16 eller senare.

Vanliga frågor

Vad är trådlösa programvaruuppdateringar?
Trådlösa programvaruuppdateringar introducerar nya funktioner och uppdateringar för din bil för att göra din bil säkrare och mer kapabel med tiden.

När blir programvaruuppdateringar tillgängliga?
Programvaruuppdateringar sker löpande. Tesla kommer att meddela dig på din bils touchskärm och i Tesla-appen. Tryck på ”Controls” > ”Software”. för att se om det finns uppdateringar för din bil. Din bil kommer att söka efter uppdateringar och visar ”Checking for updates...”

Hur fungerar programvaruuppdateringar?
En programvaruuppdatering har två faser:

Hur startar jag en programvaruuppdatering?
När en programvaruuppdatering är tillgänglig startar du din uppdatering på något av följande sätt.

När nedladdningsprocessen startar visas en grön nedladdningsikon på din touchskärm. Om din touchskärm visar en gul nedladdningsikon finns det en programvaruuppdatering tillgänglig men din bil är inte ansluten till Wi-Fi.

Kan jag köra min bil under en programvaruuppdatering?
Som en säkerhetsåtgärd kan du inte köra din bil under installationsfasen. Du kan köra under nedladdningsfasen, men processen kan pausas om din bil tappar anslutning till Wi-Fi.

Hur hittar jag information om innehållet i min senaste programvaruuppdatering?
För att öppna de senaste versionsanteckningarna för din bil, tryck på ”Software” > ”Release Notes”.

Hur kontrollerar jag vilken programvaruversion jag har?
För att kontrollera din bils programvaruversion, tryck på ”Software” på din touchskärm.

Kan jag avbryta en programvaruuppdatering när den har inletts? Hur fortsätter jag när jag är redo?

Du kan inte avbryta en programvaruuppdatering när installationen har påbörjats.

Det verkar som att min programvaruuppdatering inte installeras korrekt. Hur felsöker jag?
Om du tror att din programvaruuppdatering misslyckas eller om din bil eller touchskärm inte svarar efter en uppdatering kan du vidta följande åtgärder:

Kontrollera först statusen för din programvaruuppdatering. Om du inte ser meddelandet ”Software Update Complete” i din Tesla-app och det har gått mer än 3 timmar sedan uppdateringen startades, se guiden nedan.

Hur felsöker jag problem med uppspelning av media efter en programvaruuppdatering?
Om du har problem med Bluetooth-anslutningen, följ dessa steg:

För andra relaterade problem ska du prova att starta om touchskärmen så som beskrivs ovan.

Hur felsöker jag problem med nyckellös åtkomst efter en programvaruuppdatering?För problem med att komma in i bilen, börja med att kontrollera att inställningarna för nyckellös åtkomst är aktiverade. Om du använder funktionen ”Telefon som nyckel” ska du kontrollera att telefonen visas som din nyckel i dina inställningar för ”Telefon som nyckel” och att Tesla-appen körs i bakgrunden.
Slå av och på din enhets Bluetooth-anslutning om problemet kvarstår. Gör annars om parkopplingen av din telefon som nyckel.

Varför fick jag en uppdatering men ser inga förändringar?
Tesla-bilar får regelbundna programvaruuppdateringar, både stora och små. Mindre programvaruuppdateringar kanske inte leder till några märkbara ändringar av körupplevelsen.

Kommer min bil laddas när den nya programvaran installeras?
Din bil kommer inte laddas när en trådlös uppdatering installeras. Om du installerar en programvaruuppdatering under laddning kommer din bil att sluta ladda under installationen och sedan återuppta laddningen när uppdateringen är klar.