Mjukvaruuppdateringar

Tesla-bilar får regelbundet trådlösa programuppdateringar som lägger till nya funktioner och förbättrar befintliga funktioner via Wi-Fi. När en uppdatering är tillgänglig får du ett meddelande på den centrala pekskärmen med alternativ att installera omedelbart eller schemalägga installationen till senare. Premium Connectivity gör det även möjligt att ladda ner uppdateringar via din bils inbyggda mobilanslutning.

Aktuell programvaruversion är 8.1.

Alla Tesla-bilar med uppgraderad autopilot och den senaste programvaruuppdateringen har nu förbättrade funktioner, inklusive: autostyrning upp till 150 kilometer i timmen, automatiskt körfältsbyte, Summon (Beta), varning vid körfältsavvikelse och automatisk nödbromsning. Varje förare är ansvarig för att hålla sig uppmärksam och aktiv när Autopilot används och måste vara beredd att vidta åtgärder när som helst.