Ondersteuning voor Tesla-accounts

Uw Tesla-account bevat informatie voor eigenaren, handleidingen en belangrijke updates. In combinatie met de Tesla-app kunt u alles doen, van het op afstand controleren van uw auto en energieverbruik, tot het overdragen van het eigendom.

Standaard ondersteuning voor accounts

Hoe reset ik het wachtwoord van mijn Tesla-account?
Volg deze stappen om uw wachtwoord te resetten. Neem contact met ons op als het resetten van uw wachtwoord niet lukt. U kunt uw wachtwoord wijzigen op de pagina 'Instellingen' van uw Tesla-account.

Hoe wijzig ik mijn voorkeuren en gegevens in mijn Tesla-account?
Log in op uw Tesla-account om uw informatie te updaten en selecteer 'Instellingen' om de opgeslagen gegevens te updaten.

Ik heb meerdere Tesla-producten. Hoe kan ik van weergave wisselen?
U kunt op twee manieren van weergave wisselen:

Toevoegen en verwijderen van producten

Hoe kan ik een auto toevoegen aan mijn Tesla-account?
De procedure voor het toevoegen van een auto is afhankelijk van hoe uw auto is aangeschaft.

Hoe kan ik het eigendom van mijn auto claimen?
Als u uw auto niet via Tesla hebt aangeschaft, moet u het eigendom claimen voordat de auto kan worden gekoppeld aan de app en uw Tesla-account. U moet toegang hebben tot uw auto en hebt een wifi-verbinding nodig om de overdrachtsprocedure te voltooien.

Volg deze stappen om het eigendom te claimen:

Kan ik een auto uit mijn Tesla-account verwijderen?
Ja. U kunt een auto uit uw Tesla-account verwijderen door de onderstaande stappen te volgen. Als u het eigendom overdraagt, houd er dan rekening mee dat Supercharging-tegoeden, upgrades en sommige andere functies mogelijk niet overdraagbaar zijn. Na het verwijderen kunt u uw vorige eigendomsdocumenten, lease-/leningsdocumenten en ontvangstbewijzen vinden in het gedeelte 'Eerder in bezit' van uw Tesla-account.

Volg deze stappen om een auto uit uw account te verwijderen:

Let op: als u de auto direct hebt overgedragen aan de nieuwe eigenaar, ontvangt deze ook een bevestiging per e-mail. Als er geen Tesla-account aan zijn of haar e-mailadres is gekoppeld, ontvangt hij of zij een tweede e-mail om het instellen van zijn of haar account te voltooien.

Facturering en betalingen

Hoe voeg ik extra creditcards toe?
U kunt een creditcard toevoegen via uw Tesla-account. Ook kunt bestaande betaalwijzen bewerken of verwijderen in uw Tesla-account.

Toegang tot auto

Wat is Car Access?
Met Car Access kunt u toegangsrechten voor een extra bestuurder toevoegen en verwijderen. U kunt op elk moment extra bestuurders toevoegen en verwijderen vanuit uw Tesla-account.

Welke rechten krijgt de extra bestuurder?
Uw extra bestuurder krijgt toegang tot alle functies van de Tesla-app, behalve het aanvragen van hulp onderweg en het aanschaffen van upgrades.

Hoe kan ik Car Access verlenen aan een extra bestuurder?
Volg deze stappen om uw extra bestuurder toe te voegen:

Opmerking: Als er geen Tesla-account is gekoppeld aan het e-mailadres van de extra bestuurder, ontvangt uw extra bestuurder een e-mailbevestiging waarin wordt gevraagd om het aanmaken van een account te voltooien.

Hoe kan ik Car Access verwijderen?
Volg deze stappen om uw extra bestuurder te verwijderen:

Accountbeveiliging

Wat is multi-factor-authenticatie?
Multi-factor-authenticatie beveiligt uw Tesla-account door een tweede vorm van verificatie te vereisen voordat u wordt aangemeld. Zodra multi-factor-authenticatie is ingesteld, dient u elke keer dat u zich aanmeldt de inloggegevens van uw account in te voeren en uw identiteit te verifiëren vanaf een geregistreerd apparaat. Beveilig uw account door multi-factor-authenticatie in te stellen.

Hoe reset ik het wachtwoord van mijn Tesla-account?
Tesla vereist een sterk wachtwoord voor uw Tesla-account. Uw wachtwoord moet bestaan uit acht of meer tekens en ten minste één cijfer of letter bevatten. Als u leestekens of speciale tekens gebruikt, wordt uw wachtwoord sterker.

U kunt uw wachtwoord op elk moment resetten door deze stappen te volgen:

Als uw wachtwoord niet op deze manier kan worden gereset, kunt u contact met ons opnemen om een tijdelijk wachtwoord aan te vragen. Meld u aan met het tijdelijke wachtwoord en selecteer 'Instellingen' in de rechter bovenhoek om uw wachtwoord te wijzigen.

Kan ik de inloggegevens van mij Tesla-account gebruiken wanneer ik mij aanmeld bij een toepassing van derden?
Wij raden u sterk aan voorzichtig te zijn met het downloaden van een mobiele app of webtoepassing die een aanmelding met de inloggegevens van uw Tesla-account vereist. Sommige apps bieden grote voordelen, maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op de beveiliging, stabiliteit en gegevens van het systeem als ze niet correct worden gebruikt.

Tesla geeft geen toestemming voor openbaar gebruik van de API en sommige toepassingen op het internet bevatten mogelijk niet de software die zij naar bewering zouden moeten bevatten, of onverwachtse of ongewenste software. Dit zijn onder meer apps die om de installatie van configuratieprofielen vragen, die vervolgens uw apparaat kunnen besturen. Indien geïnstalleerd, kunnen ongeverifieerde of niet-vertrouwde apps van derden hinderlijk worden, batterijstroom verbruiken, uw locatie volgen, misbruik maken van uw persoonlijke gegevens, en beveiligingslekken, onbevoegde toegang tot de API van Tesla, instabiliteit van de software en verstoring services veroorzaken. Om ongewenste of schadelijke software te voorkomen, waarschuwt Tesla sterk voor het gebruik van toepassingen van derden waarvoor u de inloggegevens van uw Tesla-account moet delen.

Ik heb een verdacht e-mailbericht en/of sms-bericht ontvangen over mijn Tesla-account, met het verzoek om de inloggegevens van mijn account te delen. Is het veilig om mijn accountgegevens te delen?
Nee. Als u een e-mailbericht of sms-bericht ontvangt met de mededeling dat uw Tesla-account, uw Tesla of uw Tesla-app een virus bevat, of iemand die beweert een medewerker van Tesla te zijn u belt en u om uw gebruikersnaam en wachtwoord vraagt, bent u waarschijnlijk het doelwit van phishing. Door middel van phishing wordt geprobeerd gebruikers door misleiding over te halen hun persoonlijke gegevens te delen. Dit is een frauduleuze poging in de vorm van e-mail, sms-berichten, advertenties en telefoontjes. Als u twijfelt over een verzoek of communicatie, maar ook als u alleen uw gegevens bij Tesla wilt wijzigen, neem dan rechtstreeks contact op met Tesla.